The Best Guide

Пропоную Вашій увазі оновлений і доповнений каталог від 23 листопада 2015 року. Вперше каталог був опублікований майже два роки тому.

Скажу відразу, в каталог не були fashion-бренди, ті, що спеціалізуються на випуску дизайнерського одягу. Наприклад, Dolce & Gabbana, Gucci, Etro , Emporio Armani, Paul Smith та інші. Це пов'язано з тим, що такі марки виробляють одяг, яка далеко не завжди може бути названа істинно класичної, а ціни на цей одяг часто обумовлені великою накруткою за ім'я бренду, але не реальною якістю і опрацюванням деталей.

Додам, що я вирішив не вставляти логотипи брендів, так як на класичні костюми, сорочки та піджаки логотипи не ставляться ніколи. Для пожвавлення каталогу я вирішив просто забезпечити його фотографіями одягу і аксесуарів деяких європейських виробників.

Я постарався забезпечити каталог інформацією про те, де можна купити одяг та / або аксесуари того чи іншого виробництва. Інформація ця вірна в більшості випадків для Москви. Тобто я маю на увазі московський ГУМ, московський ЦУМ, московські торгові центри. Але з іншого боку, у деяких брендів є власні мережі магазинів; крім того, існують і мультибрендові інтернет-магазини - наприклад, Camiceria.ru, Gents-stuff.ru і інші.

Зеленим кольором виділені назви не найдорожчих брендів, в асортименті яких є костюми за ціною до 45 тисяч рублів, сорочки за ціною до 8 тисяч, краватки за ціною до 5 тисяч. Всі ціни вказані регулярні, нераспродажние.

AD56. Міланський бренд досить хороших краваток і шарфів, але не вищої якості (і за нинішніми регулярним цінами я б навряд чи став їх купувати). Краватки коштують від 5,5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, представлені в ЦУМі, петербурзькому магазині Boutique5.ru і деяких інших мультибрендових магазинах. Виробництво: Італія.

Andrea Campagna. Італійська марка класичного чоловічого одягу та аксесуарів. Одяг високої якості, костюми і піджаки з ручними операціями (але сорочки без ручних операцій), fully-canvassed, підкладка зазвичай з натурального шовку. Ґудзики з натуральних матеріалів. Продається цей одяг в ЦУМі, дещо потрапляє в ЦУМ Дисконт. Ціни дуже високі, сорочки і поло приблизно від 25 тисяч рублів, костюми від 200 тисяч. Нагрудні хустки так собі, маленькі і підшиті на хитрою машинці. Виробництво: Італія. Детальніше про бренд Andrea Campagna читайте тут .

Bagutta. Порівняно молодий італійський бренд сорочок. Багато сільнопріталенних моделей, але є і більш просторі (хоча і менш просторі, як у деяких англійців). Якість вище середнього, але не вище. Сорочки коштують від 10 тисяч рублів, купити їх можна в ЦУМі, магазинах Podium. Дещо потрапляє в ЦУМ Дисконт, на Yoox.com, там ціни стартують приблизно від 3 тисяч. Виробництво: Італія.

Детальніше про бренд Bagutta читайте тут .

Barba Barba. Неаполітанська марка дорогих сорочок, брюк, краваток, шарфів. Хороша якість, кілька ручних операцій на сорочках (зазвичай трохи, три-чотири, але є лінійка з великою кількістю ручних операцій). Краватки як звичайні, так і в 6 складань, з самоармірованіем. Ціни: від 10 до 17 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за сорочку, близько 15 тисяч за штани і від 5 до 7,5 тисяч за краватку (насправді, ці речі повинні коштувати дорожче, але дещо було закуплено за старим курсом євро і до сих пір не розпродано). Купити речі Barba можна в Boutique5.ru, дещо є в ЦУМі, на Yoox.com, ShopTheFinest.com, іноземних магазинах (наприклад, La Rinascente в Мілані - близько 170 євро / сорочка). Виробництво: Італія.

Детальніше про Barba можна дізнатися в великий окремій статті.

Belvest Belvest. Дуже іменитий італійський виробник класичних костюмів. Прекрасна якість, ручна робота, fully-canvassed (молодша лінія Silver простіше, half-canvassed, мінімум ручної роботи). Костюми коштують від 150 тисяч рублів. Купити їх можна в магазині Cristian Vung, який знаходиться в Крокус Сіті Молле. Крім того, речі Belvest продаються в деяких магазинах мережі St James.

Boggi. Італійський бренд чоловічого одягу; класика і сучасна класика. Співвідношення ціна-якість гідне, в деяких випадках відмінне. Широкий асортимент. Сорочки коштують від 6 до 8 тисяч, отшиваются в Китаї, нічого особливого собою не представляють; піджаки та костюми продаються за ціною від 37 до 60 тисяч, отшиваются в основному в Італії (деякі моделі - в Сербії), практично всі fused, з пластиковими гудзиками, без ручних операцій. Є костюми і піджаки з тканин Loro Piana, Guabello, Vitale Barberis Canonico. Краватки зроблені в Італії і коштують від 2,5-3 тисяч рублів, якість звичайна, досить звичайне, але зустрічаються симпатичні моделі з приємних тканин.

Фірмовий магазин цієї марки знаходиться в торговельній галереї «Модний сезон» біля станції метро «Охотний ряд» в Москві. Крім того, у Boggi є фірмовий магазин на Ленінському проспекті, будинок 22.

Brioni Brioni. Дуже відома римська компанія, заснована в 1945 році і шиє костюми і піджаки зі значною (але не максимальної!) Часткою ручної праці. Fully-canvassed, але canvas (бортівка) вшивається на машинці. Якість відмінне, але за такі гроші можна придбати вироби класом вище або зшити bespoke костюм; ціни сильно завищені. Костюми Brioni коштують приблизно від 250 тисяч рублів, сорочки від 35 тисяч (до речі, сорочки хоч і хороші, але співвідношення ціни і якості при таких цінниках спантеличує; сорочки без ручних операцій). Краватки від 20 тисяч, метелики від 13 тисяч, нагрудні хустки близько 10 тисяч. Божевільні ціни, в загальному.

Одяг Brioni представлена ​​в ЦУМі, дещо потрапляє в ЦУМ Дисконт. Виробництво: Італія. У числі тих, хто носив / носить костюми Brioni - Лучано Паваротті, Джордж Буш, Нельсон Мандела, Михайло Прохоров, Дональд Трамп і багато інших. Окрему статтю про Brioni в цілому можна знайти тут , А про костюмах Brioni - тут .

Brooks Brothers Brooks Brothers. Американський бренд чоловічого та жіночого одягу, який веде історію з 1818 року. (Так-так, хоч він і американський, але я все одно вирішив його в цей каталог включити, так як він тут явно не буде зайвим). Асортимент у Brooks Brothers просто величезний, в російському фірмовому магазині (а розташовується він в московському ГУМі) представлено далеко не всі. Є кілька лінійок, кращу якість у Golden Fleece (fully-canvassed костюми американського виробництва з ручними операціями, ціни зараз значно перевищують 100 тисяч рублів).

У лінійці 1818 костюми простіше;  в основному вони виробляються в Італії фірмою Lardini, але деякі моделі - в США фірмою Southwick У лінійці 1818 костюми простіше; в основному вони виробляються в Італії фірмою Lardini, але деякі моделі - в США фірмою Southwick. Конструкція half-canvassed, ручних операцій зовсім небагато, але вони є. Тканини: Reda, Vitale Barberis Canonico. Ціни зараз починаються від 85 тисяч рублів, але можливо, що старі моделі ще залишилися, до падіння рубля ці костюми коштували десь від 48 тисяч. В інтернет-магазині Bosco.ru ще залишилося кілька моделей за старими цінами (48-58 тисяч).

У лінійці Red Fleece можна знайти як вельми симпатичні піджаки, так і досить пересічні. Кращі моделі отшиваются в Португалії; конструкція - fused, але є і unstructured моделі. Ціни - від 28 тисяч рублів. Сорочки коштують від 6,5 тисячі (кращі моделі - в лінійках Golden Fleece, Black Fleece, але вони мінімум в 2 рази дорожче). Країни виробництва сорочок: Китай, Малайзія, США.

Дуже детально про Brooks Brothers я розповідав в окремій статті . Крім того, є ще пара статей про речі цього бренду: « Культова річ: сорочка Brooks Brothers з коміром на ґудзиках »І« Річ у фокусі: трикотажний жилет Brooks Brothers «.

Brunello Cucinelli Brunello Cucinelli. Італійська марка, заснована Брунелло Кучинелли в 1978 році в Мілані. Якість відмінне, чудові тканини. Компанія славиться виробами з кашеміру (першим продуктом Brunello Cucinelli були різнокольорові кашемірові джемпери), шиє добротну класичну і повсякденний одяг, але ціни ... приголомшливі (в поганому сенсі цього слова). Відповідно, співвідношення ціни і якості видається малоадекватним, хоча якість, повторюся, хороше. Костюми коштують від 240 тисяч рублів, краватки - 15-23 тисяч, сорочки - 26-40 тисяч. Є фірмовий магазин в ГУМі, крім того, цей одяг продається в магазинах мережі «Кашемір і шовк» (cashmere.ru). Виробництво: Італія.

Calabrese Calabrese. Невелика неаполітанська марка, яка робить краватки і хустки ручної роботи з 1924 року. Крім того, в асортименті є шарфи, сумки і вироби зі шкіри (зшиті на машинках). Висока якість, відмінні тканини. Продаються речі Calabrese в магазині Gents 'Stuff (gents-stuff.ru, є онлайн і оффлайн варіанти). Краватки коштують від 4 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, хустки - 3 тисячі рублів. Виробництво: Італія. Детальніше про краватки і хустках Calabrese читайте в окремому огляді .

Canali Canali. Марка заснована в Італії в 1934 році. Спеціалізується на виробництві дорогий класичного одягу. Якість хороша і відмінне, але не завжди відповідає ціні; найкраще лінія Exclusive. Костюми та піджаки Canali коштують приблизно від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, краватки - від 8 до 10 тисяч, сорочки - від 10 до 20 тисяч, туфлі - близько 40 тисяч. Невелика мережу фірмових магазинів . Виробництво: Італія.

Cantarelli Cantarelli. Менш відомий італійський бренд, але якість одягу непогане. Чи не вищий клас однозначно, ручної роботи чи ні, або мінімум. Загалом, рівнем нижче Canali (а іноді і двома рівнями). Деякі костюми fully-canvassed (лінія Sartoria Cantarelli), є half-canvassed і fused піджаки, а також unstructured (лінії Tailored Jersey, Cantarelli Tailor). Піджаки коштують приблизно від 50 тисяч, костюми - від 70 тисяч. Одяг Cantarelli представлена ​​в ЦУМі і Firmato & Scontato (де на розпродажах знижки досягають 70%; розпродажі проводяться часто і ціни нижчі, ніж в ЦУМі, так як вони, мабуть, закуповують старі моделі, стоки). Дещо потрапляє в ЦУМ Дисконт. Виробництво: Італія.

Caruso. Іменитий італійський бренд класичного чоловічого одягу. Дуже висока якість, хоча і не найвище. Вдале співвідношення ціни і якості. Костюми та піджаки fully-canvassed, є ручні операції. Піджаки коштують від 80 тисяч рублів, костюми - від 100 тисяч. Відмінні сорочки (без ручних операцій). Купити одяг Caruso можна в магазинах Boutique5.com і Альта Сарторі; в Санкт-Петербурзі - ще в бутіку Monet. Виробництво: Італія. Детальніше про Caruso читайте тут .

Cesare Attolini. Чи не найвідоміша італійська марка класичного одягу, проте якість Cesare Attolini підтримує на дуже високому рівні. Історію компанія веде з 1930-х років. На один костюм витрачається мінімум 30 годин; всі костюми fully-canvassed, ручних операцій багато, бортівка (canvas) вшивається вручну. Сорочки з ручними операціями (їх число доходить до десятка). Ціни, відповідно, дуже високі. Продається одяг Cesare Attolini в магазинах Альта Сарторі. Костюми коштують приблизно від 250 тисяч рублів, сорочки від 25 тисяч. Виробництво: Італія. Про сорочках Cesare Attolini на сайті є велика стаття .

Corneliani Corneliani. Відомий італійський бренд класичного одягу, заснований в 1958 році; природно, випускає і одяг в повсякденному стилі. Якість висока, але все-таки не вища. Піджаки коштують від 65 тисяч рублів, костюми від 80 тисяч, брюки від 17 тисяч, сорочки від 14 тисяч. Купити одяг Corneliani можна в московському ЦУМі, BoscoOutlet.ru, LSBoutique.ru і оффлайн-магазинах цього продавця у Нижньому Новгороді.

Виробництво: Італія. Є п'ять ліній: найкраща Linea Sartoria, основна Corneliani (піджаки обох цих ліній - fully-canvassed), доступніші ( «осучаснена класика») Corneliani Trend і Corneliani ID, а також молодіжна CC Corneliani. Висока якість - це риса Sartoria і основної лінії, у двох нижніх ліній якість помітно нижче (особливо у CC Corneliani). Одяг «нижніх» ліній часто проводиться за межами Італії.

Eidos Eidos. Неаполітанський бренд, що належить тій же компанії, що і Isaia (про Isaia читайте нижче). Якість висока, костюми і піджаки fully-canvassed. У Росії кілька моделей Eidos є в LSBoutique.ru, костюми коштують 100-110 тисяч рублів. Крім того, одяг Eidos представлена ​​в американському інтернет-магазині NoManWalksAlone.com. Виробництво: Італія.

Ermenegildo Zegna. Дуже відомий, широко розкручений італійський бренд, заснований в 1910 році кравцем Ерменежільдо Зенья; компанія до цих пір залишається сімейної. Примітно, що Ermenegildo Zegna виробляє костюми для багатьох відомих брендів - наприклад, для Gucci і Tom Ford. Костюми марки Ermenegildo Zegna (основна лінія, fully-canvassed) коштують від 160 до 220 тисяч, піджаки - від 120 тисяч, сорочки - 21-30 тисяч. Купити їх можна в ЦУМі, в фірмових магазинах в Самарі (вул. Куйбишева, 133) і деяких інших містах. Виробництво: Іспанія (костюми), Китай, Туреччина, країни Східної Європи. В Італії вже мало що роблять, в основному краватки і хустки.

Топова лінія Ermenegildo Zegna називається Couture (якість дуже гарне, але ціни через розкрученості бренду завищені) Топова лінія Ermenegildo Zegna називається Couture (якість дуже гарне, але ціни через розкрученості бренду завищені). Крім неї і основної лінії, є більш демократична лінія Z Zegna, виробництво в Азії та Східній Європі, молодіжні фасони (дуже приталені костюми і піджаки), осучаснена класика, рівень помітно нижче і цінами не відповідає. Костюми - від 70 тисяч, піджаки - від 40 тисяч, сорочки - від 14 тисяч.

Eton Eton. Шведська фірма, яка виробляє високоякісні сорочки, хустки та краватки (втім, хоча якість і вище середнього, але воно не вища - винятком хіба що є лінія DnA Made in Sweden, але в Росії вона не представлена). Сорочки Eton коштують від 13 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, хустки - 4,5-5,5 тисяч, краватки - 7-10 тисяч. Одяг та аксесуари Eton широко представлені в московському ЦУМі. Виробництво: Румунія, Естонія (сорочки), Італія (хустки, краватки), Швеція (найдорожчі сорочки, які в Росії не продаються, а в Європі коштують від 300 євро). Докладна стаття про Eton доступна по цим посиланням .

Finamore. Неаполітанська марка (заснована в 1925 році Кароліною Фінаморе), відома своїми чудовими сорочками, від трьох до семи ручних операцій; гудзики зроблені з натурального австралійського перламутру. Коштують сорочки Finamore в Росії від 15 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; краватки - близько 8 тисяч; купити їх можна в уже згадуваному магазині Camiceria.ru, а також в ЦУМі. Непогану добірку сорочок Finamore за зниженими цінами пропонує американський інтернет-аутлет ShopTheFinest.com. Виробництво: Італія - ​​Неаполь. На сайті є дуже велика і детальна стаття про Finamore .

Hackett London Hackett London. Англійська марка, заснована в 1979 році Джеремі Хекетт; Зараз належить іспанській компанії Torreal. Якість пристойне, але не блискуче - нічого ексклюзивного. Піджаки - від 50 тисяч, сорочки - 10-18 тисяч. Купити їх можна в ЦУМі, а також в магазині UK Style (Москва, Нікітський бульвар, 17). Виробництво: Португалія, Туніс, Туреччина, Китай; деякі аксесуари шиють в Італії.

Harris Tweed Harris Tweed. Шотландський виробник твідовий тканин, що пропонує ще й лінійку одягу з твіду: піджаки, жилети, штани ... Готується цей одяг в Китаї, але самі тканини виткані в Шотландії. З точки зору якості конструкції і ісполненяі - нічого особливого, все дуже заурядно, хоча тканини гідні. Купити одяг Harris Tweed можна в BritishRoom.ru, там піджаки цієї марки коштують від 18 тисяч рублів; твідові брюки продаються по 12 тисяч рублів.

Hawes and Curtis. Англійська бренд бюджетних сорочок і аксесуарів. Сорочки Hawes & Curtis в Росії коштують близько 4 тисяч рублів, краватки - 2,5-3 тисячі. Придбати їх можна в магазинах Podum Market (наприклад, в Москві, ТГ Модний Сезон), інтернет-магазинах Brities.ru, BritishRoom.ru. Виробництво: азіатські країни. Якість непогано відповідає ціні, але в цілому, звичайно, дуже звичайне. Про сорочках Hawes & Curtis на сайті є детальна стаття .

Hugo Boss. Німецька марка (заснована в 1924 році Хьюго Босом), але виробництво вже давно перенесено з Німеччини в Туреччину та інші країни. Якість в цілому непогана, чи не жах-жах, але дуже слабо відповідає запитуваним цінам. Краща за якістю лінія - Selection, але до рівня, наприклад, Canali і Corneliani не дотягує і вона, причому досить-таки сильно не дотягує.

Костюми Hugo Boss коштують приблизно від 40 тисяч рублів, сорочки - від 7 тисяч, краватки - від 5 тисяч. Купити одяг Hugo Boss можна в ЦУМі і магазинах Стокманн, а також у фірмових магазинах в ГУМі, ТЦ Весна і в Єкатеринбурзі в ТЦ Європа (Леніна, 25). Виробництво: в основному Туреччина і Китай; дещо шиється в Італії (краватки), Румунії, Болгарії (деякі штани, наприклад). Окрема стаття про Hugo Boss доступна по цим посиланням .

Isaia Isaia. Відомий неаполітанський бренд, який випускає одяг високої якості, часто з цікавим дизайном (в першу чергу слід відзначити піджаки та костюми у велику фантазійну клітку). Піджаки fully-canvassed, є ручні операції на сорочках і піджаках. Піджаки Isaia коштують від 135 тисяч рублів, костюми - від 155 тисяч, сорочки - від 21 тисячі. Фірмовий магазин в «Петровському пасажі» на вулиці Петрівка, 10; крім того, купити одяг Isaia можна в магазинах мережі St. James, інтернет-магазині LSBoutique.ru (у них є і оффлайн-магазини в Нижньому Новгороді) і в мультибренд в ТЦ Смоленський Пасаж. Виробництво: Італія.

Kiton. Неаполітанський luxury бренд класичного чоловічого одягу, який існує з 1968 року. Висока якість, але рівень залежить від лінійки. Костюми fully-canvassed, з ручною роботою, але тільки в самих дорогих костюмах бортівка (canvas) вшивається вручну. Бренд розкручений (нехай і в порівняно вузьких колах), тому ціни відчутно завищені. Костюми Kiton коштують від 290 до 540 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, піджаки - від 240 тисяч, сорочки - від 44 тисяч. Купити одяг і аксесуари Kiton можна в ЦУМі і в LSBoutique.ru, а також у фірмовому магазині в Столешниковом провулку, 13. Виробництво: Італія.

Lardini. Великий італійський виробник класичного чоловічого одягу. Відшиває деяку класичний одяг для Brooks Brothers (костюми лінії 1818), Burberry, Salvatore Ferragamo, деяких інших марок. Хороша якість, хороші тканини. Є моделі fully-canvassed, є half-canvassed. У Росії одяг Lardini можна придбати в магазині LuxOutlet.ru, де продаються речі минулих колекцій. Піджаки там коштують від 22 тисяч рублів, костюми від 31 тисячі, сорочки - 5-6 тисяч рублів. Співвідношення ціни та якості при таких цінах відмінне. Виробництво: Італія.

Одяг Lardini, крім того, представлена ​​в деяких магазинах Bosco Uomo (наприклад, в Петровському Пасажі), але ціни там набагато вище (костюми - від 100 тисяч рублів).

Lino Sentiero. Неаполітанський кравець, який шиє сорочки. Вісім ручних операцій, хороші тканини, висока якість. Сорочки Lino Sentiero можна купити в магазині Gents 'Stuff. Коштують вони 13 тисяч рублів. Виробництво: звичайно, Італія - ​​Неаполь.

Loro Piana Loro Piana. Італійський бренд тканин, а такоже дуже дорогого одягу, як Суворов и Досить офіційної, так и повсякдення. Висока якість, але ціни все ж завищені. Піджаки коштують від 150 тисяч рублів, а ціни на шкіряні куртки можуть перевищувати 500 тисяч. Одяг Loro Piana представлена ​​в ЦУМі, а також у фірмовому магазині, який розташовується в Столешниковом провулку, будинок 9. Виробництво: Італія.

Luciano Barbera. Італійська марка, заснована кравцем Лучано Барбера в 1971 році. Чудова якість, особливо у лінії Sartoriale (костюми цієї лінії отшиваются на італійській мануфактурі d'Avenza). Чудові тканини, які виробляються на власній фабриці. Фірмовий магазин в ТЦ Весна; присутність в мультибрендових магазинах мережі St James, деяких магазинах Bosco Uomo, магазині Podium (НЕ Market!) і інтернет-магазині Podiumluxe.ru. Піджаки - від 100 тисяч рублів, краватки - від 12 тисяч, сорочки - від 17 до 35 тисяч. Виробництво: Італія. Докладна стаття про Luciano Barbera доступна тут .

Luigi Borrelli. Розкручена неаполітанська марка сорочок, краваток, хусток, а також костюмів, піджаків, брюк. Якість висока, але ... кілька вагається і не завжди відповідає ціні. Кращі сорочки - в лінійці Royal Collection. Краватки коштують від 12 тисяч, сорочки від 17 тисяч. Продаються в магазинах St James; часто бувають на Yoox.com і в ShopTheFinest.com (і там, звичайно, коштують помітно дешевше). Виробництво: Італія.

Maria Santangelo Maria Santangelo. Неаполітанський бренд сорочок вищого класу. Дуже багато ручних операцій, аж до чотирнадцяти. Ціни високі: 15-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Купити ці сорочки можна в Camiceria.ru. Виробництво, природно, Італія - ​​Неаполь.

Marks & Spencer. Англійська бренд, компанія була заснована в 1884 році. Звичайно, займається далеко не тільки чоловічого класичного одягом. У деяких випадків співвідношення ціна-якість дуже гарне, особливу увагу варто звернути на речі з 100% натуральних матеріалів (зокрема, костюми Pure Wool Collection).

Сорочки стоять 2-5 тисяч рублів (чим дорожче, тим краще), кращі сорочки - в лінійках Sartorial, Luxury, сорочки Autograph трохи нижче рівнем, Non-Iron / Easy Iron - ще нижче Сорочки стоять 2-5 тисяч рублів (чим дорожче, тим краще), кращі сорочки - в лінійках Sartorial, Luxury, сорочки Autograph трохи нижче рівнем, Non-Iron / Easy Iron - ще нижче. Шовкові краватки коштують від тисячі рублів (машинної роботи), піджаки - приблизно від 10 тисяч. Широка мережа фірмових магазинів . Виробництво: Китай, Індонезія, Бангладеш та інші азіатські країни. У російських магазинах часто не буває речей з кращих, верхніх лінійок.

Massimo Dutti Massimo Dutti. Іспанська марка, заснована в 1985 році, а нині належить іспанській компанії Inditex. Одяг цілком пристойної якості для запитуваної ціни, стиль в основному - осучаснена класика, крім того, багато одягу casual. Є дуже вдалі варіанти по співвідношенню ціни і якості. Костюми та піджаки fused, без ручних операцій, але зустрічаються симпатичні тканини. Костюми Massimo Dutti коштують від 20 тисяч рублів, брюки - від 5 тисяч, сорочки - 4,5-6,5 тисяч, краватки - 3,5 тисячі. Мережа фірмових магазинів . Виробництво: Китай, Туреччина, Іспанія, Італія, Португалія.

Виробництво: Китай, Туреччина, Іспанія, Італія, Португалія

Olymp. Німецька марка сорочок, поло, аксесуарів, трикотажу. Заснована в 1951 році. Нині вироби Olymp продаються більш ніж в 40 країнах світу. Рівень більшості сорочок досить пересічний (такі собі «робочі конячки»), але бувають винятки. Краща лінійка - Signature. Ціни варіюються від 2700 до 12400 рублів за сорочку (на розпродажах: від 1000-1500 рублів). Виробництво за межами Німеччини. У Росії купити ці сорочки можна в фірмових магазинах , А також в інтернет-магазині Olymp-men.ru.

Pal Zileri. Італійський бренд, який належить Gruppo Forall, яка шиє одяг для багатьох іменитих марок. Костюми основної лінії коштують приблизно від 90 тисяч, піджаки - від 65 тисяч, сорочки - від 12 тисяч, краватки - від 8 тисяч. Присутність в ЦУМі, фірмові магазини в ГУМі, ТЦ Весна (Москва), ТЦ Пори року (Москва), ТЦ Смоленський пасаж (Москва), ТЦ Лімеранс (Єкатеринбург) і в деяких інших місцях (магазині Podium, наприклад, а також PodiumLuxe.ru ). Виробництво: в основному Італія; але сорочки часто виробляються в Албанії та Румунії.

Найкраще якість у лінії Sartoriale;  основна лінія теж непогана, якщо мова про костюмах і піджаках (fully-canvassed з мінімумом ручних операцій) і не є нічим особливим, якщо мова про сорочках (вельми звичайне якість, яка відповідає ціні) Найкраще якість у лінії Sartoriale; основна лінія теж непогана, якщо мова про костюмах і піджаках (fully-canvassed з мінімумом ручних операцій) і не є нічим особливим, якщо мова про сорочках (вельми звичайне якість, яка відповідає ціні). Є більш демократична лінія Pal Zileri Lab, піджаки fused, без ручних операцій, виробництво не в Італії (в Тунісі, Албанії), молодіжні фасони, осучаснена класика; піджаки - від 40 тисяч. Якість помітно нижче, ніж в основної лінії (дуже посередній для таких-то цін, скажімо прямо). Крім того, є ще лінія Concept, теж нижче якістю, ніж основна, але трохи вище Lab. Костюми та піджаки цієї лінії отшиваются в Східній Європі (Угорщина, Болгарія) і коштують від 60 тисяч рублів.

Piacenza. Італійський виробник тканин, який веде свою історію аж з 1733 року. Зараз випускає ще й одяг, в основному трикотаж, але не тільки. Штани Piacenza стоять 11 тисяч рублів; купити їх можна в магазині LuxOutlet.ru (у нього є і оффлайн-версія). Виробництво: Італія.

Pierre Cardin. Бренд заснований в 1950 році у Франції П'єром Карденом, але зараз вже П'єр Карден не має до нього ніякого відношення. Бренд уже досить давно належить туркам. Якість в цілому пристойне для такої ціни, але не більше того. Про ексклюзив говорити не доводиться. Піджаки коштують від 17-18 тисяч рублів. Продаються вони в Стокманн, магазинах JS Casual; є мережу фірмових магазинів . Виробництво: Боснія і Герцеговина, Болгарія.

Richard James. Сучасна англійська класика, молодий бренд з Savile Row. Готовий одяг Готується в основному за межами Англії - на Маврикії, в Португалії та інших країнах. Аксесуари виробляються в Англії і Італії. Якість вище середнього, але не вище. Купити одяг і аксесуари Richard James можна в магазинах St James, а також в магазині UK Style (Москва, Нікітський бульвар, 17). Сорочки коштують від 16 тисяч рублів, піджаки від 50 тисяч, нагрудні хустки близько 3,5 тисяч. Якість відповідає ціні тільки на розпродажах. Детальніше про Richard James читайте тут .

Simonnot-Godard Simonnot-Godard. Французький бренд бавовняних і лляних тканин, а також хусток. Існує з кінця XVIII століття. Ручна обробка краю, дуже висока якість. Ці хустки представлені в магазині Tsum.ru, стоять 4,5-5 тисяч рублів. Виробництво: Франція. Детальніше про компанію і бренд Simonnot-Godard читайте в окремій статті .

Strellson Strellson. Швейцарський бренд чоловічого одягу, як суворої, так і неформальної. Нічого особливо з точки зору якості, такий собі середнячок. Костюми стоять 28-45 тисяч рублів (тканини натуральні вовняні, підкладка з віскози, конструкція fused), сорочки - 6-9 тисяч. Купити одяг Strellson можна у фірмових магазинах (див. Список на strellsom.msk.ru), в WildBerries.ru. Виробництво: Болгарія, Туреччина, Китай. Детальніше про Strellson читайте тут .

Suitsupply. Молодий голландський бренд класичного чоловічого одягу. Є кілька лінійок. Кращі костюми - fully-canvassed, з кількома ручними операціями, роговими і перламутровими ґудзиками, але коштують вони приблизно від 90 тисяч рублів. Костюми простіше - half-canvassed, з пластиковими гудзиками і без ручних операцій - стоять 35-50 тисяч рублів. Є моделі з дуже хороших тканин, в тому числі Carlo Barbera, Colombo. Деякі костюми пошиті з тканин Vitale Barberis Canonico. Майже всюди робочі манжети; петлі всюди обмітають на машинці. Виробляються костюми і піджаки Suitsupply в основному в Китаї.

Сорочки Suitsupply отшиваются в Східній Європі (Македонія, Польща) і коштують від 7 до 16 тисяч рублів. Моделі дешевше вельми рядові, моделі подорожче - з перламутровими ґудзиками і імітацією (!) Ручної роботи. Тканини: Monti, Thomas Mason, Canclini, Albini, Leggiuno. Жилети fused, 10-12 тисяч; є вельми симпатичні двобортні моделі з приємних тканин. Штани стоять 13-17 тисяч.

Співвідношення ціни та якості при нинішніх російських цінах у Suitsupply не найкраще, хоча поганим його назвати ніяк не можна. Фірмовий магазин у Suitsupply в Росії поки тільки один; він розташовується в Москві, на Берсеневской набережній, будинок 8, будівля 1. Крім того, у Suitsupply є секція в московському ЦУМі. Докладна стаття про Suitsupply доступна по цій засланні .

TMLewin. Англійська марка, заснована в 1898 році. Колись сорочки TMLewin шилися в Англії, але тепер вони виробляються в країнах Азії. У Росії ціни завищені; вигідніше замовляти сорочки безпосередньо з фірмового англійської інтернет-магазину TMLewin (там іноді бувають акції типу «4 сорочки за 100 фунтів»). У Росії сорочки цієї марки коштують від 5 тисяч рублів, краватки - 3,5-4 тисячі. Купити їх можна в інтернет-магазині Brities.ru. Виробництво: азіатські країни.

Tombolini Tombolini. Італійська компанія, заснована Еудженіо Томболіні в 1960-х роках. Якість хороша, але не вище. Піджаки (в основному fused, з мінімумом ручних операцій) - від 38 тисяч рублів (але в основному від 60), костюми - зазвичай від 70 тисяч, брюки - від 15 тисяч. Одяг бренду представлена ​​в магазинах Bosco Uomo, Bosco.ru, Podium (PodiumLuxe.ru), в Ростові-на-Дону - в магазині Stars-line.ru. Виробництво: Італія.

Детальніше про марку Tombolini читайте тут .

Van Laack Van Laack. Німецька марка сорочок, краваток, запонок і інших аксесуарів, заснована в 1881 році. Якість в лінійці Royal хороше, але не вища; дорожча лінійка Meisterwerk відрізняється високим і дуже високим рівнем. Сорочки Van Laack стоять в Росії 13-25 тисяч рублів. У Van Laack є фірмовий магазин в ГУМі, крім того, вироби цього бренду можна купити в ЦУМі та інтернет-магазині PodiumLuxe.ru. Виробництво: велика частина продукції Van Laack Готується у В'єтнамі на власній фабриці компанії. Детальніше про Van Laack читайте тут .

додаткові коментарі

Ціни вказані станом на осінь 2015 року. Вони можуть змінюватися. У деяких випадках вказані мінімальні ціни, одяг за якими ви можете не знайти у фірмових магазинах, але знайдете в інтернет-магазинах (Росії, не кажучи вже про закордонні).

Як правило, два рази на рік проводяться розпродажі, на яких можна придбати класичний одяг зі знижкою від 30 до 50%. Лише деякі марки проводять розпродажі, не всі бренди розпродають всі моделі; крім того, у випадку з класичним одягом знижка часто становить все-таки 30%, а 50 і вже тим більше 70% зустрічається помітно рідше. Більш того, на люксову одяг часто знижка не надається взагалі.

Незважаючи на те, що я досить серйозно підійшов до створення даного каталогу, я не несу відповідальності за достовірність інформації та за будь-які наслідки, які можуть виникнути в результаті її використання. Я не можу гарантувати те, що всі зазначені магазини торгують оригінальним якісним товаром і не можу гарантувати, що прийшовши в той чи інший магазин, ви побачите костюми, сорочки та інші товари за вказаною в каталозі ціною.

Зі зрозумілих причин я не можу згадати в одному каталозі всі бренди. Я не буду додавати в каталог інформацію про бренди, одяг яких не можна придбати в Росії, про бренди, справжність західноєвропейського або американського походження яких неочевидна або знаходиться під сумнівом, а також про марках, для яких класичний одяг не є головним або одним з ключових напрямків.

Вдалих вам покупок!



Новости