Тест Apple iPhone SE 64 Гбайт: менше - краще?

  1. підсумки тесту Результати тестування Apple iPhone SE 64GB
  2. компактний дисплей
  3. Камера: не для любителів Селфі
  4. продуктивність
  5. Слабке місце
  6. система Apple
  7. Apple iPhone SE: альтернатива
  8. Характеристики та результати тестування Apple iPhone SE 64GB

підсумки тесту

Результати тестування Apple iPhone SE 64GB

  • Співвідношення ціна якість
    середнє
  • Місце в загальному рейтингу
    62 з 200
  • Співвідношення ціна / якість: 55
  • Продуктивність і управління (35%): 95.2
  • Оснащення (25%): 63,7
  • Акумулятор (15%): 87.2
  • Дисплей (15%): 87.1
  • Фотокамера (10%): 67.6

поставте оцінку

Редакційна оцінка

Призначена для користувача оцінка

Ви вже поставили оцінку


Поділіться, будь ласка, посиланням на цей рейтинг, щоб зарахувалися результати Вашого голосування Поділіться, будь ласка, посиланням на цей рейтинг, щоб зарахувалися результати Вашого голосування   iPhone SE: новий смартфон Apple поставляється з 16 або 64 Гбайт вбудованої пам'яті iPhone SE: новий смартфон Apple поставляється з 16 або 64 Гбайт вбудованої пам'яті.

Випустивши iPhone SE, компанія Apple не викликала фурор, але у Special Edition (= SE) є одна цікава особливість: в той час, як багато виробників йдуть по шляху збільшення пристроїв в цілому і дисплеїв зокрема, компанія Apple ігнорує цю тенденцію і випускає на ринок 4-дюймовий смартфон.

В iPhone SE проізводтеля з Купертіно захотів об'єднати два фактора, що забезпечили успіх попередніх моделях: дизайн iPhone 5 і технології iPhone 6s. Результати тесту покажуть, чи доб'ється Apple чергового успіху.

компактний дисплей

4 дюйма - досить чи ні? Того, хто вже користується смартфоном більшого розміру, компактний дисплей iPhone SE може здивувати. Він справляє враження трохи незвичайного і маленького. Однак для тих, хто користується iPhone 5, 5s або 5с, тут нічого нового немає.

Екран має дозвіл 1136х640 пікселів, що дає щільність пікселів 326 ppi. Виміряна нами в лабораторії яскравість дисплея склала більше 600 кд / м2. Крім того, у нього чудова контрастність за шаховим полю і ідеальна точка білого. Як і раніше, компанія Apple показала, наскільки гарні її екрани.

Камера: не для любителів Селфі

iPhone SE: знімок, зроблений на iPhone SE при денному світлі.

Для основної камери компанія Apple використовує добре зарекомендували себе технології. Оцінки, отримані в тестовій лабораторії, дозволяють зробити висновок про те, що тут працює така ж камера, як в iPhone 6s. Таким чином, можна робити фотографії з дозволом 12 Мп, відеозапис можна вести в форматі 4К.

При цьому частота кадрів складе 30 кадрів в секунду, а ось в дозволі Full-HD камера iPhone SE забезпечує 60 кадрів в секунду. Картинки вельми переконливі: чорний колір насичений, інші кольори виглядають природно.

Виділяється камера і затримкою спрацьовування затвора: всього 0,5 секунди потрібно їй для фокусування перед створенням знімка - відмінний результат.

Для любителів Селфі і Facetime смартфон навряд чи підходить: фронтальна камера має роздільну здатність всього 1,23 Мпікс. Для порівняння: у iPhone 6s це значення становить 4,98 Мпікс.

продуктивність

iPhone SE значно менше, ніж 6s і 6s Plus

iPhone SE завдяки процесору Apple A9 працює плавно і швидко, додатки запускаються оперативно, управління дається невимушено. Навіть попри те, що на підмогу процесору спрямовані всього 2 Гбайт оперативної пам'яті, система не дає приводів для претензій. Операційна система працює дуже швидко навіть з таким обмеженим обсягом пам'яті.

iPhone SE доступний в двох варіантах в залежності від обсягу вбудованої пам'яті - 16 і 64 Гбайт. Зрозуміло, ціни істотно відрізняються: версія з 16 Гбайт коштує добрих 38 000 рублей, за 64-гігабайтний варіант доведеться заплатити на 10 000 рублів більше. Як показує досвід, націнка того варто.

Як тільки користувачі починають зберігати на телефоні фільми, відеозаписи та музику, 16 Гбайт дуже швидко закінчуються. Замість того, щоб знову і знову видаляти дані та додатки або закачувати все це в хмарне сховище, краще розглянути версію з 64 Гбайт. Після покупки такої моделі для використання будуть вільні приблизно 51,4 Гбайт пам'яті. Як завжди: слота для карт пам'яті MicroSD не передбачено.

Слабке місце

Вже досить давно смартфони від компанії Apple не блищать тривалістю часу автономної роботи. Ось і iPhone SE не став винятком. В SE використовується акумулятор ємністю 1642 мАг, якого в режимі телефонної розмови вистачає всього на 5 годин. Трохи більш приємний результат виходить в режимі веб-серфінгу.

Через більш маленького розміру, 4-дюймовий екран Apple є кілька більш економічним, а тому сил у батареї може вистачити на 8 годин 37 хвилин подорожей по Інтернету. Таким чином, SE хоч і не ставить рекордів, але перевершує показники 6s.

Ще один недолік - відсутність модуля NFC. Хоча виробник і підтримує схожий стандарт передачі даних, використовувати його можна тільки в платіжній системі Apple Pay. У Росії це поки не представляється можливим.

Ну і ще трохи не вистачає технології 3D-Touch, якою компанія Apple наділила смартфони 6s і 6s Plus. Можливо, її відсутність пов'язана з прагненням утримати вартість апарату на прийнятному рівні. Таким чином, ви не зможете відкрити контекстне меню сильним натисканням або отримувати попередній перегляд листів при роботі з поштою.

система Apple

На iPhone SE встановлюється операційна система iOS 9.3. Для всіх, хто комфортно почуває себе в світі Apple, це - дуже хороша система. Поряд з практичними функціями швидкого доступу тут є режим «Night Shift». Він автоматично коригує кольору екрана в залежності від часу доби і таким чином може подбати про ваших очах, коли ви будете дивитися на смартфон вночі.

Apple iPhone SE: альтернатива

Того, хто живе в світі Apple і цікавиться iPhone, навряд чи можна буде умовити на Android-смартфон. Альтернативою в межах пристроїв з iOS є більш доступний iPhone 5s. За варіант з 64 Гбайт вбудованої пам'яті компанія Apple просить зараз приблизно 22-24 тисячі рублів.

Тут Apple теж подбала про високу продуктивність, на борту цього смартфона є дактилоскопічний датчик і солідна камера. Правда, знімки при денному освітленні виходять не такими хорошими. Повний звіт про результати тесту iPhone 5s ви можете прочитати тут .

Продуктивність і управління (35%)

95.2%

Оснащення (25%)

63.7%

Акумулятор (15%)

87.2%

Дисплей (15%)

87.1%

Фотокамера (10%)

67.6%


Характеристики та результати тестування Apple iPhone SE 64GB

Співвідношення ціна / якість

55 ОС при тестуванні iOS 9.0 Актуальна ОС iOS 11.2 Чи планується оновлення ОС немає даних Магазин додатків Вага 113 г. Довжина x Ширина 124 x 59 мм; Товщина 8,0 мм; Експертна оцінка дизайну відмінно Експертна оцінка швидкості роботи добре Швидкість завантаження: PDF 800 Кбайт по WLAN 1,4 с Швидкість завантаження: головна chip.de по WLAN 0,1 с Швидкість завантаження: тестова таблиця chip.de по WLAN 2,0 с Якість звуку (гучний зв'язок) добре Процесор Apple A9 Архітектура процесора Частота CPU 1.850 МГц Кількість ядер CPU 2 Обсяг оперативної пам'яті 2,0 Гбайт Акумулятор: місткість 1.642 мА · год Акумулятор: легко виймається - Акумулятор: час серфінгу 10:04 год: хв Акумулятор: час зарядки 2:23 год: хв Функція швидкої зарядки - ЗУ і кабель швидкої зарядки в до омлекте Акумулятор: час розрядки / час зарядки 4,2 Функція бездротової зарядки - WLAN 802.11 n, ac Voice over LTE LTE: частоти 800, 1.800, 2.600 МГц LTE: Cat. 4 до 150 Мбіт / с LTE: Cat. 6 - LTE: Cat. 9 - LTE: Cat. 12 - Екран: тип LCD Екран: діагональ 4,0 дюйма Екран: розмір в мм 49 x 89 мм; Екран: роздільна здатність 640 x 1.136 пікселів Екран: щільність точок 326 ppi Екран: макс. яскравість в темному приміщенні 576,9 кд / м² Екран: шахова контрастність в світлому приміщенні 55: 1 Екран: шахова контрастність в темному приміщенні 147: 1 Камера: дозвіл 12,2 мегапікселя Камера: виміряний дозвіл 1.427 пар ліній Камера: експертна оцінка якості знімків добре Камера: шуми VN1 1,8 VN1 Камера: мінімальна фокусна відстань 4,2 мм; Камера: мінімальна дистанція зйомки 7 см; Камера: час спуску затвора з автофокусом 0,50 с Камера: оптичний стабілізатор - Камера: автофокус да Камера: спалах Подвійна LED, LED Дозвіл відео 3.840 x 2.160 пікселів Фронтальна камера: дозвіл 1,2 Мпікс LED-індикатор та (монохромний) Радіо - Тип SIM-карти Nano-SIM Dual SIM - Захисту від пилу і вологи (сертифікат IP) - Сканер відбитків пальців Доступна користувачеві пам'ять 51,4 Гбайт Слот для карт пам'яті - Роз'єм USB Lightning Bluetooth 4.2 NFC - Вихід для навушників 3,5 мм; HD Voice та SAR 0,72 Вт / кг Версія прошивки при тестуванні 9.3 (13E233) Дата тесту 2016-03-30

Новости