Топ-10 найбільш технологічних агрокомпаній в світі використовують в роботі власні сайти

Топ-10 найбільш технологічних агрокомпаній в світі використовують в роботі власні сайти

Великий попит на нові технології сьогодні формує сільське господарство , Яке прагне не тільки підвищити врожайність і надої, а й вирішити глобальні виклики, такі як голод, кліматичні зміни, раціональне використання водних ресурсів та ін. Проте, впровадження технологій тут відбувається нерівномірно. Як правило, тільки найбільші агрохолдинги можуть дозволити собі використовувати новітнє програмне забезпечення, інноваційну техніку, а також вкладати кошти в наукові розробки. Саме тому 7 з 10 компаній нашого списку - найбільші міжнародні агрохолдинги з мільярдними річними оборотами. Решта - українські компанії. Однак у всіх успішних гравців даного ринку є цікава особливість - це свій сайт.

Ми розповімо, як сайт допомагає створити правильний, сучасний імідж компанії. Цей урок важливо засвоїти всім. Навіть якщо ви - власник невеликої ферми, що виробляє органічну молоко. Якісний сайт виділить вас на тлі конкурентів, з його допомогою ви зможете показати, що ставите перед собою більш глобальні цілі, ніж дати ринку якісне молоко. Ви також можете і повинні писати на своєму сайті про екологічність вашого виробництва і те, які практики sustainable agriculture у себе застосовуєте.

Cargill Inc.

Cargill Inc

Вірте чи ні, але компанія з доходом в $ 140 млрд - це сімейний бізнес. Cargill, заснована в 1865 році Вільямом Каргілл і Джоном Макмилланом, по сьогоднішній день належить їхнім нащадкам. Її штаб-квартира розташована в місті Міннетонка, штат Міннесота (США). Сьогодні агрохолдинг дає роботу більш ніж 143 000 чоловік в 67 країнах світу. Спеціалізація діяльності дуже широка: від виробництва курячих яєць і комбікорми до послуг у сфері зберігання та переробки зерна, виробництва шоколаду, солі, рослинних масел, надання транспортних, фінансових та інших послуг фермерам. Cargill навіть розвиває власні фармацевтичні, інфраструктурні та енергетичні проекти. Тільки в США в період з 1997 року по 2007 рік компанія подала заявки на реєстрацію 172 патентів на винаходи та технології.

Сайт: на сайті Cargill можна з користю провести не одну годину. При цьому найцікавішими і пізнавальними тут будуть не стандартні розділи "Про компанію »і «Продукт и і послуги ». Ви можете подивитися на вкладку «Корпоративна відповідальність »: Вона розповідає історії про волонтерів компанії, які працюють над розвитком сільських громад в африканських і азіатських країнах, а також про роль компанії в боротьбі з голодом.

Monsanto

Monsanto

Компанія є найбільшим в світі розробником біотехнологій в сфері рослинництва. Бізнес агрохолдингу побудований на виведенні генетично-модифікованих сортів кукурудзи, бавовни, сої, пшениці та інших рослин, а також їх адаптації до певних погодних умов і підвищення їх стійкості до шкідливих комах. Крім ГМО, компанія також займається розробкою і виробництвом добрив, інсектицидів та інших препаратів для захисту та підвищення продуктивності рослин.

У компанії працює більше 20 000 співробітників, серед яких більшість - біоінженери, хіміки, технологи і фахівці з харчування. Monsanto захищає всі свої розробки патентами і займає на сьогоднішній день близько 27% світового ринку насіння. Вона також відома завдяки розвиненій системі корпоративної відповідальності, в рамках якої фінансує і розвиває глобальні проекти в сфері sustainable agriculture.

Сайт: він і виглядає красиво, і інформаційне наповнення гідне. Якщо ви маркетолог, вам буде особливо цікаво звернути увагу на якість і оформлення контенту. Відвідайте, наприклад, розділ « Історія компанії »Або почитайте про їх соціальної ініціативи популяризації фермерства «Your day begins with farmers ».

Syngenta

Syngenta

На відміну від Monsanto, яка була заснована в 1901 році, Syngenta - відносно молодий швейцарський агрохолдинг. Він з'явився в результаті злиття двох великих компаній в 2000 році. Проте, відсутність тривалої історії не заважає Syngenta займати близько 10% світового ринку насіння. Спеціалізується компанія на виведенні і виробництві генномодифікованих сортів польових, овочевих та квіткових культур, а також засобів захисту і підвищення продуктивності рослин (гербіцидів, інсектицидів, регуляторів росту та ін.). На компанію працює більше 28 000 співробітників в 90 країнах світу.

Сайт: можливо, система навігації тут не так зручна, як в попередніх прикладах, проте інформативність і якість контенту - на висоті. Чого вартий « Інтегрований корпоративний звіт за 2014 рік »Або якість подачі і оформлення публікації« Our industry 2014 ».

DuPont

Ще один американський аграрний гігант в списку. DuPont - одна з найстаріших хімічних компаній в світі. Вона проводить наукові дослідження і пропонує розробки в безлічі сфер - від сільського господарства і захисту продуктів харчування до виробництва текстилю, пакувальних матеріалів, спортивних товарів і сонячних панелей. У сфері сільського господарства її присутність найбільш відчутно на ринках комбікорми, генномодифікованих насіння, а також засобів захисту рослин. Компанія володіє потужним інноваційним потенціалом. На її заводах і в лабораторіях працює більше 10 000 вчених, дослідників і інженерів. Тільки в США в 2013 році DuPont зареєструвала 1 050 нових патентів.

Сайт: відмінний приклад того, як можна на одному сайті зручно розмістити величезну кількість інформації. У компанії - десятки напрямків бізнесу, а на домашній сторінці - всього три основні вкладки, які надають доступ до будь-якої цікавить клієнта інформації - про продукти і послуги, корпоративної відповідальності і т. Д.

Archer Daniels Midland Company

Archer Daniels Midland Company

Ця американська агропромислова корпорація займається виробництвом, зберіганням, транспортуванням і переробкою зернових та олійних культур. Є активним гравцем на ринку рослинних масел і виробництва кукурудзи, сої, каноли, арахісу, комбікорми, крохмалю, борошна, какао-порошку, етанолу та іншої сільськогосподарської продукції. Надає послуги іншим аграрним компаніям і фермерам у сфері переробки, зберігання та продажу продукції, а також логістики та фінансування. У ADM навіть є ряд власних онлайн сервісів , Спрямованих на оптимізацію процесів покупки і оплати сільськогосподарської продукції. У 2014 році дохід компанії склав більше $ 81 млрд. В усьому світі вона володіє більш ніж 270 виробничими підприємствами, і дає роботу понад 33 000 чоловік.

Сайт: хороший приклад того, як може виглядати якісний інформаційний сайт невеликої або середньої агрокомпанії. На ньому ви не знайдете такого яскравого креативного контенту, як у Monsanto, проте швидко і без проблем отримаєте доступ до інформації, що цікавить.

CHS Inc.

CHS Inc

Історія цієї компанії досить цікава, адже в нинішньому вигляді вона сформувалася в результаті ряду злиттів, поглинання фермерських господарств та кооперативів. На сьогоднішній день CHS Inc. - великий аграрний конгломерат з ринковою капіталізацією близько $ 383 млн. Компанія займається виробництвом і переробкою сої, соняшнику, комбікорми, добрив і ряду інших продуктів для фермерів. Також вона виробляє дизельне паливо і бензин, надає фермерам страхові та фінансові послуги.

Сайт: схожий на сайт AMD з точки зору інформаційного наповнення, однак відрізняється більш привабливим дизайном. Цікаво, що контент , Який ви побачите на сайті компанії, яскраво підкреслює її кооперативний, а не корпоративний характер. Це якісний приклад того, як можна просувати цінності компанії за допомогою сайту.

Land O'Lakes, Inc.

Land O'Lakes, Inc

Аграрна корпорація Land O 'Lakes, Inc. об'єднує 3 200 виробників аграрної продукції і близько 1 000 фермерських кооперативів, в які входить понад 300 000 дрібних фермерських господарств. Основа діяльності компанії - виробництво молока та молочних продуктів. У рік Land O 'Lakes, Inc. поставляє на ринок близько 5,5-6 млрд літрів молока, а також сотні тисяч тон молочних продуктів. Компанія широко відома завдяки розробкам у сфері біотехнологій, пов'язаних з підвищенням продуктивності молочних господарств, а також виробництвом комбікормів для тварин.

Сайт: схожий на два попередніх прикладу. Основна відмінність - посилений акцент на візуальний контент, а також концентрація на питаннях корпоративної відповідальності. Цікаво, що компанія звітує на інтернет-ресурсі про свою ролі в розвитку місцевих сільських громад США, а не африканських і азіатських, як це роблять Syngenta або Monsanto.

Kernel

Kernel

Коли мова заходить про виробництво соняшникової олії, Kernel - компанія, яка одна з перших приходить на розум. У 2013 році її продукція покривала 16% світового ринку. Агрохолдинг є найбільшим в Україні виробником і експортером соняшникової олії і шроту. Kernel також займається виробництвом, зберіганням і перевезенням зернових. Наприклад, в 2014 році компанія зібрала 1,5 млн тонн зернових і 300 тис. Тонн олійних культур. У розпорядженні агрохолдингу знаходиться близько 390 тис. Га землі, а також ряд портових терміналів та елеваторів. Порівняно з іншими українськими агрохолдингами, він має одну з найбільш розвинених логістичних систем.

Сайт: Kernel приділяє на сайті мало уваги висвітленню питань корпоративної відповідальності, концентруючись переважно на бізнес-досягненнях компанії. якість контенту не гірше, ніж у CHS Inc. або Land O 'Lakes, Inc. , Хоча його різноманітність обмежена стандартними презентаціями та корпоративними звітами.

Nibulon

Nibulon

Єдина велика аграрна компанія в Україні, яка активно займається річковими перевезеннями та розвитком річкової інфраструктури. Більш того, у неї є власний річковий флот. Характерна риса холдингу - багатопрофільність. Зокрема, Nibulon займається виробництвом і експортом пшениці, кукурудзи, ячменю, соняшнику, жита, інших зернових і олійних культур. Також компанія зайнята в секторі тваринництва (робить ковбаси, поставляє на ринок комбікорми і насіння), надає фінансові, страхові та логістичні послуги фермерським господарствам та аграрним компаніям.

Сайт: незважаючи на простоту і звичайний інтерфейс, це досить інформативний ресурс. Примітно, що Nibulon - одна з небагатьох компаній в Україні, яка публікує (з 2011 року) звіти про соціальної відповідальності свого бізнесу . Дизайн контенту відображає added value, який компанія створює для своїх працівників, місцевих сільських громад і розвитку країни в цілому.

Astarta

Один з найбільших і найбільш інноваційних агрохолдингів України. Astarta займається вирощуванням зернових і олійних культур, цукрових буряків, а також виробництвом молока і м'яса. Компанія також є найбільшим в країні переробником сої і виробником цукру. Площа оброблюваних земель - понад 245 тис. Га, парк сільськогосподарської техніки налічує більше 3 000 одиниць. Крім використання інноваційних технологій сівозміни, компанія володіє найсучаснішим в Україні заводом з переробки сої.

Сайт: інформативність розділів про бізнес і корпоративної відповідальності - на висоті. перегляньте звіт компанії зі сталого розвитку за 2014 рік, і зрозумієте самі, ніж Astarta відрізняється від більшості українських агрохолдігов і великих вітчизняних компаній в цілому.

Раніше агробізнесу було досить просто забезпечувати високу врожайність для того, щоб залишатися успішним. На сьогоднішній день йому необхідно вирішувати набагато складніші проблеми, такі як раціональне використання ресурсів, боротьба з кліматичними змінами і т. Д. Тому в довгостроковій перспективі конкурентними залишатимуться лише ті компанії, які усвідомлюють важливість інновацій та технологій для вирішення як своїх бізнес-задач , так і глобальних проблем. І знову повторимося: сайт в даному відношенні - дуже ефективна вітрина для відображення ваших досягнень. Головне - правильно його використовувати.

Новости