Тест і огляд: чохол BookBook для iPhone 5 "Стара книга"

Чохли BookBook від компанії Twelve South вже не раз бували в нашій тестовій лабораторії Чохли BookBook від компанії Twelve South вже не раз бували в нашій тестовій лабораторії. Звичайно, дизайн - завжди справа смаку, тому чохли можуть вам як подобатися, так і немає. Але, поза всяким сумнівом, каліфорнійський виробник педантично підійшов до вибору матеріалів, якість виготовлення знаходиться на висоті. Ми вже протестували чохли BookBook для iPhone 4 і iPhone 4S, виявивши деякі слабкості. Скажімо, для камери у них вирізу не передбачено, тому для зйомки доводилося завжди діставати iPhone з чохла. Крім того, під час розмови по телефону друга половинка чохла повністю відкривалася, будь-хто міг подивитися всю інформацію, яка була захована усередині. Новий чохол BookBook від Twelve South був доопрацьований під модель iPhone 5, він трохи пролунав за розміром, але також і ряд недоліків теж були виправлені.

BookBook для iPhone 5 вже доступний в магазинах Apple, де він продається за ціною 59,95 євро . У Росії новий чохол тільки почав з'являтися за ціною від 2 тис. рублів .

Базовий дизайн чохла BookBook не змінився. Чохол виготовляється зі шкіри, доступні забарвлення "Vintage Brown" (коричневий) або "Classic Black" (чорний). Класичний зовнішній вигляд старої книги не змінився, на корінці нанесені написи "BookBook" і "Vol. V", що якраз натякає на iPhone 5. На останній сторінці (зліва) можна бачити основну інновацію.

Twelve South постаралася з BookBook знайти компроміс між чохлом iPhone і гаманцем. Усередині ви отримаєте доступ до чотирьох відсіках, верхній знаходиться за прозорим вікном. У ньому можна зберігати пластикові карти, а також посвідчення водія або будь-які пропуску.

За чотирма відсіками розташовується ще один побільше, в якому можна, наприклад, зберігати готівку. З очевидних причин краще не класти сюди монети, доведеться носити їх в кишені.

Якщо для фотографування в попередньої моделі чохла iPhone доводилося завжди витягувати, то в разі BookBook для iPhone 5 ми отримали відповідний отвір ззаду. Воно досить велике, щоб вмістити і LED-спалах.

Ще одна відмінність від попередника стосується способу кріплення iPhone в чохлі. Якщо раніше він вкладався в шкіряний чохол-кріплення, то зараз iPhone закривається пластиковою рамкою, яка надійно утримує смартфон. Для відповідних ділянок, що містять кнопку включення / виключення і гойдалку гучності, є вирізи.

Також знизу смартфона залишено місце для порту навушників і Lightning, динаміків і мікрофона.

Хоча для камери тепер є отвір, і кріплення iPhone зроблено по-іншому, деякі слабкі місця старої версії чохла перейшли і на новий варіант. Інформація на внутрішній стороні чохла і раніше буде відкрита всім на огляд, коли ви будете розмовляти по iPhone. Після покупки чохол не закривається повністю деякий час, пройде кілька днів, перш ніж він буде нормально складатися.

висновок:

Чохол BookBook для iPhone 5 дійсно відповідає обіцянкам виробника. Звичайно, дизайн - справа смаку, все ж не всім користувачам подобаються книги в шкіряній палітурці. Також покупцям слід врахувати, що чохол помітно збільшує компактні габарити iPhone 5, навіть більше в порівнянні з іншими чохлами. Разом з тим не варто забувати, що Twelve South BookBook - це не тільки чохол, а й гаманець.

Усередині ви отримаєте чотири відсіки для пластикових карт і банкнот. Чи зможе чохол стати повноцінною заміною гаманцю - залежить від користувача. У США і деяких азіатських країнах дрібниці здають трохи, тому такий гаманець підійде. Але в інших країнах, в тому числі і в Росії, доведеться носити дрібниця в кишені. Twelve South рекламує комбінацію чохла iPhone і гаманця, але слід пам'ятати, що при втраті BookBook ви позбудетеся і грошей, і iPhone (хоча може допомогти сервіс Find My iPhone).

Новий спосіб кріплення iPhone в пластиковому каркасі набагато зручніше, ніж раніше. На жаль, краю пластикової рамки виявилися досить грубими - додаткова обробка при виготовленні їм не завадила б. В іншому до якості у нас претензій немає. До всіх перемикачів і кнопок iPhone можна легко дістатися. Ще однією перевагою в порівнянні з попередником є ​​виріз на заднику чохла для камери iPhone. На жаль, щоб кришка чохла не заважала при розмові (якщо ви правша), її відгинають назад, відкриваючи інформацію про пластикові картки або водійських правах всім бажаючим. Лівші отримають в даному відношенні деяку перевагу, оскільки відкривається половинку годі й відгинати, вона буде заважати тільки потилиці. Крім того, чохол BookBook вперто не бажав повністю закриватися з iPhone, коли ми залишали його на столі - по крайней мере, перші кілька днів. Деякі виробники усувають подібний дефект магнітним замком або засувками. Втім, магнітний замок не дуже добре позначиться на збереження магнітної смуги пластикових карт.

За ціною 60 євро в Європі або від 2 тис. рублів в Росії чохол BookBook для iPhone 5 не можна назвати "бюджетним", але його функції зводяться не тільки до захисту дорогого смартфона. Крім того, корпус iPhone 5 в порівнянні з попереднім поколінням більше схильний до зносу, тому напевно все більше і більше користувачів будуть замислюватися про придбання чохла для захисту дорогоцінного смартфона.

Переваги BookBook для iPhone 5:

  • Хороша захист iPhone 5
  • Стильний дизайн під шкіряну обкладинку старої книги
  • Виріз для камери
  • Відсіки для пластикових карт, водійських прав або ID-карт

Недоліки BookBook для iPhone 5:

  • Грубі краю пластикового кріплення iPhone

Новости