Топ недорогих стрілялки камер

Ще недавно стрілялки камери вважалися атрибутом екстремалів. Минув час і гідності мініатюрних відеокамер оцінили прості користувачі. Не обов'язково займатися екстремальним спортом, щоб стати власником стрілялки камери, купити її варто в будь-якому випадку. Адже ні з одним фотоапаратом і мобільним телефоном не можливо домогтися такого ракурсу і якості картинки, які забезпечить крихітна камера для екстремальної зйомки. Вони не бояться промокнути, що істотно розширює діапазон застосування.

Вони не бояться промокнути, що істотно розширює діапазон застосування

Хтось заперечить, що купити стрілялки камеру може дозволити собі не кожен. І це так. Вірніше так було, поки на ринку панували американські екстрим-камери GoPro . Сучасна ніша мініатюрних відеокамер, призначених для зйомки в складних умовах, заповнена безліччю варіантів гаджетів від різних виробників. Недорога стрілялки камера доступна в межах 100 доларів.

Недорога стрілялки камера доступна в межах 100 доларів

У свій час світ захлинаючись обговорював «вбивцю GoPro» - екшн камеру Yi від корейської фірми Xiaomi.

Компанія з Сінгапуру MIXBERRY LABS випустила лінійку мінікамери для повсякденного життя і екстремальної зйомки. для моделі MLC107BK та інших екстрим камер пропонується безліч фірмових додатків. Наприклад, Selfiemania App - програма за допомогою якої камерою можна керувати дистанційно. Модуль Wi-Fi дозволяє сполучати камеру з іншими пристроями і синхронізувати контент з хмарними сховищами і соціальними мережами.

Міжнародний дистриб'ютор XRide Electronics продає стрілялки камери для непрофесіоналів під девізом: Включив - зняв - вимкнув. До моделі XRide Ultra HD додається бокс для підводної зйомки і пульт дистанційного керування.

В арсеналі японської компанії JVC стрілялки відеокамера з ультразащіщенним корпусом і можливістю прямої відеотрансляції. Камера вагою трохи більше 100 грам і розміром з пачку сигарет має 5-мегапіксельну камеру, 1,5-дюймовий монітор, цифровий стабілізатор зображення, об'єктив з підтримкою постійного фокусної відстані. Їй не страшні тряски і вібрації.

Компанія Polaroid вірна своїм традиціям. П'ятдесятиграмової стрілялки камера Polaroid Cube в повній відповідності з назвою виконана в формі мініатюрного кубика з довжиною ребра 3,5 см. У герметичному вологозахищеному корпусі 5-ти мегапіксельна камера, яка знімає відео зі швидкістю 30 кадрів в секунду. З нею можна плавати і знімати під водою на глибині до 5метров. Але головна родзинка - потужний магніт з тильного боку корпусу. З його допомогою камера намертво прилипає до будь-якої металевої поверхні.

Чи не дрімали і всюдисущі китайці. Сьогодні у продажу екстрим камери китайського виробництва, чиї параметри можна порівняти з GoPro , А в деяких випадках і перевершують їх.

Китайська фірма Shenzhen AEE Technology п'ятнадцять років працювала на свій уряд, розробляючи електроніку для професійних військових. Тому їх камери витримують не просто екстремальні, а супер-екстремальні умови. Крихітні екшн-камери, немов з арсеналу знаменитого шпигуна Джеймса Бонда, розміром із сірникову коробок або запальничку . Вони знімають в HD форматі в умовах далеких від студійного освітлення, оснащені датчиками удару і можливістю дистанційного керування. Їх можна закріпити на одязі, шоломі, велосипеді, використовувати в якості відеореєстратора в машині. Кілька років поспіль в топі продажів стрілялки камера AEE MagiCam S70 . Крім FULL HD відео зі швидкістю 120 кадрів в секунду і можливості вести підводну зйомку на глибині до 100 метрів, покупець отримує знімний монітор, кріплення на всі випадки життя, притерті заглушки для слотів зарядки і отвори мікрофону, комплект кабелів.

Крім FULL HD відео зі швидкістю 120 кадрів в секунду і можливості вести підводну зйомку на глибині до 100 метрів, покупець отримує знімний монітор, кріплення на всі випадки життя, притерті заглушки для слотів зарядки і отвори мікрофону, комплект кабелів

Компанія Insta360 буквально увірвалася на ринок електронного устаткування для фото-і відеозйомки в 2014 році. Модель Insta360 4k знімає в форматах 2k, 3k, 4k зі швидкістю 30 кадрів в секунду і оснащена потужним акумулятором ємністю 5000 мАг. Власники яблучних смартфонів, напевно, оцінять міні-камеру Insta360 Nano . Камера підключається до айфона, знімає відео формату 3k в 360-градусному діапазоні, стрім його в інтернет, робить 8-мегапіксельні фото, через додаток відправляє відзнятий матеріал в соціальні мережі. Коробочка, в якій продається камера, непроста картонна тара, а справжнісінькі окуляри віртуальної реальності.

Коробочка, в якій продається камера, непроста картонна тара, а справжнісінькі окуляри віртуальної реальності

Ще одна китайська компанія SICAM надзвичайно популярна у екстремалів всіх мастей. Випускає екшн-камери лінійки SJ. Одна з таких камер SJ4000 SJCAM. Відноситься до бюджетного сегменту. Варто стільки ж, скільки ГоуПро п'ятирічної давності і в три-чотири рази дешевше останніх моделей американської компанії. На відміну від GoPro, стрілялки камера SJCAM SJ4000 має полуторадюймовий екран орієнтації 4: 3. Після створення фотографії або відео ролики можна відразу ж переглянути і перезняти, якщо не сподобаються. Це безперечно перевага. Щоб переглянути матеріал, наприклад, в моделі GoPro HERO , Доведеться придбати зовнішній підключається монітор. Або за допомогою Wi-Fi модуля синхронізувати камеру зі смартфоном, і використовувати його як екран.

У камери ГоуПро три кнопки управління, а у SJCAM SJ4000 чотири. Здавалося б, на одну клавішу більше, але зручність керування для користувача підвищується в рази. Обидві камери ведуть зйомку з широким кутом огляду. У GoPro змінюваний 170-градусний кут огляду. SJCAM SJ4000 екшен камера теж пропонує лінзу з 170-градусами огляду типу «риб'яче око» (FishEye) і 4-х кратним оптичним зумом. В американській камері 5-мегапіксельна матриця, в китайській - 3,5-мегапіксельна матриця Aptina з інтерполяцією до 12 Мр. І та, і інша стрілялки камера HD формат забезпечують, але не без нюансів.

GoPro знімає відео Full HD зі швидкістю до 60 кадрів в секунду, а в дозволі HD зі швидкістю до 120 кадрів в секунду. У характеристиках SJCAM SJ4000 заявлені ті ж 60 кадрів в секунду, але на практиці китайські виробники схитрували і назвали 60-кадрами подвоєні 30. Камера просто дублює кожен кадр, в результаті в відомостях файлу «чесно» значаться 60 кадрів. Практично екшен камера знімає в якості Full HD зі швидкістю 30 кадрів в секунду і в якості HD зі швидкістю ті ж 30 кадрів в секунду.

Екшн камера GoPro спочатку придумана для спортсменів екстремалів, чиї кульбіти зняти на звичайну відеокамеру надзвичайно складно або неможливо. Те що GoPro знімає краще, зовсім не означає, що SJCAM SJ4000 знімає погано. Для звичайного користувача, чиї спортивні «подвиги» пов'язані з пляжним відпочинком, виїздами на природу в компанії друзів або захоплених гірськими лижами, можливостей SJCAM SJ4000 буде більш ніж достатньо.

ГоуПро знімає відео, робить фото і фото серії до 30 кадрів в секунду і time-lapse (таймлапс - уповільнена зйомка). Екшн камера SJCAM SJ4000 вміє робити те ж саме, плюс висококонтрастні фотографії за технологією HDR. А ще в ній датчик руху. Ця функція дозволяє розширити базовий потенціал і використовувати гаджет як камеру стеження для охорони будинку, автомобільний реєстратор, зняти, чим займаються під час відсутності господарів домашні вихованці і діти. SJCAM SJ4000 не відключається і спокійно продовжує знімати під час зарядки. Як це не парадоксально, в американській камері батарея слабкіше, ніж в китайській. Екшен камера SJCAM SJ4000 оснащена акумулятором ємністю 900 mAh, що забезпечує півтори години зйомки в режимі відео FullHD, а GoPro при тій же навантаження витримує хвилин 40-50.

Безсумнівна перевага SJCAM SJ4000 в тому, що їй підходять додаткові аксесуари для GoPro. Кріплення та чохли «американця» припадуть китайської камері в самий раз. А ще SJCAM надзвичайно екіпірована стрілялки камера, ціна якої включає повний комплект аксесуарів. У наборі безліч кріплень на всі випадки життя і аквабокс зі спеціальним браслетом, щоб закріпити камеру на зап'ясті. А ще в комплекті SJCAM SJ4000 йде засувка-прищіпка для фіксації камери на козирку кепки, нагрудній кишені, лямки рюкзака. Тоді як GoPro в комплектації з одним єдиним кріпленням і водонепроникним чохлом обійдеться в 2,5-3 рази дорожче.

У обох камер є переваги і недоліки. GoPro - всесвітньо відомий бренд. Ця камера знімає швидше і в трохи кращому дозволі. Але SJCAM SJ4000 перебиває гідності американського суперника доступною ціною.

Якщо у вас є домашні тварини, якщо ви збираєтеся у відпустку, якщо у вас маленька дитина, якщо попереду знаменна подія, але ви все ще в роздумах чи потрібна вам стрілялки камера ... Купити, купити і ще раз купити. Це той гаджет, який стоїть кожної вкладеної в нього копійки. Витрати на нього з лишком окупаються вже після першого використання, завдяки простоті і безлічі варіантів застосування. Якщо ви замислюєтеся про придбання відеореєстратора, чи не краще буде стрілялки камера - ціна її в кілька разів дешевше, а якомога ширше. Багато мінікамери вже в заводських налаштуваннях мають режим «відеореєстратор». У ньому запис відео зациклюється на карту пам'яті саме так, як це роблять штатні автомобільні відеореєстратори.

Мітки добірка , топ , Екшн камера

Новости