Ті, що говорять фітнес-браслет-годинник Sony SmartBand Talk SWR 30. Досвід користування

Зізнатися, я дуже скептично ставився до різних "розумним годинах", знаючи їх функції та характеристики. Але приклад з Sony SmartBand Talk - це коли, як то кажуть, "не спробуєш, не зрозумієш". Штука ця сподобалася мені відразу і беззастережно, при всій моїй критичному підході. І навіть незважаючи на те, що без смартфона на Android не нижче 4.4 (у мене Sony xPeria Z3), це практично марна річ, швидко розряджаються годинник, не більше того.

4 (у мене Sony xPeria Z3), це практично марна річ, швидко розряджаються годинник, не більше того

Вираз "по-перше, це красиво" в даному випадку звучить зовсім іронічно, годинник або браслетец - кому як більше подобається цей гаджет називати виглядають і на руці і в руці дуже стильно і в той же час просто. Чи не занадто спортивно, але й не пафосно, при цьому воспрніімается як річ високоякісна і недешева. Втім, це не новина, що Sony вміє робити гарні штуки. Але ця штука ще й зручна, і приємна - відмінний гумовий замінний ремінець, практична і стильна кнопка-застібка, сам годинник - дуже легкі, 24 грама. Праворуч - кнопка перемикання між додатками і гойдалки грмкості.

Sony SmartBand Talk - це дуже розумний компроміс між "розумними годинами" і всякими "фітнес-браслетами". Далі в тексті, я буду називати його то годинами, то браслетом, бо це - і те й інше одночасно. З одного боку - є всякі повідомлення і можна додавати спеціально розроблені для них додатки, в тому числі, купуючи їх в Play Market, з іншого - заміряє активності і доповідає про них смартфону.

На відміну від багатьох інших браслетів-трекерів, тут є інформативний екран 1.4 ", що працює на електронному чорнилі. Це відмінне рішення, яке поєднує постійно працює дисплей і розумне для постійно включеного Bluetooth час життя акумулятора - приблизно три дня. Найбільше на рівень заряду впливає час телефонних розмов через браслет. Коли заряду акумулятора залишається небагато, годинник просигналять вам про це. При цьому повністю зряжается він (micro-USB) дуже швидко, хвилин за 10-15.

При цьому повністю зряжается він (micro-USB) дуже швидко, хвилин за 10-15

Для мене виявилося важливим, що час відображається постійно. Хоча начебто і звик вже ходити без годин або натискати на кнопку на браслеті, як на FitBit або на Nike FuelBand, мати під рукою циферблат: не відволікаючись на зайві рухи тіла теж здорово. З іншого боку, не дуже зручно без підсвічування, як неважко здогадатися, в темряві на них зовсім нічого не видно.

З іншого боку, не дуже зручно без підсвічування, як неважко здогадатися, в темряві на них зовсім нічого не видно

Саме ця якість - інформувати, не відволікаючи, мабуть, головна властивість таких браслетів. Навіть не стільки інформувати, скільки повідомляти, не відриваючи від основних справ. Треба сказати, у мене на смартфонах відключені практично всі повідомлення від різних додатків, зрозуміло, окрім СМС і дзвінків. Працюють тільки оповіщення на значку додатка. Якщо включити ще й звукові сигнали від твіттера, Фейсбук, пошти і месенджерів, то дзвонити смартфон буде постійно. З браслетом вийшла абсолютно зворотна історія: я підключав один додаток за іншим і постійний потік повідомлень мене абсолютно не дратував. А тому що не так відволікає як зі смартфоном: не потрібно брати його в руки, включати дисплей, розблокувати, входити в додаток ...

А тому що не так відволікає як зі смартфоном: не потрібно брати його в руки, включати дисплей, розблокувати, входити в додаток

Зараз, взимку, коли не тільки холодно, а й смартфон діставати не дуже зручно, це виявилося особливо цінним. Просто глянув на екран годин, і або прийняв до відома, або проігнорував. І тільки в особливих випадках поліз в смартфон, щоб відповісти - дуже зручно. Можна підключити повідомлення від самих різних додатків, головне - налаштуйте повідомлення на смартфоні, інакше і на браслет вони приходити не будуть. Часом повідомлення, особливо від доданих мною додатків, скажімо, Telegram, поводяться непередбачувано: то приходять разом по кілька штук, то не приходять зовсім. Але в цілому, система працює цілком непогано. Повідомлення можуть відразу висвічувати текст на екрані, але можна виставити і конфіденційний режим, тоді повідомлення висвітиться тільки, якщо шлепнешь по дисплею пальцем.

Повідомлення можуть відразу висвічувати текст на екрані, але можна виставити і конфіденційний режим, тоді повідомлення висвітиться тільки, якщо шлепнешь по дисплею пальцем

Незручно те, що якщо не встиг прочитати одне повідомлення і тут же приходить інше, перше зникає і на годинник його більше ніяк не повернеш, хочеш - не хочеш, а треба лізти в смартфон. Ну і текст, звичайно, не для короткозорих людей. У мене хороший зір, але і мені літери тексту здаються трохи дрібнуватими.

Найбільше вражає можливість вести телефонну розмову з браслету. Можна відповісти на вхідний дзвінок, при цьому на екрані з'являється номер абонента або його ім'я, якщо він є у вас в контактах. Зовсім не обов'язково підносити браслет до вуха або рота: динамік досить потужний, щоб добре чути співрозмовника в тихому приміщенні, і ваш голос буде добре чутний на іншому кінці, навіть якщо рука опущена. А ось зателефонувати з браслета вийде лише тільки одному обраному абоненту, додавши його заздалегідь.

А ось зателефонувати з браслета вийде лише тільки одному обраному абоненту, додавши його заздалегідь

Додатків під цей браслет, на жаль, небагато, з додаткових мені сподобалося тільки погодне, з прогнозом на 3 дні.

Додатків під цей браслет, на жаль, небагато, з додаткових мені сподобалося тільки погодне, з прогнозом на 3 дні

Цікаво, що SmartBand Talk не вказує рівень заряду власної батареї, для цього потрібно ставити платне додаток, яке цінно тільки цим. Все інше з його набору є безкоштовно.

Все інше з його набору є безкоштовно

Зате браслет показує рівень заряду пов'язаного з ним смартфона, ну а вже в смартфоні можна дізнатися, який запас залишився у акумулятора годин.

Зате браслет показує рівень заряду пов'язаного з ним смартфона, ну а вже в смартфоні можна дізнатися, який запас залишився у акумулятора годин

Ще не дуже зручно те, що немає звукового повідомлення про втрати зв'язку браслета зі смартфоном, з'являється лише значок в лівому верхньому кутку екрану, який не відразу-то і помітиш. Від смартфона можна йти досить далеко, якщо немає перешкод, то метрів на 20-25 - спокійно.

Незважаючи на те, що Sony SmartBand Talk позиціонується як фітнес-браслет, саме ця складова, мабуть, найслабша. Треба сказати, що на тест до мене він вчинив саме під цим соусом, мовляв, ось ти, буває, бігаєш, ну і потестіруй в цьому дусі. SmartBand Talk дійсно може вважати кроки, за моїми спостереженнями - цілком адекватно, а також час, витрачений на ходьбу, на біг і на сон і показує все це на дисплеї.

Але ось досить важко собі уявити того, кому це дійсно потрібно. Ну, хіба що, якщо людина ніколи до цього не відстежував свою активність, і раптом вирішив і SmartBand Talk - це перший вимірювальний інструмент, який потрапив до нього в руки.

Можливо, його навіть вразить можливість ставити собі цілі на день, типу, пройти 10 000 кроків або проспати 8 годин (не жарт), і коли ці рубежі будуть досягнуті, браслет радісно про це повідомить. Але якщо просунутися в стеженні за власною фізичною активністю трохи далі, стане очевидно, що функцій катастрофічно мало: чи не будь-яка безкоштовна програма для смартфона може незрівнянно більше, починаючи від кілометражу і закінчуючи перепадами висот. А інші додатки і пульс міряють, чого, до речі, чекаєш від фітнес-браслета, але немає :(. До речі, якщо підключити SmartBand Talk до додатка LifeLog, можна дізнатися побільше - про калорії, час, витрачений на транспорт і активності в інтернеті (та -так), і навіть подивитися забавну рухому картинку про те, як пройшов ваш день.

Розумним будильником вже нікого не здивуєш, він є в багатьох носяться пристроях і тих же смартфонах. Тут він працює пристойно, можна задати кілька профілів, наприклад, для будніх днів і вихідних, встановити величину періоду пробудження, виставити режим "не турбувати" для повідомлень, відключити звук будильника, залишивши тільки вібрацію і т.д. Завдяки тому, що заряджається SmartBand Talk швидко, можна не залишати його на ніч, позбавляючи себе розумного будильника, а зарядити, поки, наприклад, ви приймаєте душ. Будильник прямо в годиннику виставити не можна, потрібно зайти в додаток, яке, до речі, саме по собі дуже непогане.

Будильник прямо в годиннику виставити не можна, потрібно зайти в додаток, яке, до речі, саме по собі дуже непогане

Коштує він від 6000 рублів, тобто, по нинішнім курсом, близько $ 100. Якщо є смартфон на Android 4.4 і вище, отримаєте відмінне доповнення. Ну або як ідея подарунка (якщо, звичайно, по грошах) для володаря такого смартфона.

Новости