Татарстан надасть готові підприємства зарубіжним інвесторам для виробництва халяльного м'яса

(Казань, 11 травня, «Татар-інформ»). Татарстан планує перейняти досвід Об'єднаних Арабських Еміратів в створенні інвестиційного майданчика для зарубіжних виробників халяльної продукції. Про це кореспонденту ІА «Татар-інформ» в кулуарах Міжнародного економічного саміту «Росія - Ісламський світ: KazanSummit» повідомив заступник міністра сільського господарства і продовольства Республіки Татарстан Ришат Хабіпов.

«Які перспективи ми бачимо по випуску халяльної продукції в Татарстані? Перше - збільшення виробництва у себе, друге - ми залучаємо інвесторів із зарубіжних країн, яким цікаво виробництво халяльної продукції на території нашої республіки », - зазначив Хабіпов на секції форуму, присвяченій просуванню експорту АПК в країни Близького Сходу.

За словами міністра, республіка готова надати для інвесторів землю і готові підприємства, щоб «зарубіжні партнери інвестували у виробництво червоного м'яса, м'яса птиці, а також в зернові технології».

«Ми домовилися про зустріч з делегацією з Арабських Еміратів. Предмет зустрічі - виробництво халяльної продукції в Республіці Татарстан. Міністр (міністр сільського господарства і продовольства РТ Марат Ахметов - прим. Т-і) запропонував створити у нас інвестиційну площадку, щоб інвестор зайшов і у нього було місце, щоб виробляти (халяльную продукцію - прим. Т-і) у нас на території » , - розповів Хабіпов кореспонденту агентства.

За його словами, представники з Об'єднаних Арабських Еміратів мають таку інвестиційну площадку в інших країнах. Делегати з ОАЕ запросили Мінсільгосп РТ відвідати ці інвестиційної площадки, щоб перейняти відповідний досвід.

Більше цікавого в стрічці медіа сервер - додайте «Татар-інформ» в обрані джерела.

«Які перспективи ми бачимо по випуску халяльної продукції в Татарстані?

Новости