ТОП-12 автомобільних аксесуарів, які завжди повинні бути під рукою

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

23 листопада 2015 року, 9:15 Переглядів: 23 листопада 2015 року, 9:15 Переглядів:   Ці речі можуть врятувати вас у важкій ситуації

Ці речі можуть врятувати вас у важкій ситуації. & Nbsp ;.

Домкрат: перевірте вага

Домкрат: перевірте вага

Здавалося б, предмет №1 в машині, але тим не менше на узбіччях регулярно спостерігаєш голосуючих водіїв на тлі автомобіля з пробитим колесом.

Більшість авто комплектуються домкратом з заводу, але часто він не викликає довіри через свою мініатюрності і не досить міцною на вигляд конструкції. Експериментувати не варто, адже зірвався з домкрата автомобіль може нанести серйозну травму. Автомагазини пропонують безліч домкратів різних конструкцій, найпопулярніші - гідравлічні. При виборі домкрата треба дізнатися допустима вага піднімається їм автомобіля: краще взяти з запасом. Ну і, звичайно, варто перевірити, чи є в машині "баллоннік" - ключ, яким откручиваются колісні гайки.

Ціна: від 280 грн

КОМПРЕССОР: все зробить за хвилини

Підкачати колеса можна безкоштовно на будь-який заправці або за символічну суму - на будь-якому шиномонтажі. Але ж туди ще потрібно доїхати, якщо вранці на парковці ви виявили приспущені колесо або поставили запасне, а воно від довгого лежання в багажнику втратило частину атмосфер. І в цій ситуації добре мати в машині компресор. Часи ручних, а пізніше - ножних механічних насосів давно в минулому. Компресор в лічені хвилини накачає колесо до потрібного тиску. Вибираючи цей корисний пристрій, потрібно дивитися на його характеристики. Навіть якщо ви далекі від бажання розбиратися в технічних параметрах пристрою, там обов'язково буде рекомендований максимальний розмір колеса, яке може накачати той чи інший прилад. Можна, звичайно, заощадити і качати 16-дюймові колеса компресором, призначеним для 14-дюймових, але проживе такий компресор недовго.

Ціна: від 380 грн

ФОНАРЬ: врятує вночі

Правила наказують обов'язково мати в автомобілі знак аварійної зупинки. Але що робити, якщо несправність застала в темний час доби, та ще й акумулятор сів - ні аварійну світлову сигналізацію не включити, ні підсвітити ніде? У цьому випадку на допомогу приходить ліхтар. Бажано такий, який можна поставити і розгорнути в потрібному напрямку, щоб не було необхідності тримати його в зубах, коли обидві руки зайняті інструментами, а підсвітити нікому. Справний заряджений ліхтар в машині повинен бути у кожного, хто хоч іноді виїжджає на дорогу в темний час доби.

Ціна: від 300 грн

відеореєстратор

Про користь і необхідність цього пристрою ми вже писали. По просторах інтернету бродить маса історій, коли відеореєстратор рятував не тільки гроші, водійські посвідчення, нерви і час, але навіть свободу водія - коли ситуація настільки серйозна, що тягне за собою кримінальну справу. Мабуть, це найважливіше пристрій в автомобілі. Якщо колесо без домкрата замінити допоможуть, автомобіль з сів акумулятором підштовхнуть або "прикурити", то чекати справедливості в разі ДТП і вірити в те, що знайдуться свідки невинності, не варто - краще завести власного мовчазної, але надійного і непідкупного свідка, бажано з дозволом Full HD або навіть вище. Не варто купувати дешеві моделі з розмитим зображенням: невиразного силуету автомобіля, де не тільки номер, але і модель з кольором визначити складно, може не вистачити для пошуку винного в аварії і відновлення справедливості.

Ціна: від 450 грн

ПУСКОВИЙ ПРИСТРІЙ

Він же бустер. Його наявність може помітно полегшити життя водієві взимку, особливо якщо акумулятор не першої свіжості. Сучасні пускові пристрої компактні і не займають багато місця. По суті, це батарея невеликої ємності, здатна швидко віддати свій заряд і допомогти "втомленому" акумулятора завести двигун. Крім того, сучасний бустер має в комплекті ще масу всіляких адаптерів для зарядки всіх сучасних портативних пристроїв. Так що в перервах між пусками двигуна, які при належному догляді за авто можуть тривати роками, бустер теж стане в нагоді.

Ціна: від 1500 грн

GPS-ТРЕКЕР, АБО "МАЯК"

А ось це для багатьох, напевно, все ще екзотика. Тим часом пристрої це вельми корисні і дозволяють відстежити переміщення автомобіля. Наприклад, якщо на вашій машині їздить водій або співробітник і виникають сумніви в доцільності використання палива. А ще - в разі викрадення. Адже такі пристрої дозволяють відстежити автомобіль і повернути власнику. Якщо, звичайно, сам пристрій не виявлять, але на це ж потрібен час.

Ціна: від 1400 грн

РАДА-детектор

РАДА-детектор

Відразу уточнимо - не плутайте його з антирадаром, хоча радар-детектор в народі часто помилково називають саме так. Антирадар - це пристрій, що створює перешкоди радарах і заважає провести вимірювання швидкості. Застосування антирадарів незаконно, і ми їх обговорювати не будемо. А ось радар-детектор - пасивний приймач випромінювань радарів - прилад абсолютно законний, що дозволяє лише заздалегідь знати, що попереду - радар. Спори про корисність або марність детекторів вимірювачів швидкості ведуться багато років. Але шкоди від нього точно немає: при спрацьовуванні детектора водій знижує швидкість, навіть якщо спрацьовування помилкове. А значить, знижується ймовірність ДТП.

Напередодні введення фото- і відеофіксації порушень ПДР в Україні актуальність радар-детектора поступово зростає, адже рано чи пізно стаціонарні радари все-таки з'являться. Питання тільки в тому, що буде використовуватися в радарах - лазер або радіохвиля і на яких частотах або довжинах хвиль. Тому детектор треба брати максимально універсальний, який ловить все діапазони.

Ціна: від 730 грн

ПАРКТРОНІК

Прилад. Варто куди менше, ніж ремонт подряпаного бампера.

Мегаполіси настільки переповнені автомобілями, що навіть досвідченим водіям буває непросто знайти місце на парковці і втиснутися між стоять іноді абияк автомобілями. Тому про парктронік починають замислюватися вже не тільки новачки, які освоюють мистецтво міської парковки. Тим більше пристрій це в останні роки стало помітно доступніше. Його вартість значно менша від тієї суми, яку доведеться віддати за подряпаний бампер, особливо якщо платити доведеться не тільки за ремонт свого автомобіля.

Багато сучасних автомобілів оснащуються парктроніки вже з заводу, а в більш дорогих можна зустріти і паркувальну камеру, причому нерідко показує на екрані траєкторію руху в залежності від вивороту керма. Але все це можна придбати і встановити і на бюджетний автомобіль - було б бажання. Купуючи парктроник, варто вибирати моделі з повним набором для установки, включаючи фрезу для отворів: менше шансів зіпсувати бампер.

Ціна: від 380 грн

СКАНЕР ПОМИЛОК

Синхронізація зі смартфоном.

Бортовий комп'ютер стає марним, якщо виникла несправність: в цьому випадку зазвичай спалахує лампа check engine - і все. Добре, якщо авто при цьому здатне пересуватися. А якщо немає, власнику належить розщедритися на послуги евакуатора. Разом з тим є доступні пристрої, часто дозволяють вирішити проблему на місці: сканери помилок. Пристрій вставляється в діагностичний роз'єм, який є в кожному сучасному авто, а інформацію він передає на смартфон або планшет. Крім сервісної інформації - а її в таких сканерах набагато більше, ніж в штатному маршрутному комп'ютері, - на екрані можна побачити помилки, що викликали спрацьовування лампи check engine.

Ціна: від 700 грн

ГУЧНИЙ ЗВ'ЯЗОК

ГУЧНИЙ ЗВ'ЯЗОК

Handsfree. Рятує голову від джерела радіосигналів.

Розмовляти по мобільному телефону за кермом, тримаючи його в руках, заборонено Правилами дорожнього руху. І здоровим глуздом теж - адже це небезпечно. Але сучасна ділова людина не може ігнорувати телефонні дзвінки, навіть якщо він зайнятий керуванням автомобілем. Спеціально для таких створена гучномовний зв'язок. Ще кілька років тому в моді були бездротові гарнітури, які надягали на вухо. Але, по-перше, це незручно, і через кілька годин навіть хороша гарнітура починає дратувати і стомлювати. По-друге, не кожен хоче, щоб у нього на голові постійно присутній джерело випромінювання радіосигналів, нехай навіть такої малої потужності. Тому зараз перевага віддається пристроїв гучного зв'язку. Ними оснащені багато автомагнітоли, але якщо ваша в їх число не входить - не біда, такий пристрій можна придбати окремо. Головне - встановити його так, щоб мікрофон добре ловив голос і співрозмовникам було виразно чути один одного.

Ціна: від 850 грн

МАСАЖ І ПІДІГРІВ

Здавалося б, всілякі масажні накладки і підігрів сидінь - розкіш. Але тільки не для водія, який проводить багато годин за кермом. Адже від того, наскільки йому комфортно, залежить і безпеку дорожнього руху: неприємні, а тим більше больові відчуття від монотонного сидіння в одній позі можуть відвернути від дороги і притупити пильність. Тому краще не відмовляти собі в придбанні масажних накладок на сидіння або накладок з підігрівом, якщо штатні не передбачені.

Ціна: від 220 грн

НАВІГАТОР МОЖЕ ПІТИ

GPS-навігатор міцно увійшов в автомобільну життя, дозволяючи швидко зорієнтуватися в незнайомому місті або заощадити бензин, проклавши оптимальний маршрут навіть в добре знайомій місцевості. До слова, з топа потрібних автомобільних пристроїв у нього є всі шанси скоро зникнути: адже на п'яти наступає навігація в смартфонах. Але поки все-таки чимало бажаючих отримати готове рішення, а не возитися з установкою і налаштуванням навігаційних програм в телефоні.

Ціна: від 1000 грн

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

ДТП ДТП

, авто , водій , ремонт , колеса , прилад , вага , пристрій , автомобіль , колесо , відеореєстратор , акумулятор , несправність

Ви зараз переглядаєте новина "ТОП-12 автомобільних аксесуарів, які завжди повинні бути під рукою". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Дмитро Капітун

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але що робити, якщо несправність застала в темний час доби, та ще й акумулятор сів - ні аварійну світлову сигналізацію не включити, ні підсвітити ніде?

Новости