Технічна освіта в Казахстані: куди вступити

Престиж технічної освіти неухильно зростає як в усьому світі, так і в Казахстані. Гірники-металурги, нафтовики, енергетики, фахівці ІТ, будівельники, - успішно закінчили технічні вузи, вкрай затребувані на ринку праці. Все це говорить про перспективність технічної освіти, але як вибрати потрібний вуз? Престиж технічної освіти неухильно зростає як в усьому світі, так і в Казахстані

Технічна освіта в Казахстані: куди вступити

Перш ніж вибирати вуз, необхідно визначитися, який напрямок найбільше цікавить абітурієнта. Сьогодні найбільш затребувані спеціальності, пов'язані з нафтогазової та енергетичної промисловістю і з комп'ютерними технологіями. І це не дивно, адже це найбільш фінансово привабливі сфери праці. Крім цього, заголовки ЗМІ рясніють про нову цифрову економіку, численних технологічних стартапи і лідерах світових рейтингів мільярдерів, які працюють саме в технічних напрямках таких як Джек Ма, Ілон Маск, Марк Цукерберг і так далі. У Satbayev University 44 спеціальності від IT-безпеки до гірничої справи, які викладають фахівці найвищого класу з колосальним досвідом роботи з урахуванням сучасних цифрових і комп'ютерних тенденцій, питань автоматизації і роботизації виробництв.

Детальніше ознайомитися з усіма спеціальностями ви можете тут

гранти

Важливим фактором, для надходження в той чи інший ВНЗ є накопичений бал майбутнього студента, який він набрав на ЕНТ або КТА. Satbayev University, будучи державним університетом, щорічно навчає близько 82% студентів абсолютно безкоштовно. Мінімальний прохідний (пороговий) бал необхідний для зарахування до нас, як до Національного ВНЗ дорівнює 65. Це ж кількість балів є мінімальним для можливості претендувати на навчання за державним грантом. Середня кількість балів для володіння державною грантів в минулому році в нашому вузі рівняти 75 балам.

Детальніше про прохідні бали і гранатах в Satbayev University читайте тут

Міжнародна співпраця

Окремий акцент у Satbayev University зроблений на закордонній виробничій практиці та академічної мобільності. У студентів є можливість отримати додаткову освіту за програмою академічної мобільності в інститутах Західної, Східної Європи і країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону і кращих університетів С.Ш.А. В університеті запроваджено програми обміну студентів спільно з МОН РК. За умови володіння державною грантом студент після 1-го року навчання може продовжити освітній процес у ВНЗ-партнері за кордоном абсолютно безкоштовно, обмежившись лише оплатою за проїзд і кишеньковими витратами. Серед ВНЗ-партнерів є абсолютні лідери ринків своїх регіонів такі як Сhurchill College Cambridge, Корейський Політехнічний університет, МДУ імені Ломоносова, Montana state University (USA) і багато інших. Академічна мобільність - це прекрасна можливість вивчити світовий досвід, розширити кругозір, знайти друзів по всьому світу і вивчити іноземні мови при цьому отримавши диплом вітчизняного, національного ВНЗ державного зразка.

Працевлаштування

Важливо так само дивитися на відсоток студентів, які після закінчення вищого навчального закладу влаштовуються на роботу і чи є у ВНЗ партнери, які запрошують студентів на виробничу практику. Один з кращих показників по працевлаштуванню студентів в Казахстані показує Satbayev University. Університет призначає студента на місце практики в одну з численних компаній-партнерів (всього 450 - компаній), а 88% випускників влаштовуються працювати в ті ж організації, де і проходили практику. Серед наших партнерів такі гіганти індустрії як Microsoft, Siemens, ExxonMobil, Chevron, КазАтомПром, КазМунайГаз, Казахмис і інші. Більш того, багато компаній тісно співпрацюють з ВНЗ і створюють на його базі наукові центри та лабораторії, де вже зі студентської лави прищеплюють студентам практичні навички так гостро необхідні для працедавців. Багато випускників, крім роботи в промисловості і наукомістких галузях, так само зайняті у власному бізнесі, політиці і навіть естраді, що говорить про важливість технічної освіти, як фундаменту для будь-якої сфери діяльності людини.

інфраструктура

Сучасні технології не стоять на місці, університет повинен бути в курсі нових світових розробок і бути їх ініціатором. Студенти Satbayev University працюють на зарубіжному передовому обладнанні. В роботі учням допомагає перший в центральній Азії суперкомп'ютер, який є відмінною базою для отримання практичного досвіду за високими стандартами. В університеті створено міжвідомчу лабораторію FabLab. Це міжнародна лабораторія, яка приймає замовлення для машинобудування, електроніки, зеленої енергетики, адаптивних технологій, робототехніки тощо У FabLab можуть навчатися і проходити практику студенти, вони знайомляться з провідними інженерами і освоюють ази ремесла. Satbayev University - це 10 інститутів, 8 НДІ, 5 наукових лабораторій і 260 науково-технічних проектів.

Які зміни відбулися в найстарішому технічному університеті країни читайте тут

забезпечення житлом

У студентів, які приїжджають до нас з інших регіонів Казахстану відсутня проблема з житлом. У гуртожитках нашого університету завжди є вільні місця. Щорічно робиться косметичний ремонт приміщень. Вартість гуртожитку становить всього 3100 тг. у місяць. Дружний студентський колектив в гуртожитках - це запорука успішного навчання, так як студенти обмінюються думками з пройденим дисциплін, коротають час в бібліотеці, на спортивних майданчиках тим самим формуючи правильне оточення, яке так необхідно для успішного майбутнього.

Студентське життя

Не менш важлива життя студента безпосередньо в стінах ВНЗ. Викладачі Satbayev University розробили місячну програму знайомства c університетом, яка допоможе вам дізнатися всі таємниці університету, познайомитися з цікавими людьми і знайти спосіб жити успішної студентським життям. Відвідуйте гуртки, беріть участь в дебатах, вчіться і пізнавайте нове. Двері Satbayev University завжди відкриті для своїх студентів. Дух легендарного Політеху на увазі постійний розвиток, вивчення наук, особистісний ріст. У стінах ВНЗ зросли багато поколінь інженерів, політиків, вчених які не перестають бути вдячними своєї альма-матер. Серед наших відомих випускників такі унікальні і великі люди, як Ільяс Есенберлін, Шахмардан Есенов, Ахметжан Салімбаев, Багдат Шаяхметов, Талгат Бегельдінов, Евней Букетов і багато інших. Satbayev University - по праву лідер інженерно-технічної освіти в РК!

Контакти приймальної комісії

+7 (777) 398 18 30

+7 (727) 257 7112

+7 (727) 292 7779

[email protected]

www.satbayev.university

Все це говорить про перспективність технічної освіти, але як вибрати потрібний вуз?

Новости