типи ароматів

типи ароматів Милковарілка Дата: Четвер, 20.05.2010, 16:16 | Повідомлення # 1 типи ароматів   Милковарілка   Дата: Четвер, 20

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 867


Теми, куди можна було б додати інформацію не знайшла, обгрунтую її тут, тому що думаю, що мені та іншим "парфновічкам", буде зручно подглянуть сюди, щоб "прочитати" аромат в розпиваючи або відпливу. Теми, куди можна було б додати інформацію не знайшла, обгрунтую її тут, тому що думаю, що мені та іншим парфновічкам, буде зручно подглянуть сюди, щоб прочитати аромат в розпиваючи або відпливу

Прошу вибачення у модераторів, якщо тема не в тему. Прошу вибачення у модераторів, якщо тема не в тему

Типи ароматів:

Шипрові.

Шипрові аромати в основній своїй масі жіночі. Вони з'явилися як тип після виходу в 1917 році революційного за своїм звучанням аромату від Coty - c запахом моху на дубі - з однойменною назвою Chypre, що просто означає о. Кіпр в перекладі з французької (звідси і назва цього сімейства). Духи ці були побудовані на акорді дубового моху, лабданума (смола, що володіє запахом шкіри), бергамоту і пачулі. Цей тип складають так само аромати з нотами шавлії. Представники даного сімейства мають свіжий, чистий, зухвалий аромат, він нагадує запахи лісу, мохів, трави, квітів, прогрітій соснового гаю. Основний акорд завжди присутній в шипрових ароматах, але розвивають його по-різному: бувають чисті шипри: (Pour Monsieur (Chanel)), квіткові шипри: (Donna (Trussardi), Heritage (Guerlain)), квітково-альдегідні: (Caleche (Hermes ), Mystere (Rochas), Diva (Ungaro)), фруктові: (Mitsouko (Guerlain), Femme (Rochas), Cristalle (Chanel)), зелені: (Miss Dior (Dior), Polo (Ralph Lauren)), ароматичні: (Kouros (YS -Laurent), Trussardi Uomo, Jules (Dior)), і шкірні: (Empreinte (Courreges), Jolie Madame (Pierre Balmain)).

Цитрусові.

Серед цитрусових переважають чоловічі аромати. Цей тип бере свій початок від найперших одеколонів, т. Е. Вод, ароматична композиція яких побудована з ефірних масел цитрусових, таких, як бергамот, лимон, лайм, мандарин, апельсин, грейпфрут і т. П. Так само, до цієї групи відносять всі сучасні аромати такого плану - надзвичайно лёшгкіе і свіжі. Типові приклади жіночих ароматів - Eau de Patou, O de Lancome (Lancome), Eau d'Hadrien (Annick Goutal), Eau de Rochas (Rochas) і Gieffeffe (Gianfranco Ferre), серед чоловічих ароматів - Kolnisch Wasser 4711 (Muelhens), Signoricci (Nina Ricci), Eau Sauvage (Dior), Boucheron pour homme (Boucheron), Cacharel pour homme (Cacharel), Lanvin pour homme (Lanvin), Armani (Giorgio Armani), Drakkar Noir (Guy Laroche), Tommy (Tommy Hilfiger) і Blue Jeans (Versace). 212 On Ice (Carolina Herrera).

Квіткові.

Квіткові - найбільше сімейство ароматів, адже практично в кожному парфумерному творінні (особливо серед ароматів для жінок) присутні квіткові ноти. Безпосередньо до цього типу, проте, прийнято відносити не всі аромати взагалі, а лише ті, в яких квіткові ноти (одна квітка або частіше - букет) домінують. Аромати цього сімейства - жасмин, гарденія, мандарин, Фрис, троянда, фіалка, бузок, конвалія, нарцис, тубероза, сандалове дерева, мускус, абрикос. Окремо виділяють також фруктове, зелёшное, східне / орієнтальне, морське / озонове / океанічне, пряне сімейства ароматів. Такий поділ є досить умовним: кордону між родинами ароматів сильно розмиті. Однак знання таких парфумерних тонкощів може допомогти визначитися в покупці духів. Класичними прикладами жіночих ароматів є: Diorissimo (Dior), Joy (Jean Patou), Paris (YS -Laurent), L'Air du Temps (Nina Ricci), Eternity (Calvin Klein), Champs-Elysees (Guerlain), Tresor (Lancome ), J'Adore (Dior). Чоловічих квіткових запахів досить мало: до них прийнято відносити, наприклад, Lauder for men (Estee Lauder), Fahrenheit (Dior), Kenzo (Kenzo), Photo (Lagerfeld), але відзначимо, що всі перераховані вище чоловічі запахи мають і деревні відтінки.

Фужерні.

До типу фужерних (папоротевих) відноситься безліч чоловічих ароматів і тільки одні знамениті жіночі (Jicky (Guerlain)). Поспішаємо помітити, що аромати ці зовсім не відтворюють запах папортника: назвою "La fougere" французи наділили поєднання, яке виходить при використанні в композиції аромату наступних нот: лаванда, дубовий мох, кумарин і бергамот в поєднанні з деревними нотами. Саме поєднання таких складових і визначає Туманяна розум терпку рослинну тональність, властиву всім папоротевим ароматів. Відомими ароматами в цій категорії є: Egoist Platinum (Chanel), Nobile (Gucci), Elements (Boss), Azzaro pour Homme (Loris Azzaro), Drakkar Noir (Guy Laroche), Paco Rabanne pour homme, Aztec (Yves Rocher), Bogart (Jacques Bogart), а, наприклад, Escape for men (Calvin Klein) є фруктовим варіантом фужерні аромату. CK be від Calvin Klein, Safari від Ralph Lauren, Drakkar Noir від Guy Laroche. Відомі фужерні аромати - це жіночі Baryshnikov від Parlux, Cool Water Woman від Davidoff і Safari від Ralph Lauren; чоловічі - Boss від Hugo Boss і Paco Rabanne.

Фруктові.

Фруктові або квітково-фруктові композиції - в них, крім квітів, чітко уловлюються ноти фруктів, таких, як яблуко, абрикос, мандарин, ананас, папайа, персик, грейпфрут, слива, кавун, диня і т. Д. Або ж ягід ожини, малини, суниці. Ці духи чисті і свіжі як цитрусові (бергамот неролі), м'які і теплі як персик. Наприклад: 5th Avenue (Elizabeth Arden), Baby Doll (YS -Laurent), Happy (Clinique), Escape (Calvin Klein), O Oui (Lancome), Hot Couture (Givenchy); Jess (Jessica McClintock), Lauren (Ralph Lauren) і Liz Claiborne (L. Claiborne).

Зелені.

Зелені квіткові аромати ніколи не перестають бути актуальними, так як дарують свіжість, асоціюються з весною, молодою зеленню, тільки що пробилася після снігу травою (часто - зі свіжоскошеної травою). Сімейство «зелених» має аромат свіжоскошеної трави і пелюсток фіалки. Зелені, натуральні аромати з відтінками листя і стебел поєднуються з нотами гіацинта, чайної троянди, розмарину, лаванди, гіацинта і гальбанума, а так само з деревними тонами сосни і ялівцю. Це запах зеленого листя і свежесрезанной трави, змішаної з осінніми бризом. Цей тип дуже гарний як парфуму, яким Ви будете душитися на роботу, т. К. Аромати даного сімейства, як правило, витончені і ненав'язливі. Це такі духи, як Fidji (Guy Laroche), 19 (Chanel), Cabotine (Gres), Safari (Ralph Lauren), Green Tea (Elizabeth Arden), Truth (Calvin Klein), Gio (Giorgio Armani).

Альдегідні.

Альдегідні духи представляють собою синтетично складені аромати за допомогою чистих хімічних сполук, що забезпечує велику разннобразіе нюансів в ароматах цього сімейства. Нагріваючись поверхнею шкіри, ці аромати набувають насиченість, стають більш яскравими, а також альдегіди підсилюють інші ноти в парфумах. Всі добре знають історію створення №5 (Chanel) - духів, в які нібито випадково парфумер додав набагато більше альдегідів (сильних хімікатів, одержуваних з алкоголю), ніж планувалося, зробивши цим революцію в парфумерії. Вийшов запах принципово нового характеру - певне ціле, яке yoлпростойёи ніс вже не міг розкласти на складові. Зараз духи цього підтипу - зразок самої що ні на є парфумерної класики, стриманою і суворої, але завжди доречною і елегантною. Це такі духи, як №5 (Chanel), First (Van Cleef and Arpels), Climat (Lancome), Madame Rochas (Rochas), Rive Gauche (YS -Laurent), White Linen (Estee Lauder).

Океанічні.

З'явившись тільки в 1990-і роки, ці композиції, навіваючи думки про водної стихії, морському повітрі, завоювали собі чимало відданих шанувальників. Спочатку «морські» увібрали в себе повний озону аромат вологого повітря після грози. Сьогодні, вони включають в себе ноти води, озону, кавуна, винограду, огірка, лілії або жимолості Крім того, морські ноти частіше використовуються як акцент, щоб оживити квіткові, східні і деревні аромати. Класичними прикладами є L'Eau d'Issey (Issey Miyake), Acqua Di Gio (Giorgio Armani), L'Eau par Kenzo, L'eau d'Eden (Cacharel), Ocean Dream (Giorgio Beverly Hills), Sunwater (Lancaster) . Близькими за духом океанічних ароматів, але все ж іншими є квіткові композиції з озоновим нотами, що викликають асоціації зі свіжим повітрям: Oh! de Moschino (Moschino), Ozon (Sergio Tacchini), Oxygene (Lanvin), Dream (GAP), а також більшість ароматів унісекс.
пряні

Аромати цього сімейства включають запах імбиру, кориці і кардамону, а також квіти, що мають пряні ноти, такі як гвоздика і лаванда. Відомі пряні аромати: Coco від Chanel, KL від Lagerfeld і Poison від Christian Dior; чоловічі - Bijan і Joop! Представники цієї категорії парфумів: Shalimar від Guerlain, Casmir від Chopard і Coco Mademoiselle від Chanel.

Амброві.

Амброві аромати часто називають східними або орієнтальними через те, що зі Сходу здавна привозили основні компоненти для цих запахів - різні прянощі. Це солодкі, часто пряні аромати, де домінують амбра, мускус, ваніль, спеції, екзотичні квіти і т. Д. Це тип так званих вечірніх (зимових) ароматів, бо духи цієї категорії найбільш сильні, найбільш важкі. Серед амбрових ароматів переважають жіночі, наприклад, Obsession (Calvin Klein), Organza Indecence (Givenchy), Opium (YS -Laurent), Coco (Chanel), Angel (Thierry Mugler), але є і чоловічі - Casran (Chopard), Obsession for men (Calvin Klein), A (Star) Men (Thierry Mugler), Habit Rouge (Guerlain) і деякі інші. Необхідно відзначити, що в залежності від поєднання східних нот з квітковими, фруктовими, або іншими нотами, східні аромати можуть бути більш або, навпаки, менш важкими, десь можуть переважати спеції, десь - квіти, категорія дуже багата, але все ці аромати об'єднує тепло, солодкість, мінімальне використання цитрусових і акцент на базових нотах, т. е. завершальній щаблі розкриття аромату. У більшості амбрових ароматів традиційні базові ноти взагалі виходять на передній план.

Шкірні.

Парфуми цієї категорії близькі до шипровим, але чисто шкірних запахів дуже мало, вони пахнуть ялівцем та смолою берёшзовой кори. Це сімейство ароматів звучить сухими нотами диму, сожжёшнного дерева і тютюну. Парфуми цієї категорії найчастіше чоловічі, такі як Life Essence від Fendi, Bel Ami (Hermes), Derby (Guerlain). Жіночі ж шкіряні аромати, як правило, раритетні: Cuir de Russie (Chanel), Scandal (Lanvin), Tabac Blond (Caron).

Деревні.

Деревні запахи близькі до шипровим, але все-таки цей тип прийнято виділяти окремо. Він представлений в основному чоловічими ароматами. Головний акцент в таких ароматах поставлений на есенції сандалового дерева, рожевого куща, кедра, пачулі і ветівера, а також містить підродина морських (океанських, озонових) деревних ароматів: мирта, мускусу і блакитного ірису. Відомі чоловічі аромати цієї категорії - Basala (Shiseido), Pasha (Cartier), One Man Show (Bogart), Herrera for men (Carolina Herrera), Egoiste (Chanel), а жіночі - Feminite du Bois (Shiseido), Image Woman (Cerruti ). Приклад відомих деревних ароматів - це Aramis від Estee Lauder, Cool Water від Davidoff, Safari від Ralph Lauren і Lauder від Estee Lauder. Cashmere Mist від Donna Karan, Trussardi Fresh від Trussardi і Truth від Calvin Klein.



Повідомлення відредагував Милковарілка - Четвер, 20.05.2010, 16:17

Rediska

Дата: Четвер, 20.05.2010, 18:14 | Повідомлення # 2 Дата: Четвер, 20

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 133

Милковарілка,

можна я встрянемо?
Дуже цікаву тему ви торкнулися. І складну.
Класифікацій насправді існує безліч різних. І суперечки з цього приводу, напевно, ніколи не вщухнуть можна я встрянемо .

Ось ці класифікатори, по-моєму, найбільш відомі http://www.aromania.ru/?q=node/26959 .

А ось ще я колись для себе стягнула класифікатор з http://moon-fish.livejournal.com/ .
Пряме посилання я вже зараз не знайду, бо з вашого дозволу наведу текст.

"Парфумерна класифікація Ліонського Університету (конспект лекцій, безглуздий пров. З франц.)
Взято з французького сайту Ліонського Університету за даними Comite Francais du Parfum (1990).
Існують і інші версії, але я вважаю цю - найбільш класичною.

Різні духи, як жіночі, так і чоловічі, діляться на сім основних типів ароматів: Цитрусові, Квіткові, Фужерні, Шипрові, Дерев'яні, Амброві і Шкіряні.

A. Hesperide (Цитрусові).
Під словом "Hesperide" (Цитрусові) розуміють ефірні масла, отримані з шкірки плодів (таких, як бергамот, лимон, апельсин, мандарин і інших) та інших похідних (масло листя, гілок, квітів) цитрусових дерев. У цю групу входить і перший "Eau de Cologne", яким користувалися чоловіки і жінки.
А.1 - Hesperide (Цитрусові Ординарні). Див. вище.
А.2 - Hesperide Floral Chypre (Цитрусові квіткові шипрові). Являє собою нове покоління одеколоном. Цитрусова нота і раніше добре чутна і яскраво виражена, але вона відтінена внеском інших свіжих нот, або свіжого акорду. Акорд цитрусів триває спочатку квіткової нотою (в основному, жасмином), і потім, в шлейфі присутні деревні ноти і дубовий мох.
А.3 - Hesperide Epice (Цитрусові Пряні). До цитрусових акорду на початку аромату, додані ноти прянощів, таких, як Гвоздика, Перець, Мускат, Кориця, та ін ..
А.4 - Hesperide Boise (Цитрусові Деревні). Як завжди присутній цитрусовий акорд, хоча і в меншій мірі. Квіткові ноти слабкі, або відсутні. Шлейф деревне (Сандалове дерево, Ветивер, Кедр), деревно-пудровий, досить сильний.
A.5 - Hesperide Aromatique (Цитрусові Ароматичні). Цитрусова структура змінена внеском ароматичних нот, таких як Чебрець, Майоран, Розмарин, або М'ята.

B. Квіткові (Florale).
Дуже велика група (тип) ароматів. У ній поєднуються Духи, головна тема яких - квітка: жасмин, троянда, фіалка, тубероза, нарцис, і т.д.
B.1 - Soliflore (Моноцветочние). Одна виділена квіткова нота; група є дебютом сучасної парфумерії. Копіюють природу, намагаються відновлювати і стилізувати природні квіти: троянди, жасмин, фіалку, бузок, конвалія ...
B.2 - Soliflore Lavande (Квіткові лавандові). Перша "Eau de Toilette" - це квіткова лавандова суміш, після якої почався розквіт парфумерного людства. Ера злиття лаванди і квітів триває вже століття. У першій лавандової воді масло лаванди становило понад 50%. Сімейство Квіткові лавандові з'явилося пізніше, але Лаванда залишається домінантою - хіба що вибір кольорів в пару став більш вільним.
B.3 - Bouquet Floral (Квітковий Букет). Надихаються завжди природою, але привертають, як для букета квітів, кілька квіткових нот. Склад виявляється складніше, matieres premieres стали більш численною.
B.4 - Fleuri Vert (Квіткові Зелені). Цей тип ароматів був виокремлений досить недавно. Він має більш свіжий квітковий акорд і відміну від інших квіткових ароматів головним чином визначається свіжими і зеленими нотами. Зазвичай, у верхніх нотах зеленої нотою виступає гальбанум.
B.5 - Fleuri Aldehyde (Квіткові Альдегідні). Це одна з найбільш важливих категорій (після успіху Chanel # 5) на сьогоднішній день. Це розвиток категорії Квітковий букет (див. В.3), доповнене тваринами, пудровим нотами, легкими деревними нотами. Квітковий акорд завжди альдегідний, за участю цитрусових нот.
B.6 - Fleuri Boise (Квіткові Деревні). Квіткова нота обов'язково присутній в цій категорії. Це може бути фіалка, жасмин, троянда, конвалія, або ін. Відрізняються верхні ноти: додаються цитрусові або трав'яні (ароматичні) ноти. Шлейф створюється нотами пудровим, ванільними та деревними.
Б.7 - Fleuri Boise Fruite (Квіткові Деревні Фруктові).
Ця група відрізняється від попередньої лише додаванням фруктових нот: персика, яблука, сливи або абрикоса.

C. Фужерні (Fougere).
Це придумане позначення, т. К. Не існує рослин або ароматичних речовин з ім'ям "фужер". Під фужерні ароматами прийнято вважати аромати з лавандовий, деревними нотами, а також нотами дубового моху, кумарину і бергамота.
C.1 - Fougere (Фужерні Ординарні).
C.2 - Fougere Ambree Douce (Фужерні Амброві). Аромати класичної фужерні формули з акцентом в шлейфі на ноти Кумарину, Ванілі і Сена.
C.3 - Fougere Fleurie Ambree (Фужерні Квітково-Амброві). Структура ароматів, як і у попередньої групи, з більш вираженим квітковим характером.
C.4 - Fougere Epicee (Фужерні Пряні). Структура ароматів, як у групи С.1, з класичним фужерні шлейфом; відмінність у присутності квіткових нот, але головним чином помітним додаванням прянощів, таких як Гвоздика або Перець.
C.5 - Fougere Aromatique (Фужерні Ароматичні). Структура ароматів, як у групи С.1, з класичним фужерні шлейфом; відміну дають Цитрусові, Трав'яні (Ароматичних трав, таких, як Чебрець, Чебрець, Полин, Коріандр, Розмарин і ін.) ноти. Іноді додані легкі ноти прянощів.

D. Шипрові (Chypre).
Назва походить від назви духів "Chypre", які випустив в 1917 році Francois Coty. Успіх "Chypre" привів до випуску великої кількості подібних ароматів, які утворили новий тип: Шипрові. Їх об'єднують загальний шлейф (база) складу: дубовий мох, ладанник, пачулі, і т.д., а також бергамот.
D.1 - Chypre (Шипри Ординарні).
D.2 - Chypre Fleurie (Шипри Квіткові). У типовій структурі шипровим додані квіткові ноти, такі, як конвалія, троянда, жасмин.
D.3 - Chypre Fleuri Aldhehyde (Шипри Квіткові Альдегідні). Цей тип створений як описаний типу B.5 - Fleuri Aldehyde (Квіткові Альдегідні) і таким же чином розвиває Шипри Квіткові додаванням альдегідів.
D.4 - Chypre Fruite (Шипри Фруктові). Типова шипровим структура, з додаванням фруктових нот: персик, слива, екзотичні плоди.
D.5 - Chypre Vert (Зелені Шипри). У цих Шипр є контраст між свіжими і зеленими верхніми нотами (трави coupee, листя) і теплим шлейфом (базою, підставою).
D.6 - Chypre Aromatique (Шипри Ароматичні). Шипри з додаванням квітів (лаванда) і домінантами ароматичних трав'яних нот (чебрець, чебрець, полин, ялівець, коріандр).
D.7 - Chypre Cuir (Шипри Шкіряні). Попередній тип, з додаванням нот шкіри, диму, деревних і тварин нот, кілька свіжіші, головним чином за рахунок Цитрусових в верхніх нотах.

E. Boisee (Деревні).
В основному тип об'єднує аромати з теплим шлейфом; насиченим, як сандал і пачулі, іноді спокійним, як кедр або ветивер. Верхні ноти зазвичай створюються з нот лаванди і цитрусових.
E.1 - Boise (Деревні Ординарні).
E.2 - Boise Conifere Hesperide (Деревні Хвойні Цитрусові). У шлейфі ароматів, крім обов'язкових деревних нот - також ноти хвойних дерев (наприклад, сосна, кедр, ялиця, ялина). Починають аромат, як правило, Цитрусові.
E.3 - Boise Aromatique (Деревні Ароматичні). Деревні акорди обов'язкові в шлейфі ароматів. Основна відмінність цього типу в ароматичних травах (чебрець, полин, мирт, розмарин, шавлія), що входять у верхні ноти. Іноді аромат також починають разом з ароматичними травами лаванда або зелень.
E.4 - Boise Epice (Деревні Пряні). Типове деревна підставу ароматів обрамлено спеціями в серцевих нотах (перець, мускатний горіх, гвоздика, кориця та ін.)
E.5 - Boise Epice Cuir (Деревні Пряні Шкіряні). Попередній тип з додаванням акордів шкіри.
E.6 - Boise Ambre (Деревні Амброві). Шлейф ароматів складений з теплих і насичених нот ванілі, сіна, кумарину, рясту, пачулі, сандалу.

F. Ambree (Амброві).
Під назв "амброві" завжди маліся на увазі духи "східні", "орієнтальні", в цею тип Зібрані парфуми з солодки, пудровим, ванільнімі, Лада, тварини нотами. У цьом тіпі Зібрані п'ять груп.
F.1 - Ambre Fleuri Boise (Амброві квітково-Деревні). У першій групі з амбрової нотою характерну помітну роль відіграють деревні ноти, и в верхніх нотах помітні нюанси квітковіх варіацій.
F.2 - Ambre Fleuri Epice (Амброві квітково-Пряні). Амбровий акорд шлейфа легко відімі Прянощі в серцево нотах і квіти, Якими Неможливо знехтуваті, например, гвоздика садова.
F.3 - Ambre Doux (Амброві Солодкі (М'які?)). У цій групі знаходяться класичні амброві аромати, які виділяються своєю особливою м'якістю і теплотою звучання амбрового акорду.
F.4 - Ambre Doux Fleuri (Амброві Солодкі Квіткові) Амбровий акорд в шлейфі підкреслять квітковими акцентами - з чітко помітними цитрусовими в верхніх нотах.
F.5 - Semi-Ambre Fleuri (напівамброві Квіткові). Стримане кількість амбри і багате оздоблення цієї ноти дає потужну ольфактівную симфонію. Домінуючі ноти - квіткові, свіжі, пряні, які об'єднуються в цьому щільному букеті.

G - Cuir (Шкіряні).
Цей тип ароматів в шлейфі має шкіряний акорд з сухих і дуже сухих нот (аромати смоли, деревини і кори дерев, а також тютюну). У верхніх нотах можливі квіткові доповнення.
G.1 - Cuir (Шкіряні Ординарні)
G.2 - Cuir Fleuri (Шкіряні Квіткові). Аромати цієї групи містять шкіряні акорди в шлейфі, вони не агресивне, в верхніх і серцевих нотах мають квіткові ноти фіалки, ірису, і ін.
G.3 - Cuir Tabac (Шкіряні тютюнові). Акорд шкіри пом'якшений деревними нотами, нотами меду, сіна, і має характерну ноту білого тютюну "

Neonchik

Дата: Субота, 23.06.2010, 17:58 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 4 Дата: Субота, 23

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 13

Elenka

Дата: Пятница, 29.10.2010, 14:10 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 6 Дата: Пятница, 29

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 1

Curly_Sue

Дата: Субота, 15.12.2010, 1:50 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 7 Дата: Субота, 15

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 1

estrella

Дата: Понеділок, 16.01.2011, 11:57 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 8 Дата: Понеділок, 16

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 12

iokko

Дата: Суббота, 17.12.2011, 18:12 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 9 Дата: Суббота, 17

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 20

нагороди: 0
Jean Couturier Coriandre color = blue>

У кожної жінки в сумці живе Бабайка! Він розсипає жуйку, відкриває пудру, плутає навушники, ховає мобільник, коли він дзвонить, мне і рве різні, потрібні нам папірці ... Norry Дата: Четвер, 08.03.2012, 16:52 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 11 нагороди:   0   Jean Couturier Coriandre color = blue>   У кожної жінки в сумці живе Бабайка

Парфюманьякі, Offline

Повідомлень: 8

Просто підручник для мене! Буду вивчати, вивчати. вчитися новому. Дуже корисна темка.

Валентінааа

Дата: Пятница, 15.11.2013, 16:06 | ПОВІДОМЛЕННЯ # 12 Дата: Пятница, 15

Друзі, Offline

Повідомлень: 1


А я ось зробила собі подарунок і купила на день народження такі духи як Angel Schlesser, Pirouette, 100ml від Angel Schlesser, дуже шикарні, пахнуть просто отпад, так що дівчата, раджу. Реклама кого зацікавила, то прошу подивитися, там ще дуже багато є класних духів. Є такі запахи як: бергамот, конвалія, ірис, какао, жасмин, кедр, ваніль. Ви не пошкодуєте, це я вам обіцяю, мій чоловік був дуже задоволений що від мене так класно пахне.


Ru/?
М'які?

Новости