Топ-30 кращих чоловічих годинників - Playboy

  1. Топ-30 кращих чоловічих годинників Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної...
  2. МІСЬКИЙ БРОДЯГА
  3. ШУКАЧ ПРИГОД
  4. ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО
  5. ВАУ-ЕФЕКТ
  6. Топ-30 кращих чоловічих годинників
  7. МІСЬКИЙ БРОДЯГА
  8. ШУКАЧ ПРИГОД
  9. ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО
  10. ВАУ-ЕФЕКТ
  11. Топ-30 кращих чоловічих годинників
  12. МІСЬКИЙ БРОДЯГА
  13. ШУКАЧ ПРИГОД
  14. ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО
  15. ВАУ-ЕФЕКТ
  16. Топ-30 кращих чоловічих годинників
  17. МІСЬКИЙ БРОДЯГА
  18. ШУКАЧ ПРИГОД
  19. ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО
  20. ВАУ-ЕФЕКТ

Топ-30 кращих чоловічих годинників

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості» ...

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості»

Playboy пропонує поглянути на годинник, розподіливши їх по психотіпам, які ми тут же і вигадали, залишивши Гіппократа і Юнга університетських програмах.

МІСЬКИЙ БРОДЯГА

Його годинник повітряні, легкі, з максимально відкритим циферблатом і чітко промальовані стрілками і мітками. Якщо у годинника є додаткові функції, то вони не домінують, мінімально ускладнюючи структуру циферблата.

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

Компанія Maurice Lacroix, визнаний майстер елегантних класичних годин, в 1990-і досягла найбільшого успіху саме в цій області. З тих пір, безсумнівно, смаки змінилися, і в нових обставинах марка проявляє велику гнучкість, намагаючись прикрасити годинник лаконічного урбаністичного дизайну цікавими фірмовими деталями. Особливо приємно було помітити повернення на ремінці моделі Eliros Chronographe пам'ятного по годинах 1990-х металевого значка з емблемою марки.

WAINER, WALL STREET

Швейцарська марка Wainer розкриває нові грані колекції Wall Street. Класичний круглий корпус і браслет виготовлені з медичної сталі з чорним PVD-покриттям. Циферблат несе на собі яскраві індекси, виконані в унісон зі стрілками, безелем і коректує головкою, покритими золотом рожевого кольору. Надійність і точність годин гарантують сапфірове скло, водонепроникність до 50 метрів і швейцарський кварцовий механізм.

Створюється враження, що традиційні годинник з'єдналися з хай-теком в єдиний сплав, отримавши головний результат, який так і хочеться надіти на руку.

BOSS, BLACK OUT AEROLINER CHRONO

«Нічний мегаполіс» - так можна було б визначити стиль нового хронографа Black Out Aeroliner Chrono. Зрозуміло, чорний колір йде продукції марки Boss, особливо коли він в міру приправлений, як в цьому годиннику, золотисто-бронзовими акцентами стрілок, міток і логотипу на чорному циферблаті. 44-міліметровий корпус виготовлений з чорненої нержавіючої сталі, шкали матового чорного циферблата прикрашені тонкої рельєфною кільцевою проточкою.

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

Молода женевська марка продовжує випускати годинник в сучасному урбаністичному стилі, що з'єднують класичний дизайн і спортивний характер. 45-міліметровий сталевий корпус захищений чорним PVD-покриттям, на чорному циферблаті з рельєфом у вигляді повторюється емблеми «88» чітко виділяється жовта секундна стрілка з противагою в формі тієї ж вісімки.

Контрастне поєднання додатково підкреслює авангардний каучуковий ремінець чорного кольору з фактурою крокодилової шкіри і жовтої прострочкою.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

За абсолютно класичною зовнішністю цього годинника криється ультрасучасна «начинка» - чіп MotionX-365 Horological Smartwatch, розроблений Frédérique Constant у співпраці з компанією Fullpower Technologies, Inc. з Кремнієвої долини. Чіп здатний вимірювати рівень активності господаря і аналізувати фази сну, передаючи потім дані на смартфон, відповідну програму якого може стати персональним тренером і інструктором по способу життя. Смарт-функція проявляється лише наявністю додаткової маленької стрілки.

ZENITH, ELITE 6150

Elite 6150 - одна з найбільш помітних новинок в колекції Zenith цього року. Це перші години, оснащені недавно розробленим мануфактурним автоматичним механізмом, який так і називається - Калібр «Еліт 6150». Годинники були зроблені так, щоб в них відчувався чіткий вінтажний присмак, а саме відчуття стилю 1960-х. Домогтися цього ефекту допомогли вузький обідок, за рахунок чого вдалося збільшити розмір циферблата до максимуму, а також сам циферблат типовою для тієї епохи випуклої форми з прорізними мітками годин. Циферблат оброблений тонкої радіальної шліфуванням, що дає ефект сонячного відливу, а це теж ознака годинного дизайну тих часів.

RODANIA, MONTREAL

RODANIA, MONTREAL

Не дарма в компанії Rodania вирішили дати цьому годиннику ім'я Монреаля, культурної столиці Канади, яку також називають містом дизайну. Якщо говорити про дизайн, то Montreal - це флагманська колекція в асортименті Rodania. Оброблене із застосуванням циркулярної шліфування 41-міліметровий подушкообразнимі корпус виготовлений з нержавіючої сталі з PVD-покриттям «рожеве золото»; циферблату ж, прикрашеного рельєфним декором гильоше «паризькі цвяхи», залишено максимальний простір. Невеликий урок годинного дизайну: скошене зовнішнє кільце з хвилинної шкалою змушує циферблат виглядати ще більше.

ШУКАЧ ПРИГОД

Він шукає екстриму. так і його годинник, навіть при самих мінімальних функціональних можливостях, ніколи не бувають простими. «Зробити просте складним» - ось девіз таких годин.

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

Alpiner4 - колекція спортивних годин, для яких в цьому році був розроблений новий хронографіческая механізм з поворотної функцією, що дозволяє одним натисканням кнопки скидання миттєво перезапустити поточне вимірювання. Прообраз цього годинника - моделі Alpina 4, що випускаються з 1938 року; саме в ті часи для авіаторів і була винайдена поворотна функція.

SWISS MILITARY

Виготовлений з нержавіючої сталі 44-міліметровий корпус з кварцовим механізмом хронографа, міцне сапфірове скло і водостійкість до 100 метрів - годинник Ace Chrono готові до випробувань в польових умовах. Швейцарська годинна марка Swiss Military Hanowa задумала цей годинник як автогоночної, помістивши на ободок корпусу тахиметрічну шкалу, однак вийшли вони більш брутальними, ніж багато хто з їх гоночних побратимів.

TIMBERLAND, HENNIKER

TIMBERLAND, HENNIKER

Цей годинник виглядають так, як і повинні виглядати, вироблені під маркою Timberland, тобто досить міцними, брутальними і тімберлендовскімі по духу. У посиленому алюмінієвому корпусі з PVD-покриттям працює кварцовий механізм з додатковими стрілками покажчиків дати, дня тижня і часу доби. Нарочито грубий шкіряний ремінець прикрашений виконаної у вигляді тавро емблемою американської марки.

VERSACE, DYLOS LIMITED EDITION

У всіх годинниках Versace відчувається щось авантюрне. Можливо, справа в тому, що, лише побачивши золоту голову горгони Медузи, вже чекаєш чогось екстраординарного. У годиннику Dylos Limited Edition використана популярна в 1970-і роки конструкція годин з кільцевими обертовими шкалами годин і хвилин, однак класична ідея обіграна тут з істинно версачевскім витонченістю.

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

Компанія Seiko традиційно сильна в високотехнологічних годиннику. У флагманської колекції цього напрямку Astron GPS Solar зібрані авангардні розробки марки - циферблат з високоефективними сонячними батареями, кращий в годинній індустрії GPS-датчик, що дозволяє натисканням кнопки визначати часовий пояс, в якому знаходиться власник годин, і налаштовувати час по атомних годинниках. Моделі Dual-Time - третє покоління «Астрон», вони оснащені покажчиком часу другого часового поясу і календарем, запрограмованим до 2100 року.

AEROWATCH, RENAISSANCE ORANGE TORNADO

«Торнадо, помаранчевий рівень загрози» - нехай це і не написано на циферблаті цього годинника, але все ж мається на увазі. Циферблата, власне кажучи, немає - це звичайна справа в годинах з скелетонірованним механізмом. Для цього годинника був обраний механізм, скелетні платина і мости якого створюють кільцеподібну вихрових структур, що візуально посилюється двома традиційними деталями годинникового механізму, також мають вихрову спіральну структуру.

CASIO, EDIFICE EQB-510

CASIO, EDIFICE EQB-510

Смарт-годинник - одна з тих тенденцій, які мають визначати розвиток годинного ринку в майбутні роки, і не дивно, що багато годинні марки починають оснащувати свою продукцію смарт-функціями. Casio - один зі світових лідерів у виробництві багатофункціональних електронних годинників, тому японська фірма не могла обійти цю тенденцію. Годинники Edifice EQB-510, подібно до інших смарт-годинах, здатні спілкуватися зі смартфонами (на базі iOS і Android), використовуючи цю можливість для настройки місцевого часу. Годинами не потрібно ловити сигнал супутників систем глобального позиціонування - телефон отримує сигнал місцевої мережі разом з інформацією про часовий пояс і літній час і передає її годинах. Потрібно всього лише натиснути на них кнопку.

RAYMOND WEIL, FREELANCER PIPER

Раймонд Вайль, засновник цієї часовий марки, був не тільки серйозним бізнесменом, але і захопленим пілотом-любителем. На що належав йому літаку марки Piper він літав по всій Швейцарії і не тільки - як-то раз він в компанії з друзями зробив приватний переліт в Радянський Союз. Елі Бернхайм, його онук і нинішній гендиректор Raymond Weil, присвятив випуск годин Freelancer Piper своєму дідові, давши їм назву його літака. У 45-міліметровому корпусі з титану і нержавіючої сталі працює механізм хронографа з автоматичним заводом і центральної 24-годинною стрілкою покажчика часу другого часового поясу, а циферблат маленької секундної стрілки виконаний у вигляді покажчика авіагоризонту.

ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО

Для сучасного мачо працює безліч часових марок самих різних напрямків, позиціонування і розкрученості. Кращі мачо-годинник - це ті, де максимальний ефект отримують мінімальними засобами.

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

Бруно Беламішу, співзасновник і головному дизайнерові годинникової марки Bell & Ross, вдалося зробити те, що вдається небагатьом, - створити власний тип мілітаристських Авіаторське годин. Зразок вийшов настільки вдалим, що багато варіації йому програють. Винятків небагато, і цей годинник з керамічним корпусом і циферблатом кольору хакі - одне з них.

SARPANEVA, KORONA NL GREEN

Степан Сарпанева, чудовий годинникар і дизайнер з Фінляндії, завжди прагне показати, що вироблені ним годинник теж родом з цієї країни. Для годин Korona NL Green він вирішив зробити циферблат стилю «північне сяйво»: покрив його основу люмінофором блакитного, зеленого або фіолетового світіння - в сутінках годинник представляють собою неймовірне видовище.

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

Для цієї моделі з закупленої на складах Армії Швейцарії шкіряної амуніції (частиною ще часів Першої світової війни) зробили шкіряний захисний «бампер», повністю міняє вигляд годин. Рідкісний випадок, коли заявлений тираж в 250 примірників видається дуже малим. Їм доведеться придумувати, як зробити те ж саме, але по-іншому.

BLANCPAIN, L'EVOLUTION TOURBILLON CARUSEL

Відома марка Blancpain представила цікаву новинку. Корпус цього годинника ніби складений з двох - круглого і подушкообразнимі, а механізм виглядає так, як виглядав би в'їхав під танк «Ламборгіні». І два вбудованих в механізм фірмових турбийона різних конструкцій на тлі безсумнівно вдалого дизайну видаляються на другий план.

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

На честь свого 25-річчя Luminox випустив спецсерію 25th Anniversary. Що вийшли обмеженим тиражем, цей годинник виконані на базі культової моделі Colormark Navy Seal з циферблатом особливого дизайну в чотирьох різних кольорах. В іншому їм притаманні характерні для Navy Seal легкий і міцний корпус з полікарбонату, армований карбоном, загартоване мінеральне скло і, звичайно, фірмова тритієва підсвічування, яка не потребує «підзарядки» світлом і забезпечує постійну видимість стрілок і індексів навіть в темноті протягом 25 років.

OMEGA, SPEEDMASTER DARK SIDE OF THE MOON

«Спідмайстра», місячні хронографи, завжди входили до списків бестселерів Omega, але випущений в 2013 році хронограф Speedmaster Dark Side Of The Moon з 44-міліметровим корпусом з чорною високотехнологічної кераміки перевершив всі очікування. Тому в цьому році Omega продовжує тему і випускає ряд нових моделей з керамічними корпусами: чотири з них чорні ( «темна сторона Місяця»), один - білий ( «світла сторона Місяця»).

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

Всі знають, що таке Patek Philippe. Це годинник складні, надскладні, класичні. Тому зрозуміло, чому публіка сприйняла як грім серед ясного неба випуск моделі Calatrava Pilot Travel Time, перше Авіаторське годин в історії цієї марки. Компанія не збирається виробляти ці години тисячними тиражами, тому оснастила їх раритетним автоматичним механізмом з міні-ротором і корпусом з білого золота.

ARTYA, RUSSIAN ROULETTE BLACK ARTYOR

Іван Арпа, засновник і глава годинникової марки Artya, - великий майстер провокації. Тому ніколи не знаєш заздалегідь, де він зупиниться у межі, яка відділяє здоровий смак від кічу, - до неї або за нею. Втім, такі речі кожен вирішує для себе сам. Одна з найбільш популярних тем в колекції Artya останніх років - російська рулетка, і ця тема реалізована в годиннику серії Russian Roulette в формі обертається на циферблаті револьверної обойми з одним патроном.

ВАУ-ЕФЕКТ

Такі годинники - не предмет, який вказує час, але засіб самовираження. Якщо у них складний механізм, то він повинен бути так повернуть або зовсім вивернуть навиворіт, як жоден інший, ну а дизайн - щоб очей не відірвати.

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

Іноді незрозуміло, що важливіше для успіху годин - правильна реклама або ж самі по собі правильні годинник. Звичайно, годинах Ventura традиційної американської годинникової фабрики Hamilton, які спочатку були випущені в 1957 році, неймовірно пощастило - їх вибрав король рок-н-ролу Елвіс Преслі, більш того, він в цьому годиннику знявся у фільмі «Блакитні Гаваї». У цьому році - 80-річчя Елвіса. Не могла не відзначити цю дату і компанія Hamilton, випустивши нові моделі Ventura Elvis80.

JACOB & CO, ASTRONOMIA TOURBILLON

Про вихід цього годинника фірмою Jacob & Co було оголошено ще рік тому, і ось в нинішньому році на Базельської виставці були представлені перші функціонуючі екземпляри. Результат перевершив очікування - що обертається навколо центральної осі механізм виглядає як мініатюрний планетарій, і встановлений він в величезний навіть за мірками сучасних смаків 50-міліметровий корпус куполоподібної форми з величезними сапфіровими стеклами.

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

Знаменита швейцарська мануфактура Angelus, відома прекрасними механізмами і особливо хронографами, але припинила існування в «кварцові» 1970-ті, відроджена в цьому році завдяки старанням годинникарів Arnold & Son і фабрики La Joux-Perret. U10 Tourbillon Lumiere, самі перші години в сучасній історії марки, вийшли ефектними і такими, що запам'ятовуються в основному завдяки турбійони незвичайної конструкції, який начебто підвішений в спеціальному сапфіровому відсіку сталевого корпусу.

BREGUET, TRADITION CHRONOGRAPHE INDÉPENDANT

Складна механіка - це завжди «вау», особливо у виконанні фірми Breguet. В цьому році, відзначаючи 10-річчя колекції Tradition, годинникарі марки придумали хронограф унікальній конструкції, який працює не від звичайного заводного барабана, а від плоскої пружини на зразок ресори. Ще більш цікавим є те, що зводиться ця пружина при натисканні кнопки скидання, обнуляє попереднє вимір секундоміра; отриманої при цьому енергії вистачає на 20 хвилин ходу.

CORUM, BUBBLE

CORUM, BUBBLE

Цього року марка Corum відзначає 15-річчя годин Bubble, які свого часу були однією з найгучніших прем'єр, по суті, які відзначили прихід третього тисячоліття. Годинники Bubble величезні (це зараз 44-міліметровий корпус вражає далеко не так, як в 2000-му), імпозантні, з товстенним сапфіровим склом, через який вони отримали назву «бульбашка». Важко було пройти повз такого годинника, не помітивши їх, - в загальному, було шкода, коли їх випуск був припинений. В цьому році випущено три моделі зі збільшеним на три міліметри корпусом - кожна лімітованою серією з 350 екземплярів.

ULYSSE NARDIN, FREAKLAB

Годинники Freak - це ціла історія. Починалося все в 2001 році, коли вийшов перший варіант цієї моделі - то були перші в світі годинник, в яких використовувалися виготовлені з кремнію деталі механізму. В цьому році представлені годинник FreakLab, в які встановлено серйозно модифікований варіант механізму. Майже вся його колісна система встановлена ​​у обертову конструкцію - хвилинну стрілку, і тепер баланс знаходиться точно в центрі механізму.

ORIS, CALIBRE 111

ORIS, CALIBRE 111

Годинна марка Oris, яка повернула собі після проведеного в минулому році випуску годин Calibre 110 високий статус часовий мануфактури, здатної виробляти розроблені нею ж годинникові механізми, не знижує планку. Годинники на перший погляд повністю класичні, але є в них фішка, яка чіпляє увагу. Вірніше, їх дві - по-перше, механізм має величезний для наручних годинників запасом ходу в десять діб; по-друге, цей механізм оснастили покажчиком запасу ходу авангардної конструкції з двома колесами-равликами, що дає нелінійну картинку: чим ближче до завершення заводу, тим більше ціна ділення стрілки. Це дозволяє більш точно визначити той час, коли пора знову заводити механізм, і знову на десять днів.

BVLGARI, TOURBILLON SAPHIR ULTRANERO

Годинники Tourbillon Saphir раніше випускалися в звичайному, чи не чорному варіанті, і тільки після прем'єри чорної моделі Tourbillon Saphir Ultranero стало зрозуміло, що в Bvlgari зробили те, що ця марка вміє робити найкраще, - новий цікавий дизайн. Повністю чорний годинник з скелетонірованним механізмом, прозорими циферблатом і задньою кришкою корпусу оснащені, крім того, також прозорим сапфіровим корпусним кільцем.

Це цікаво:

5 найбільш високотехнологічних моделей годинників >>

Топ-24 кращих чоловічих наручних годинників літа 2016 >>

Топ-10 оптимальних розумних годин >>

Підбірка найстильніших чоловічих годинників >>

Топ-30 кращих чоловічих годинників

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості» ...

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості»

Playboy пропонує поглянути на годинник, розподіливши їх по психотіпам, які ми тут же і вигадали, залишивши Гіппократа і Юнга університетських програмах.

МІСЬКИЙ БРОДЯГА

Його годинник повітряні, легкі, з максимально відкритим циферблатом і чітко промальовані стрілками і мітками. Якщо у годинника є додаткові функції, то вони не домінують, мінімально ускладнюючи структуру циферблата.

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

Компанія Maurice Lacroix, визнаний майстер елегантних класичних годин, в 1990-і досягла найбільшого успіху саме в цій області. З тих пір, безсумнівно, смаки змінилися, і в нових обставинах марка проявляє велику гнучкість, намагаючись прикрасити годинник лаконічного урбаністичного дизайну цікавими фірмовими деталями. Особливо приємно було помітити повернення на ремінці моделі Eliros Chronographe пам'ятного по годинах 1990-х металевого значка з емблемою марки.

WAINER, WALL STREET

Швейцарська марка Wainer розкриває нові грані колекції Wall Street. Класичний круглий корпус і браслет виготовлені з медичної сталі з чорним PVD-покриттям. Циферблат несе на собі яскраві індекси, виконані в унісон зі стрілками, безелем і коректує головкою, покритими золотом рожевого кольору. Надійність і точність годин гарантують сапфірове скло, водонепроникність до 50 метрів і швейцарський кварцовий механізм.

Створюється враження, що традиційні годинник з'єдналися з хай-теком в єдиний сплав, отримавши головний результат, який так і хочеться надіти на руку.

BOSS, BLACK OUT AEROLINER CHRONO

«Нічний мегаполіс» - так можна було б визначити стиль нового хронографа Black Out Aeroliner Chrono. Зрозуміло, чорний колір йде продукції марки Boss, особливо коли він в міру приправлений, як в цьому годиннику, золотисто-бронзовими акцентами стрілок, міток і логотипу на чорному циферблаті. 44-міліметровий корпус виготовлений з чорненої нержавіючої сталі, шкали матового чорного циферблата прикрашені тонкої рельєфною кільцевою проточкою.

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

Молода женевська марка продовжує випускати годинник в сучасному урбаністичному стилі, що з'єднують класичний дизайн і спортивний характер. 45-міліметровий сталевий корпус захищений чорним PVD-покриттям, на чорному циферблаті з рельєфом у вигляді повторюється емблеми «88» чітко виділяється жовта секундна стрілка з противагою в формі тієї ж вісімки.

Контрастне поєднання додатково підкреслює авангардний каучуковий ремінець чорного кольору з фактурою крокодилової шкіри і жовтої прострочкою.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

За абсолютно класичною зовнішністю цього годинника криється ультрасучасна «начинка» - чіп MotionX-365 Horological Smartwatch, розроблений Frédérique Constant у співпраці з компанією Fullpower Technologies, Inc. з Кремнієвої долини. Чіп здатний вимірювати рівень активності господаря і аналізувати фази сну, передаючи потім дані на смартфон, відповідну програму якого може стати персональним тренером і інструктором по способу життя. Смарт-функція проявляється лише наявністю додаткової маленької стрілки.

ZENITH, ELITE 6150

Elite 6150 - одна з найбільш помітних новинок в колекції Zenith цього року. Це перші години, оснащені недавно розробленим мануфактурним автоматичним механізмом, який так і називається - Калібр «Еліт 6150». Годинники були зроблені так, щоб в них відчувався чіткий вінтажний присмак, а саме відчуття стилю 1960-х. Домогтися цього ефекту допомогли вузький обідок, за рахунок чого вдалося збільшити розмір циферблата до максимуму, а також сам циферблат типовою для тієї епохи випуклої форми з прорізними мітками годин. Циферблат оброблений тонкої радіальної шліфуванням, що дає ефект сонячного відливу, а це теж ознака годинного дизайну тих часів.

RODANIA, MONTREAL

RODANIA, MONTREAL

Не дарма в компанії Rodania вирішили дати цьому годиннику ім'я Монреаля, культурної столиці Канади, яку також називають містом дизайну. Якщо говорити про дизайн, то Montreal - це флагманська колекція в асортименті Rodania. Оброблене із застосуванням циркулярної шліфування 41-міліметровий подушкообразнимі корпус виготовлений з нержавіючої сталі з PVD-покриттям «рожеве золото»; циферблату ж, прикрашеного рельєфним декором гильоше «паризькі цвяхи», залишено максимальний простір. Невеликий урок годинного дизайну: скошене зовнішнє кільце з хвилинної шкалою змушує циферблат виглядати ще більше.

ШУКАЧ ПРИГОД

Він шукає екстриму. так і його годинник, навіть при самих мінімальних функціональних можливостях, ніколи не бувають простими. «Зробити просте складним» - ось девіз таких годин.

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

Alpiner4 - колекція спортивних годин, для яких в цьому році був розроблений новий хронографіческая механізм з поворотної функцією, що дозволяє одним натисканням кнопки скидання миттєво перезапустити поточне вимірювання. Прообраз цього годинника - моделі Alpina 4, що випускаються з 1938 року; саме в ті часи для авіаторів і була винайдена поворотна функція.

SWISS MILITARY

Виготовлений з нержавіючої сталі 44-міліметровий корпус з кварцовим механізмом хронографа, міцне сапфірове скло і водостійкість до 100 метрів - годинник Ace Chrono готові до випробувань в польових умовах. Швейцарська годинна марка Swiss Military Hanowa задумала цей годинник як автогоночної, помістивши на ободок корпусу тахиметрічну шкалу, однак вийшли вони більш брутальними, ніж багато хто з їх гоночних побратимів.

TIMBERLAND, HENNIKER

TIMBERLAND, HENNIKER

Цей годинник виглядають так, як і повинні виглядати, вироблені під маркою Timberland, тобто досить міцними, брутальними і тімберлендовскімі по духу. У посиленому алюмінієвому корпусі з PVD-покриттям працює кварцовий механізм з додатковими стрілками покажчиків дати, дня тижня і часу доби. Нарочито грубий шкіряний ремінець прикрашений виконаної у вигляді тавро емблемою американської марки.

VERSACE, DYLOS LIMITED EDITION

У всіх годинниках Versace відчувається щось авантюрне. Можливо, справа в тому, що, лише побачивши золоту голову горгони Медузи, вже чекаєш чогось екстраординарного. У годиннику Dylos Limited Edition використана популярна в 1970-і роки конструкція годин з кільцевими обертовими шкалами годин і хвилин, однак класична ідея обіграна тут з істинно версачевскім витонченістю.

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

Компанія Seiko традиційно сильна в високотехнологічних годиннику. У флагманської колекції цього напрямку Astron GPS Solar зібрані авангардні розробки марки - циферблат з високоефективними сонячними батареями, кращий в годинній індустрії GPS-датчик, що дозволяє натисканням кнопки визначати часовий пояс, в якому знаходиться власник годин, і налаштовувати час по атомних годинниках. Моделі Dual-Time - третє покоління «Астрон», вони оснащені покажчиком часу другого часового поясу і календарем, запрограмованим до 2100 року.

AEROWATCH, RENAISSANCE ORANGE TORNADO

«Торнадо, помаранчевий рівень загрози» - нехай це і не написано на циферблаті цього годинника, але все ж мається на увазі. Циферблата, власне кажучи, немає - це звичайна справа в годинах з скелетонірованним механізмом. Для цього годинника був обраний механізм, скелетні платина і мости якого створюють кільцеподібну вихрових структур, що візуально посилюється двома традиційними деталями годинникового механізму, також мають вихрову спіральну структуру.

CASIO, EDIFICE EQB-510

CASIO, EDIFICE EQB-510

Смарт-годинник - одна з тих тенденцій, які мають визначати розвиток годинного ринку в майбутні роки, і не дивно, що багато годинні марки починають оснащувати свою продукцію смарт-функціями. Casio - один зі світових лідерів у виробництві багатофункціональних електронних годинників, тому японська фірма не могла обійти цю тенденцію. Годинники Edifice EQB-510, подібно до інших смарт-годинах, здатні спілкуватися зі смартфонами (на базі iOS і Android), використовуючи цю можливість для настройки місцевого часу. Годинами не потрібно ловити сигнал супутників систем глобального позиціонування - телефон отримує сигнал місцевої мережі разом з інформацією про часовий пояс і літній час і передає її годинах. Потрібно всього лише натиснути на них кнопку.

RAYMOND WEIL, FREELANCER PIPER

Раймонд Вайль, засновник цієї часовий марки, був не тільки серйозним бізнесменом, але і захопленим пілотом-любителем. На що належав йому літаку марки Piper він літав по всій Швейцарії і не тільки - як-то раз він в компанії з друзями зробив приватний переліт в Радянський Союз. Елі Бернхайм, його онук і нинішній гендиректор Raymond Weil, присвятив випуск годин Freelancer Piper своєму дідові, давши їм назву його літака. У 45-міліметровому корпусі з титану і нержавіючої сталі працює механізм хронографа з автоматичним заводом і центральної 24-годинною стрілкою покажчика часу другого часового поясу, а циферблат маленької секундної стрілки виконаний у вигляді покажчика авіагоризонту.

ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО

Для сучасного мачо працює безліч часових марок самих різних напрямків, позиціонування і розкрученості. Кращі мачо-годинник - це ті, де максимальний ефект отримують мінімальними засобами.

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

Бруно Беламішу, співзасновник і головному дизайнерові годинникової марки Bell & Ross, вдалося зробити те, що вдається небагатьом, - створити власний тип мілітаристських Авіаторське годин. Зразок вийшов настільки вдалим, що багато варіації йому програють. Винятків небагато, і цей годинник з керамічним корпусом і циферблатом кольору хакі - одне з них.

SARPANEVA, KORONA NL GREEN

Степан Сарпанева, чудовий годинникар і дизайнер з Фінляндії, завжди прагне показати, що вироблені ним годинник теж родом з цієї країни. Для годин Korona NL Green він вирішив зробити циферблат стилю «північне сяйво»: покрив його основу люмінофором блакитного, зеленого або фіолетового світіння - в сутінках годинник представляють собою неймовірне видовище.

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

Для цієї моделі з закупленої на складах Армії Швейцарії шкіряної амуніції (частиною ще часів Першої світової війни) зробили шкіряний захисний «бампер», повністю міняє вигляд годин. Рідкісний випадок, коли заявлений тираж в 250 примірників видається дуже малим. Їм доведеться придумувати, як зробити те ж саме, але по-іншому.

BLANCPAIN, L'EVOLUTION TOURBILLON CARUSEL

Відома марка Blancpain представила цікаву новинку. Корпус цього годинника ніби складений з двох - круглого і подушкообразнимі, а механізм виглядає так, як виглядав би в'їхав під танк «Ламборгіні». І два вбудованих в механізм фірмових турбийона різних конструкцій на тлі безсумнівно вдалого дизайну видаляються на другий план.

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

На честь свого 25-річчя Luminox випустив спецсерію 25th Anniversary. Що вийшли обмеженим тиражем, цей годинник виконані на базі культової моделі Colormark Navy Seal з циферблатом особливого дизайну в чотирьох різних кольорах. В іншому їм притаманні характерні для Navy Seal легкий і міцний корпус з полікарбонату, армований карбоном, загартоване мінеральне скло і, звичайно, фірмова тритієва підсвічування, яка не потребує «підзарядки» світлом і забезпечує постійну видимість стрілок і індексів навіть в темноті протягом 25 років.

OMEGA, SPEEDMASTER DARK SIDE OF THE MOON

«Спідмайстра», місячні хронографи, завжди входили до списків бестселерів Omega, але випущений в 2013 році хронограф Speedmaster Dark Side Of The Moon з 44-міліметровим корпусом з чорною високотехнологічної кераміки перевершив всі очікування. Тому в цьому році Omega продовжує тему і випускає ряд нових моделей з керамічними корпусами: чотири з них чорні ( «темна сторона Місяця»), один - білий ( «світла сторона Місяця»).

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

Всі знають, що таке Patek Philippe. Це годинник складні, надскладні, класичні. Тому зрозуміло, чому публіка сприйняла як грім серед ясного неба випуск моделі Calatrava Pilot Travel Time, перше Авіаторське годин в історії цієї марки. Компанія не збирається виробляти ці години тисячними тиражами, тому оснастила їх раритетним автоматичним механізмом з міні-ротором і корпусом з білого золота.

ARTYA, RUSSIAN ROULETTE BLACK ARTYOR

Іван Арпа, засновник і глава годинникової марки Artya, - великий майстер провокації. Тому ніколи не знаєш заздалегідь, де він зупиниться у межі, яка відділяє здоровий смак від кічу, - до неї або за нею. Втім, такі речі кожен вирішує для себе сам. Одна з найбільш популярних тем в колекції Artya останніх років - російська рулетка, і ця тема реалізована в годиннику серії Russian Roulette в формі обертається на циферблаті револьверної обойми з одним патроном.

ВАУ-ЕФЕКТ

Такі годинники - не предмет, який вказує час, але засіб самовираження. Якщо у них складний механізм, то він повинен бути так повернуть або зовсім вивернуть навиворіт, як жоден інший, ну а дизайн - щоб очей не відірвати.

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

Іноді незрозуміло, що важливіше для успіху годин - правильна реклама або ж самі по собі правильні годинник. Звичайно, годинах Ventura традиційної американської годинникової фабрики Hamilton, які спочатку були випущені в 1957 році, неймовірно пощастило - їх вибрав король рок-н-ролу Елвіс Преслі, більш того, він в цьому годиннику знявся у фільмі «Блакитні Гаваї». У цьому році - 80-річчя Елвіса. Не могла не відзначити цю дату і компанія Hamilton, випустивши нові моделі Ventura Elvis80.

JACOB & CO, ASTRONOMIA TOURBILLON

Про вихід цього годинника фірмою Jacob & Co було оголошено ще рік тому, і ось в нинішньому році на Базельської виставці були представлені перші функціонуючі екземпляри. Результат перевершив очікування - що обертається навколо центральної осі механізм виглядає як мініатюрний планетарій, і встановлений він в величезний навіть за мірками сучасних смаків 50-міліметровий корпус куполоподібної форми з величезними сапфіровими стеклами.

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

Знаменита швейцарська мануфактура Angelus, відома прекрасними механізмами і особливо хронографами, але припинила існування в «кварцові» 1970-ті, відроджена в цьому році завдяки старанням годинникарів Arnold & Son і фабрики La Joux-Perret. U10 Tourbillon Lumiere, самі перші години в сучасній історії марки, вийшли ефектними і такими, що запам'ятовуються в основному завдяки турбійони незвичайної конструкції, який начебто підвішений в спеціальному сапфіровому відсіку сталевого корпусу.

BREGUET, TRADITION CHRONOGRAPHE INDÉPENDANT

Складна механіка - це завжди «вау», особливо у виконанні фірми Breguet. В цьому році, відзначаючи 10-річчя колекції Tradition, годинникарі марки придумали хронограф унікальній конструкції, який працює не від звичайного заводного барабана, а від плоскої пружини на зразок ресори. Ще більш цікавим є те, що зводиться ця пружина при натисканні кнопки скидання, обнуляє попереднє вимір секундоміра; отриманої при цьому енергії вистачає на 20 хвилин ходу.

CORUM, BUBBLE

CORUM, BUBBLE

Цього року марка Corum відзначає 15-річчя годин Bubble, які свого часу були однією з найгучніших прем'єр, по суті, які відзначили прихід третього тисячоліття. Годинники Bubble величезні (це зараз 44-міліметровий корпус вражає далеко не так, як в 2000-му), імпозантні, з товстенним сапфіровим склом, через який вони отримали назву «бульбашка». Важко було пройти повз такого годинника, не помітивши їх, - в загальному, було шкода, коли їх випуск був припинений. В цьому році випущено три моделі зі збільшеним на три міліметри корпусом - кожна лімітованою серією з 350 екземплярів.

ULYSSE NARDIN, FREAKLAB

Годинники Freak - це ціла історія. Починалося все в 2001 році, коли вийшов перший варіант цієї моделі - то були перші в світі годинник, в яких використовувалися виготовлені з кремнію деталі механізму. В цьому році представлені годинник FreakLab, в які встановлено серйозно модифікований варіант механізму. Майже вся його колісна система встановлена ​​у обертову конструкцію - хвилинну стрілку, і тепер баланс знаходиться точно в центрі механізму.

ORIS, CALIBRE 111

ORIS, CALIBRE 111

Годинна марка Oris, яка повернула собі після проведеного в минулому році випуску годин Calibre 110 високий статус часовий мануфактури, здатної виробляти розроблені нею ж годинникові механізми, не знижує планку. Годинники на перший погляд повністю класичні, але є в них фішка, яка чіпляє увагу. Вірніше, їх дві - по-перше, механізм має величезний для наручних годинників запасом ходу в десять діб; по-друге, цей механізм оснастили покажчиком запасу ходу авангардної конструкції з двома колесами-равликами, що дає нелінійну картинку: чим ближче до завершення заводу, тим більше ціна ділення стрілки. Це дозволяє більш точно визначити той час, коли пора знову заводити механізм, і знову на десять днів.

BVLGARI, TOURBILLON SAPHIR ULTRANERO

Годинники Tourbillon Saphir раніше випускалися в звичайному, чи не чорному варіанті, і тільки після прем'єри чорної моделі Tourbillon Saphir Ultranero стало зрозуміло, що в Bvlgari зробили те, що ця марка вміє робити найкраще, - новий цікавий дизайн. Повністю чорний годинник з скелетонірованним механізмом, прозорими циферблатом і задньою кришкою корпусу оснащені, крім того, також прозорим сапфіровим корпусним кільцем.

Це цікаво:

5 найбільш високотехнологічних моделей годинників >>

Топ-24 кращих чоловічих наручних годинників літа 2016 >>

Топ-10 оптимальних розумних годин >>

Підбірка найстильніших чоловічих годинників >>

Топ-30 кращих чоловічих годинників

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості» ...

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості»

Playboy пропонує поглянути на годинник, розподіливши їх по психотіпам, які ми тут же і вигадали, залишивши Гіппократа і Юнга університетських програмах.

МІСЬКИЙ БРОДЯГА

Його годинник повітряні, легкі, з максимально відкритим циферблатом і чітко промальовані стрілками і мітками. Якщо у годинника є додаткові функції, то вони не домінують, мінімально ускладнюючи структуру циферблата.

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

Компанія Maurice Lacroix, визнаний майстер елегантних класичних годин, в 1990-і досягла найбільшого успіху саме в цій області. З тих пір, безсумнівно, смаки змінилися, і в нових обставинах марка проявляє велику гнучкість, намагаючись прикрасити годинник лаконічного урбаністичного дизайну цікавими фірмовими деталями. Особливо приємно було помітити повернення на ремінці моделі Eliros Chronographe пам'ятного по годинах 1990-х металевого значка з емблемою марки.

WAINER, WALL STREET

Швейцарська марка Wainer розкриває нові грані колекції Wall Street. Класичний круглий корпус і браслет виготовлені з медичної сталі з чорним PVD-покриттям. Циферблат несе на собі яскраві індекси, виконані в унісон зі стрілками, безелем і коректує головкою, покритими золотом рожевого кольору. Надійність і точність годин гарантують сапфірове скло, водонепроникність до 50 метрів і швейцарський кварцовий механізм.

Створюється враження, що традиційні годинник з'єдналися з хай-теком в єдиний сплав, отримавши головний результат, який так і хочеться надіти на руку.

BOSS, BLACK OUT AEROLINER CHRONO

«Нічний мегаполіс» - так можна було б визначити стиль нового хронографа Black Out Aeroliner Chrono. Зрозуміло, чорний колір йде продукції марки Boss, особливо коли він в міру приправлений, як в цьому годиннику, золотисто-бронзовими акцентами стрілок, міток і логотипу на чорному циферблаті. 44-міліметровий корпус виготовлений з чорненої нержавіючої сталі, шкали матового чорного циферблата прикрашені тонкої рельєфною кільцевою проточкою.

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

Молода женевська марка продовжує випускати годинник в сучасному урбаністичному стилі, що з'єднують класичний дизайн і спортивний характер. 45-міліметровий сталевий корпус захищений чорним PVD-покриттям, на чорному циферблаті з рельєфом у вигляді повторюється емблеми «88» чітко виділяється жовта секундна стрілка з противагою в формі тієї ж вісімки.

Контрастне поєднання додатково підкреслює авангардний каучуковий ремінець чорного кольору з фактурою крокодилової шкіри і жовтої прострочкою.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

За абсолютно класичною зовнішністю цього годинника криється ультрасучасна «начинка» - чіп MotionX-365 Horological Smartwatch, розроблений Frédérique Constant у співпраці з компанією Fullpower Technologies, Inc. з Кремнієвої долини. Чіп здатний вимірювати рівень активності господаря і аналізувати фази сну, передаючи потім дані на смартфон, відповідну програму якого може стати персональним тренером і інструктором по способу життя. Смарт-функція проявляється лише наявністю додаткової маленької стрілки.

ZENITH, ELITE 6150

Elite 6150 - одна з найбільш помітних новинок в колекції Zenith цього року. Це перші години, оснащені недавно розробленим мануфактурним автоматичним механізмом, який так і називається - Калібр «Еліт 6150». Годинники були зроблені так, щоб в них відчувався чіткий вінтажний присмак, а саме відчуття стилю 1960-х. Домогтися цього ефекту допомогли вузький обідок, за рахунок чого вдалося збільшити розмір циферблата до максимуму, а також сам циферблат типовою для тієї епохи випуклої форми з прорізними мітками годин. Циферблат оброблений тонкої радіальної шліфуванням, що дає ефект сонячного відливу, а це теж ознака годинного дизайну тих часів.

RODANIA, MONTREAL

RODANIA, MONTREAL

Не дарма в компанії Rodania вирішили дати цьому годиннику ім'я Монреаля, культурної столиці Канади, яку також називають містом дизайну. Якщо говорити про дизайн, то Montreal - це флагманська колекція в асортименті Rodania. Оброблене із застосуванням циркулярної шліфування 41-міліметровий подушкообразнимі корпус виготовлений з нержавіючої сталі з PVD-покриттям «рожеве золото»; циферблату ж, прикрашеного рельєфним декором гильоше «паризькі цвяхи», залишено максимальний простір. Невеликий урок годинного дизайну: скошене зовнішнє кільце з хвилинної шкалою змушує циферблат виглядати ще більше.

ШУКАЧ ПРИГОД

Він шукає екстриму. так і його годинник, навіть при самих мінімальних функціональних можливостях, ніколи не бувають простими. «Зробити просте складним» - ось девіз таких годин.

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

Alpiner4 - колекція спортивних годин, для яких в цьому році був розроблений новий хронографіческая механізм з поворотної функцією, що дозволяє одним натисканням кнопки скидання миттєво перезапустити поточне вимірювання. Прообраз цього годинника - моделі Alpina 4, що випускаються з 1938 року; саме в ті часи для авіаторів і була винайдена поворотна функція.

SWISS MILITARY

Виготовлений з нержавіючої сталі 44-міліметровий корпус з кварцовим механізмом хронографа, міцне сапфірове скло і водостійкість до 100 метрів - годинник Ace Chrono готові до випробувань в польових умовах. Швейцарська годинна марка Swiss Military Hanowa задумала цей годинник як автогоночної, помістивши на ободок корпусу тахиметрічну шкалу, однак вийшли вони більш брутальними, ніж багато хто з їх гоночних побратимів.

TIMBERLAND, HENNIKER

TIMBERLAND, HENNIKER

Цей годинник виглядають так, як і повинні виглядати, вироблені під маркою Timberland, тобто досить міцними, брутальними і тімберлендовскімі по духу. У посиленому алюмінієвому корпусі з PVD-покриттям працює кварцовий механізм з додатковими стрілками покажчиків дати, дня тижня і часу доби. Нарочито грубий шкіряний ремінець прикрашений виконаної у вигляді тавро емблемою американської марки.

VERSACE, DYLOS LIMITED EDITION

У всіх годинниках Versace відчувається щось авантюрне. Можливо, справа в тому, що, лише побачивши золоту голову горгони Медузи, вже чекаєш чогось екстраординарного. У годиннику Dylos Limited Edition використана популярна в 1970-і роки конструкція годин з кільцевими обертовими шкалами годин і хвилин, однак класична ідея обіграна тут з істинно версачевскім витонченістю.

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

Компанія Seiko традиційно сильна в високотехнологічних годиннику. У флагманської колекції цього напрямку Astron GPS Solar зібрані авангардні розробки марки - циферблат з високоефективними сонячними батареями, кращий в годинній індустрії GPS-датчик, що дозволяє натисканням кнопки визначати часовий пояс, в якому знаходиться власник годин, і налаштовувати час по атомних годинниках. Моделі Dual-Time - третє покоління «Астрон», вони оснащені покажчиком часу другого часового поясу і календарем, запрограмованим до 2100 року.

AEROWATCH, RENAISSANCE ORANGE TORNADO

«Торнадо, помаранчевий рівень загрози» - нехай це і не написано на циферблаті цього годинника, але все ж мається на увазі. Циферблата, власне кажучи, немає - це звичайна справа в годинах з скелетонірованним механізмом. Для цього годинника був обраний механізм, скелетні платина і мости якого створюють кільцеподібну вихрових структур, що візуально посилюється двома традиційними деталями годинникового механізму, також мають вихрову спіральну структуру.

CASIO, EDIFICE EQB-510

CASIO, EDIFICE EQB-510

Смарт-годинник - одна з тих тенденцій, які мають визначати розвиток годинного ринку в майбутні роки, і не дивно, що багато годинні марки починають оснащувати свою продукцію смарт-функціями. Casio - один зі світових лідерів у виробництві багатофункціональних електронних годинників, тому японська фірма не могла обійти цю тенденцію. Годинники Edifice EQB-510, подібно до інших смарт-годинах, здатні спілкуватися зі смартфонами (на базі iOS і Android), використовуючи цю можливість для настройки місцевого часу. Годинами не потрібно ловити сигнал супутників систем глобального позиціонування - телефон отримує сигнал місцевої мережі разом з інформацією про часовий пояс і літній час і передає її годинах. Потрібно всього лише натиснути на них кнопку.

RAYMOND WEIL, FREELANCER PIPER

Раймонд Вайль, засновник цієї часовий марки, був не тільки серйозним бізнесменом, але і захопленим пілотом-любителем. На що належав йому літаку марки Piper він літав по всій Швейцарії і не тільки - як-то раз він в компанії з друзями зробив приватний переліт в Радянський Союз. Елі Бернхайм, його онук і нинішній гендиректор Raymond Weil, присвятив випуск годин Freelancer Piper своєму дідові, давши їм назву його літака. У 45-міліметровому корпусі з титану і нержавіючої сталі працює механізм хронографа з автоматичним заводом і центральної 24-годинною стрілкою покажчика часу другого часового поясу, а циферблат маленької секундної стрілки виконаний у вигляді покажчика авіагоризонту.

ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО

Для сучасного мачо працює безліч часових марок самих різних напрямків, позиціонування і розкрученості. Кращі мачо-годинник - це ті, де максимальний ефект отримують мінімальними засобами.

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

Бруно Беламішу, співзасновник і головному дизайнерові годинникової марки Bell & Ross, вдалося зробити те, що вдається небагатьом, - створити власний тип мілітаристських Авіаторське годин. Зразок вийшов настільки вдалим, що багато варіації йому програють. Винятків небагато, і цей годинник з керамічним корпусом і циферблатом кольору хакі - одне з них.

SARPANEVA, KORONA NL GREEN

Степан Сарпанева, чудовий годинникар і дизайнер з Фінляндії, завжди прагне показати, що вироблені ним годинник теж родом з цієї країни. Для годин Korona NL Green він вирішив зробити циферблат стилю «північне сяйво»: покрив його основу люмінофором блакитного, зеленого або фіолетового світіння - в сутінках годинник представляють собою неймовірне видовище.

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

Для цієї моделі з закупленої на складах Армії Швейцарії шкіряної амуніції (частиною ще часів Першої світової війни) зробили шкіряний захисний «бампер», повністю міняє вигляд годин. Рідкісний випадок, коли заявлений тираж в 250 примірників видається дуже малим. Їм доведеться придумувати, як зробити те ж саме, але по-іншому.

BLANCPAIN, L'EVOLUTION TOURBILLON CARUSEL

Відома марка Blancpain представила цікаву новинку. Корпус цього годинника ніби складений з двох - круглого і подушкообразнимі, а механізм виглядає так, як виглядав би в'їхав під танк «Ламборгіні». І два вбудованих в механізм фірмових турбийона різних конструкцій на тлі безсумнівно вдалого дизайну видаляються на другий план.

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

На честь свого 25-річчя Luminox випустив спецсерію 25th Anniversary. Що вийшли обмеженим тиражем, цей годинник виконані на базі культової моделі Colormark Navy Seal з циферблатом особливого дизайну в чотирьох різних кольорах. В іншому їм притаманні характерні для Navy Seal легкий і міцний корпус з полікарбонату, армований карбоном, загартоване мінеральне скло і, звичайно, фірмова тритієва підсвічування, яка не потребує «підзарядки» світлом і забезпечує постійну видимість стрілок і індексів навіть в темноті протягом 25 років.

OMEGA, SPEEDMASTER DARK SIDE OF THE MOON

«Спідмайстра», місячні хронографи, завжди входили до списків бестселерів Omega, але випущений в 2013 році хронограф Speedmaster Dark Side Of The Moon з 44-міліметровим корпусом з чорною високотехнологічної кераміки перевершив всі очікування. Тому в цьому році Omega продовжує тему і випускає ряд нових моделей з керамічними корпусами: чотири з них чорні ( «темна сторона Місяця»), один - білий ( «світла сторона Місяця»).

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

Всі знають, що таке Patek Philippe. Це годинник складні, надскладні, класичні. Тому зрозуміло, чому публіка сприйняла як грім серед ясного неба випуск моделі Calatrava Pilot Travel Time, перше Авіаторське годин в історії цієї марки. Компанія не збирається виробляти ці години тисячними тиражами, тому оснастила їх раритетним автоматичним механізмом з міні-ротором і корпусом з білого золота.

ARTYA, RUSSIAN ROULETTE BLACK ARTYOR

Іван Арпа, засновник і глава годинникової марки Artya, - великий майстер провокації. Тому ніколи не знаєш заздалегідь, де він зупиниться у межі, яка відділяє здоровий смак від кічу, - до неї або за нею. Втім, такі речі кожен вирішує для себе сам. Одна з найбільш популярних тем в колекції Artya останніх років - російська рулетка, і ця тема реалізована в годиннику серії Russian Roulette в формі обертається на циферблаті револьверної обойми з одним патроном.

ВАУ-ЕФЕКТ

Такі годинники - не предмет, який вказує час, але засіб самовираження. Якщо у них складний механізм, то він повинен бути так повернуть або зовсім вивернуть навиворіт, як жоден інший, ну а дизайн - щоб очей не відірвати.

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

Іноді незрозуміло, що важливіше для успіху годин - правильна реклама або ж самі по собі правильні годинник. Звичайно, годинах Ventura традиційної американської годинникової фабрики Hamilton, які спочатку були випущені в 1957 році, неймовірно пощастило - їх вибрав король рок-н-ролу Елвіс Преслі, більш того, він в цьому годиннику знявся у фільмі «Блакитні Гаваї». У цьому році - 80-річчя Елвіса. Не могла не відзначити цю дату і компанія Hamilton, випустивши нові моделі Ventura Elvis80.

JACOB & CO, ASTRONOMIA TOURBILLON

Про вихід цього годинника фірмою Jacob & Co було оголошено ще рік тому, і ось в нинішньому році на Базельської виставці були представлені перші функціонуючі екземпляри. Результат перевершив очікування - що обертається навколо центральної осі механізм виглядає як мініатюрний планетарій, і встановлений він в величезний навіть за мірками сучасних смаків 50-міліметровий корпус куполоподібної форми з величезними сапфіровими стеклами.

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

Знаменита швейцарська мануфактура Angelus, відома прекрасними механізмами і особливо хронографами, але припинила існування в «кварцові» 1970-ті, відроджена в цьому році завдяки старанням годинникарів Arnold & Son і фабрики La Joux-Perret. U10 Tourbillon Lumiere, самі перші години в сучасній історії марки, вийшли ефектними і такими, що запам'ятовуються в основному завдяки турбійони незвичайної конструкції, який начебто підвішений в спеціальному сапфіровому відсіку сталевого корпусу.

BREGUET, TRADITION CHRONOGRAPHE INDÉPENDANT

Складна механіка - це завжди «вау», особливо у виконанні фірми Breguet. В цьому році, відзначаючи 10-річчя колекції Tradition, годинникарі марки придумали хронограф унікальній конструкції, який працює не від звичайного заводного барабана, а від плоскої пружини на зразок ресори. Ще більш цікавим є те, що зводиться ця пружина при натисканні кнопки скидання, обнуляє попереднє вимір секундоміра; отриманої при цьому енергії вистачає на 20 хвилин ходу.

CORUM, BUBBLE

CORUM, BUBBLE

Цього року марка Corum відзначає 15-річчя годин Bubble, які свого часу були однією з найгучніших прем'єр, по суті, які відзначили прихід третього тисячоліття. Годинники Bubble величезні (це зараз 44-міліметровий корпус вражає далеко не так, як в 2000-му), імпозантні, з товстенним сапфіровим склом, через який вони отримали назву «бульбашка». Важко було пройти повз такого годинника, не помітивши їх, - в загальному, було шкода, коли їх випуск був припинений. В цьому році випущено три моделі зі збільшеним на три міліметри корпусом - кожна лімітованою серією з 350 екземплярів.

ULYSSE NARDIN, FREAKLAB

Годинники Freak - це ціла історія. Починалося все в 2001 році, коли вийшов перший варіант цієї моделі - то були перші в світі годинник, в яких використовувалися виготовлені з кремнію деталі механізму. В цьому році представлені годинник FreakLab, в які встановлено серйозно модифікований варіант механізму. Майже вся його колісна система встановлена ​​у обертову конструкцію - хвилинну стрілку, і тепер баланс знаходиться точно в центрі механізму.

ORIS, CALIBRE 111

ORIS, CALIBRE 111

Годинна марка Oris, яка повернула собі після проведеного в минулому році випуску годин Calibre 110 високий статус часовий мануфактури, здатної виробляти розроблені нею ж годинникові механізми, не знижує планку. Годинники на перший погляд повністю класичні, але є в них фішка, яка чіпляє увагу. Вірніше, їх дві - по-перше, механізм має величезний для наручних годинників запасом ходу в десять діб; по-друге, цей механізм оснастили покажчиком запасу ходу авангардної конструкції з двома колесами-равликами, що дає нелінійну картинку: чим ближче до завершення заводу, тим більше ціна ділення стрілки. Це дозволяє більш точно визначити той час, коли пора знову заводити механізм, і знову на десять днів.

BVLGARI, TOURBILLON SAPHIR ULTRANERO

Годинники Tourbillon Saphir раніше випускалися в звичайному, чи не чорному варіанті, і тільки після прем'єри чорної моделі Tourbillon Saphir Ultranero стало зрозуміло, що в Bvlgari зробили те, що ця марка вміє робити найкраще, - новий цікавий дизайн. Повністю чорний годинник з скелетонірованним механізмом, прозорими циферблатом і задньою кришкою корпусу оснащені, крім того, також прозорим сапфіровим корпусним кільцем.

Це цікаво:

5 найбільш високотехнологічних моделей годинників >>

Топ-24 кращих чоловічих наручних годинників літа 2016 >>

Топ-10 оптимальних розумних годин >>

Підбірка найстильніших чоловічих годинників >>

Топ-30 кращих чоловічих годинників

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості» ...

Як тільки не ранжируют тенденції Базельської виставки, головної події в годинній індустрії, - і по дизайну, і по механіці, і за кольором циферблата, і по «наворотів», і за розміром, і, зрозуміло, по «крутості»

Playboy пропонує поглянути на годинник, розподіливши їх по психотіпам, які ми тут же і вигадали, залишивши Гіппократа і Юнга університетських програмах.

МІСЬКИЙ БРОДЯГА

Його годинник повітряні, легкі, з максимально відкритим циферблатом і чітко промальовані стрілками і мітками. Якщо у годинника є додаткові функції, то вони не домінують, мінімально ускладнюючи структуру циферблата.

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

MAURICE LACROIX, ELIROS CHRONOGRAPHE

Компанія Maurice Lacroix, визнаний майстер елегантних класичних годин, в 1990-і досягла найбільшого успіху саме в цій області. З тих пір, безсумнівно, смаки змінилися, і в нових обставинах марка проявляє велику гнучкість, намагаючись прикрасити годинник лаконічного урбаністичного дизайну цікавими фірмовими деталями. Особливо приємно було помітити повернення на ремінці моделі Eliros Chronographe пам'ятного по годинах 1990-х металевого значка з емблемою марки.

WAINER, WALL STREET

Швейцарська марка Wainer розкриває нові грані колекції Wall Street. Класичний круглий корпус і браслет виготовлені з медичної сталі з чорним PVD-покриттям. Циферблат несе на собі яскраві індекси, виконані в унісон зі стрілками, безелем і коректує головкою, покритими золотом рожевого кольору. Надійність і точність годин гарантують сапфірове скло, водонепроникність до 50 метрів і швейцарський кварцовий механізм.

Створюється враження, що традиційні годинник з'єдналися з хай-теком в єдиний сплав, отримавши головний результат, який так і хочеться надіти на руку.

BOSS, BLACK OUT AEROLINER CHRONO

«Нічний мегаполіс» - так можна було б визначити стиль нового хронографа Black Out Aeroliner Chrono. Зрозуміло, чорний колір йде продукції марки Boss, особливо коли він в міру приправлений, як в цьому годиннику, золотисто-бронзовими акцентами стрілок, міток і логотипу на чорному циферблаті. 44-міліметровий корпус виготовлений з чорненої нержавіючої сталі, шкали матового чорного циферблата прикрашені тонкої рельєфною кільцевою проточкою.

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

88 RUE DU RHONE, DOUBLE 8 ORIGIN ENCOUNTER

Молода женевська марка продовжує випускати годинник в сучасному урбаністичному стилі, що з'єднують класичний дизайн і спортивний характер. 45-міліметровий сталевий корпус захищений чорним PVD-покриттям, на чорному циферблаті з рельєфом у вигляді повторюється емблеми «88» чітко виділяється жовта секундна стрілка з противагою в формі тієї ж вісімки.

Контрастне поєднання додатково підкреслює авангардний каучуковий ремінець чорного кольору з фактурою крокодилової шкіри і жовтої прострочкою.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

FRÉDÉRIQUE CONSTANT, HOROLOGICAL SMARTWATCH

За абсолютно класичною зовнішністю цього годинника криється ультрасучасна «начинка» - чіп MotionX-365 Horological Smartwatch, розроблений Frédérique Constant у співпраці з компанією Fullpower Technologies, Inc. з Кремнієвої долини. Чіп здатний вимірювати рівень активності господаря і аналізувати фази сну, передаючи потім дані на смартфон, відповідну програму якого може стати персональним тренером і інструктором по способу життя. Смарт-функція проявляється лише наявністю додаткової маленької стрілки.

ZENITH, ELITE 6150

Elite 6150 - одна з найбільш помітних новинок в колекції Zenith цього року. Це перші години, оснащені недавно розробленим мануфактурним автоматичним механізмом, який так і називається - Калібр «Еліт 6150». Годинники були зроблені так, щоб в них відчувався чіткий вінтажний присмак, а саме відчуття стилю 1960-х. Домогтися цього ефекту допомогли вузький обідок, за рахунок чого вдалося збільшити розмір циферблата до максимуму, а також сам циферблат типовою для тієї епохи випуклої форми з прорізними мітками годин. Циферблат оброблений тонкої радіальної шліфуванням, що дає ефект сонячного відливу, а це теж ознака годинного дизайну тих часів.

RODANIA, MONTREAL

RODANIA, MONTREAL

Не дарма в компанії Rodania вирішили дати цьому годиннику ім'я Монреаля, культурної столиці Канади, яку також називають містом дизайну. Якщо говорити про дизайн, то Montreal - це флагманська колекція в асортименті Rodania. Оброблене із застосуванням циркулярної шліфування 41-міліметровий подушкообразнимі корпус виготовлений з нержавіючої сталі з PVD-покриттям «рожеве золото»; циферблату ж, прикрашеного рельєфним декором гильоше «паризькі цвяхи», залишено максимальний простір. Невеликий урок годинного дизайну: скошене зовнішнє кільце з хвилинної шкалою змушує циферблат виглядати ще більше.

ШУКАЧ ПРИГОД

Він шукає екстриму. так і його годинник, навіть при самих мінімальних функціональних можливостях, ніколи не бувають простими. «Зробити просте складним» - ось девіз таких годин.

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

ALPINA, ALPINER4, MANUFACTURE FLYBACK CHRONOGRAPH

Alpiner4 - колекція спортивних годин, для яких в цьому році був розроблений новий хронографіческая механізм з поворотної функцією, що дозволяє одним натисканням кнопки скидання миттєво перезапустити поточне вимірювання. Прообраз цього годинника - моделі Alpina 4, що випускаються з 1938 року; саме в ті часи для авіаторів і була винайдена поворотна функція.

SWISS MILITARY

Виготовлений з нержавіючої сталі 44-міліметровий корпус з кварцовим механізмом хронографа, міцне сапфірове скло і водостійкість до 100 метрів - годинник Ace Chrono готові до випробувань в польових умовах. Швейцарська годинна марка Swiss Military Hanowa задумала цей годинник як автогоночної, помістивши на ободок корпусу тахиметрічну шкалу, однак вийшли вони більш брутальними, ніж багато хто з їх гоночних побратимів.

TIMBERLAND, HENNIKER

TIMBERLAND, HENNIKER

Цей годинник виглядають так, як і повинні виглядати, вироблені під маркою Timberland, тобто досить міцними, брутальними і тімберлендовскімі по духу. У посиленому алюмінієвому корпусі з PVD-покриттям працює кварцовий механізм з додатковими стрілками покажчиків дати, дня тижня і часу доби. Нарочито грубий шкіряний ремінець прикрашений виконаної у вигляді тавро емблемою американської марки.

VERSACE, DYLOS LIMITED EDITION

У всіх годинниках Versace відчувається щось авантюрне. Можливо, справа в тому, що, лише побачивши золоту голову горгони Медузи, вже чекаєш чогось екстраординарного. У годиннику Dylos Limited Edition використана популярна в 1970-і роки конструкція годин з кільцевими обертовими шкалами годин і хвилин, однак класична ідея обіграна тут з істинно версачевскім витонченістю.

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

SEIKO, ASTRON GPS SOLAR DUAL-TIME

Компанія Seiko традиційно сильна в високотехнологічних годиннику. У флагманської колекції цього напрямку Astron GPS Solar зібрані авангардні розробки марки - циферблат з високоефективними сонячними батареями, кращий в годинній індустрії GPS-датчик, що дозволяє натисканням кнопки визначати часовий пояс, в якому знаходиться власник годин, і налаштовувати час по атомних годинниках. Моделі Dual-Time - третє покоління «Астрон», вони оснащені покажчиком часу другого часового поясу і календарем, запрограмованим до 2100 року.

AEROWATCH, RENAISSANCE ORANGE TORNADO

«Торнадо, помаранчевий рівень загрози» - нехай це і не написано на циферблаті цього годинника, але все ж мається на увазі. Циферблата, власне кажучи, немає - це звичайна справа в годинах з скелетонірованним механізмом. Для цього годинника був обраний механізм, скелетні платина і мости якого створюють кільцеподібну вихрових структур, що візуально посилюється двома традиційними деталями годинникового механізму, також мають вихрову спіральну структуру.

CASIO, EDIFICE EQB-510

CASIO, EDIFICE EQB-510

Смарт-годинник - одна з тих тенденцій, які мають визначати розвиток годинного ринку в майбутні роки, і не дивно, що багато годинні марки починають оснащувати свою продукцію смарт-функціями. Casio - один зі світових лідерів у виробництві багатофункціональних електронних годинників, тому японська фірма не могла обійти цю тенденцію. Годинники Edifice EQB-510, подібно до інших смарт-годинах, здатні спілкуватися зі смартфонами (на базі iOS і Android), використовуючи цю можливість для настройки місцевого часу. Годинами не потрібно ловити сигнал супутників систем глобального позиціонування - телефон отримує сигнал місцевої мережі разом з інформацією про часовий пояс і літній час і передає її годинах. Потрібно всього лише натиснути на них кнопку.

RAYMOND WEIL, FREELANCER PIPER

Раймонд Вайль, засновник цієї часовий марки, був не тільки серйозним бізнесменом, але і захопленим пілотом-любителем. На що належав йому літаку марки Piper він літав по всій Швейцарії і не тільки - як-то раз він в компанії з друзями зробив приватний переліт в Радянський Союз. Елі Бернхайм, його онук і нинішній гендиректор Raymond Weil, присвятив випуск годин Freelancer Piper своєму дідові, давши їм назву його літака. У 45-міліметровому корпусі з титану і нержавіючої сталі працює механізм хронографа з автоматичним заводом і центральної 24-годинною стрілкою покажчика часу другого часового поясу, а циферблат маленької секундної стрілки виконаний у вигляді покажчика авіагоризонту.

ГОДИННИК ЦЬОГО МАЧО

Для сучасного мачо працює безліч часових марок самих різних напрямків, позиціонування і розкрученості. Кращі мачо-годинник - це ті, де максимальний ефект отримують мінімальними засобами.

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

BELL & ROSS, BR03-92 CERAMIC MILITARY TYPE

Бруно Беламішу, співзасновник і головному дизайнерові годинникової марки Bell & Ross, вдалося зробити те, що вдається небагатьом, - створити власний тип мілітаристських Авіаторське годин. Зразок вийшов настільки вдалим, що багато варіації йому програють. Винятків небагато, і цей годинник з керамічним корпусом і циферблатом кольору хакі - одне з них.

SARPANEVA, KORONA NL GREEN

Степан Сарпанева, чудовий годинникар і дизайнер з Фінляндії, завжди прагне показати, що вироблені ним годинник теж родом з цієї країни. Для годин Korona NL Green він вирішив зробити циферблат стилю «північне сяйво»: покрив його основу люмінофором блакитного, зеленого або фіолетового світіння - в сутінках годинник представляють собою неймовірне видовище.

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

VICTORINOX, INOX REMADE IN SWITZERLAND

Для цієї моделі з закупленої на складах Армії Швейцарії шкіряної амуніції (частиною ще часів Першої світової війни) зробили шкіряний захисний «бампер», повністю міняє вигляд годин. Рідкісний випадок, коли заявлений тираж в 250 примірників видається дуже малим. Їм доведеться придумувати, як зробити те ж саме, але по-іншому.

BLANCPAIN, L'EVOLUTION TOURBILLON CARUSEL

Відома марка Blancpain представила цікаву новинку. Корпус цього годинника ніби складений з двох - круглого і подушкообразнимі, а механізм виглядає так, як виглядав би в'їхав під танк «Ламборгіні». І два вбудованих в механізм фірмових турбийона різних конструкцій на тлі безсумнівно вдалого дизайну видаляються на другий план.

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

LUMINOX, COLORMARK NAVY SEAL

На честь свого 25-річчя Luminox випустив спецсерію 25th Anniversary. Що вийшли обмеженим тиражем, цей годинник виконані на базі культової моделі Colormark Navy Seal з циферблатом особливого дизайну в чотирьох різних кольорах. В іншому їм притаманні характерні для Navy Seal легкий і міцний корпус з полікарбонату, армований карбоном, загартоване мінеральне скло і, звичайно, фірмова тритієва підсвічування, яка не потребує «підзарядки» світлом і забезпечує постійну видимість стрілок і індексів навіть в темноті протягом 25 років.

OMEGA, SPEEDMASTER DARK SIDE OF THE MOON

«Спідмайстра», місячні хронографи, завжди входили до списків бестселерів Omega, але випущений в 2013 році хронограф Speedmaster Dark Side Of The Moon з 44-міліметровим корпусом з чорною високотехнологічної кераміки перевершив всі очікування. Тому в цьому році Omega продовжує тему і випускає ряд нових моделей з керамічними корпусами: чотири з них чорні ( «темна сторона Місяця»), один - білий ( «світла сторона Місяця»).

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

PATEK PHILIPPE, CALATRAVA PILOT TRAVEL TIME

Всі знають, що таке Patek Philippe. Це годинник складні, надскладні, класичні. Тому зрозуміло, чому публіка сприйняла як грім серед ясного неба випуск моделі Calatrava Pilot Travel Time, перше Авіаторське годин в історії цієї марки. Компанія не збирається виробляти ці години тисячними тиражами, тому оснастила їх раритетним автоматичним механізмом з міні-ротором і корпусом з білого золота.

ARTYA, RUSSIAN ROULETTE BLACK ARTYOR

Іван Арпа, засновник і глава годинникової марки Artya, - великий майстер провокації. Тому ніколи не знаєш заздалегідь, де він зупиниться у межі, яка відділяє здоровий смак від кічу, - до неї або за нею. Втім, такі речі кожен вирішує для себе сам. Одна з найбільш популярних тем в колекції Artya останніх років - російська рулетка, і ця тема реалізована в годиннику серії Russian Roulette в формі обертається на циферблаті револьверної обойми з одним патроном.

ВАУ-ЕФЕКТ

Такі годинники - не предмет, який вказує час, але засіб самовираження. Якщо у них складний механізм, то він повинен бути так повернуть або зовсім вивернуть навиворіт, як жоден інший, ну а дизайн - щоб очей не відірвати.

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

HAMILTON, VENTURA ELVIS80

Іноді незрозуміло, що важливіше для успіху годин - правильна реклама або ж самі по собі правильні годинник. Звичайно, годинах Ventura традиційної американської годинникової фабрики Hamilton, які спочатку були випущені в 1957 році, неймовірно пощастило - їх вибрав король рок-н-ролу Елвіс Преслі, більш того, він в цьому годиннику знявся у фільмі «Блакитні Гаваї». У цьому році - 80-річчя Елвіса. Не могла не відзначити цю дату і компанія Hamilton, випустивши нові моделі Ventura Elvis80.

JACOB & CO, ASTRONOMIA TOURBILLON

Про вихід цього годинника фірмою Jacob & Co було оголошено ще рік тому, і ось в нинішньому році на Базельської виставці були представлені перші функціонуючі екземпляри. Результат перевершив очікування - що обертається навколо центральної осі механізм виглядає як мініатюрний планетарій, і встановлений він в величезний навіть за мірками сучасних смаків 50-міліметровий корпус куполоподібної форми з величезними сапфіровими стеклами.

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

ANGELUS, U10 TOURBILLON LUMIERE

Знаменита швейцарська мануфактура Angelus, відома прекрасними механізмами і особливо хронографами, але припинила існування в «кварцові» 1970-ті, відроджена в цьому році завдяки старанням годинникарів Arnold & Son і фабрики La Joux-Perret. U10 Tourbillon Lumiere, самі перші години в сучасній історії марки, вийшли ефектними і такими, що запам'ятовуються в основному завдяки турбійони незвичайної конструкції, який начебто підвішений в спеціальному сапфіровому відсіку сталевого корпусу.

BREGUET, TRADITION CHRONOGRAPHE INDÉPENDANT

Складна механіка - це завжди «вау», особливо у виконанні фірми Breguet. В цьому році, відзначаючи 10-річчя колекції Tradition, годинникарі марки придумали хронограф унікальній конструкції, який працює не від звичайного заводного барабана, а від плоскої пружини на зразок ресори. Ще більш цікавим є те, що зводиться ця пружина при натисканні кнопки скидання, обнуляє попереднє вимір секундоміра; отриманої при цьому енергії вистачає на 20 хвилин ходу.

CORUM, BUBBLE

CORUM, BUBBLE

Цього року марка Corum відзначає 15-річчя годин Bubble, які свого часу були однією з найгучніших прем'єр, по суті, які відзначили прихід третього тисячоліття. Годинники Bubble величезні (це зараз 44-міліметровий корпус вражає далеко не так, як в 2000-му), імпозантні, з товстенним сапфіровим склом, через який вони отримали назву «бульбашка». Важко було пройти повз такого годинника, не помітивши їх, - в загальному, було шкода, коли їх випуск був припинений. В цьому році випущено три моделі зі збільшеним на три міліметри корпусом - кожна лімітованою серією з 350 екземплярів.

ULYSSE NARDIN, FREAKLAB

Годинники Freak - це ціла історія. Починалося все в 2001 році, коли вийшов перший варіант цієї моделі - то були перші в світі годинник, в яких використовувалися виготовлені з кремнію деталі механізму. В цьому році представлені годинник FreakLab, в які встановлено серйозно модифікований варіант механізму. Майже вся його колісна система встановлена ​​у обертову конструкцію - хвилинну стрілку, і тепер баланс знаходиться точно в центрі механізму.

ORIS, CALIBRE 111

ORIS, CALIBRE 111

Годинна марка Oris, яка повернула собі після проведеного в минулому році випуску годин Calibre 110 високий статус часовий мануфактури, здатної виробляти розроблені нею ж годинникові механізми, не знижує планку. Годинники на перший погляд повністю класичні, але є в них фішка, яка чіпляє увагу. Вірніше, їх дві - по-перше, механізм має величезний для наручних годинників запасом ходу в десять діб; по-друге, цей механізм оснастили покажчиком запасу ходу авангардної конструкції з двома колесами-равликами, що дає нелінійну картинку: чим ближче до завершення заводу, тим більше ціна ділення стрілки. Це дозволяє більш точно визначити той час, коли пора знову заводити механізм, і знову на десять днів.

BVLGARI, TOURBILLON SAPHIR ULTRANERO

Годинники Tourbillon Saphir раніше випускалися в звичайному, чи не чорному варіанті, і тільки після прем'єри чорної моделі Tourbillon Saphir Ultranero стало зрозуміло, що в Bvlgari зробили те, що ця марка вміє робити найкраще, - новий цікавий дизайн. Повністю чорний годинник з скелетонірованним механізмом, прозорими циферблатом і задньою кришкою корпусу оснащені, крім того, також прозорим сапфіровим корпусним кільцем.

Це цікаво:

5 найбільш високотехнологічних моделей годинників >>

Топ-24 кращих чоловічих наручних годинників літа 2016 >>

Топ-10 оптимальних розумних годин >>

Підбірка найстильніших чоловічих годинників >>

Новости