Тест і огляд: Samsung microSDXC EVO Plus 256 GB - швидка карта пам'яті з високим рівнем ємності

  1. Висока продуктивність в компактних розмірах
  2. Відмінний компактний формат

Технології зберігання даних за останні роки зробили значний внесок, що можна бачити за тими ж картками пам'яті microSDXC Технології зберігання даних за останні роки зробили значний внесок, що можна бачити за тими ж картками пам'яті microSDXC. У нашу тестову лабораторію надійшла нова модель Samsung microSDXC EVO Plus 256 GB. Завдяки новітній пам'яті Samsung V-NAND з 48 шарами ми отримуємо не тільки значну ємність в мінімальному просторі, але і більш високу швидкість роботи.

Лінійка Evo Plus карт пам'яті Samsung microSD присутній на ринку досить давно. Ще в другому кварталі 2015 Samsung випустила три перші моделі ємністю 32, 64 і 128 Гбайт. Тепер лінійка розширилася нової флагманської моделлю з вражаючою ємністю 256 Гбайт. Samsung дає на ємну карту пам'яті гарантію 10 років, ціна складає близько 250 євро ( дізнатися ціну в Росії ).

Звичайно, Samsung використовувала свою новітню технологію пам'яті у вигляді V-NAND з 48 шарами. Подібний технологічний стрибок дозволив Samsung збільшити ємність Portable SSD T3 до 2 Тбайт в компактному і елегантному алюмінієвому корпусі. оновилося і сімейство SSD 850 Evo . Тепер настала черга підтримки перевіреною технологією Samsung в картах пам'яті найбільш компактного формату. Звичайно, 256 Гбайт - чималий обсяг пам'яті, на карту пам'яті можна записати близько 55.200 фотографій, 12 годин відео UHD або 33 години відео Full-HD. Подібні значення, зазначені Samsung, сигналізують про те, що корейський виробник позиціонує карту пам'яті не тільки для планшетів і смартфонів, але і для системних камер і екшін-камер 4K.

Крім великої написи з ємністю 256 Гбайт, карта пам'яті виглядає досить скромно. Samsung використовувала стандарт microSD, вірніше, microSDXC. Щоб забезпечити максимально широку сумісність, в комплект поставки входить перехідник на карти SD. Він дозволять використовувати карти пам'яті Samsung Evo Plus 256GB з сучасними цифровими камерами Nikon D500. Якщо вірити Samsung, карта пам'яті SDXC може працювати в діапазоні температур від -25 ° C до 85 ° C. Він охоплює всі мислимі сценарії, хоча деякі карти пам'яті можуть похвалитися ще більш широким діапазоном.

Висока продуктивність в компактних розмірах

Використовуючи пам'ять V-NAND з 48 шарами Samsung змогла не тільки мати додаткову пам'ять. Корейський виробник зміг збільшити продуктивність у порівнянні з попередніми моделями лінійки EVO Plus. 128-Гбайт модель може давати тільки 80 Мбайт / с з читання та 20 Мбайт / с по запису, у новій моделі продуктивність збільшилася до 95 Мбайт / с і 90 Мбайт / с, відповідно.

У наших тестах Samsung EVO Plus показав переконливі результати. Обіцяної швидкості ми не отримали, але впритул до неї підійшли. У тесті Aja ми отримали швидкість запису до 70 Мбайт / с, швидкість читання - до 87 Мбайт / с. Особливо радує висока продуктивність записи 48-шарової пам'яті V-NAND. У тесті QuickBench ми теж отримали високі результати. Максимальна продуктивність спостерігалася при розмірі файлу 2 Мбайт.

Висока продуктивність спостерігалася не тільки в синтетичних тестах, але і на практиці. Ми протестували Samsung EVO Plus 256 GB з перехідником з новою камерою Nikon D500. У наших тестах Nikon D500 починала сповільнюватися тільки після 130 знімків послідовно. Фотографії JPEG (L) з дозволом 20,6 МП зайняли 1,45 Гбайт. Nikon D500 знадобилося для 130 фотографій 13,36 с, потім за додаткові 10 секунд всі фотографії були записані з буфера на карту SD. Таким чином, швидкість склала 63,56 Мбайт / с. (Дане значення вірно тільки для нашої конфігурації, з іншими камерами результати можуть бути іншими).

Відмінний компактний формат

Карта пам'яті Samsung microSDXC EVO Plus 256 GB показала переконливі результати в наших тестах, в тому числі і завдяки сучасній пам'яті V-NAND з 48 шарами. Ми отримуємо величезний обсяг в дуже компактному форматі, продуктивність карти microSDXC теж досить хороша. Нас порадував приріст продуктивності записи в порівнянні з "молодшими" картами серії, які спираються на стару планарную пам'ять. Тому якщо вам потрібна ємна карта пам'яті для смартфона або планшета, то новинку Samsung цілком можна брати. Те ж саме стосується вимогливих фотографів і професіоналів в сфері зйомки відео. Але Samsung і раніше спирається на стандарт UHS-I, а не UHS-II, який зміг би забезпечити більш високу швидкість передачі даних.

Але слід пам'ятати, що якщо виникне збій або карта буде втрачена, доведеться розлучитися з великою кількістю фотографій або відео. Тому не забувайте регулярно резервувати інформацію. З позитивного боку зазначимо, що Samsung EVO Plus 256 GB з 48-шарової пам'яттю V-NAND відмінно працювала у всіх тестованих продуктах. Samsung впевнена у своїй технології, тому дає на карту пам'яті гарантію 10 років.

Переваги Samsung EVO Plus microSDXC 256 GB:

  • висока ємність
  • хороша продуктивність
  • Тривалий термін гарантії

Недоліки Samsung EVO Plus microSDXC 256 GB:

Новости