Технарі проти технологій, або чому в Долині стало модно обмежувати час на інтернет і гаджети

08 Февраля, 2018, 17:30

2997

У Кремнієвій долині намітилася тенденція відмови від технологій тими людьми, які самі зробили все, щоб технології стали невід'ємною частиною повсякденного життя. Про це пише Bloomberg. Такий результат обрушевшегося на людей шквалу текстових повідомлень, повідомлень, соціальних оновлень, електронних листів, які змушують управлінців, підприємців і співробітників технологічних компаній обмежувати себе у використанні гаджетів і інтернет-сервісів.

недавнє дослідження Державного університету Сан-Дієго і Університету Джорджії показало, що підлітки, які проводять більше часу онлайн, відчувають себе менш щасливими, ніж їх однолітки, які проводять час за іншими активностями. Ще одне дослідження, складене Facebook, говорить про те, що люди, які пасивно Скрол стрічку, потім відчувають себе гірше.

Стурбованість людей проблемою негативного впливу технологій на психологічне здоров'я зростає. Бум Google-запитів «залежність від смартфонів» припав на січень 2018 року.

Бум Google-запитів «залежність від смартфонів» припав на січень 2018 року

«Сьогодні всі, незалежно від сфери діяльності, про це говорять», - вважає колишній промисловий дизайнер Apple Томас Мейерхоффер. Сам він відключив усі повідомлення на своєму телефоні і прибрав додатки з головного екрану свого iPhone X.

Екс-топ Apple Тоні Фаделл, який брав участь у створенні iPhone, зізнався, що зрозумів що руйнує природу пристрої, ледь воно вийшло в світ в 2007 році. Тоді більшість співробітників рідко діставали телефони з кишені, але з появою iPhone все змінилося. »Коли вийшов iPhone, стало неможливо припинити потік листів, тому що пристрій завжди було з людиною», - говорить Фаделл. На його думку, компанії повинні забороняти співробітникам листуватися по email в неробочі години.

Співзасновник Facebook Дастін Московіц, який сьогодні керує компанією Asana в Сан-Франциско, закликає співробітників вимикати повідомлення на своїх телефонах. Співзасновник SoundCloud Олександр Ліюн також вимикає всі повідомлення на своєму телефоні, за винятком месенджера, в якому спілкується з обмеженим колом людей. А ФАУНДЕР Indiegogo Слава Рубін перевіряє електронну пошту чітко за розкладом і намагається обмежити обмін повідомленнями. А ще в його будинку панує правило - ніяких екранів в спальні.

«Єдиний електроприлад, який ми використовуємо - це лампа».

Особливо завзято сьогодні борються із залежністю від Facebook. «Мені знадобилося чимало часу і випробувань, перш ніж я зрозумів, де слід провести межу», - говорить Джо Хьюітт, який очолював перші спроби перенести Facebook на мобільні телефони. Він зізнався, що сам неодноразово провалювався в заячі нори інтернету, сварився з людьми в коментарях і Скрол Twitter. Але сьогодні він відключив майже все Facebook-повідомлення, за винятком декількох найближчих друзів, які поділяють його пристрасть до садівництва, а сам майже нічого не публікує в соцмережі. Хіба що випадкові фото особливо виродків артишоків в Instagram.

Ще один екс-топ Facebook Шон Паркер говорив, що соцмережа викликає залежність і завдає шкоди психічному здоров'ю. СЕО Apple Тім Кук взагалі заборонив своєму племіннику користуватися соцмережами. А СЕО Salesforce Марк Бениофф порівняв Facebook з сигаретами.

Відключатися від інтернету стало модно в Долині. Джек Дорсі - СЕО Twitter і Square - недавно повернувся з 10-денного туру тиші, в рамках якого весь час медитував, уникаючи взагалі будь-яких комунікацій. Медитації взагалі в тренді - сьогодні у багатьох офісах є спеціальні кімнати, де співробітники можуть займатися цією древньою практикою.

У понеділок група екс-співробітників Google, Facebook і ряду інших великих IT-компаній оголосила про створення організації під назвою Центр гуманітарних технологій ( Center for Humane Technology ), Щоб привернути увагу до негативних ефектів, які сучасні технології надають на дітей. Їх мета - натиснути на технологічні компанії і змусити їх робити свої продукти менш нав'язливими і викликають звикання.

Самі компанії, які стоять за всіма вищезазначеними технологіями, начебто і самі все зрозуміли. Apple планує створити нові функції, які дозволять батькам краще контролювати те, як діти використовують свої пристрої. «Ми глибоко досліджуємо те, як використовуються наші продукти і як вони впливають на користувачів», - йдеться в заяві компанії.

Facebook в свою чергу вирішив усунути з стрічки фейки і корпоративний шум, замінивши їх постами від друзів і родичів, щоб ще сильніше зблизити їх. А Google недавно запустив рекламу про психічні наслідки використання смартфонів і соціальних мереж.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?

Новости