ТОП кращих трекерів і браслетів для сну в 2019, які варто купити

  1. Чим сильніше наростає темп життя навколо нас, тим менше часу залишається на здоровий сон. Багатьом...
  2. Honor Band 4 - відстежує фази сну
  3. Зведена таблиця трекерів сну
  4. Користь і функції сучасних трекерів сну
  5. Трекери сну для смартфонів: вибираємо з трьох додатків
  6. Фітнес-браслети - трекери сну на вашому зап'ясті
  7. Монофункціональні системи сну

Чим сильніше наростає темп життя навколо нас, тим менше часу залишається на здоровий сон. Багатьом людям сьогодні не вистачає 24 годин на добу, щоб встигнути переробити всі необхідні справи. У такій ситуації більшість жертвує саме сном: не дарма, жарти про хронічне «я не висипаюся», стали однією з найпопулярніших тем інтернет-мемів у офісних працівників і креативного класу.

Проблема очевидна: люди багато працюють і дуже мало сплять. Постає логічне запитання - якщо в справі сну ми не можемо собі дозволити «кількість», то, може бути, реально якось підтягнути його якість? Сучасні технології відповідають на це питання досить оптимістично. Виявляється, над якістю сну можна і потрібно працювати. І кращими помічниками в цьому питанні є якраз sleep trackers - або «трекери сну».

Про найпопулярніших моделях цих нічних девайсів Ви зможете дізнатися з нашого огляду. У нього потрапили сучасні мобільні додатки, окремі професійні sleep trackers і трекери, вбудовані в фітнес-браслети. Втім, перед тим, як перейти до огляду конкретних гаджетів, давайте розберемося з матчастиною: як же високотехнологічні прилади можуть подолати безсоння і важкий ранковий підйом?

Топ - 2 самих полулярних браслета з функцією моніторингу сну

Xaiomi Mi Band 3 - для дорослих і дітей

Xaiomi Mi Band 3 - для дорослих і дітей

Xiaomi Mi Band 3 - невеликий і зручний фітнес-трекер, розроблений для людей з активним способом життя. Він точно підраховує пройдене відстань, вимірює пульс і стежить за якістю сну. Інформація надходить в мобільний додаток і аналізується.
Особливо слід звернути увагу на останню функцію - контроль сну. Здоровий сон дуже важливий для хорошого самопочуття протягом дня.
З браслетом можна стежити за часом відходу до сну і часом пробудження, відстежувати фази сну. Годинники компактні і зовсім не заважають вночі.

Ціна: 2990

Honor Band 4 - відстежує фази сну

Honor Band 4 - відстежує фази сну

Honor Band 4 - стильний браслет, незамінна річ для тих, хто веде активний спосіб життя. Пристрій міряє пульс і повідомляє про перевищення норми, що особливо важливо при інтенсивних тренуваннях.
Особливий інтерес викликає функція моніторингу сну, що обчислює час засинання і пробудження, а також перевіряє якість сну. Пристрій аналізує фази сну і вважає їх тривалість. Завдяки браслету можна налагодити режим і дотримуватися його, щоб відчувати себе бадьоро протягом усього дня.

Ціна: 4490

Зведена таблиця трекерів сну

Назва

Основні характеристики

Ціна

Xaiomi Mi Band 3

Xaiomi Mi Band 3

фітнес-браслет
вологозахищений
сенсорний OLED-екран, 0.78 ", 128x80
сумісність з Android, iOS
моніторинг сну, калорій, фіз. активності

₽ 2990

Honor Band 4

вологозахищений
повідомлення про вхідний дзвінок
сумісність з Android, iOS
моніторинг сну, калорій, фіз. активності
стійке до подряпин скло
вага: 23 г

₽ 4490

₽ 4490

Jawbone UP3


Jawbone UP3

фітнес-браслет без екрану
вологозахищений
сумісність з Android, iOS
моніторинг сну, калорій, фіз. активності
вага: 29 г

₽ 695

Xiaomi Mi Band 1s Pulse

фітнес-браслет без екрану
вологозахищений
повідомлення про вхідний дзвінок
сумісність з Android, iOS, Windows Phone
моніторинг сну, калорій, фіз. активності
вага: 5.5 г

₽ 1 098

₽ 1 098

Користь і функції сучасних трекерів сну

Сучасні трекери сну можуть навчити нас вчасно лягати і підніматися, допоможуть встати на стежку боротьби з хропінням і ранкової «пом'ятим», деякі з них навіть стежать за впливом навколишнього середовища на свого сплячого господаря.

По-перше, дуже важливо, що ці трекери дають можливість постійно аналізувати якість сну. Адже вночі ми не просто лежимо з закритими очима і відключеним мозком! Сон буває глибокий і поверхневий (активний). У випадку з глибокої дрімотою, коли людина знаходиться в реальній «відключці», наше тіло і мозок відпочивають. А ось активний сон менш корисний в плані релаксації: ми ворочаємося, постійно прокидаємося і майже не відчуваємо особливого відпочинку. Хороший трекер щоранку звітує: скільки годин ти спав «якісно», а скільки - даремно. Самі прокачані моделі можуть навіть вказати на причини проблем зі сном. Вам же залишається прибрати зі свого життя фактори, які заважають глибокого сну: звичний вечірній келих пива, пізню роботу за комп'ютером, шум сусіда за стіною ...

"Свого часу я зрозумів, що мені потрібно обмежити себе в алкоголі саме за допомогою трекера сну в Jawbone UP. Після кожної п'янки він видавав мені жахливі показники глибокого сну, і на ранок я дійсно вставав розбитим. Зараз я прибрав зі свого життя цей фактор ризику і став спати набагато краще ", - пише наш автор і друг Dr.Anatom.

Як же ці прилади відрізняють активний сон від глибокого? Є кілька систем аналізу. Найпримітивніша - «сенсор звуку». Мініатюрні надчутливі диктофони записують всі ваші нічні хропіння, похрюкування і перевороти з боку на бік. Багато галасуйте - значить, сон активний! Більш надійний приклад - акселерометри і пульсоміри. Перші можуть кріпитися на зап'ясті сплячого або на подушку, і зчитують навіть найдрібніші рухи людини. Чим більше ти ворушишся - тим гірше ти спиш. З пульсометра все теж ясно: зазвичай вони доповнюють альтиметр або звукові сенсори і роблять їх показання точнішими. Ці датчики фіксують все почастішання пульсу, які супроводжують вихід з стадії «глибокого сну».

Друга корисна функція sleep trackers полягає в фіксації симптомів поганого сну - хропіння і нічного марення. Тут знову в хід йде запис аудіо: звукові датчики всю ніч «пишуть» ваш сон, передаючи звукові файли на смартфон. Спеціальний додаток аналізує отримані дані і «розкладає по кошиках» напади хропіння, марення і навіть лунатичний поведінки. Приємний бонус: вранці Ви зможете прослухати всі свої «нічні пісні». Звичайно, трекери НЕ вилікують від проблем з диханням і нервами. Але саме вони дадуть зрозуміти - пора звертатися до терапевта і невролога, якщо справа з хропінням і сонним маренням зовсім запущено ...

Ще одна унікальна функція, яку подарували світу трекери сну - це «розумний будильник». Ви ж помічали, що в якісь дні Вам вдається вставати легко, а в якісь Вас і дулом не добудишся? Причина цієї плутанини - все ті ж стадії сну. Якщо Ви почуєте дзвін будильника в «глибокої стадії», то навряд чи зможете прокинутися на раз-два. Інша справа - активний сон! У цей момент Ваш організм вже готовий піднятися і відчуття повної млявості Вам не загрожує. Ось «розумні будильники» і відстежують цей момент. Правда, конкретного часу підйому тут налаштувати не можна: будильнику потрібно задати півгодинної діапазон, в який Вам буде завгодно встати! Працездатність цієї системи доведена, втім, тут є і свої пастки. Так, якщо за вказаний період стадія «активного сну» все-таки не настане, то гаджет розбудить вас в останню хвилину зазначеного діапазону.

Самі прокачані трекери сну аналізують не тільки те, як ви спали, але і в яких умовах ви це робили. Уже зараз можна знайти гаджети, оснащені датчиками визначення рівня кімнатної температури, кількості пилу в повітрі і відсотка вмісту кисню або CO2 ... Ви ж знаєте просте правило: «з відкритою кватиркою висипаєшся в два рази швидше»? Це правда: непомітні зовнішні чинники можуть бути причиною кошмарного сну у всіх сенсах слова «кошмар».

Ну, і заключна «корисність» від нічних трекерів - це режим «тренера сну». Йдеться вже не про конкретний датчику, а про складне програмному забезпеченні. Як і останні моделі фітнес-браслетів, трекери сну давно навчилися давати розгорнуті рекомендації своїм господарям. З їх допомогою ви будете вести свій щоденник сну і записувати зміст нічних мрій, поки вони не вилетіли з голови. Трекери сну порадять, за скільки годин до ночі вам можна їсти і як легше впоратися з безсонням. Не дарма програми для таких гаджетів пишуться за активної участі професійних медиків і психологів.

Отже, про користь від трекерів сну ми вам розповіли. Настав час перерахувати найпопулярніші девайси, в яких ці функції зустрічаються.

Трекери сну для смартфонів: вибираємо з трьох додатків

Виробники мобільних додатків вже давно довели, що будь-який смартфон можна перетворити в простенький трекер сну. На сьогоднішній день в магазинах Apple і Android розміщено близько півсотні (!) Таких сервісів. Все це - платні програми, що використовують акселерометри, вбудовані в смартфон.

Давайте поглянемо на найпопулярніших представників цієї сфери ПО: Runtastic Sleep Better, Sleep As Android і Sleep Cycle. Вони працюють за одним принципом. Телефон з підключеною програмою потрібно покласти на подушку поруч з головою сплячого. Вбудований датчик рухів протягом ночі буде аналізувати ваші дії і розділяти «глибокий сон» від «активного». У цієї системи є три мінуса. По-перше, датчики всіх трьох програм «божеволіють», якщо в ліжку лежить друга людина або кішка. По-друге, телефон доведеться тримати включеним в розетку - інакше до ранку Ви не дорахувалися від 20 до 60 відсотків зарядки. По-третє ... ніхто не відміняв електромагнітне випромінювання. Тримати мобільник всю ніч поруч з головою - сумнівне задоволення для людини, який і так живе в світі техніки!

Але який профіт ми отримаємо, якщо все-таки погодимося на випромінювання, посаджену батарею смартфона і виженемо дружину з ліжка на килимок? Користувачі таких програм на перше місце ставлять «розумний будильник»: він добре працює у всій «великої трійки». Але що ще радує покупців?

Runtastic Sleep Better, наприклад, аналізує вплив алкоголю, кави і спортивних тренувань на якість сну. Щовечора він питає господаря: чим Його Величність займався по ходу дня, і протягом декількох тижнів шукає зв'язок між способом життя і глибиною дрімоти. А ще він стежить за місячними фазами і попереджає, в яку з них краще лягати раніше, а в яку - пізніше. У налаштуваннях програми можна вибрати мелодію дзвінка, налаштувати гучність, включити або вимкнути вібрацію і вибрати інтервал, протягом якого спрацює будильник. Крім того - це перша прога зі своїм щоденником сновидінь Приємний бонус для тих, хто турбується, коли ввечері не може згадати, що йому снилося вчора! У додатку є платна і безкоштовна версія, середній рейтинг в маркетах - 4.0.

Sleep As Android теж отримав на Маркеті призначений для користувача рейтинг 4.0, хоча творці засунули в нього куди як більше креативних ідей. Інтерес викликає навіть формат «скидання» будильника. Для самих ледачих сонь передбачений режим відключення сигналу через рішення математичної задачі, сенсорний «підрахунок овець» (треба тапа по десятку овечок, що бігають по екрану) і фотографування спеціального QR-коду, який пропонується повісити подалі від ліжка !!! У додатку є режим «колискової»: вставляєш на сон навушники у вуха і слухаєш звуки природи, поки не заснеш! Тоді мелодія автоматично відключається розумним акселерометром. Sleep As Android пропонує ділитися «нічними звітами» в соціальних мережах, фіксує спалахи хропіння і дружить з Pebble Watch. Важливе партнерство: в «розумних годиннику» використовуються більш точні акселерометри і кльовий софт, так що цей союз на руку героя нашого огляду.

І ще одна програма - найпопулярніший Sleep Cycle. Коштує вона дешевше конкурентів - всього 1 долар! Може бути, звідси і найвищий рейтинг - 4.5 зірки на Play Google. На додачу до «розумному будильнику» і аналізатору сну знаходимо тут функцію запису «нічних звуків». Ця опція розрізняє хропіння від муркотіння кота, а звук проїхати за вікном вантажівки від дверного дзвінка. Що ще вміє Sleep Cycle? Та все те ж, що і його конкуренти: веде щоденник снів, стежить за впливом кави і дієти на сон, хіба що за фазами місяця не стежить, як Runtastic.

Ось такі вони - мобільні трекери. Доступні, дешеві, прості в управлінні. Одне прохання: перед скачуванням перевірте, чи будуть вони працювати з вашим смартфоном! А то, випадки невдалої комутації в таких справах не рідкість. Та й на тлі більш професійних гаджетів, їх можливості кілька тьмяніють ... наприклад, в порівнянні з тими ж фітнес-трекера.

Фітнес-браслети - трекери сну на вашому зап'ясті

У порівнянні з мобільними додатками, фітнес-трекери мають кілька помітних переваг. Причина криється в самому форм-факторі браслета. По-перше, розташування датчика на руці забезпечує більш точні свідчення акселерометра. На відміну від мобільника, який потрібно класти на подушку, браслет не впаде на підлогу, не вважає зайві рухи і зможе помітити найдрібніші коливання вашого тіла. По-друге, «розумні будильники» більше подобаються користувачам через відсутність звукового сигналу. Якщо Ви не в курсі, то більшість фітнес-браслетів будить своїх господарів за допомогою легкої вібрації. Це гарантоване засіб, який не порушить спокою вашої дружини, на відміну, від кричить будильника мобільного. По-третє, на відміну від смартфонів, багато браслети вже вміють відраховувати пульс і температуру тіла, які теж «відправляються» в загальний звіт за результатами ночі.

Отже, переваги таких гаджетів зрозумілі. Тепер перейдемо до короткого огляду конкретних моделей. Постараємося зрозуміти, хто з них краще «моніторить сон», за відгуками реальних покупців.

Для початку визначимося з ціновим діапазоном. Стандартною ціною за такий девайс вважаються цифри в 3000-6000 рублів. Але наше порівняння ми почнемо з самої бюджетної «нічний моделі» - Xiaomi mi Band (від 1000 руб.).

Це стандартний азіатський браслетик, який користується великою популярністю у народу. Майже на всіх маркетах користувачі ставлять йому оцінку 4.5 зірок. Він не володіє передовою функцією пульсометра або чимось незвичайним: просто вимірює активність, рахує калорії, моніторить сон і дає поради в стилі ЗСЖ. Але він коштує менше своїх конкурентів - звідси і популярність. З плюсів, які цікавлять нас - довга робота батареї (рекордні 720 годин, це майже місяць від однієї зарядки), зручне регулювання ремінця, наявність русифікованого додатки і водостійкість - його можна використовувати в якості трекера для плавання .

З плюсів, які цікавлять нас - довга робота батареї (рекордні 720 годин, це майже місяць від однієї зарядки), зручне регулювання ремінця, наявність русифікованого додатки і водостійкість - його можна використовувати в якості   трекера для плавання

Ціна: 1098

Недоліки моделі, які відзначають користувачі - неточна робота шагомера, мізерний набір ремінців і масивність гаджета. Але нас цікавить моніторинг сну. Які ж відгуки ми знаходимо по цій темі?

Антон Корольов знайшов наступний косяк:

"Приблизно після 22 годин будь-яка відсутність активності сприймається як сон. Наприклад, якщо сидіти за компом, навіть граючи в ігри, браслет« думає »що ви спите. Іноді навіть в глибокому сні. Це ніяк не впливає на роботу« розумного »будильника, просто псує підсумкову статистику при обліку сну ".

Він же чіпляється і до якості будильника:

"Розумний будильник в переважній більшості випадків буде будити Вас раніше, ніж Ви звикли прокидатися. Тому тут працює правило внутрішньої дисципліни, якщо Ви при цьому не встали, і продовжили дрімати, це зведе« ні »користь від використання цього функціоналу".

Але інші користувачі, як один, нахвалюють саме моніторинг сну і будильник. Багато хто навіть купують Xiaomi band заради будильника.

Кирило Нартов пише, що «Будить браслет дуже наполегливо, аж бісить)) Чи не проспиш з ним».

А Наїл Таба теж радий покупці:

"Круто, що тут є 3 будильника: хочеш, хоч по три рази на день спи, правильно будить. Настільки правильно, що який день вже встаю бодрячком і зовсім не розбитим".

З Xiaomi розібралися. Тепер розповімо Вам про справжній хіт продажів - Jawbone Up. Саме за девайсами від фірми Джабон закріпилася репутація кращих дослідників сну. Вартість Jawbone UP коливається в діапазоні від 690 руб. А ось для користувача рейтинг цього гаджета значно нижче: 2.5 на Яндекс.Маркет і 3.0 на Amazon. Правда, всі зауваження користувачів відносяться не до моніторингу сну. Вони лають часті поломки, погану батарею і слабку водозащиту. Що стосується sleep tracker`a і розумного будильника, його, навпаки, хвалять. З 20 прочитаних нами відгуків покупців, в 12 (!) Він відзначався як головне гідності девайса. Єдина скарга по цій темі стосувалася того, що гаджет не завжди вловлює момент переходу господаря в сон. Але в такому разі, приблизний час засипання можна відзначити вручну вранці.

Але в такому разі, приблизний час засипання можна відзначити вручну вранці

Ціна: 695

Сергій Курій резюмує:

"Як на мене, то крім розумного будильника, який будить вас вібрацією, нічого більше корисного ця річ не приносить. Пристрій не визначить, ніж ви конкретно займалися, бігали, їздили на велосипеді, плавали або жали залізо".

А Мартін більш позитивний в своїх оцінках:

"У скільки б я не лягав - в 23 або в 02.30, в проміжку + -10 хвилин я завжди встаю о 6.45 (собаку вигулюю навіть у вихідні) _виспавшійся_.Раньше я вставав по будильнику, але вставав не прокидаючись - не міг знайти штани, міг вдаритися об косяк або забути відкрити двері при виході зі спальні. Тепер Джавбон врятував мене від цих проблем ".

Починаєм ми з самой бюджетної, а закінчімо однією з найдорожчих и свіжіх моделей - «розумних годин» Basis Peak. Смороду коштують около 20 тис. Рублей, и, за тверджень маркетологів компании Basis, моніторять сон краще своих конкурентів. У Мережі можна найти результати офіційного тестування Basis Peak в порівнянні з професійнімі медичними приладами. Так ось показатели базис и справжнього полісомнографію збігліся на 92%! Крім того, Basis має більш повної тижневої статистикою сну і навіть порівнює якість відпочинку в будні і вихідні дні. Це взагалі, дуже прокачаний гаджет. Не тільки в плані сну. На відміну від Ксайомі і Джавбона, він вміє рахувати пульс і вимірювати температуру.

Є тільки одне АЛЕ. Велика така проблема. За свою ціну в 20 тисяч, цей гаджет не вміє ... будити свого господаря. У ньому тупо немає ні розумного, ні дурного будильника. Це дратує і розчаровує багатьох користувачів, які, купують фітнес-трекер з функцією сну і не знаходять в ньому сервісу, доступного в більш дешевих гаджетах! Звідси - і рейтинг в 3 зірки на Амазон, і море негативних коментарів.

Звідси - і рейтинг в 3 зірки на Амазон, і море негативних коментарів

Аманда пише:

"Я щиро чекаю наступну прошивку. Цей браслет влаштовує мене всім. Хіба що ціна зависока. Але відсутність розумного будильника дуже чіпляє. Доводиться« заводити »його на смартфоні, а таке дублювання функцій не може не дратувати ..."

Резюмуємо: для того, щоб придбати хороший фітнес-трекер з функцією аналізу сну і розумного будильника, не обов'язково витрачати великі гроші. Як показує практика, покупці не дуже прискіпливі до точності датчиків і більше цікавляться практичними функціями. Самим же популярним сервісом в цій сфері є саме розумний будильник. Як показав наш огляд - хороший будильник можна знайти і в jawbone, і в Xia Omi. Так що наші респекти летять саме до цих девайсів.

Монофункціональні системи сну

Ми не можемо обійти стороною і «sleep trackers» в чистому вигляді.

Наприклад, смарт-гаджет Withings Aura (20 000 рублів). Це ціла «приліжкова система», яка покликана поліпшити якість сну будь-якої людини. Вона складається з музичного нічника, датчика-килимка, який ховається під матрац і програмного модуля. Пристрій трекает вашу активність і співвідносить із зовнішніми факторами, які можуть вплинути на сон - освітленість в кімнаті, шуми і навіть якість повітря. А ще воно готує людину до сну і пробудження. Увечері нічник висвітлює простір навколо приємним помаранчевим світлом (типу захід) і награє різні колискові, а під ранок він включає блакитні вогники, відблиски яких падають вам на обличчя. Нібито, всі ці процедури впливають на вироблення гормонуа мелатоніну, який відповідає за цикл «сон-неспання». Яскравість світла регулюється сенсорними свайпамі по екрану нічника.

Аналізатор «аури» розрізняє не дві, а три фази сну: до «глибокого» і «активному» тут додався і «швидкий сон», коли ми бачимо сновидіння. Правда, звіти про якість сну надходять на пошту покупця чомусь на наступну добу після підйому! Розумний будильник тут теж є, тільки він не вібрує, а піднімає господаря звуками живої природи. Чи не саме розумне рішення: багатьох така музика може тільки сильніше приспати, а не розбудити. Хоча, при бажанні, на гаджет можна поставити будь-який «ранковий рингтон», скачаний з Інтернету.

Пару слів про датчики «аури». Цей трекер сну за допомогою «матраца» стежить за рухами тіла, циклами дихання і навіть може зчитувати серцевий ритм. Додайте до перерахованих показниками результати зовнішніх датчиків: моніторинг рівня освітленості приміщення, кімнатної температури і запис нічних звуків ... Непогано виходить!

Непогано виходить

Що ж пишуть реальні користувачі про корисні властивості такої «аури»? На Амазон гаджет заслужив тверду народну «трійку».

Christian пише:

"Це сон, який став реальністю ... Але це кошмарний сон! Цей гаджет вимагає жахливої, складної настройки. Ти танцюєш над ним з бубном, настроюєш його по півгодини на сон ... а він видає тобі функціонал, трохи більший, ніж у простих фітнес -трекеров. його робота на релаксацією сумнівна, а моніторинг сну можна знайти і в більш дешевих гаджетах! Але, головний косяк, - складна настройка. Вона вибешівает, і, коли ти його настроїш, думати про сон вже не доводиться! "

А Рональд виявився більш лояльний:

"Ну да, Аура, дійсно багато косячіт. Навіть з підрахунком годин сну тупить. Але з останнім оновленням пристрій стало працювати краще, з'явилися нові функції. І служба підтримки нормально працює. Я використовую датчики температури і світла, мені це допомогло дещо змінити погоду в своїй кімнаті. Загалом, Гаджет не даремний, але хотілося б поменше косяків за ці гроші ... "

Ще один приклад спеціалізованої системи сну - девайс Sense-Sleep Peel. Проект цього гаджета зібрав 2 мільйони доларів на кікстартера! Цей крихітний датчик кріпиться кліпсою до подушки, і відстежує активність людини під час сну (перевороти, розмови уві сні і все інше). Усередині Sleep Pill - 6-осьової гіроскоп, що фіксує найменші рухи людини. Дані передаються на базу по Bluetooth Low Energy і ANT. До речі, база виглядає дуже круто і футуристично - щось між курячим яйцем і космічним кораблем!

Як і Аура, «Сенс» вловлює зовнішні подразники: вологість повітря, температуру і наявність пилу в атмосфері, освітленість кімнати і рівень сторонніх звуків. Нас вразив саме сенсор пилу. За словами розробників, детектор спрацьовує і на дрібну, і на велику фракцію пилу (чисельні значення, на жаль, не наводяться). Система може визначити, чи є в повітрі пилок рослин і повідомити про це власнику! Взагалі, за кількістю вбудованих датчиків це найбільш передовою нічний гаджет на даний момент. Про розумний будильник і моніторинг фаз сну годі й казати - вони тут є!

Про розумний будильник і моніторинг фаз сну годі й казати - вони тут є

Крута знахідка розробників - оцінка сну власника за 100-бальною шкалою, до якої додаються вказівки: що потрібно змінити, щоб підвищити ККД сну хоча б на 10-20%. Апетитною здається і ціна розробки: в формі замовлення вона доступна за 99 доларів!

Єдиний косяк, що в продаж Sense-Sleep Pill поки не надійшла. А значить, ми не можемо поділитися з вами спостереженнями реальних користувачів і всі наші компліменти девайсу мають тільки теоретичну силу.

Підсумуємо!

Далеко не всі відібрані нами трекери виправдовують свою вартість. Ось мобільні додатки, наприклад, чесно відбивають вкладені в них долар-півтора. «Розумні браслетики» теж відпрацьовують цінники в 100-200 доларів. А над придбанням стаціонарної системи сну Aura за 20 тисяч я б гарненько задумався ... Функціонал-то у неї не сильно відрізняється від фітнес-браслетів!

Так що поки, оптимальним рішенням нам здається придбання фітнес-трекерів з вбудованими датчиками сну. Вже дуже зручний їх форм-фактор, та й безшумний будильник викликає повагу. Поки що саме ця категорія гаджетів здається нам оптимальною по співвідношенню якості і ціни. Так, на п'яти браслетів вже наступають пристрої на кшталт Sense-Sleep Aura і йому подібних. Не дарма ці проекти збирають мільйони доларів на кікстартера: значить, людям, дійсно потрібні такі девайси.

Але це - в майбутньому. Зараз же перший рядок рейтингу призначеного для користувача довіри залишається за гаджетами на кшталт Jawbone і Xiaomi! Кращих трекерів сну ми все-таки не змогли знайти.

Вам такоже может буті цікаво: Кращі розумні ваги з аналізатором маси - ТОП від Gadgets-reviews

Постає логічне запитання - якщо в справі сну ми не можемо собі дозволити «кількість», то, може бути, реально якось підтягнути його якість?
Втім, перед тим, як перейти до огляду конкретних гаджетів, давайте розберемося з матчастиною: як же високотехнологічні прилади можуть подолати безсоння і важкий ранковий підйом?
Ви ж помічали, що в якісь дні Вам вдається вставати легко, а в якісь Вас і дулом не добудишся?
Ви ж знаєте просте правило: «з відкритою кватиркою висипаєшся в два рази швидше»?
Але який профіт ми отримаємо, якщо все-таки погодимося на випромінювання, посаджену батарею смартфона і виженемо дружину з ліжка на килимок?
Але що ще радує покупців?
Що ще вміє Sleep Cycle?
Які ж відгуки ми знаходимо по цій темі?
Що ж пишуть реальні користувачі про корисні властивості такої «аури»?

Новости