Тест дзеркал з вбудованими відеореєстраторами. Два в одному

  1. Mio MiVue R25 (3800 руб.)
  2. DOD RX7W (5010 руб.)
  3. Neoline DWN-25 (5650 руб.)
  4. Технічні характеристики

Салонні дзеркала заднього виду з відеореєстраторами з'явилися не вчора, але колись це були моделі китайського «ноунейм» з жахливими характеристиками і якістю виготовлення. Не зовсім огидна продукція почала з'являтися лише рік-півтора тому; можна сказати, що ми тестуємо першій нормальній покоління цих пристроїв.

Ймовірно, можна було б взяти речі ще більш багатофункціональні, адже на ринку вже присутні дзеркала не тільки з відеореєстраторами, а й з радар-детекторами, і навіть з навігаторами. Залишимо цю ідею до наступного тесту. Поки ж - тільки дзеркала з ВР.

Застереження: тестування проходило досить довго, зразки випробовувалися на самих різних автомобілях (їх було більше десятка). Тому в кадрах зустрічаються як літні, так і зимові пейзажі.

Mio MiVue R25 (3800 руб.)

)

Виріб тайванської компанії Mitac Mio, як ми пам'ятаємо, в попередньому тесті показало себе дуже гідно. Mio MiVue 388 якщо і програв DOD LS430W за кількістю функцій і ефектності зображення, то за зручністю користування виявився абсолютно недосяжним. Здається, рівень опрацювання інтерфейсу управління стає «візитною карткою» Mio - в цьому тесті Mio MiVue R25 по зручності управління поклав конкурентів на обидві лопатки і дружньо поплескав по дупі.

Втім, по порядку.

Якість упаковки у Mio відмінне, в такій коробці приємно не тільки купувати, але і зберігати. Дзеркало, як скляний елемент, дбайливо перекладено поролончіком, а вся «периферія» ховається окремим картонним клапаном.

Комплектація біднувата, є тільки неминучі кабель живлення (3,1 м), диск з ПО і двомовна інструкція розміром з закордонний паспорт. Це оптимальний форм-фактор, таку інструкцію і зберігати зручно, і очі не зламаєш, вчитуючись в найдрібніші букви. А тут не тільки шрифт чіткий, так ще й ілюстрації двоколірні.

Дзеркало MiVue R25 дуже легке, але не сказати, що дуже компактне.

Дзеркало MiVue R25 дуже легке, але не сказати, що дуже компактне

Ширина відображає елементу (максимальна) - 312 мм, а висота - 73 мм. У маленьких автомобілях таке дзеркало очевидно буде заважати користуватися протисонячними козирками, у всякому разі, водійським.

Кріпиться MiVue R25 на штатний дзеркало за допомогою двох затискачів, розсовуються по вертикалі.

З поглиблення в задній частині «росте хвостик» дроти живлення і висить на ньому штекера.

На верхньому торці - слот для карти SD. Похвально, що Mio вирішила використовувати повноформатні карти пам'яті, а не microSD, місця тут вистачає, а звичайні картки складніше втратити. Так вони і дешевше.

На правому краї тильної сторони розташований об'єктив, традиційно для Mio скляно-багатолінзові.

Розмір його скромний: в більшості відеореєстраторів цієї фірми використовується оптика більшого формату. Цікаво, що в наслідування звичайним відеореєстраторів об'єктив має відгвинчуємо кришечку, яка зовсім нічого не прикриває, це просто ободок з різьбленням.

Цікаво, що в наслідування звичайним відеореєстраторів об'єктив має відгвинчуємо кришечку, яка зовсім нічого не прикриває, це просто ободок з різьбленням

По всій видимості, це слід уніфікації з більш просунутими ВР, в яких на це місце нагвинчується поляризаційний фільтр.

Об'єктив закріплений шарнірно. І нехай діапазон переміщень невеликий, фіксація в заданому положенні досить надійна. Сам шарнір має гумовий чохол, що захищає від пилу і вологи.

Весь інтерфейс управління - це п'ять сенсорних кнопок на припливі в нижній частині дзеркала.

Весь інтерфейс управління - це п'ять сенсорних кнопок на припливі в нижній частині дзеркала

У кнопок зразково-зрозуміла символіка, вони рознесені на пристойну один від одного відстань, так що проблем з управлінням бути не повинно.

У кнопок зразково-зрозуміла символіка, вони рознесені на пристойну один від одного відстань, так що проблем з управлінням бути не повинно

А ось вбудованого динаміка тут немає, нехай не вводять в оману характерні прорізи на тильній стороні корпусу. Є тільки мікрофон, але і він розташований не там, де його очікуєш: решітка біля об'єктива теж «неодружена».

Є тільки мікрофон, але і він розташований не там, де його очікуєш: решітка біля об'єктива теж «неодружена»

А отвір для мікрофона розташувалося майже по центру задньої панелі.

DOD RX7W (5010 руб.)

)

Відеореєстратори DOD завжди відрізнялися багатим набором функцій і відмінними технічними характеристиками. DOD RX7W створений в фірмових традиціях, що в якійсь мірі зіграв з ним злий жарт.

Зроблено DOD RX7W на Тайвані. Упакований, мабуть, навіть краще Mio, у всякому разі, тут є додаткова утримує вставка з пінополіетилену, що захищає від ударів при недбалої перевезення. Якщо для звичайного відеореєстратора це малоактуальная, то для дзеркала - дуже.

У коробочці з Додомі лежать інструкція і три кабелі. Чому три? Тому що до двох неминучим (автозаряднік і перехідник USB-miniUSB) додався ще HDMI. Зрозуміло, відповідний вихід є і на відеореєстраторові. Тільки ось доцільність його тут навіть не сумнівна, а відсутній: ну хто, скажіть, понесе дзеркало додому, щоб подивитися зображення з телевізора? Тим більше що потрібно буде організувати для цього окремі 12 вольт (або живити через miniUSB). Акумулятор-то у Дода кволенький ... Але він, акумулятор, хоча б є - в Міо на ньому зекономили.

Ще є картка, що дає право на безкоштовну юридичну консультацію в разі події на дорозі. Це спільна програма російського дистриб'ютора DOD і фірми ЛКС. На жаль, умови, при яких можна скористатися консультацією, не прописані в інструкції, а текст на самій картці розібрати майже неможливо - настільки він мілкий. І на сайті ЛКС про умови нічого не говориться. Довелося дзвонити. О пів на п'яту ранку (консультація, зазначу, заявлена ​​цілодобової) по вказаному телефону просто скинули виклик, а при повторному дзвінку телефон виявився недоступний. Ось і проконсультували ...

Інструкція була б відмінною, якби не все той же дрібний шрифт. У гонитві за компактністю творці перейшли кордон розумного і зробили інструкцію плохочітаемой. Нічого страшного не сталося б, збільш вони шрифт вдвічі, і на стільки ж - кількість сторінок. Або можна зробити інструкцію не «простирадлом», а книжкою, тоді при тій же кількості паперу додасться 100% площі. А так за добре написану інструкцію - твердий і обгрунтований «незадовільно». Зір, знаєте, дорожче.

Зір, знаєте, дорожче

Дзеркало DOD RX7W довше і трохи нижче, ніж Mio, його габарити складають 306х80 мм. Так що воно ще менш універсально по відношенню до автомобілів. DOD ще й важче - через вбудованого акумулятора.

Кріпиться DOD RX7W на штатний дзеркало за допомогою двох текстильних «липучок».

Апаратний інтерфейс зосереджений на верхньому торці і складається з гнізд miniUSB, miniHDMI і аналогового AV-виходу під 3,5 мм миниджек. Тут же слот для карти пам'яті типу microSD і добре захищена кнопочка перезавантаження.

Тут же слот для карти пам'яті типу microSD і добре захищена кнопочка перезавантаження

На жаль, miniUSB розгорнуто у зворотний бік по відношенню до штекера, розпаяного на кабелі живлення. Це означає, що провід поблизу роз'єму буде орієнтований в бік водія і доведеться робити вигин або петлю.

Це означає, що провід поблизу роз'єму буде орієнтований в бік водія і доведеться робити вигин або петлю

Адже триметровий кабель майже однозначно буде прокладений по правій стійці.

Взагалі ця «триметровий» виглядає дивною на тлі відсутності фірмового кріплення. Якщо власник вирішиться на стаціонарну прокладку кабелю, то йому байдужа довжина, наростити або відрізати два дроти проблеми ніякої нема. А якщо дзеркало буде у нього знімним, то триметровий кабель буде купкою бовтатися в салоні і всім заважати.

Інтерфейс управління - шість маленьких кнопочок внизу.

Там же і мізерне отвір для мікрофона.

Пояснюють символи притулилася на чорній панелі на площі самого дзеркала.

Пояснюють символи притулилася на чорній панелі на площі самого дзеркала

Об'єктив закономірно зміщений до лівого краю (якщо дивитися з фасаду пристрої). Діапазон його переміщень мінімальний, а фіксація в обраному положенні і того гірше, об'єктив прагне повернутися «в нуль». На цьому тлі дивно, м'яко кажучи, виглядає напис на коробці: "Обертання об'єктива на всі боки, всебічна запис».

На цьому тлі дивно, м'яко кажучи, виглядає напис на коробці: Обертання об'єктива на всі боки, всебічна запис»

Сама оптика - японського виробництва, з відмінним значенням світлосили - 1,8, проти відблисків і просвітлює покриттями.

Решітка динаміка - на протилежному кінці корпусу.

Neoline DWN-25 (5650 руб.)

)

Neoline DWN-25 зроблений в Китаї і він помітно вибивається із запропонованого семантичного ряду. Це відеореєстратор з додатковою відеокамерою, підсвічуванням і більш низьким дозволом. Якщо перші два пристрої записують відео з роздільною здатністю FullHD, то Neoline - тільки HD (1280х720). Формально це навіть не відеореєстратор, а «система парковки з відеореєстратором».

Упаковка Неолайн якісна, причепитися ні до чого. Коробка, мабуть, найкраща в тесті - з щільного долгоживущего картону, з «подмагничивающего» кришкою. Це зручніше, ніж складові упаковки Mio і DOD.

Комплектація включає в себе саме дзеркало, USB-шнурок, довгий кабель живлення і другу відеокамеру.

Інструкція складена трохи краще, ніж «додовская», але «болячка» та ж - погана читаність через дрібного шрифту. Бог мій, невже шкода додаткових аркушів паперу? Прочитати це можна тільки при хорошому денному світлі, сильно напружившись. Навіщо ви змушуєте нас псувати зір?

Корпус у DWN-25 майже в точності повторює такий у Дода, схожі вони і по масі.

Корпус у DWN-25 майже в точності повторює такий у Дода, схожі вони і по масі

Схожою є й компонування, аж до розташування елементів управління.

Схожою є й компонування, аж до розташування елементів управління

Але кнопок тут всього п'ять, і вони більше.

Але кнопок тут всього п'ять, і вони більше

На верхньому торці - гніздо miniUSB, слот для карти microSD і відеовхід - для зовнішньої камери. Є ще загадковий роз'єм GPS, позначений в інструкції як вхід для зовнішньої супутникової антени. Але навіщо тут супутникова антена - інструкція не пояснює.

Але навіщо тут супутникова антена - інструкція не пояснює

Судячи з усього, це теж результат уніфікації. Ймовірно, що у китайського виробника існує аналогічна модель з вбудованим навігатором (побічно про це говорить і значний розмір дисплея, надлишковий для вбудованого реєстратора) ... А вхід для супутникової антени - це, швидше за все, помилка, він призначений для GPS-приймача.

Кріплення оригінально - двома гумками, для яких є на корпусі відповідні власники.

Пам'ятаючи про те, що гумки можуть і порватися, творці Неолайн дворазово збільшили їх запас.

Об'єктив Неолайн обертається в значних межах, а якщо порівнювати з Додомі - це взагалі нескінченність. Фіксація в крайніх положеннях скасована.

Зовнішня камера повинна працювати як Відеопарктроніки.

Відповідно до цієї задачі і розроблено її кріплення - на двосторонньому скотчі.

Однак зовні така камера буде виглядати чужеродно, щоб не сказати кримінально-спокусливо. Тому оптимальний варіант її монтажу - всередині салону, на задньому склі, в зоні очищення двірника. Благо, що обертається кронштейн дозволяє направити камеру під будь-яким кутом. У корпусі камери є ще й чотири малесеньких светодіодик підсвічування (білі), але толку від них свідомо ніякого.

Провід живлення повинно вистачити для більшості автомобілів. А кому не вистачить - нескладно наростити, адже з боку «харчування» ніякого роз'єму тут немає, нічого відрізати не доведеться.

А кому не вистачить - нескладно наростити, адже з боку «харчування» ніякого роз'єму тут немає, нічого відрізати не доведеться

Дозвіл зовнішньої камери - 720х480, що дозволяє використовувати її не тільки як парктроник, але і як звичайний задній реєстратор. Програмне забезпечення Neoline DWN-25 дозволяє вести паралельну двухканальную запис. Точніше так: при русі заднім ходом сигнал від зовнішньої камери відображається на дисплеї в повноекранному режимі, а при нормальному русі - частково або не відображається зовсім. Це розумно - назад можна і через звичайне дзеркало подивитися.

Оскільки друга камера є тільки у Neoline DWN-25, ми не станемо її тестувати, обмежившись описом. Але додатковий бал за комплектацію Neoline отримує.

Якість кріплення і зручність установки

Mio MiVue R25 прикріпити до штатного дзеркала непросто. Конструкція держателя - дві що висуваються з корпусу підпружинені «лапки».

І дві «пасивні, розташовані знизу. Висувні «лапки» з поворотними пружинами справляють враження погано змазаних, потрібно постаратися, виймаючи їх з пазів, - дуже велике опір переміщенню. А пружини, тим часом, досить тугі. Тому утримати відразу обидві «лапки» у верхньому положенні складно.

Але ще гірше те, що вильоту «лапок» в багатьох випадках не вистачає. Наприклад, в Ford Focus вони чіпляються до самої кромки салонного дзеркала і на першій же купині девайс злітає на підлогу. А ось в Ладі Гранта MiVue R25 закріпився надійно:

Однак замалим виявилося відстань між ним і протисонячних водійським козирком. Тому опустити або підняти козирок можна тільки з відведенням дзеркала в сторону і подальшої його перенастроюванням.

Харчування підключається зовсім просто, циліндричний раз'емчік не вимагає ніякої спеціальної орієнтації.

DOD RX7W кріпити трохи простіше - тут липучки.

DOD RX7W кріпити трохи простіше - тут липучки

Головна їх проблема - надмірна довжина, «хвостики» просто нікуди заховати, між двома дзеркалами вони чомусь не тримаються.

Тому нічого не залишається, окрім як ... відрізати зайве.

Тепер «хвостики» липучок не заважають огляду, але кріплення втратило універсальність - на більш товсте дзеркало DOD RX7W вже не надіти.

У всякому разі, без подовження липучок.

Кабель, як уже згадано, орієнтований на ліву сторону, і прокладка по правій стійці призведе до утворення петлі.

Кабель, як уже згадано, орієнтований на ліву сторону, і прокладка по правій стійці призведе до утворення петлі

Neoline DWN-25 - найзручніший в установці. Гумки тягнуться одним пальцем, фіксатори мають вдалу конфігурацію.

Гумки тягнуться одним пальцем, фіксатори мають вдалу конфігурацію

Однак заважає широкий виступає фланець, розташований навколо об'єктива - Neoline DWN-25 доводиться зміщувати вліво від центру штатного дзеркала. Що в маленьких машинах створить додаткову перешкоду для користування сонцезахисним козирком.

Що в маленьких машинах створить додаткову перешкоду для користування сонцезахисним козирком

Втім, в Туарегу все встало ідеально:

Втім, в Туарегу все встало ідеально:

А ось в згаданому Фокусі дзеркало виявилося занадто товстим, і кріпильні гумки просто не змогли розтягнутися на потрібну довжину.

Мораль: з усіх трьох пристроїв Neoline - найвимогливіший до місця установки, купувати його без натурної примірки не варто.

Кабель живлення зорієнтований назад, так що провід можна вести як по лівій, так і по правій стійці.

Кабель живлення зорієнтований назад, так що провід можна вести як по лівій, так і по правій стійці

Чи не складе проблем і підключення другої камери.

Чи не складе проблем і підключення другої камери

управління

Сенсорні кнопочки Mio MiVue R25 бездоганні: навіть в глухих сутінках їх символіка добре проглядається, не помилишся. До того ж вони досить великі і не вимагають «прицілювання». Зручно ще й те, що кнопки розташовані на «відпливу» від дзеркала, це не змушує бруднити скляну поверхню. Відгуку на натиснення немає, це було б дуже добре, чай, не iPhone.

Екран діагоналлю 6,1 см (2,4 дюйма) не дивує ні яскравістю, ні контрастністю, встановленими за замовчуванням. Точніше сказати, вдень в ньому взагалі мало що можна розгледіти.

Точніше сказати, вдень в ньому взагалі мало що можна розгледіти

Вночі краще. Але все одно - творці Mio явно перестаралися у прагненні бути ненав'язливими. На жаль, яскравість і контрастність збільшити не можна, просто не передбачено таких регулювань.

З настройками у Mio взагалі повний лаконізм. Змінюваних параметрів самий мінімум. Ось повний їх список.

Як бачимо, не густо. Але навіть з цього скромного списку можна було б виключити підстроювання експозиції, навряд чи нею будуть активно користуватися.

Знаєте, саме така лапідарність здається мені синонімом продуманості. Екранний інтерфейс Mio не примушує напружувати мізки і судорожно звірятися з інструкцією. Це саме така опрацювання управління, яка потрібна автомобільному девайсу. Так що за сукупністю критеріїв Mio гідний найщирішої похвали. Ех, якби не недостатня контрастність дисплея днем ​​...

DOD RX7W управляється інакше. В межах дзеркального елемента у нього знаходяться тільки маленькі символи кнопок, а самі кнопки розташовані на нижньому торці. Символи читаються погано, вночі їх не видно зовсім. Але ще гірша справа з кнопочками - маленькими, майже не чинять опір натискання. І при цьому майже не виступають над поверхнею корпусу.

Навіть просто виймаючи DOD з коробки неможливо не натиснути випадково на кнопку включення. А при установці апарат включиться багато-багато разів, втомитеся вимикати. А ось намацати потрібну кнопку пальцем і візуально співвіднести її з символічної картинкою досить складно. І кнопки мініатюрні, і відстань між ними неприпустимо мало. До того ж палець, ковзаючи по нижньому торця, майже не відчуває рельєфу, жати доводиться буквально навмання. Такому конструктивному рішенню немає раціонального пояснення, адже місця на нижньому торці повно, можна було б зробити кнопки набагато більшими і зручними.

Екран DOD RX7W більше, ніж у Міо - 7,4 см по діагоналі.

Екран DOD RX7W більше, ніж у Міо - 7,4 см по діагоналі

До його яскравості і контрастності претензій майже немає, нарікати можна хіба що на не зовсім зрозумілі символи окремих режимів.

Логіка управління у DOD RX7W не така продумана, як у Mio. Точніше, функціональність цього пристрою незрівнянно вище. Про неї можна скласти враження, подивившись на скріншоти.

У RX7W є функція WDR ( Wide dynamic range ), Аналогічна тому HDR, что много хто вікорістовує для ОБРОБКИ фотографій в фотошопі. Простіше кажучи, це автоматичне розширення динамічного діапазону шляхом «накладання» один на одного декількох кадрів, зроблених з різною експозицією. WDR особливо корисний в темний час доби, коли від ліхтарів і фар зустрічних автомобілів рівень освітленості «скаче» в дуже широких межах. А ось вдень при ясній освітленні WDR менш корисний, так як трохи спотворює передачу кольору.

Крім того, DOD RX7W дозволяє удруковувати в зображення дату і час зйомки, а також номер автомобіля. Цю інформацію доведеться вводити вручну. Номер буде служити додатковим засобом ідентифікації в разі, наприклад, розбору ДТП з декількома автомобілями. А ось тим, хто любить викладати ролики в інтернет, краще свій номер не «світити».

Деякі інші функції ми дозволимо собі віднести до умовно-шкідливим. Це настройка експозиції, частоти освітлення і балансу білого (в таких пристроях все це повинно налаштовуватися автоматично), вибір мови теж не потрібен - реєстратор же зроблений спеціально для російського ринку, упакований в локалізовану коробку і забезпечений виключно російськомовної інструкцією. Малоймовірно, що з таким набором ознак DOD RX7W стане продаватися в англомовних країнах ... Детектор руху використовує добре якщо кожен сотий власник. Як елемент охоронної системи автомобіля він марний, хіба що з його допомогою можна записати цікава подія у відсутності водія. Зайвої я вважаю і можливість запароліть доступ до відеофайлів.

Прошу зрозуміти правильно: всі ці функції цікаві і напевно кимось затребувані. Але є закони ергономіки, відповідно до яких будь-яка функція, без якої можна обійтися, - надлишкова. Цікава, корисна - можливо. Але без неї пристрій гірше не стане. А з нею тільки додасться експлуатаційних незручностей. Стівен Хокінг, великий фізик, як-то сказав: одна формула в книзі - мінус мільйон потенційних читачів. Це не означає, що ідеалом слід вважати примітив, немає. Це означає, що треба тверезо підходити до оцінки користувацьких переваг. А вони найчастіше зводяться до максими «поставив - і забув». Тому ми вводимо в експертних оцінках як за очевидно «корисний» функціонал, так і за «умовно-шкідливий», тобто той, який з високою ймовірністю буде малозатребуваним, але ускладнить управління поборникам простоти.

Екран Neoline DWN-25 - найбільший в тесті, 10,8 см в діагоналі (4,3 дюйма). На такому дисплеї було б гріх скомпонувати символи якось нечитаності.

На такому дисплеї було б гріх скомпонувати символи якось нечитаності

Про функціональність та якість опрацювання екранного інтерфейсу можна судити по скриншотам.

З цікавого: функція «картинка в картинці» (це коли на дисплей виводиться зображення одночасно з обох камер) і можливість використовувати відеореєстратор в режимі фотоапарата. А ось навіщо Неолайн здатність накладати на зображення різні ефекти (сепія, негатив, ч / б і т.п.), я, правду кажучи, не зрозумів. Досить дивно виглядає в апараті для російського ринку багатомовність, в ньому є навіть японська, португальська та корейська мови. А корекція часу по GPS під час відсутності самого GPS - це як?

Так що за «надмірність» Neoline DWN-25 отримує не найкращий бал.

Управляти Неолайн простіше, ніж Додом, але складніше, ніж Міо. Кнопки тут менш схильні до випадкових натиснень, вони крупніше. Правда, відстань між ними зовсім вже мінімально, і наосліп відокремити одну від одної - та ще задачка. Не додає кайфу і дрібна символіка. Втім, у неї є суттєва перевага перед «додовской» - вона зрозуміла. Але до приємною простоти Міо Неолайн все одно не дотягує.

Якість зображення

Ось ми добралися і до головного - якості «картинки». Воно в відеореєстраторах залежить не тільки від оптики, матриці і відеопроцесора, але і в значній мірі від обраних установок. Точніше, від якості роботи базового режиму. Відеореєстратор - НЕ відеокамера, в якій користувач постійно підлаштовується під умови зйомки. Тут функціонування відбувається за принципом «встановив і забув». І якщо хорошу «картинку» відеореєстратор забезпечує тільки при ручному підстроювання балансу або іншими (але неминучими) регулюваннями, то невелика ціна такого пристрою. Тому ми відчуваємо девайси в режимах «авто» - і за кольоровим балансом, і по світлочутливості. Без експокоррекциі і при автоматичному включенні підсвічування (якщо є).

Mio MiVue R25 радує хорошою детальністю і відмінним колірним балансом.

Mio MiVue R25 радує хорошою детальністю і відмінним колірним балансом

Не звертайте увагу на «замилити» в правій частині кадру - це скло в машині було брудним.

Але скромний розмір оптичної системи проявляє себе спотвореннями на великих об'єктах: дисторсия виходить за рамки прийнятного.

Залишається сподіватися, що це не завадить ідентифікувати об'єкт зйомки при ДТП.

Ось скріншот зі статичної зйомки в сутінках.

Ось скріншот зі статичної зйомки в сутінках

А ось динаміка.

Як бачимо, дисторсия досить локальна і загальному сприйняттю не заважає. Хоча, звичайно, неприємна.

Тепер подивимося, як Mio знімає вночі. Ось цей скріншот зроблений зі статичної відеозапису при вуличному освітленні.

Ось цей скріншот зроблений зі статичної відеозапису при вуличному освітленні

А ось цей - в статиці при включених фарах автомобіля.

А ось цей - в статиці при включених фарах автомобіля

Колірний баланс, звичайно, «поїхав», але поїхав він в більш-менш правильну область, не в синяву. Динамічний діапазон для такої маленької матриці теж непоганий. А що до шумів ... Забагато, але не критично.

Тепер подивимося те ж саме в динаміці.

Аварійний файл у Mio створюється як автоматично, так і вручну. На жаль, цей файл з карти можна видалити без форматування. Тобто просто випадково. Хоча він і записується в окрему папку.

Ще дивина: індикатор G-сенсора присутня на екрані постійно, навіть тоді, коли запис аварійних файлів взагалі виключена. Навіщо це зроблено, я не зрозумів.

DOD RX7W при денному світлі дає разюче насичену і яскраву картинку.

DOD RX7W при денному світлі дає разюче насичену і яскраву картинку

Спотворення по краях кадру мінімальні, багато менше, ніж у Міо. Чіткість чудова - це працює WDR. Він же надає зображенню і деяку неприродність, щоб не сказати млявість. Але з точки зору опрацювання деталей DOD RX7W «робить» Mio MiVue R25. Причому з запасом.

Ось зйомка в динаміці.

Нічна зйомка виявила догляд колірного балансу в синю область, це менш комфортно, ніж явна жовтизна у Mio. І чутливість підкачала. Ось що знімає DOD в тих же умовах.

Ось що знімає DOD в тих же умовах

Включаємо фари.

Включаємо фари

Чіткість вище, ніж у Mio, але динамічний діапазон вужче буде.

У темряві управляти Додомі - простіше відразу застрелитися. Зрозуміти, яку кнопку натискати, зовсім нереально. Логіка теж неочевидна, постійно плутаєшся між командами «назад» і «вибір». Mio в цьому відношенні зручніше нескінченно. І ще така проблема: DOD при різкій струсу автоматично включає дисплей, що вночі заважає огляду назад. Це відбувається навіть при відключеному датчику удару!

Neoline DWN-25, як ми пам'ятаємо, має меншу роздільну здатність світлочутливої ​​матриці, тому «в лоб» його порівнювати з двома іншими апаратами не зовсім коректно. Але ми порівняємо. Бо не тільки пікселями визначається якість.

Ось як виглядає зображення з Неолайн при денному світлі.

Нескладно помітити, що «ширококутні» спотворення тут теж є, але виявлені вони мінімально. А ось з чіткістю «картинки» справи могли б обстоять і трохи краще. Деталізація найгірша, але колірний баланс налаштований відмінно.

Ось відео.

Що стосується чутливості в темряві, то про неї можна судити з такого скриншоту.

Динамічний діапазон виявився гранично вузьким, світло ліхтарів і зустрічних автомобілів не допомагає розібрати номер впередистоящей машини. Це неможливо зробити, навіть сильно висвітлити картинку в фоторедакторі!

Включаємо фари.

Включаємо фари

Звичайно, стало краще, але номерний знак все одно залишився на межі розрізнення. Про те, щоб розгледіти щось поза пучка світла, мови не йде.

Дивимось відео.

Нагадаємо, що Neoline DWN-25 має вбудовану підсвітку (шість білих світлодіодів навколо об'єктива). Удень їх майже не видно. А ось вночі ...

Ось як це Виглядає.

Спробуємо висвітлити цими «лампочками об'єкт в ближньому полі, на відстані кількох сантиметрів.

Тепер віддаляємо об'єкт рівно на метр.

У глянці пакувальної коробки відбивається лише слабке світіння, розібрати що-небудь неможливо.

А ось як виглядає «картинка» з включеним підсвічуванням в природних для відеореєстратора умовах.

А ось як виглядає «картинка» з включеним підсвічуванням в природних для відеореєстратора умовах

Очевидно, що толку від вбудованих світлодіодів немає ніякого і включати їх не має сенсу.

Управляти Неолайн складніше, ніж Міо, але простіше, ніж Додомі. Логіка подачі команд тут теж не сама продумана, але хоча б кнопочки Не такі маленькі, як у Дода. Основна ж проблема - надлишково великий дисплей, відволікаючий увагу не тільки в сутінках, а й чітким днем. Його, звичайно, краще відразу відключити.

підводімо підсумок

За сукупністю параметрів Mio MiVue R25 виявився кращим. Він виграє у конкурентів і в якості зображення, і в зручності управління. Єдине, що його сильно підвело - неуніверсальність кріплення. А ось відсутність вбудованого акумулятора майже непомітно - щоб фіналізувати запис, досить невеликого іоністори. А для запису при вимкненому двигуні можна подати постійне харчування, адже все одно такі відеореєстратори мають на увазі стаціонарну установку.

Друге місце - за DOD RX7W. У нього найякісніша «картинка» при денному світлі і найбагатший набір можливостей. Апарат для цінителів і гиків.

Neoline DWN-25 - річ в собі. Найзручніше кріплення, наявність другої камери. Але якість «картинки» не дозволяє змагатися з вищеназваними пристроями.

Технічні характеристики

Mio MiVue R25 DOD RX7W Neoline DWN-25 Порт HDMI немає + немає Гніздо AV-Out немає + немає Гніздо AV-In немає ні + Паперова інструкція + + + Диск з ПО + немає немає Кабель HDMI немає + немає Вбудований акумулятор немає 500 mAh 300 mAh Вбудований динамік немає + + Світлодіодне підсвічування немає ні + Розмір корпусу, мм 312х73 306х80 304х79 Розмір дисплея, мм 46х36 60х45 95х53 Маса, г н / д (360 у версії з АКБ) 270 275 Дозвіл відеозапису (максимальне) 1920х1080 1920х1080 1280х720 Формат відеофайлів .mov .mov .mov Кут огляду по діагоналі, град 130 140 100 Режим фото немає ні 2048х1536, jpeg Установка дати і часу + + немає Установка номера автомобіля немає + немає

Чому три?
Тільки ось доцільність його тут навіть не сумнівна, а відсутній: ну хто, скажіть, понесе дзеркало додому, щоб подивитися зображення з телевізора?
Бог мій, невже шкода додаткових аркушів паперу?
Навіщо ви змушуєте нас псувати зір?
А корекція часу по GPS під час відсутності самого GPS - це як?

Новости