Тест і огляд: Dji Phantom 3 Professional - квадрокоптер нового покоління

Камера підвішена на кардановом підвісі, до якого ми ще повернемося нижче. А поки що дозвольте більш детально розглянути Dji Phantom 3 Professional.

А поки що дозвольте більш детально розглянути Dji Phantom 3 Professional

Dji Phantom 3 Professional

Кожен гвинт має діаметр близько 240 мм. У комплект поставки входить два комплекти з чотирьох роторів, так що якщо ви пошкодите гвинт, замінити буде не складно. Але слід стежити за напрямком обертання, яке Dji позначає сріблястим або чорним кругляш по центру крильчатки. Новий комплект гвинтів обійдеться в 14 євро, причому доступний і карбоновий дизайн. На низьких висотах кольорове маркування кронштейнів гвинтів допомагає визначати орієнтацію квадрокоптера (передню і задню частину).

Dji не вказує даних продуктивності двигунів, є тільки льотні характеристики. Квадрокоптер використовує бесщеточние двигуни, які відрізняються високою продуктивністю і тривалим терміном служби. Dji не приховує мотори в корпус, що дає переваги по охолодженню. Новий двигун обійдеться порядку 30 євро.

Щоб можна було визначити орієнтацію дрона в темряві, Dji додала до кронштейнів чотири напівпрозорих вставки, за яким приховані LED різних кольорів. На середніх висотах і в темряві вони дійсно допомагають визначити орієнтацію дрона, але при видаленні 200 м і більше для цього завдання залишається використовувати тільки камеру.

На білому корпусі Phantom досить швидко з'являються сліди зносу. Як можна бачити на фотографіях, венти досить швидко «накидають» пил на корпус, дрібні комахи теж залишають свої сліди, якщо вони зустрічаються в повітряному потоці. Та й темний корпус в небі був би краще помітний.

Порт USB на корпусі служить для оновлення прошивки. Втім, найпростіше це зробити через карту пам'яті. Однак процес оновлення прошивки може зайняти досить багато часу, оскільки він може зачіпати систему управління польотом, камеру, карданова підвіс, батарею і пульт дистанційного керування. Тут, можливі, наприклад, ті ж 30 хвилин.

Деякі сенсори Dji розмістила на посадочних полозах Phantom 3 Professional, вони вже закриті, на відміну від попередника. З сенсорів можна відзначити цифровий компас, що забезпечує стабільний політ. Його ми рекомендуємо регулярно калібрувати. На перший погляд, цей процес виглядає утомливих, однак дрон після калібрування буде вести себе в польоті набагато краще. Є і барометр, що забезпечує дрон додатковою інформацією про висоту.

Ззаду корпусу Dji передбачила батарею ємністю 4.480 мАг. Ємність стала трохи менше попередника. Досить скористатися засувкою, після чого можна витягти батарею з корпусу для зарядки. Зелені LED вказують стан заряду. Кожен LED відповідає залишилася ємності 25 відсотків. Подвійне натискання (другий раз з невеликим утриманням) на кнопку батареї вмикає і вимикає дрон.

Як вказує Dji, акумулятора Phantom 3 Professional вистачає на 23 хвилини польоту. Залежно від льотних маневрів, на практиці ми отримали від 15 до 20 хвилин, хоча у виняткових випадках дрон вдавалося протримати в повітрі до 30 хвилин.

Залежно від льотних маневрів, на практиці ми отримали від 15 до 20 хвилин, хоча у виняткових випадках дрон вдавалося протримати в повітрі до 30 хвилин

Dji Phantom 3 Professional

Під основним корпусом Dji Phantom 3 Professional прихований другий важливий компонент дрона - камера на стабілізаційному підвісі. І цей компонент вносить суттєві відмінності між трьома моделями сімейства Phantom 3. Тут краще звернутися до сайту виробника .

У Phantom 3 Professional вбудована камера з сенсором Sony розміром 2,3 дюйма. Вона має теоретичне дозвіл 12,76 мільйонів пикселей, дозволяючи знімати фотографії до 4.000 x 3.000 пікселів. З доступних режимів є звичайна зйомка, пакетна зйомка 3, 5 і 7 кадрів, а також time lapse. Час витримки можна міняти від 8 с до 1 / 8.000 с. Діапазон ISO виставляється від 100 до 1.600.

Що стосується відео, то тут Dji пропонує наступні дозволи та налаштування:

  • UlraHD: 4096x2160p 24/25, 3840x2160p 24/25/30
  • FullHD: 1920x1080p 24/25/30/48/50/60
  • HD: 1280x720p 24/25/30/48/50/60

Тут теж доступні настройки ISO від 100 до 3.200, максимальний потік становить 60 Мбіт / с. Дані зберігаються на карту пам'яті microSD максимальним обсягом до 64 Гбайт. Для зйомки відео 4K в квадрокоптер Dji слід встановлювати карту не нижче Class 10 або UHS-1. Об'єктив камери має максимальну діафрагму f / 2,8 і кут огляду 94 °.

Dji Phantom 3 Professional

Карданова підвіс свій для кожної камери, він забезпечує стабілізацію по трьох осях. Камера може нахилятися на підвісі (по вертикалі) на кут від + 30 ° до -90 °. Поворот камери по горизонталі не передбачений, тут доведеться повертати весь дрон цілком. Щоб гасити вібрацію гвинтів, кріплення модуля камери здійснюється через чотири гумових втулки. Вони дозволяють загасити вібрації ще до того, як спрацює стабілізаційний підвіс.

Подивись дозволяє в деякій мірі компенсувати рух або нахил квадрокоптера. Сенсори визначають зміна орієнтації, після чого два мотора намагаються якомога швидше компенсувати нахил. Точність складає +/- 0,03 °, максимальна швидкість компенсації - 90 ° / с. Компенсація нахилу можлива до максимального кута 35 °, втім, квадрокоптер сильно не нахиляється.

На фотографії вище можна розглянути слот для карт пам'яті MicroSD, а також невеликий вентилятор, що забезпечує охолодження блоку управління підвісом. На Phantom 2 Vision + його не було, але, схоже, на Phantom 3 Professional необхідність вже з'явилася. Після 20 хвилин польоту пластина підвісу дійсно нагрівалася.


Новости