ТОП-10 найбільших будівельних компаній світу

  1. Британська будівельна компанія Laing O'Rourke
  2. Голландська будівельна компанія Royal BAM Group
  3. Американська будівельна компанія Kiewit
  4. Французька будівельна компанія Bouygues Construction
  5. Британська будівельна компанія Balfour Beatty
  6. Шведська будівельна компанія Skanska
  7. Німецька будівельна компанія Hochtief
  8. Американська будівельна компанія Bechtel
  9. Іспанська будівельна компанія Grupo ACS
  10. Французька будівельна компанія Vinci
  11. Основні проблеми будівельних організацій

Лідери світового будівельного бізнесу активно реалізують свої проекти в самих різних куточках планети. На сьогоднішній день, будівельні компанії займають солідну частку ринку (в деяких країнах цей показник перевищує 50%). Найбільші компанії - це найбільші прибутки, і у кожної з них - своя історія появи і розвитку

Дах над головою є однією з основних потреб для повноцінного життя людини. Це пояснює постійну затребуваність будівельних послуг. Природно, що більший «шматок пирога» буде отримувати давно зайняв нішу забудовник з відповідною якістю роботи. 10 найбільших будівельних компаній в світі показують блискучий приклад, як можна зайняти гідне місце «під сонцем» в мистецтві зведення будівель різної складності.

Всезнаючий Forbes постійно складає рейтинги «най-най». І не можна було обійти стороною і будівельну галузь. Отже, - світові будівельні гіганти

Британська будівельна компанія Laing O'Rourke

Британська будівельна компанія Laing O'Rourke

Ця компанія ще порівняно молода, в порівнянні з іншими, але, разом з тим, вона досить амбітна і становить серйозну конкуренцію іншим. Організація була заснована в 1978 році і носить в своїй назві прізвище засновника Рея О'Рурк.

Свої претензії - бути серед інших будівельних гігантів, вона доводить тими великими проектами, які їй вдалося побудувати тільки за останні десять років. 5 терміналів аеропорту Лондона Хітроу знаходяться, як раз в їх числі (як і один з останніх замовлень - пляжний комплекс в Абу-Дабі). Але, набагато більш масштабним будівельним рішенням представляється реконструкція будівлі Опери в Сіднеї (так, що штат в понад 30 000 співробітників поповнився тепер і австралійським філією).

Голландська будівельна компанія Royal BAM Group

Голландська будівельна компанія Royal BAM Group

Народження компанії відбулося ще в дев'ятнадцятому столітті в Голландії (датується +1886 роком). За більш, ніж столітню історію існування були відбудовані численні об'єкти - від стадіону «Амстердам-Арена» футбольного клубу «Аякс» до різного роду житлових комплексів. Зараз в компанії працюють 26 840 чоловік.

Цікаво розшифровується наведена в назві абревіатура BAM: «Bataafsche Aanneming Maatschappij» - «Батавская будівельна компанія, створена для участі в будівництві капітальних об'єктів і залізобетонних конструкцій». Офіційне ж найменування організації - Koninklijke BAM Groep (перекладається, як «Королівська Група БАМ»).

Організація займається розробкою проектів з будівництва нерухомості різного рівня. У число замовлень входить і транспортна інфраструктура (тут і автостради, і залізничні колії, і тунелі, і мости, і навіть аеропорти). Найчастіше, замовлення реалізуються в Нідерландах, Великобританії і Німеччині.

Американська будівельна компанія Kiewit

Американська будівельна компанія Kiewit

Підприємство розпочало свою діяльність з 2004 року. Головний офіс розташований в американському штаті Небраска. Компанія унікальна в плані організації менеджменту: справа в тому, що вона знаходиться в безпосередній власності своїх працівників (чисельність становить 22 000 чоловік). Підсумком є ​​те, що над проектами працюють самі акціонери, що позначається на якості виконання робіт. Така логічний ланцюжок призвела до того, що організація входить до трійки серед 400 американських будівельних підрядників (версія спеціалізованого видання Engineering News Record).

Французька будівельна компанія Bouygues Construction

Французька будівельна компанія Bouygues Construction

Компанія була заснована в 1952 році і спочатку являла собою невелику будівельну організацію. Однак, з часом вона перетворилася на величезну промислову групу.

Сьогодні компанія надає робочі місця приблизно для 118 000 чоловік по всьому світу. Крім будівництва будівель, ще одним великим джерелом прибутку організації є телекомунікаційна сфера. Серед дочірніх організацій обов'язково варто відзначити Colas Group, яка також займається будівництвом, але на цей раз шляхів і повідомлень для залізниць.

Британська будівельна компанія Balfour Beatty

Британська будівельна компанія Balfour Beatty

Шосту позицію займають ще одні піддані британської корони. Фірма почала свою діяльність в 1909 році, а її головна контора досі знаходиться в столиці Великобританії. Організація зводить свої проекти більш ніж в 80 країнах світу і дає робочі місця 22 000 чоловік. Сьогодні, компанія реалізує один з важливих і цікавих проектів - будівництво високошвидкісної залізничної магістралі в Лондоні.

Шведська будівельна компанія Skanska

Шведська будівельна компанія Skanska

Заснована в 1887 році, організація сьогодні виконує будівельні підряди по всій планеті. Наприклад, в Сполучених Штатах вона відома, як підрядник робіт зі зведення Медоуленд, спортивного комплексу, який став домашнім майданчиком численних футбольних клубів (в числі яких виділяються Jets і Gians).

Німецька будівельна компанія Hochtief

Німецька будівельна компанія Hochtief

Профілем цієї німецької організації (працює з 1874 роки) можна назвати проекти інфраструктур. Компанія має багато замовлень в Сполучених Штатах, де вона діє через свою дочірню організацію Turner. А в Німеччині і низці інших країн HOCHTIEF є визнаним експертом з будівництва об'єктів комерційного характеру.

Як і всі концерни подібного профілю, організація інтернаціональна, як за структурою своїх підлеглих (яких налічується вже 80000 чоловік), так і складу акціонерів (наприклад, контрольний акційний пакет в розмірі 50,6% дістався іспанському будівельному підрядчику Grupo ACS).

Американська будівельна компанія Bechtel

Американська будівельна компанія Bechtel

Один з відомих будівельних підрядників Америки відомий такими своїми великими роботами, як будівництво Дамби Гувер (закінчилося в 1936 році.), Трансаляскинський нафтогін (завершився в 2007 році) і Біг Диг, робота над яким завершилася в 2007 році. Сьогодні компанія працює по всьому світу. Під її крилом працює понад 53 000 чоловік.

Іспанська будівельна компанія Grupo ACS

Іспанська будівельна компанія Grupo ACS

Компанія народилася в результаті злиття двох інших компаній такого ж профілю в 1997 році. Сьогодні під його крилом перебувають понад 169 766 співробітників. Компанія оцінюється в 11,2 млрд доларів. Ось кілька масштабних проектів гіганта:

  • португальське водосховище Alqueva;
  • хмарочоси Torre de Cristal (вежа «Кристал») і Torre Espacio (вежа «Космос») в Іспанії.

Французька будівельна компанія Vinci

Французька будівельна компанія Vinci

Французький гігант налічує 114-річну історію своїх будівельних робіт (заснована в 1899 році). Найбільша будівельна компанії світу провела багато вдалих злиттів і реалізацій високомасштабних проектів. Серед прикладів - південноафриканський Гарипов ДЕМ, завершений в 1971, і «Стад де Франс» 1998 року, який є Національним стадіоном Франції.

Сьогодні компанія налічує 185 293 співробітників по всьому світу, де здійснює свою діяльність. Останній проект став дорожнім: мова йде про роботу над магістраллю, що з'єднує штати Атланта і Джорджія.

Основні проблеми будівельних організацій

Будь-яка подібна компанія, незалежно від сум свого прибутку, стикається з однаковими проблемами. До числа найбільш популярних з них відносяться недолік фінансування, низький рівень менеджменту і організації виконання робіт, технологічна відсталість.

Деякі з цих проблем цілком можна вирішити на регіональному рівні, так як держава бере участь в подібних областях розвитку економіки країни. В інших випадках варто змінити політику управління організації, яка повинна враховувати вимоги ринку.

Компанії може заважати отримувати достатній прибуток дефіцит виробничих потужностей. Ще однією причиною можуть стати недостатні виробничі обсяги.

Питання було порушено тому, що, виходячи з соціально економічної динаміки, останнім часом, спостерігається різке зниження виробничих обсягів по виготовленню будівельних матеріалів. Один ринок впливає на інший.

Ще однією проблемою сучасної індустрії є територіальні витрати, які тягнуть за собою збільшення собівартості і подорожчання будівельних матеріалів. Це природним чином збільшує і вартість об'єктів.

Щоб прогнозувати прибутковість будівельного бізнесу, слід враховувати, що проекти подібних компаній повинні лежати не тільки в сфері зведення житлових об'єктів, а й враховувати цивільне будівництво, реконструкцію доріг, інфраструктурні проекти в важкодоступних районах країни.

Все це вказує на актуальність використання нових технологій, які повинні бути одночасно економічними, ефективними і якісними. Отже, в заповітний рейтинг потрапить саме та організація, яка буде враховувати ринкові вимоги, соціальні потреби населення і грамотно використовувати інвестиційні ресурси. Гонка лідерів ще не закінчена ...

джерело

Новости