Toп-10 мобільних додатків для авіаперельотів

Ми вже розповідали про кращих мобільних додатках для подорожей і автомобілістів . Новий огляд присвячений авіаперельотів: ми протестували і відібрали додатки, які допоможуть зробити очікування рейсу і сам політ комфортними. Ми не включали сюди численні сервіси бронювання авіаквитків, планувальники поїздок і помічники в зборах: тільки те, що стане в нагоді в аеропорту або в літаку.

1. SkyGuru: кишеньковий помічник аерофобії

Новий додаток російських розробників покликане допомогти тим, хто боїться літати. Створене професійним пілотом, керівником центру вивчення аерофобії «Літаємо без страху» Олексієм Гервашем, додаток зрозуміло пояснює кожен звук і рух в польоті - як якби поруч з вами сидів пілот. Додаток працює навіть в авіарежіме; правда, для цього потрібно попередньо повідомити йому номер рейсу: тоді воно завантажить інформацію про майбутній політ з професійних джерел, а сенсори смартфона допоможуть розпізнавати поточні етапи польоту.

Додаток попередить вас про турбулентності (включаючи розрахунковий час входу в зону і тривалість кожної) і розповість, чому вона не є небезпечною, опише погоду в аеропорту вильоту і пояснить її вплив на ваші відчуття при зльоті, розрахує реальне час у дорозі з урахуванням вітру, прокоментує видаються літаком звуки, попередить про можливі заходах на друге коло при посадці і інших маневрах, покаже поточний стан літака в просторі, пояснить можливі причини затримки рейсу, порадить спеціальні методики і вправи для боротьби з аерофобією, відповість, «чому блимає світло», «навіщо відкривати шторки» і розважить масою цікавих фактів. В результаті політ перетворюється в усвідомлений і від цього набагато менше лякає процес.

Єдиний недолік - ціна: SkyGuru варто 1490 руб. Які встановили додаток стверджують, що воно коштує своїх грошей - літати з ним майже не страшно. Сподобається SkyGuru і тим, хто літати не боїться, а цікавиться авіацією.

2. FlightBoard: інформаційне табло аеропорту в смартфоні

FlightBoard: інформаційне табло аеропорту в смартфоні

Додаток перетворює смартфон або планшет в інформаційне табло обраного аеропорту. Воно дозволяє в режимі реального часу переглядати статус будь-якого рейсу, уточнювати час вильоту і прибуття, дізнаватися, які літаки прибувають до вашого міста прямо зараз.

FlightBoard охоплює більше 3000 аеропортів і 1400 авіакомпаній (чартерні рейси, на жаль, не враховуються); інформація оновлюється кожні 5 хвилин. Симпатичний дизайн «змальований» з інформаційного табло аеропорту Шарля де Голля в Парижі.

Додаток русифіковане. Вартість - 299 руб.

3. App in the air: менеджер польоту

Зручний кишеньковий помічник повідомить про всі зміни польоту, порадить, де поїсти в аеропорту, де знайти розетку і як підключитися до Wi-Fi, допоможе зареєструватися на рейс і зорієнтуватися в програмах лояльності авіакомпаній. Функціонал програми постійно розширюється: недавно додалася можливість відстежувати багаж (поки для декількох авіаліній). Ще одна кумедна опція - статистика всіх ваших перельотів з підрахунком загальної кількості миль.

Додаток русифіковане і охоплює 5000 аеропортів по всьому світу. При покупці преміум-версії App in the air працює навіть в автономному режимі (зміни в розкладі доставляються по SMS і не вимагають доступу в інтернет: дуже зручно, коли ви в роумінгу).

Підписка на 3 місяці коштує 699 руб.

4. Flightradar24: карта польотів

Flightradar24: карта польотів

Завдяки додатку можна в режимі реального часу спостерігати за рухом літаків по всьому світу. Натиснувши на будь-який з літаків на карті, ви отримаєте всю інформацію про рейс: маршрут, час вильоту і прибуття, модель, швидкість, висоту (те ж саме можна зробити, надіславши телефон на пролітає в небі літак). Крім того, в додатку можна знайти рейси по номеру, аеропорту або авіакомпанії, переглянути табло великих аеропортів, отримати оповіщення про зміни в потрібному рейсі - і навіть подивитися, що бачить перед собою пілот того чи іншого літака. Правда, більшість функцій доступні при покупці преміум-версії.

Ціна - близько 280 руб.

5. SeatGuru: вибір місць

SeatGuru: вибір місць

Програма, яка допомагає вибрати найкращі місця на борту. Досить ввести номер рейсу, і SeatGuru покаже план літака із зазначенням вільних місць, з характеристиками кожного з них і з фотографіями користувачів. Чи ви не пам'ятаєте номер рейсу - не біда: його легко знайти за авіакомпанії і часу вильоту. Можна уточнити статус рейсу і ціни на квитки по цікавлять.

Додаток не русифіковане, але працює з більшістю вітчизняних авіакомпаній і аеропортів.

Безкоштовно і не включає вбудованих покупок.

6. GateGuru: путівник по аеропортам

Безкоштовний додаток TripAdvisor: вибравши потрібний аеропорт, можна дізнатися про наявні там кафе, барах, магазинах, банкоматах, кімнатах відпочинку. Об'єкти розсортовані за трьома розділами: «Їжа», «Магазини» і «Послуги». Представлені і плани аеропортів з позначенням стійок реєстрації і виходів на посадку.
Додаток не русифіковане; вітчизняні аеропорти в ньому представлені слабо (вони є, але інформації по ним мало). А ось при поїздках за кордон додаток може виявитися корисним.

7. ATPL Dictionary: авіапереводчік

Відмінне додаток для тих, хто цікавиться авіаційної «кухнею». Словник, в якому зібрано понад тисячу вузькоспеціалізованих слів і виразів, зрозумілих пілотам, але абсолютно невідомих звичайним пасажирам. На жаль, програма не русифіковане.

8. Flight +: всі дані про рейс


Flight +: всі дані про рейс

Кишеньковий помічник мандрівника: ввівши номер рейсу або дані про нього, уточнюємо час вильоту і прильоту, номери стійок реєстрації і виходів на посадку, інформацію про модель літака і розташування місць в салоні. Спливаючі повідомлення розкажуть про зміни в розкладі; є можливість встановлювати собі нагадування про польоти.
Додаток дозволяє в режимі реального часу подивитися табло прибуття і вильоту будь-якого аеропорту, інформацію про затримку рейсів, карту польотів з аеропорту, схеми терміналів і розширений прогноз погоди. Можна подивитися і дані про авіакомпанію: розклад рейсів, карти польотів, довідкову інформацію.

Додаток русифіковане і охоплює більше 3000 аеропортів і сотні авіакомпаній по всьому світу (в тому числі вітчизняних). Частина функцій доступна при покупці платної версії (вартість - 299 руб.).

9. MiFlight: калькулятор часу на огляди

MiFlight: калькулятор часу на огляди

MiFlight дозволяє правильно розрахувати час і не запізнитися на рейс, якщо аеропорт переповнений, але і не приїжджати з гігантським запасом, щоб пройти реєстрацію за три хвилини і потім годинами тинятися в очікуванні посадки. Введіть аеропорт і термінал вильоту - і додаток підкаже, скільки ви простоїте в черзі на реєстрацію і скільки займе огляд. Вбудований таймер допоможе підрахувати, скільки часу у вас насправді зайняли ці процедури, і на підставі отриманих даних скоректує розрахунки для наступних за вами пасажирів.

Поки додаток охоплює невелику кількість аеропортів, і російських серед них мало. До того ж точність даних залежить від кількості користувачів MiFlight в конкретному терміналі. Так що в Росії додаток майже марно, а ось в європейських столицях - функціонально. Ціна - 75 руб. за розблокування всіх аеропортів.

10. ANA Takeoff Mode: спокій, тільки спокій!

ANA Takeoff Mode: спокій, тільки спокій

Завершимо огляд ще одним додатком для аерофобії. Правда, на відміну від SkyGuru, ANA Takeoff допомагає не усвідомити проблему, а відволіктися від неї. Власне кажучи, це невигадлива іграшка для смартфона, де потрібно управляти кулькою, наводячи його на об'єкти і уникаючи перешкод. Простота гри оманлива: за свідченнями розробників, вона придумана за участю психологів, а медитативна музика на задньому плані підлаштовується під шум в кабіні літака і підвищує гучність, коли двигуни переходять в злітний режим (тому грати краще в навушниках).

Протестувавши гру, ми підтверджуємо: з її допомогою можна геть забути про переліт (а також про роботу, ненакормленном кота, пирозі в духовці і навколишній світ). Причому кнопки «Пауза» в грі не передбачено, так що вона не залишає шансів відволіктися на паніку, думки «ААААА, ми зараз впадемо !!!» та інші прояви аерофобії. Додаток безкоштовно, а русифікувати в ньому нічого: там немає тексту, тільки кулька і пастки.

Приємних польотів!

Новости