Tesla сонячних панелей: Ілон Маск представив "сонячний дах"

31 Жовтня, 2016, 09:00,

10299

Місія виробника електрокарів Tesla Motors звучить як «прискорити поява екологічного транспорту, вивівши на масовий ринок гідний електромобіль ...». Після можливого злиття з одним з лідером ринку установки сонячних панелей США SolarCity, місія Tesla буде охоплювати не тільки транспорт, але і екологічне енергопостачання домогосподарств. На підтвердження цього Ілон Маск представив «Сонячний дах» - фотоелектричні панелі, яку можуть замінити звичайну металочерепицю. Вони лише на 2% менш ефективні, ніж звичайні сонячні панелі, і виглядають не гірше традиційних перекриттів.

Вони лише на 2% менш ефективні, ніж звичайні сонячні панелі, і виглядають не гірше традиційних перекриттів

Розроблена спільно з SolarCity «сонячна черепиця» буде продаватися в чотирьох варіантах: текстуроване, шиферна, тосканская і матове скло. Кожна з них зроблена їх кварцового скла, тому повинна зберігати свої властивості в два-три рази довше бетонного аналога. Хоча Маск сказав, що «вона повинна протриматися довше самого будинку».

Представлена ​​черепиця пропускає сонячні промені, але якщо дивитися на неї не під прямим кутом, вона виглядає непрозорою. Її ефективність становить 98% від ефективності звичайних сонячних панелей. Але компанії підприємця працюють з корпорацією 3M над поліпшеним покриттям, яке потенційно допоможе домогтися кращого поглинання сонячної енергії.

Ціна представлених панелей невідома. Маск лише сказав, що їх вартість разом з виробленим електрикою повинна бути порівнянна або менше вартості традиційного покриття даху і електроенергії з мережі.

Перші «сонячні дахи» будуть встановлені влітку наступного року. Tesla планує почати з одного або двох варіантів панелей і поступово розширити асортимент.

Крім черепиці Маск також представив оновлений еноргонакопичувачів Tesla Powerwall 2.0. Акумулятор може накопичувати потужність в 14 кіловат-годин. Його заявлена ​​вартість - $ 5 500. Попереднє покоління Powerwall могло акумулювати до 6,4 кіловат-годин при вартості $ 3 500. Крім черепиці Маск також представив оновлений еноргонакопичувачів Tesla Powerwall 2

«Це ніби інтегрованого майбутнього. Електрична машина, Powerwall і сонячна дах. Ключ у тому, щоб вона була красивою, доступною і легко інтегрованої », - підкреслив Маск.

Нагадаємо, днями Tesla Motors отримала першу квартальний прибуток за останні три роки.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?

Новости