Тоффлер Елвін. книги онлайн

  1. Книги (6)
  2. Коментарі читачів

Елвін (Олвін) Тоффлер (англ. Alvin Toffler; народився 3 жовтня 1928) - американський соціолог і футуролог, один з авторів концепції «надіндустріальної цивілізації».

У його основних роботах проводиться теза про те, що людство переходить до нової технологічної революції, тобто на зміну першій хвилі (аграрної цивілізації) і другий (індустріальної цивілізації) приходить нова, яка веде до створення надіндустріальної цивілізації.

Тоффлер попереджає про нові складнощі, соціальних конфліктах і глобальні проблеми, з якими зіткнеться людство на стику XX і XXI ст.

Елвін Тоффлер - один з найбільших американських письменників і футурологів, відомий своїми роботами про цифрову революцію, інформаційної революції та технологічному перевороті. Був редактором популярного журналу Fortune і його перша книга була присвячена розвитку технологій та їх впливу на суспільство.

Потім він докладно дослідив відповідну реакцію суспільства на цей феномен і що відбуваються в суспільстві зміни.

Зміст останньої роботи Е. Тоффлера відноситься до зрослих в XXI столітті мощі військових технологій, зброї і тактико-стратегічного планування, і капіталізму. Одружений на Хейді Тоффлер, яка також є футурологів і співавтором багатьох його книг.

У ранні роки обоє Тоффлер близько п'яти років працювали у важкій промисловості, пізніше застосувавши свій практичний досвід в описі природи праці та відмінності між фізичним і розумовою працею.

Згодом Е. Тоффлер був запрошеним професором Корнельського університету (Cornell University), членом Нової школи соціальних досліджень (New School for Social Research), кореспондентом в Білому домі і бізнес-консультантом.

В даний час - почесний доктор літератури, права, природничих наук і менеджменту, член Міжнародного інституту стратегічних досліджень і член Американської асоціації розвитку науки.

сайт автора

Книги (6)

Війна і антівойна

Співавтор: Хейді Тоффлер

Елвін Тоффлер - відомий американський філософ, автор книг «Метаморфози влади», «Шок майбутнього», «Третя хвиля».

Нова книга Елвіна і Хейді Тоффлер присвячена проблемі війни, яка розглядається з точки зору концепції хвиль соціального розвитку. Це книга про майбутніх війнах і боротьбі з ними. Про світ - і про війну в тих умовах XXI століття, які ми самі створюємо в спільній гонці до ворожого майбутнього ...

метаморфози влади

Перед вами - одна з найвпливовіших робіт в жанрі так званої соціальної філософії - "Метаморфози влади" Елвіна Тоффлера. Книга, в якій розвиток його оригінальних, яскравих ідей досягає вже кульмінаційної точки.

Отже, чи відбуваються "метаморфози влади" лише на глобальному рівні - або, непомітні для нас, давно вже стали частиною нашого повсякденного, повсякденного життя? І що принесе нам це в прийдешньому - нові інформаційні війни і новий політичний антагонізм, протистояння вже не між соціальними, але між інформаційними системами?

Двадцять перше століття вже настав. Майбутнє вже настало. Яким же буде новий вигляд нашої стрімко - можливо, занадто стрімко, - розвивається цивілізації? ..

революційний багатство

Елвін Тоффлер - відомий американський філософ, автор книг «Метаморфози влади», «Шок майбутнього», «Третя хвиля».

Нова книга Елвіна і Хейді Тоффлер - про те, яким буде наш світ завтра. Хто знайде багатство, як це станеться і що це означає для всіх нас. Які нові можливості відкриє нам економіка майбутнього в настільки різних областях, як охорона здоров'я, енергетика, світові комунікації, промисловість, сільське господарство.

третя хвиля

Один з провісників «постіндустріального суспільства» Елвін Тоффлер, який передбачив багато рис сучасного суспільства ще на початку 80-х рр. минулого століття, в своїй класичній праці розкладає історію людства на «технологічні хвилі» (порівняйте з класиками політекономії!).

Одна технологічна хвиля змінює іншу, за зміною технологій відбувається зміна суспільних формацій. За Тоффлеру, між соціалізмом в СРСР і імперіалізмом середини XX століття в США особливої ​​різниці немає - і там, і тут легко виявити риси індустріальної епохи: централізоване жорстке управління і контроль і придушення соціальної ініціативи.

У кожної технологічний хвилі є свій ключовий продукт, і могутність країн і громадських об'єднань залежить від володіння і контролю над ним. У стародавньому суспільстві і середніх віках таким продуктом була земля, в індустріальну епоху - товарні ринки збуту і сировину. В постіндустріальному суспільстві, в фазі Третьої технологічної хвилі ключовим продуктом стає інформація.

Футурошок

Книга відомого американського футуролога, лауреата Нобелівської премії, Алвина Тоффлера «Футурошок» являє собою першу книгу трилогії про зміни, які відбуваються і будуть відбуватися в суспільстві. Дана книга розвиває тему технологічного та психологічного стану сучасного суспільства і відбуваються в ньому змін.

Автор спирається на великий матеріал, взятий як з відомих і значущих робіт з медицини, психології, соціології, так і з інтерв'ю з різними людьми, а також інтерпретує дані соціологічних звітів. Книга представляє інтерес для різних категорій читачів, - від домогосподарок до науковців.

шок майбутнього

Книга американського футуролога і публіциста Е. Тоффлера «Шок майбутнього», без сумніву, бестселер останніх десятиліть. Автор звертає увагу на нечуваний темп, який характерний для сучасних культурних, політичних змін.

Людство може загинути не через екологічну катастрофу, ядерної реакції або виснаження ресурсів. Шок, який відчувають люди, призводить до психологічного оніміння, до самої реальної небезпеки, яка чатує людство.

Це головна загроза. Треба усвідомити її і по можливості усунути. Автор сподівається, що запропоновані ним заходи зможуть допомогти людині вижити в новій реальності і запобігти шок майбутнього

Коментарі читачів

Додати відгук

Отже, чи відбуваються "метаморфози влади" лише на глобальному рівні - або, непомітні для нас, давно вже стали частиною нашого повсякденного, повсякденного життя?
І що принесе нам це в прийдешньому - нові інформаційні війни і новий політичний антагонізм, протистояння вже не між соціальними, але між інформаційними системами?
Яким же буде новий вигляд нашої стрімко - можливо, занадто стрімко, - розвивається цивілізації?

Новости