Тематика сайту. вибір теми

  1. Примітки:

Давайте відразу зробимо застереження: мова в цій статті піде не стільки про тематику сайту (тобто, про вибір його теми), скільки про найбільш поширених помилок припускаються новачками або недосвідченими веб-підприємцями при такому виборі.

Досить часто до нас надходять заявки, в яких перераховані дві, три або більше теми, пропоновані до реалізації в єдиному проекті. Якщо ці теми «сусідять» за змістом і можуть бути концептуально об'єднані, то особливих проблем не виникає 1 . Але що накажете робити, якщо тематика сайту має на увазі зовсім несумісні напрямки - як приклад, наведемо ось такі теми: онлайн-ігри, нерухомість і автотуризм?

Дуже часто, при вирішенні будь-яких проблем, в веб-дизайні приходять на допомогу його технології (кажучи точніше, їх грамотне використання). Але в даному випадку вони жодним чином допомогти не в змозі, так як першопричина виникають труднощів не внутрішня, яку можливо вирішити технологічно, але саме зовнішня - а тематика сайту нею якраз і є.

Справа в тому, що «просувати» (або «розкручувати», називайте так, як вам більше подобається) мережевий ресурс доводиться за кількома призначеним для користувача запитів. Говорячи відверто, справа ця копітка й нудна досить дороге 2 . А тепер уявіть собі, що запитів у вас в наявності не три, п'ять або сім - такої кількості зазвичай цілком вистачає - а в кілька разів більше (у стільки, скільки у вас додаткових тематик на сайті). Заодно, можна приблизно оцінити і витрати на просування: скажімо, для однієї теми - триста доларів на місяць, для двох - ну, нехай п'ятсот ... Чи не занадто накладно?

Крім того, до таких різнорідним мережевих ресурсів дуже неоднозначно ставляться як пошукові системи (що Яндекс, що Гугл - правда, другий більш «демократичний»), так і сама «Методика аналізу якості сайту ». «Вага» сайту якоїсь тематики, чітко декларує і цілком певної, має для пошукача набагато більше значення, ніж аналогічний у проекту з «розмитою» тематикою (зрозуміло, відповідно справа йде і з «вагою» вихідних посилань).

Нарешті, необхідно згадати і про настільки популярною сьогодні теми, як заробіток в інтернеті (Докладніше див. За посиланням, а ще краще - на спеціальних ресурсах). Ми вже не раз писали про те, що тематика сайту для заробітку може бути практично будь-який, тому що тут важлива концепція самого проекту, тобто - способи і методи подачі матеріалу.

З «Методики аналізу якості» відомо, що концепція ресурсу повинна бути єдиною. А яким способом накажете пов'язувати воєдино кілька абсолютно різних тем? Таким чином, і для заробітку в Інтернеті ярмаркове різноманітність подаються на вашому сайті тематик, не обіцяє ніяких особливих вигод.

Зовсім інша справа - стабільно функціонуючі проекти, з уже сформованою великої аудиторією. Ось саме на них і слід розширювати пропоновану тематику, охоплюючи максимально можливу кількість інтересів відвідувачів. Але починати безумовно необхідно з чогось одного, з теми, яка вам найбільш близька і зрозуміла. Шлях до народження порталу, тобто проекту з «різномастої» концепцією, лежить через успішний розвиток однієї, цілком певної тематики сайту.

Примітки:

1 ... особливих проблем не виникає ... - відверто кажучи, виникають, причому вельми неабиякі. Як легко здогадатися, справа все в тому ж просуванні ресурсу по пошуковим запитам. З одного-то тематикою сайту вистачає головного болю, а тут цілих дві або три; це означає, що «ключів» буде незмірно більше, а отже - все те ж саме, що ви прочитаєте в статті далі. Повернутися до тексту

2 ... нудне і досить дороге ... - якщо до просування ставитися з усією відповідальністю, з гарантією довгострокового результату і доброї перспективи. До слова, тематика сайту до процесу «розкрутки» має саме безпосереднє і важливе ставлення. Повернутися до тексту

Опорні теми:

Тематика сайту. Аналіз сайту. Заробіток в Інтернеті. Веб дизайн

Чи не занадто накладно?

Новости