Топ-10 смартфонів з хорошою камерою

  1. Сплав технологій і феноменальний результат: HTC U12 +
  2. Максимальна роздільна здатність: OnePlus 6 128GB
  3. Смартфони з кращою камерою 2017 року
  4. LG G4: відмінна цифрова камера за хорошою ціною
  5. 1. HTC U11 Plus
  6. 2. LG V30
  7. 4. Huawei P20
  8. 5. Asus ZenFone AR 128GB
  9. 7. OnePlus 5T 128GB
  10. 8. Samsung Galaxy S7
  11. 9. Google Pixel XL 32GB
  12. 10. Samsung Galaxy S7 Edge
  13. Як CHIP тестує камери мобільних телефонів

Кращі смартфони нашого рейтингу заробили своє становище чесно, адже вони вийшли переможцями в дуелях з дюжинами інших мобільних телефонів. Однак не всі з них володіють бездоганними камерами. Рейтинг на цій сторінці залишається завжди актуальним і оновлюється автоматично.

нашого рейтингу

  • Кількість балів в загальному рейтингу (з 100): 100
  • Основна камера, дозвіл: 12,2 Мпікс
  • Фронтальна камера, дозвіл: 8,0 Мпікс
  • Основна камера, виміряний дозвіл: 1.547 пар ліній
  • Основна камера, експертна оцінка якості знімків: дуже добре
  • Дозвіл відео, 3.840 x 2.160 пікселів
    Загальна оцінка: 95.1
    Співвідношення ціна / якість: 55


Модель Galaxy S9 Plus була представлена ​​в рамках Mobile World Congress 2018 і саме її виробник наділив самими новаторськими рішеннями в області фотокамери. Розробники змогли реалізувати в об'єктиві її камери принцип будови людського ока, використавши в конструкції змінну діафрагму. Апарат відповідно до умов освітлення може автоматично перемикатися між апертурою f / 1,5 і f / 2,4, що дає змогу вловлювати на 28% більше світла і отримувати деталізовані знімки з мінімальною кількістю шумів навіть в темних приміщеннях.

У смартфоні Samsung Galaxy S9 Plus, на відміну від молодшої моделі Galaxy S9, в якості допоміжної додана друга камера, яка оснащена телеоб'єктивом. Тут немає змінної діафрагми, але зате реалізована функція дворазового оптичного збільшення. Матриця додаткової камери має дозвіл 12 Мпікс і апертуру f / 2,4. Серед можливостей цієї камери - додавання на знімок ефекту розмиття фону - «боке».

З деякими можливостями камер Samsung Galaxy S9 Plus можна познайомитися в офіційному ролику до смартфону.

Сплав технологій і феноменальний результат: HTC U12 +

Сплав технологій і феноменальний результат: HTC U12 +

  • Кількість балів в загальному рейтингу (з 100): 99
  • Основна камера, дозвіл: 12,2 Мпікс
  • Фронтальна камера, дозвіл: 8,0 Мпікс
  • Основна камера, виміряний дозвіл: 1.589 пар ліній
  • Основна камера, експертна оцінка якості знімків: дуже добре
  • Дозвіл відео: 3.840 x 2.160 пікселів
    Загальна оцінка: 92.3
    Співвідношення ціна / якість: 51


HTC U12 Plus зовні дуже привабливий. Він випускається зі скляним корпусом і алюмінієвою рамою в трьох колірних варіантах. Екран має дозвіл 2880 x 1440 пікселів і, таким чином, дає дуже чітку картинку з щільністю пікселів 537 точок на дюйм. Однак максимальна яскравість екрану в цій моделі досить низька, що псує загальне дуже хороше враження. У нашому тесті він набрав всього 290 кд.

Тепер про камері. На задній панелі використовується 12-мегапіксельна камера з непоганою діафрагмою (f / 1.7) в парі з 16-мегапіксельною телефото камерою з подвійним фокусною відстанню (діафрагма f / 2,6). Завдяки телелінзе можливий подвійний оптичний зум, який не пропускає жодних деталей. Оптичний стабілізатор зображення має тільки 12-мегапіксельна камера. Крім того, присутній портретний режим з ефектом боке або розмиття, який також є і на 8-мегапіксельною фронтальною камері, так як HTC тут також робить ставку на систему двох лінз.

Для більш різких фотографій з меншим рівнем шуму, особливо в сутінках, є так званий HDR Boost, який виробник значно поліпшив (HDR Boost 2). U12 Plus виконує кілька знімків з різними значеннями експозиції і складає їх разом, щоб сформувати фотографію.

Запис відеороликів зі швидкістю до 60 кадрів в секунду в дозволі UHD з чотирма мікрофонами для 360 ° 3D-звуку. Уповільнена зйомка можлива в режимі Full HD зі швидкістю 240 кадрів в секунду.

Максимальна роздільна здатність: OnePlus 6 128GB

Максимальна роздільна здатність: OnePlus 6 128GB

  • Кількість балів в загальному рейтингу (з 100): 95.3
  • Основна камера, дозвіл: 15,9 Мпікс
  • Фронтальна камера: дозвіл: 15,9 Мпікс
  • Основна камера, виміряний дозвіл: 1.764 пар ліній
  • Основна камера, експертна оцінка якості знімків: дуже добре
  • Дозвіл відео: 3.840 x 2.160 пікселів

Загальна оцінка: 94.4
Співвідношення ціна / якість: 65



OnePlus 6 має відмінний OLED-дисплей, хорошу тривалості часу автономної роботи і високу продуктивність. На відміну від свого попередника, корпус даного смартфона зроблений не з алюмінію. Замість цього вендор облачив свого флагмана в скло Gorilla Glas 5.

Дисплей відображає контент з роздільною здатністю 2280х1080 пікселів, тобто картинка виходить дуже чіткою. Крім того, нам сподобалися насичені кольори (тут ми намерілі охоплення колірного простору Standart-RGB в цілих 148%) і чудова контрастність. Максимальна яскравість, за підсумками вимірів в рамках тестування, склала 497 кд / м2 - це настільки яскраво, що навіть при сонячному світлі дисплей залишається добре читаним.

Під час тестування продуктивності процесор Qualcomm Snapdragon 845 наочно продемонстрував, що він забезпечує апарат серйозною силою. При завантаженні великих веб-сайтів і додатків система реагує блискавично і плавно.

Відносно камери відзначимо, що в даній моделі виробник застосував оновлений сенсор Sony IMX 519, який має на 19% більшу площу, ніж у IMX 398 попередньої моделі. Основна камера працює в компанії з другої на 20 Мп. Діафрагма у OnePlus 6 - f / 1.7, тобто, досить велика, що збільшує світловий потік під час спрацьовування затвора. Крім того, в якості новинки на борту з'являється оптичний стабілізатор зображення.

Результати наших лабораторних вимірювань показують високу якість фотографій. Навіть при зйомці в сутінках такі негативні ефекти, як шуми і наслідки роботи алгоритму розмиття, залишаються в рамках розумного. Рівень деталізації тут теж хороший, хоча і не дотягує до висот таких камер, як у HTC U11 . Фронтальна камера використовує 16 Мп матрицю і діафрагму f / 2,0.

Портретний режим доступний як на передній, так і на задній камерах OnePlus 6. За допомогою AI фронтальна камера може створити стильне розмиття фону зображення (на професійній мові це називається боке).

Відеокліпи можна знімати в дозволі UHD зі швидкістю до 60 кадрів в секунду, а уповільнене відео в Full-HD з 240 fps - Останнім відповідає чотириразовому уповільнення.

Даний смартфон оснащений камерою з рядом інноваційних рішень, які гарантують прекрасні знімки в умовах сутінкового освітлення Даний смартфон оснащений камерою з рядом інноваційних рішень, які гарантують прекрасні знімки в умовах сутінкового освітлення. Зрозуміло, в даному апараті використана подвійна камера з матрицею на 12 Мп. Ми тестували оптику в сценах при дуже яскравому світлі - 1000 люкс і при похмурому - 50 люкс, і в обох випадках пристрій видавав топовий рівень якості фотографій. Такі деталі, як окремі волосся і нитки при тьмяному освітленні прекрасно помітні - це вдається не так вже й багато чим смартфонам, що не входять в групу топових пристроїв.

Разом з тим, знімки, зроблені Zenfone 3 Zoom при денному освітленні, в порівнянні з конкурентами, злегка розчарували. У деяких місцях поверхні виходять пересвеченних, через що знижується і рівень деталізації. Інші смартфони з топового сегмента пропонують трохи більше якості.

Розробники застосували в камері даного смартфона симбіоз електронного та оптичного стабілізації зображення. Це дало вбудовану камеру отримувати в режимі масштабування сцени (2,3-кратного збільшення) в хорошій якості.



Смартфони з кращою камерою 2017 року

HTC U11: смартфон з кращою камерою

Справжньою зіркою смартфона HTC U11 є його чудова 12-мегапіксельна камера. Такого хорошої якості фотографій ми не зустрічали ще ні в одному смартфоні. навіть Galaxy S8 , Який до недавнього володів найкращою оцінкою у відповідній тестової категорії, за цим параметром зрівнятися з U11 не може. Щоб оптимізувати якість знімків, компанія HTС застосовує так званий HDR-Boost-режим, який дозволяє смартфону відрізняти валідну інформацію про зображення від цифрових артефактів і обіцяє хорошу якість фотографій навіть при сутінковому висвітленні.

Щоб оптимізувати якість знімків, компанія HTС застосовує так званий HDR-Boost-режим, який дозволяє смартфону відрізняти валідну інформацію про зображення від цифрових артефактів і обіцяє хорошу якість фотографій навіть при сутінковому висвітленні

Камера HTC U11 робить дуже хороші фотографії

І результати тесту підтверджують виконання цих обіцянок: деталі (наприклад, тонкі пасма волосся), зазвичай втрачаються під час нашого тестування камер при слабкому освітленні через сильний розмиття - це не про HTC U11. У порівнянні з результатами роботи камери S8, тут знімки виходять темніше, але зате виглядають більш природними і, перш за все, більш деталізованими.

Смартфон від компанії Samsung застосовує розмиття набагато сильніше, а тому зображення втрачають частину візуальної інформації. Звичайно, на фотографіях, зроблених апаратом HTC, видно стриманий шум, але він зовсім не заважає. Різкість камера наводить надзвичайно швидко завдяки автофокусу з технологією Dual Pixel. Безумовно, HTC U11 створює всі передумови для того, щоб деякі цифрові фотоапарати були «відправлені у відставку».

Безумовно, HTC U11 створює всі передумови для того, щоб деякі цифрові фотоапарати були «відправлені у відставку»

HTC U11 має дуже хорошу якість виконання і водонепроникний

До речі, у HTC U11 є цілих чотири різноспрямованих мікрофона, які повинні забезпечити не тільки точність в розпізнаванні команд голосового управління, а й під час запису відео можуть бути використані в якості спрямованого мікрофона, щоб посилювати звук від певного об'єкта - прекрасна ідея.



LG G4: відмінна цифрова камера за хорошою ціною

Фото: LG G4: хороша камера за хорошою ціною

Якщо ви хочете отримати відмінну камеру в складі хорошого смартфона, але при цьому не бажаєте спустошити свою кишеню, ми рекомендуємо зупинити вибір на моделі LG G4. Рекомендований нами смартфон з 5,5-дюймовим екраном ви зможете отримати, заплативши приблизно 16 000 рублів.

Для покращення якості фотографії надзвичайно чіткими, виробник забезпечив камеру 1 / 2.6-дюймовим сенсором і апертурою F1.8. Навіть в умовах поганої освітленості лінза вловлює безліч деталей.

Гарна передача кольору і дуже висока чіткість знімків (1223 лінійні пари по Deadleaves LOW10) є запорукою високих оцінок в тестах.

До цього можна додати 16-мегапіксельна роздільна здатність камери і короткий (0,69 секунд) час спрацьовування затвора. Крім того, камера здатна записувати відео в форматі 4К (3840 х 2160 пікселів).

Актуальний постійно оновлюваний список смартфонів з кращими камерами ви знайдете в нашому рейтингу .


1. HTC U11 Plus

Загальна оцінка: 93.1 Співвідношення ціна / якість: 66

2. LG V30

Загальна оцінка: 94.2 Співвідношення ціна / якість: 78

4. Huawei P20

Загальна оцінка: 92.9 Співвідношення ціна / якість: 68

5. Asus ZenFone AR 128GB

Загальна оцінка: 87.8 Співвідношення ціна / якість: 58

7. OnePlus 5T 128GB

Загальна оцінка: 92.7 Співвідношення ціна / якість: 64

8. Samsung Galaxy S7

Загальна оцінка: 91.7 Співвідношення ціна / якість: 85

9. Google Pixel XL 32GB

Загальна оцінка: 87.4 Співвідношення ціна / якість: 85

10. Samsung Galaxy S7 Edge

Загальна оцінка: 91.9 Співвідношення ціна / якість: 71

Як CHIP тестує камери мобільних телефонів

Основний упор в нашому тесті камер мобільних телефонів ми робимо на тилову камеру. П'ять разів ми фотографуємо спеціальну вимірювальну таблицю і оцінюємо отримані результати за допомогою спеціального програмного забезпечення. Воно розраховує такі показники, як спотворення, дозвіл, точність передачі кольору і віньєтування.

Таким чином, ми можемо точно сказати, погано або добре працюють камери тестованих телефонів. Крім того, в умовах освітлення трьох типів (денне світло, погане освітлення без спалаху і нічний час зі спалахом) ми знімаємо однаковий сюжет і оцінюємо зображення «на око», але за одними і тими ж правилами.

Ми беремо до уваги і такі функції камери, як оптичний стабілізатор, світлодіодний спалах, а також кількість мегапікселів і можливості по запису відео.

Якщо якась із камер в цих категоріях показує себе не дуже добре, вона може втратити пару позицій в рейтингу.

Читайте також:

Фото: компанії-виробники

Новости