ТОП-8 кращих гаджетів для авто в 2019

  1. Якщо в першій половині двадцятого століття актуальною була фраза «Автомобіль - це не розкіш, а засіб...
  2. Радар детектор
  3. відеореєстратор
  4. проектори HUD
  5. FM-трансмітери
  6. Wi-fi в авто
  7. Тримач для телефону з зарядкою Baseus Wireless Charger Gravity Car Mount
  8. Манометр Daewoo DWM 7
  9. Зведена таблиця кращих автомобільних гаджетів

Якщо в першій половині двадцятого століття актуальною була фраза «Автомобіль - це не розкіш, а засіб пересування», то зараз щось схоже можна сказати про автогаджети. З прикольних і модних штучок вони давно перетворилися на звичні для кожного автолюбителя девайси!

Попереду довга дорога? Їдете в незнайоме місто? Ну, як тут обійтися без хорошого навігатора! Це раніше на кожному повороті потрібно було діставати паперову карту, плутаючись в незнайомих топонімах. Або, ще гірше - питати дорогу у «місцевих». Тепер проблема орієнтації на місцевості вирішується в два-три кліка!

Або ті ж відеореєстратори. З їх допомогою вже зараз тисячі жертв ДТП і інших злочинів змогли домогтися справедливості в суді. А що без них робив би Ю-туб, який так любить тиражувати ролики в стилі «блондина тупить за кермом» або «подивіться на цю прикольну аварію»?

Ринок автомобільних гаджетів не стоїть на місці. Так, в кінці «десятих» асортимент в цьому сегменті був вельми одноманітним: автомагнітоли, антирадари, реєстратори ...

Але за останні роки лінійка автомобільних комплектуючих поповнилася дуже цікавими рішеннями:

навігатори

Почнемо з класики автомобільних гаджетів - дорожніх навігаторів. Щорічно, ринок автомобільних навігаторів оновлюється приблизно наполовину. Кожен новий сезон відзначається поповненням товарної лінійки моделями від відомих брендів і зовсім ще молодих виробників. Цікава тенденція! Здавалося б, сьогодні, коли з GPS-картами працює будь-який смартфон, планшет і навіть магнітола, навіщо взагалі потрібні окремі навігаційні пристрої? Але купівельний попит доводить: потрібні, ще раз потрібні і навіть необхідні!

Секрет криється в банальній юзабільний. Комфорт роботи з «заточеними» навігаторами від Prestigio або Garmin завжди буде вище, ніж у випадку з пристроями-сумісниками. Інша справа, що, в залежності від характеристик гаджета, зручність може зростати або зменшуватися. Розберемося з цим питанням детальніше (досвідчені водії можуть пропустити пару абзаців: інфа для чайників детектед!). Якими бувають «комп'ютерні штурмани»?

Якими бувають «комп'ютерні штурмани»

Вибір пристрою слід почати з вивчення навігаційної програми. Від нього залежить, по якій саме карті ви будете їздити, адже розробники беруть інформацію з різних картографів.

- Навітел
- Гармін
- Автоспутник
- Штурман
- Сітігид

Ми не станемо радити конкретну програму (зайва реклама), але натякнемо: зверніть увагу на відгуки покупців і рейтинги продажів. Відразу визначаться 2-3 явні лідери з цього списку. Вище всього у ПО оцінюйте інформативність і частоту оновлення карт. Важливим фактором є точність локацій і вміння навігатора прокладати найкоротший шлях на місцевості.

Якщо говорити про ціну, то можна виділити три категорії навігаторів: дешеві (китайські - від 1000 до 2000 рублів), нормальні (3000-5000 рублів) і дорогі. До останніх відносяться новинки та експериментальні гаджети. У рік релізу вони можуть коштувати в 2-3 рази дорожче «нормальних» навігаторів. Але з часом «це проходить» і вони плавно дешевшають від сезону до сезону. Щодо «середнього» цінового сегмента можна зробити тільки одне застереження: трохи дорожче зазначеної дельти цін можуть коштувати навігатори з «планшетним дисплеєм». Тренд на такі великі монітори з'явився в 2014 році і застовпив за собою злегка підвищений цінник.

Пару слів про екрани навігаторів. Сучасні пристрої мають достатню діагональ для хорошого огляду - від 3,5 до 7 дюймів. Роздільна здатність коливається від 320х240 до 800х480 пікселів. Чіткість картинки залежить від величини дозволу.

Бонусними якостями навігатора можна назвати наявність бездротового зв'язку (вельми важлива деталь), покриття антивідблиску на дисплеї, робота з голосовими командами, розширений функціонал (на кшталт вбудованого реєстратора, фм-датчика і ін.).

Потенційним покупцям «чарівного клубочка» 21 століття ми радимо працювати тільки з великими виробниками автомобільних гаджетів. З такими фірмами, як Garmin, Palmann, EasyGO, Prology, Tenex. Хоча, буває, що і у солідних розробників якість товару «скаче» від моделі до моделі. Так що - будьте обережні!

Пару слів про лідерів ринку! Популярність набирають так звані «планшетні навігатори», на кшталт серії пристроїв Lexand (Lexand STA-5.0, Lexand STA-6.0, Lexand STA-7.0). Вони являють собою гаджети з повним функціоналом планшета, високою продуктивністю і хорошою пам'яттю. Покупці цінують їх за можливість легкого виходу в Інтернет і велика кількість спеціальних додатків. Ці та інші «планшетні навігатори» працюють переважно на ОС Android.

Фанати гранично чіткого позиціонування воліють новинки від Prestigio GeoVision. Моделі «7777» і «5050». Позиціонування найвищого рівня, багатий набір додаткових можливостей, якісна система інформування властиві даними гаджетам в повній мірі! До речі, «7777» - це один з небагатьох навігаторів, який успішно працює під управлінням ОС Windows.

У числі кращих навігаторів 2019 року експерти виділяють і дві моделі компанії Globus. Це - GlobusGPS GL-900 QUAD і GlobusGPS GL-900VIP. Обидва навігатора відрізняються високою якістю позиціонування і комфортом у використанні. Вибір, як то кажуть, є!

Ціна: ₽ 3890

Радар детектор

Багато хто називає їх «антирадарами». Суть від цього не змінюється. Будь-радар-детектор - це радіоприймач, «заточений» під прийом сигналів на певних частотах, які використовуються поліцейськими радарами.

Це свого роду «магічний блок» від «чарівної палички» даішника. Оберіг покруче ловця снів і кролячій лапки. Причому абсолютно законний на території РФ.

Всупереч всім міфам і чутками, поки що, російське законодавство не забороняє використання таких гаджетів. Інша справа - Європа. Там цілий ряд держав готовий засадити за грати власників радар-детекторів. Дивовижно! Адже статистика говорить про те, що господарі анти-радарів рідше потрапляють в ДТП. Їм доводиться постійно концентруватися на свідченнях датчиків і стежити за дорогою.

Відповімо на питання, яке хвилює всіх гуманітаріїв, блондинок і підлітків: як ця штуковина працює?

Детектор шукає в «атмосфері» наявність специфічного радіовипромінювання з діапазону, на якому працює поліція, а виявивши, сигналізує водієві. Принцип, схожий на мисливські повадки кажанів! Круто, що датчики вловлюють не хвилює радара, вже наставленого даішником на вас (тоді б примочка не дуже допомагала), а обривки хвиль, відбитих від корпусів машин, що їдуть далеко попереду. Це означає, що після пеленгації сигналу у водія буде достатньо часу, щоб змінити швидкість свого авто. Практично всі сучасні радар-детектори оснащені датчиками лазерного випромінювання і здатні визначати наявність лидара - «Лазерного радара», який стоїть на озброєнні поліції з 90-х років. В ідеальному варіанті девайс не тільки визначає наявність «засідки», а й показує точну відстань до неї.

Вибираючи анти-радар пам'ятайте: щоб детектор надійно попереджав свого власника про сюрпризи на дорогах, він повинен мати можливість ловити сигнали всіх використовуваних на наших дорогах радарів. Значить, необхідна підтримка діапазонів X, K, Ka, Ultra-X, Ultra-K і сигналу лидаров. У разі лазерного випромінювання також слід звернути увагу на прийняту довжину хвилі. Додатковою перевагою девайса стане робота з «радянськими лидара», які до сих пір несуть службу в російській глибинці. Довжина їх робочої хвилі - 800нм!

Характеристики екрану радар-детектора не так вже й важливі, їх частіше слухають, а не дивляться. А ось режими роботи гаджета повинні відрізнятися - анти-радар по-особливому працює в місті і на трасах! Перемикач між цими режимами є ознакою оптимальної моделі.

Істотно спростити взаємодію з радар-детектором можуть GPS-модулі. З їх допомогою гаджет зчитує швидкість руху машини і порівнює її зі швидкісними обмеженнями на даній ділянці дороги. І вже не буде «пищати» даремно: навіщо Вам боятися радара, якщо машина їде за всіма правилами?

Добре, якщо Ваш анти-радар має налаштуванням чутливості і регулюванням звукового сигнал а.

Купити таку «примочку» можна в межах 3000 - 10000 рублів. Уже за 4-5 тисяч реально знайти прекрасну модель. Переплата ж, як правило, стосується додаткових функцій і новинок.

Наприклад, модель Соbra RU 955СТ обійдеться покупцеві в 8 000 рублів. Але в ній Ви знайдете функцію фіксації «радара в спину», три міських режиму і два фільтри для траси ... І останній сюрприз: Cobra RU 955СТ просигналить вам при зближенні з транспортом спеціального призначення.

І останній сюрприз: Cobra RU 955СТ просигналить вам при зближенні з транспортом спеціального призначення

Ще один хіт 2019 року - Street Strom STR-9540EX коштує близько 10 тисяч. Дорого, звичайно. Зате він вміє обчислювати стаціонарні пости ДАІ по GPS! Викликають довіру і основні параметри гаджета! Дальність попередження - 600 - 800 метрів в міському режимі, і близько 1500 метрів - на заміській трасі.

Ціна: ₽ 5270

відеореєстратор

Посміхніться, Вас знімає прихована камера! Хороший рекламний слоган для якої-небудь нової моделі відеореєстратора, чи не так? Шкода тільки, що найчастіше героям «документальних фільмів», записаних на автомобільні мікрокамери, буває не до посмішок ...

Гаджет, який набрав шалену популярність за останні 10 років, застосовується в самих різних життєвих ситуаціях. Керівництво автошкіл з їх допомогою перевіряє коректність роботи своїх інструкторів. Співробітники ГИБДД документують правопорушення на дорогах і стежать за тими ж автомобільними іспитами. Ну, а для багатьох автолюбителів, реєстратор - головна можливість на захист прав в непростих ситуаціях.

Ось тільки є одне АЛЕ! У багатьох державах цей девайс знаходиться під забороною. В Австрії, наприклад, за використання відеореєстратора загрожує нехілий штраф 10000 євро. Колись і наші депутати хотіли ввести подібну заборону, але хвиля народного гніву швидко напоумити товаришів з Держдуми. Тому, поки що ми можемо спокійно вибирати автомобільну відеокамеру на свій смак і гаманець!

Сам по собі відеореєстратор - штука вельми проста. Невелика камера зі Середненько показниками, слабке ПО ... за логікою, подібні девайси не можуть коштувати дорого! Так що, не потрібно бентежитися при ціннику в 1000-2000 рублів. За ці гроші вже реально знайти непоганий відеореєстратор. Що, втім, не виключає можливості існування націнок за якість комплектуючих і додаткові сервіси.

Якість «заліза», до речі, грає провідну роль, коли ми говоримо про формат запису відео.

Формат запису визначається декількома технічними параметрами, головний з яких - дозвіл світлочутливої матриці. Ще недавно дозвіл HD (1280 × 720) вважалося дуже високим, нині ж набули масового поширення недорогі FullHD-матриці (1920 × 1080). Вартість реєстраторів HD і FullHD майже зрівнялася, так що при інших рівних краще вибрати більш високу роздільну здатність.

Важливо дізнатися, чи не досягається ефект «фул-шд» методом інтерполяції, коли кожен піксель штучно дробитися на дві частини, які не покращуючи характеристики відео.

Втім, запис FULLHD не завжди обгрунтована. Таке відео займає багато місця в пам'яті, і іноді, є сенс спеціально «знизити» якість відеозйомки. Перехід на нижчу роздільну здатність обгрунтований в темний час доби. Справа в тому, що при зниженому освітленні падає динамічний діапазон світлочутливої ​​матриці (її здатність реагувати як на яскраві, так і на місцях з низьким рівнем предмети). І зі збільшенням дозволу цей ефект проявляється більш помітно.

Чи не рекомендуємо купувати моделі з пластиковими об'єктивами. «Скло» завжди знімає краще, хоча і стоїть на порядок дорожче. Але ці гроші обов'язково виправдають себе: пластмасові об'єктиви дуже швидко «старіють». Через якийсь час такі реєстратори все одно доведеться викинути, тоді як класичний об'єктив буде ще працювати і працювати ...

З додаткових сервісів рекомендуємо звернути увагу на «датчик удару» (він зберігає не стираються відео в момент сильних аварій)! Незайвим буде і хороший вбудований акумулятор.

Великий дисплей таким пристроям не потрібен, так само як і світлодіодне підсвічування. А ось вбудований GPS-приймач стане в нагоді: якщо розбір відносин з ГИБДД або учасником події дійдуть до суду, то відображення місцезнаходження автомобіля на карті здатне служити вагомим аргументом. Поліцейські можуть часто помилятися в протоколах, вказавши невірну адресу. Чим часом користуються адвокати, розвалюючи «лішенческіе справи».

Якщо Ви захочете придбати самий прокачаний реєстратор, то, зверніть увагу на модель Blackvue DR500GW-HD WiFi. Він знаходиться в технологічному «авангарді» автомобільних гаджетів. Люди цінують за відмінний дизайн, чудову якість відео і за наявність Wi-Fi. За допомогою нього, до речі, можна дистанційно керувати настройками відеореєстратора і дивитися зняте відео на вашому мобільному телефоні або планшеті.

Зверніть увагу і на модель Akenori 1080. Такий прилад оснащений більш нової відеокамерою Aptina, яка має в об'єктиві цілих шість лінз, а також оснащена потужним процесором. Характеристики, гідні звання професійної відеоапаратури!

Любителі «простих гаджетів» можуть придивитися до новинок на кшталт VisionDrive VD-9000FHD, КАРКАМ Q2 і AvtoVision Delta PLUS NEW.

Ціна: ₽ 2990

проектори HUD

А ось це вже новинка автомобільного гаджетостроенія. Привіт з майбутнього!

HUD- абревіатура розшифровується як - «Head-Up Display». У Росії даний пристрій отримало назву «Проектор на лобове скло».

Йдеться про гаджетах, що проектують показання приладів або екрану смартфона на лобове скло. Тобто, з деякими застереженнями дозволяють користуватися опціями автомобілів преміум-класу.

Вперше подібні системи з'явилися у військовому авіабудуванні. Різні показники проектувалися прямо на скло шолома пілота літака-винищувача. За кілька десятих секунди, які необхідні, щоб перевести погляд на приладову панель і назад, надшвидкісні винищувачі пролітали сотні метрів.

Уявіть собі: сідайте Ви в свою улюблену «копійку», натискаєте одну кнопочку ... і лобовуха легенди радянського автопрому перетворюється в приладову панель корабля Ентерпрайз з Star Track.

Втім, від жартів до справи. Точніше - до короткої історичної довідки. У 2014-му з'явилося кілька варіантів таких проекторів від різних компаній. У тому числі - і від компанії Garmin, відомої по розробці кращих в світі навігаторів для авто.

Залежно від моделі - прилад або підключається до бортової системи автомобіля і знімає показання з штатних приладів, або підключається через прикурювач і знімає свідчення з датчиків що входять в комплект пристрою. Якщо у вас автомобіль, що стоїть на гарантії - краще вибрати другий варіант, так як однією з умов збереження гарантії є цілісність електричної мережі автомобіля.

Поки що авто-проектори занадто дорогими ... Самі «дешеві» коштують близько 8000 рублів! Середні ж моделі можна придбати за 10 - 16 тисяч. Висока ціна, складність підключення та іноді спірна реалізація девайса ... Загалом, корисність їх досить умовна. З проекторами потрібно багато роботи, адаптації, що сильно підвищить їх ціну, яка і в 2014-му не виглядала низькою.

Але шанс на успіх у цього сегмента ринку все одно є! Інтерес до відеотехнологій і великим екранам зростає з року в рік. За цей тренд і повинні чіплятися виробники HUD-проекторів. А що? Шоломи віртуальної реальності теж дороженние, а все одно користуються шаленою популярністю у своїх фанатів.

Найдоступнішим авто-проектором є Carax HUD CRX 3001. Так, він поставляється в скромній комплектації і якість збірки викликає певні питання ... Зате він повністю адаптований під російські реалії (швидкість вважає в кілометрах, а не милях на годину) і володіє типовим набором функцій для пристроїв свого класу!

Доступною моделлю можна назвати і HUD ActiSafety ASH-4C. Він коштує майже в два рази дорожче, при цьому володіє багатоступеневою системою обмеження швидкості і подвійним захистом від випадкового виключення.

FM-трансмітери

Отже, безпека авто забезпечена, від гайцов ми застрахувалися, приладова панель проектується на лобове скло. Начебто все в порядку, але чогось не вистачає! Звичайно ж - наших улюблених пісень Стасика Михайлова і Надії Кадишевої, а також Радіо «Ваня». Жарт, звичайно. Просто хороших пісень з улюбленої флешки, яку до сих пір не навчилися читати багато «вбудовані магнітоли». FM-трансмітери допоможуть впоратися з цією бідою.

Трансмітер - пристрій, що підключається в гніздо прикурювача і дозволяє транслювати аудіофайли з флешок і карт пам'яті на штатну магнітолу по радіоканалу. Ці гаджети актуальні при роботі з з 2-DIN головними пристроями, які не так-то просто поміняти на сучасне стерео, якщо мова йде, наприклад, про уживаної дорогій машині.

Існує чіткій поділ модуляторів на цінові класи. До бюджетних ФМ трансмітер відносять дешеві апарати з маленьким чорно-білим рідкокрісталічнім дисплеєм. Смороду могут похвалітіся только тім, что успешно віконують свою пряму функцію. Розраховуваті на якісь додаткові опції не доводити. Вони здатні відтворювати, перемотувати і змінювати частоту несучої хвилі. Відстань прийому - стандартне для всіх апаратів такого класу: 5 - 7 метрів.

Трохи дорожче будуть коштувати моделі з пультом дистанційного керування і пам'яттю станцій, найдорожчі моделі поєднують функціонал передавача і флешки, вміють читати треки з вбудованої пам'яті.

Зрозуміло, що бум попиту на трансмітери однозначно залишився позаду. Нові магнітоли давно навчилися читати флешки. А значить, вже в доступному для огляду майбутньому вони перейдуть в розряд музейних експонатів, як телефони з дисковим набором.

Wi-fi в авто

А ось цю новинку все автолюбителі зустріли дружними оплесками, криками «Йіі-ха» і киданням в повітря чепчиків. Інтернет в машині - штука не зайва, особливо для пасажирів, особливо в ході поїздки Калінінград - Владивосток!

Від звичайних роутерів, автомобільні відрізняє компактність і робота від прикурювача. Як правило, продаються вони в комплекті з антенним адаптером і антеною посилення сигналу. Установка всього комплекту досить проста і не вимагає навичок системного адміністратора або якихось «танців з бубном».

Установка всього комплекту досить проста і не вимагає навичок системного адміністратора або якихось «танців з бубном»

Моделі таких роутерів відрізняються один від одного наступними характеристиками: зоною покриття (10 метрів - цілком вистачить), числом підтримуваних користувачів (зазвичай до 5 осіб) і цінником. Взагалі-то за 2000 - 3000 тисячі можна купити відмінний комплект для 3g-зв'язку.

Не зайвим буде звернути увагу на довжину кабелю і спосіб кріплення роутера. Так можна буде розмістити його в самому зручно для водія місці: наприклад, в бардачку, на підставці на приладовій панелі або лобовому склі, на полиці заднього сидіння і т.д. Зовсім скоро актуальним критерієм цих гаджетів стане і підтримка стандарту 4-G.

Замість PS - майбутнє за «розумним» автомобілем?

Для розуміння повної картини залученості сфери hi-tech в автомобільний ринок, потрібно знати, що зусилля розробників не обмежуються виробництвом одних тільки гаджетів. Буквально в минулому році за активну роботу з виробниками чотириколісного транспорту взялися і виробники ПО! Андроїд розробив Android-avto і сконцентрувався на створенні автомобільних додатків. Їх конкуренти з Apple пішли далі і зареєстрували патент на технологію для «розумних» авто, яка дозволить керувати, хоча і частково, машиною за допомогою телефону. Згідно з документом, нова технологія дозволяє власнику гаджета, знайти свій автомобіль за допомогою GPS, включити запалювання, дистанційно відкрити або закрити вікна, двері, кришку капота або багажник. Але для цього необхідно, щоб смартфон був налаштований і синхронізований з машиною. Зв'язок між авто і гаджетом здійснюється за допомогою Bluetooth LE. Також якщо водій зі смартфоном виявиться десь в 5-ти хвилинах від авто, то ця технологія, запустить кондиціонер, який автоматично виставивши оптимальну температуру в салоні.

Це означає, що ринок гаджетів чекають неминучі зміни. Що це буде? Чи прийде час уніфікації девайсів, коли одне пристосування буде виконувати десятки функцій? Або все девайси замінить єдиний бортовий комп'ютер? Чи не зрозуміло. Відомо тільки одне: стежити за цими змінами буде дуже цікаво, і, виграють від них, в кінцевому випадку, саме водії!

Ціна: ₽ 4500

Тримач для телефону з зарядкою Baseus Wireless Charger Gravity Car Mount

Тримач для телефону з зарядкою Baseus Wireless Charger Gravity Car Mount

Baseus Wireless Charger Gravity Car Mount - це зарядний бездротове пристрій, що виконує функції власника. Воно прикріплюється в дефлектори авто, може фіксувати смартфон з декількох сторін. Забезпечуються спеціальних регульованих кріплень, повністю виключається випадання. Пристрій має невеликі розміри, конструкція добре продумана, відрізняється міцністю. Кріплення внизу дозволяє легко підключити кабель без проводу для виконання зарядки гаджета. За допомогою пристрою можна заряджати і, паралельно, використовувати смартфон, воно підходить для безлічі типів решіток дефлектора авто, тому, вважається універсальним.

Ціна: ₽ 3290

Манометр Daewoo DWM 7

Манометр Daewoo DWM 7

Манометр Daewoo DWM 7 являє собою зручне і надійне пристрій, використовується при вимірюванні тиску в автомобільних шинах. Він володіє яскравою відмінною характеристикою, ударостійким корпусом, покритим гумою, що прикріплюється до вентиля. Манометр є компактним, точно відображає показання, має рідкокристалічний дисплей з наявністю яскравою шкали. Шрифт простий, великий, що дозволяє легко прочитати вміст. Прилад здатний коректно функціонувати в широкому діапазоні температур, навіть в екстремальних ситуаціях буде працювати чітко і без збоїв.

Ціна: ₽ 690

Зведена таблиця кращих автомобільних гаджетів

Назва

Основні характеристики

Ціна

Navitel c 500

Navitel c 500

навігатор

₽ 3890

SHO-ME G-700STR

Радар детектор

₽ 5270

₽ 5270

Navitel R200

Navitel R200

відеореєстратор

₽ 2990

HUAWEI E5577

Wi-fi Роутер для авто

₽ 4555

₽ 4555

Baseus Wireless Charger

Baseus Wireless Charger

Тримач в авто з магнітною зарядкою

₽ 3290

Daewoo DWM

Манометр для вимірювання тиску в шинах авто.

₽ 690

₽ 690

Вам такоже может буті цікаво: Як вибрати автопилосос? ТОП-10 кращих моделей в 2019

Попереду довга дорога?
Їдете в незнайоме місто?
А що без них робив би Ю-туб, який так любить тиражувати ролики в стилі «блондина тупить за кермом» або «подивіться на цю прикольну аварію»?
Здавалося б, сьогодні, коли з GPS-картами працює будь-який смартфон, планшет і навіть магнітола, навіщо взагалі потрібні окремі навігаційні пристрої?
Якими бувають «комп'ютерні штурмани»?
Відповімо на питання, яке хвилює всіх гуманітаріїв, блондинок і підлітків: як ця штуковина працює?
І вже не буде «пищати» даремно: навіщо Вам боятися радара, якщо машина їде за всіма правилами?
Хороший рекламний слоган для якої-небудь нової моделі відеореєстратора, чи не так?
А що?
Замість PS - майбутнє за «розумним» автомобілем?

Новости