Тест і огляд: Sony SmartBand SWR10 - смарт-браслет

  1. Зовнішній вигляд, дизайн, якість виготовлення
  2. Специфікації і функції

З фітнес-браслетом SmartBand SWR10 японська компанія вирішила внести свій вклад в індустрію носяться гаджетів

З фітнес-браслетом SmartBand SWR10 японська компанія вирішила внести свій вклад в індустрію носяться гаджетів. Нова концепція розумних гаджетів була запропонована для доповнення нинішнього флагмана Xperia Z2 по функціям фітнесу. На що ж можна розраховувати при покупці "журналу вашому житті", як його називає Sony? Є він ціну близько 4 тис. рублів ? Про це ми поговоримо в нашому огляді.

Рекомендована роздрібна ціна браслета Sony становила 100 євро, але за кілька тижнів продажів в Європі вона зменшилася на 40 євро до рівня 60 євро. У Росії ціна поки не впала і становить близько 4 тис. рублів . Так що перед нами порівняно недорогий фітнес-браслет. Дешевше можна купити хіба що трекер iHealth і Samsung EI-AN900, стару версію S Band від корейського виробника. Однак обидва браслета по комфорту і універсальності і близько не підходять до нового SmartBand SWR10 від Sony.

Зовнішній вигляд, дизайн, якість виготовлення

За зовнішнім виглядом Sony зазвичай рідко викликає нарікання. Компанія рідко йде на експерименти по дизайну, продукти мають класичний зовнішній вигляд. В даному випадку ми отримуємо повністю чорний браслет з сріблястою алюмінієвої пряжкою. З першого погляду навіть і не скажеш, що перед нами гаджет для гиків. За винятком круглої пряжки на кінці ремінця нічого не видає, що перед нами фітнес-трекер від Sony.

Силіконовий браслет зовні має текстуровану поверхню, всередині дизайн гладкий, також є місце для "Core", технологічного "серця" браслета, чиї функції ми опишемо трохи пізніше. Якість виготовлення бездоганне, неприємного запаху ми не помітили. Комплект поставки Sony теж відмінний. Крім Core і кабелю зарядки micro-USB ви отримаєте два браслета з ремінцями різної довжини (S і L, 21,4 і 25 см), але однакової ширини. Спеціального зарядного пристрою, на відміну від багатьох виробників, не потрібно.

Почнемо з недоліків. Перше, що ми помітили - текстура зовнішньої поверхні чутлива до накопичення пилу і бруду. Крім того, перший час досить складно застібати ремінець без сторонньої допомоги. Втім, трекер активності користувачі навряд чи будуть часто знімати, так що проблема не така гостра. Є також проблема, яка вплине не на всіх користувачів: якщо у вас вузькі зап'ястя, то через деякий час ви помітите, що сердечник Core занадто довгий, тому браслет виступає за межі зап'ястя. В такому випадку браслет виглядає не дуже естетично.

В іншому браслет нам сподобався. Мала вага всього 27 грам (включаючи 6-грамовий Core) і гнучке регулювання довжини браслета дозволяють забути про гаджеті під час носіння. Акумулятор Sony забезпечує час автономної роботи до 5 днів.

Специфікації і функції

Поговоримо про час автономної роботи. Як воно поєднується з технічними специфікаціями? Браслет важить всього 27 грам разом з Core, в комплекті поставки ви отримаєте ремінці двох розмірів, а також алюмінієву пряжку. В браслет вставляється так званий модуль Core (габарити: 40,7 x 15,3 x 7,8 мм), невеликий шматок пластика з трьома LED, портом micro-USB і кнопкою. Як ми вже згадували вище, у Core час автономної роботи становить до 5 днів, підзарядку можна здійснювати за допомогою комплектного кабелю micro-USB, потрібно приблизно півгодини. Літієво-іонний акумулятор має ємність 35 мАг, при повному заряді всі три світлодіода починають горіти. Малий час підзарядки радує, оскільки Sony не докладає в комплект окремого зарядного пристрою.

У блоці Core встановлена ​​пам'ять: 256 кбайт флеш-пам'яті і 16 кбайт ОЗУ, підтримується Bluetooth 4.0 LE і модуль NFC. Також Sony говорить про встановлення невідомого "сучасного сенсора", який фіксує дані транзакцій. Браслет сертифікований IP58, тобто захищений від пилу і вологи. Але ми не думаємо, що подібна сертифікація вірна для модуля Core окремо через відкритого порту micro-USB. Перший час браслет SWR10 буде продаватися в чорній версії і редакції Brazil Edition із зеленою забарвленням. В майбутньому повинні вийти дев'ять кольорів (в тому числі білий, фіолетовий, рожевий і жовтий).

Функції розумних браслетів значно зменшуються без підтримки з боку смартфона - дисплея у браслета немає, через кабель USB дані ви теж зчитувати не зможете. Але в парі зі смартфоном можна розкрити всі переваги гаджета. Браслет дозволяє фіксувати кроки і витрачені калорії, записувати шлях, періоди часу, бігу та сну, він вібрує при отриманні повідомлень, браслет дозволяє керувати програмами на смартфоні, можна також фіксувати особливі моменти в житті ( "Life Bookmarks"). Браслет можна використовувати і для пробудження в залежності від фази сну. За свою ціну браслет пропонує чимало.


На що ж можна розраховувати при покупці "журналу вашому житті", як його називає Sony?
Як воно поєднується з технічними специфікаціями?

Новости