Timberland, Іркутськ

Люди досить часто купуючи собі одяг і взуття, роблять це спонтанно, спокусившись на їх зовнішній вигляд і вартість.

І лише мало хто замислюється - наскільки зручна і корисна буде для них куплена річ, як довго вона прослужить своєму власникові, і чи не нанесе шкоди його здоров'ю. Адже, наприклад, неправильно підібране взуття може принести своєму власникові не тільки дискомфорт при носінні, але і серйозні захворювання ніг.

Як людина практична, до підбору свого гардеробу я підходжу дуже ретельно, вважаючи за краще купувати речі, які мають свою історію, перевірені часом і завоювали довіру і популярність у споживача. Головними критеріями для мене у виборі одягу і взуття є якість, надійність і довговічність, зручність і комфорт. Не останню роль, звичайно ж, грає і зовнішній вигляд.

Лише небагатьом фірмам-виробникам вдається одночасно поєднувати в своїх моделях перераховані вище фактори. Однією з таких компаній є Timberland.

Історія Timberland починається в 1902р.

Саме в цьому році в місті Одеса, в родині потомствених шевців Шварц народився син Натан.

З невідомих причин, незадовго до початку Першої світової війни, сім'я Шварц залишає свою батьківщину і переїжджає жити в США. У чужій країні, не маючи ніякої підтримки з боку, Шварц доводилося не солодко - їм необхідно було докладати значних зусиль, щоб забезпечити своє існування.

Вже з 16 років Натану довелося заробляти собі на життя, працюючи підмайстром шевця. Але перспектива опрацювати всю свою жизнь найманим робітником, його не дуже-то радувала.

Натан Шварц, не дивлячись ні на що, вирішив докорінно змінити свою долю і спробувати досягти чогось більшого. Його заповітним бажанням стало відкрити свою власну справу.

Люди досить часто купуючи собі одяг і взуття, роблять це спонтанно, спокусившись на їх зовнішній вигляд і вартість

І ось, через 34 роки, зібравши невеликий капітал, йому вдається наблизитися до своєї мрії - Шварц купує частину акцій компанії The Abington Shoe Company.

Цій компанії належала невелика взуттєва фабрика в м Абінгтон, яка дозволила Натану зробити перший крок до свого успіху. Згодом назва Abington отримає одна з колекцій взуття Timberland.

Минуло три роки, і Натан Шварц став повноправним власником компанії, викупивши частину акцій. Свій бізнес він вів разом з синами, які побажали продовжити сімейні традиції разом з батьком. Справи у Натана Шварца йшли непогано, але його виробництво все так же залишалося мало кому відомим.

Справи у Натана Шварца йшли непогано, але його виробництво все так же залишалося мало кому відомим

Наступив 1965 рік став із поворотним в долі колишнього підмайстри - їм була придумана нова унікальна технологія, раніше ніколи не використовувалася при виробництві взуття.

Суть її полягає в тому, що за допомогою преса, використовуючи високий тиск, шкіряний верх взуття з'єднували з гумовою підошвою. В результаті використання такої технології відпала необхідність пришивання нитками верху взуття до підошви, і як наслідок, взуття стала водонепроникною.


Шварца знадобилося ще кілька років, щоб відпрацювати придуману ним технологію, і створити унікальну в своєму роді взуття, в якій все було продумано до дрібниць - саме в цих черевиках вперше прошили шви нейлоновими нитками і застосували металеву фурнітуру.

І ось, нарешті, в 1973 р. Натан Шварц випускає свої перші шкіряні абсолютно водонепроникні жовті черевики під назвою "Timberland", що потрапили в наслідок як експонат в Британський музей дизайну.


Інноваційна взуття стала блискавично відома і популярна, а словосполучення "жовті черевики" стало міцно асоціюватися з маркою Timberland.

У 1978 році компанію перейменовують в The Timberland Company.

Повернутися в головне Меню

Новости