Тест і огляд: Aorus GTX 1080 Gaming Box - зовнішня відеокарта для ноутбука

У жовтні минулого року ми вже   протестували зовнішню відеокарту Aorus GTX 1070 Gaming Box   , Тепер настала черга старшої моделі У жовтні минулого року ми вже протестували зовнішню відеокарту Aorus GTX 1070 Gaming Box , Тепер настала черга старшої моделі. Нагадаємо, що зовнішній блок з відеокартою підключається до ноутбука або міні-ПК через інтерфейс Thunderbolt 3. Тепер на ринок вийшла модель з більш потужною відеокартою NVIDIA GeForce GTX 1080, яка обіцяє більш високий рівень ігрової продуктивності при колишніх габаритах. Що ж, подивимося, на що здатний зовнішній бокс Aorus GTX 1080 Gaming Box в парі з ноутбуком Dell XPS 13.

За минулі тижні і місяці ми протестували декілька моделей зовнішніх відеокарт, а саме ASUS ROG XG Station 2 , PowerColor Gaming Station і Aorus GTX 1070 Gaming Box . Остання тепер доступна з більш швидкою GeForce GTX 1080. На відміну від багатьох інших виробників, Gigabyte, материнська компанія бренду Aorus, продає зовнішній модуль вже з відеокартою.

Звичайно, подібне рішення обмежує свободу вибору відеокарти, зате Gigabyte може спочатку опрацювати всі рішення в комплексі, а також зробити його максимально компактним. Та й ціна порівняно низька. Якщо ASUS за свій модуль XG Station 2 просить від 36,2 тис. рублів або 500 євро , Два варіанти Gigabyte доступні від 50 тис. рублів ( 650 євро ) або 67 тис. Рублів ( 799 євро ), Відповідно. Якщо порівняти ціну зі звичайною настільною GeForce GTX 1080, яку можна придбати від 55 тис. рублів ( 575 євро ), Ціна зовнішнього модуля вельми приваблива. Все ж крім відеокарти ви отримаєте корпус, блок живлення і материнську плату.

Базовий принцип роботи не змінився: Aorus GTX 1080 Gaming Box підключається до ноутбука, ультрабуку або міні-ПК через інтерфейс Thunderbolt 3, після чого забезпечує прискорення графічної продуктивності. Замість інтегрованої графіки Intel ноутбук тепер може використовувати повноцінну настільну відеокарту з потужним GPU. Що дозволить насолоджуватися навіть новітніми іграми на найвищій деталізації. Можна підключити мишу, клавіатуру, принтер та інші USB-пристрої. Нарешті, зовнішній модуль може живити ноутбук через роз'єм Type C / Thunderbolt 3.

На цей раз ми протестуємо Aorus GTX 1080 Gaming Box разом з ноутбуком Dell XPS 13 (2017), сучасною моделлю з економічним процесором Kaby Lake Refresh і вбудованою графікою Intel UHD. Ультрабук забезпечує достатній рівень продуктивності для повсякденної роботи і офісних додатків, також і час автономної роботи досить пристойне. Але з іграми він справляється погано, оскільки iGPU Intel занадто слабкий. Так що перед нами відмінний кандидат для тестів зовнішнього відеокарти.

Порівняно з протестованої раніше відкритий Aorus GTX 1070 Gaming Box зовні нічого не змінилося. "Старша" модель теж має габарити 212 x 162 x 96 мм і важить 2.370 м Блок живлення забезпечує потужність 450 Вт, він сертифікований 80Plus Gold, є вбудоване підсвічування RGB.

Ціна становить від 67 тис. рублів ( 799 євро ), В порівнянні з моделлю GeForce GTX 1070 доплата цілком розумна - 17 тис. Рублів .


Новости