Топ-10 брендів 2017 року за версією Google

  1. Fashion Nova
  2. @genelleseldon

Балом правлять маси, і про це нам нагадують рейтинги, якими пошукові системи і соц мережі підводять підсумки року, що минає. На цей раз Топ-10 найпопулярніших брендів 2017 склав Google. Безумовним лідером став Gucci - талант Алессандро Мікеле і його вміння знайти потрібний підхід до поколінням Y і Z зробили свою справу, і в пошуковій системі саме цю італійську модну марку користувачі шукали найчастіше.

соц мережі

Louis Vuitton x Supreme

Друге і третє місце, теж не викликає ніякого подиву: Louis Vuitton виявився на другому місці, а скейтерських бренд Supreme, з яким французький Будинок створив спільну капсулу у 2017 році - на третьому. Ця колаборація - важливий прецедент: вперше бренд такого статусу запрошує до співпраця марку з концептуально інший цільовою аудиторією. Але як бачимо, саме паралельні фешн-світи змушує людей, якщо не купувати, то хоча б гуглити ці два бренди.

А ось чий успіх дійсно змушує задуматися, так це дебютанта «Google's Year In Search 2017» - бренд Fashion Nova. Американський мас-маркет ритейлер, заснований в кінці 2006 року, за популярністю зумів обігнати таких haute couture-гігантів, як Chanel, Saint Laurent, і Dior. Що це за бренд і як йому це вдалося? Відповідаємо.

Відповідаємо

Fashion Nova

«Майбутнє за фаст-фешн»

Для тих хто не знає (судячи з усього, у вашому оточенні немає мілленіалов), Fashion Nova це «онлайн-магазин дешевої і модного одягу», - так сам себе називає американський рітейлер. Доставка діє по всьому світу, проте оффлайн магазини у компанії теж є. Їх аж п'ять і всі вони розташовані в Каліфорнії.

Щотижня на сайті фаст-фешн гіганта з'являється 600 нових моделей, а невисока ціна (плаття і джинси - не дорожче $ 40, взуття - $ 55) зводить Fashion Nova в один ряд з такими ритейлерами як H & M, Mango, and Zara.

Якщо ваше запитання звучить так: «Як Fashion Nova вдалося потрапити на 4 сходинку рейтингу найбільш загугліних брендів року?», То замість цього краще запитайте: «Як Fashion Nova вдалося створити таке сильне присутність в соціальних мережах». Армія фоловерів у Twitter у американського бренду складає 70 тисяч чоловік, Facebook - 1,3 мільйона, і цілих 9,6 мільйона передплатників на сторінку в Instagram - це напевно основа його успіху.

На відміну від брендів, які прагнуть здобути популярність після того, як покажуть свою колекцію на Тижні моди в Парижі або Мілані і про них напише Vogue, Fashion Nova розвиток своєї марки бачить інакше. За словами засновника і виконавчого директора компанії Річарда Сегіена, для того, щоб про Fashion Nova заговорили, вони залучили всі тих же інстаграм-зірок, проте менш популярних ніж, наприклад, сестри Кардашьян.

За словами засновника і виконавчого директора компанії Річарда Сегіена, для того, щоб про Fashion Nova заговорили, вони залучили всі тих же інстаграм-зірок, проте менш популярних ніж, наприклад, сестри Кардашьян

@genelleseldon

Це були блогери «середньої ланки», у яких було по кілька десятків тисяч, іноді сотні тисяч передплатників. А далі все за стандартною схемою: дівчатам розсилалися речі, ті в них фотографувалися і публікували в інстаграм. Також своїм фоловерів блогери надавали промокодом на знижку. Джессіка О'Ніл, амбасадор Fashion Nova і beauty-блогер у якій 22,000 передплатників в Instagram, каже: «Моя аудиторія звикла бачити Fashion Nova, а так як передплатники мені довіряють, відповідно вони часто використовують мої купони при покупці».

«У наш час, коли ви йдете до перукаря, ніхто більше не турбується про журналах. Аби був в руках телефон і зарядний пристрій, правильно? Так і в моді. Майбутнє за фаст-фешн. Перш, люди шукали модні тенденції на показах але я думаю, що тиждень моди приходить по-тихоньку кінець. Люди дивляться на тих хто їм ближче, і хочуть купити речі, які точно будуть знати як носити. Ми даємо їм, що вони хочуть », - говорить Річард Сегіен.

І так, мас-маркет ритейлер Fashion Nova залишив позаду в рейтиг Google такі бренди як Chanel, який посів п'яте місце, Dior - шість, Saint Laurent - сьоме, а також Dolce & Gabbana, Valentino і Moschino.

Що це за бренд і як йому це вдалося?
Якщо ваше запитання звучить так: «Як Fashion Nova вдалося потрапити на 4 сходинку рейтингу найбільш загугліних брендів року?
Аби був в руках телефон і зарядний пристрій, правильно?

Новости