Топ-10 материнських плат AM4 для процесорів AMD Ryzen

  1. 3. MSI X470 Gaming M7 AC
  2. 5. Asus Prime X470-Pro
  3. 7. Asus Prime X370-Pro
  4. 9. Asrock X370 Taichi
  5. 10. MSI X370 Krait Gaming
  6. Смарт-рейтинг: як ми оцінюємо материнські плати
  7. Рекомендація редакції: ASUS PRIME X370-PRO

CPU Ryzen від компанії AMD вихором увірвалися в наш рейтинг процесорів і витіснили продукцію Intel з його вершини. В даний час перше місце належить AMD Ryzen 7 2700X , в той час як AMD Ryzen 7 1800X розташувався на другій сходинці. Далі з великим відставанням слідує Intel Core i7-8086K Limited Edition покоління Coffee Lake.

Якщо ви спантеличені цілком розумною думкою про перехід на процесор Ryzen, вам обов'язково потрібно нова материнська плата з відповідним сокетом AM4 . Вона буде підтримувати, крім всіх процесорів Ryzen, ще й готуються до виходу APU серії Bristol Ridge.

В даний час на ринку материнських плат AMD AM4 домінують два чіпсети. Чіпсет X370 знаходиться на вершині ієрархії і орієнтований насамперед на ентузіастів і оверклокерів. Крім того, він має більші можливості в плані інтерфейсів, ніж мейнстрімовий чіпсет B350.


Для систем початкового рівня підійде і A320, але такі моделі ми в даний час в наш смарт-рейтинг не включаємо. У наведеному нижче списку ви знайдете всі протестовані нами актуальні материнські плати для CPU Ryzen. Як ми їх оцінюємо і які моделі підійдуть більшості користувачів, розповімо трохи нижче.


3. MSI X470 Gaming M7 AC

Загальна оцінка: 92.4 Співвідношення ціна / якість: 62

5. Asus Prime X470-Pro

Загальна оцінка: 90.3 Співвідношення ціна / якість: 78

7. Asus Prime X370-Pro

Загальна оцінка: 87.2 Співвідношення ціна / якість: 88

9. Asrock X370 Taichi

Загальна оцінка: 79.9 Співвідношення ціна / якість: 55

10. MSI X370 Krait Gaming

Загальна оцінка: 79.2 Співвідношення ціна / якість: 83

Смарт-рейтинг: як ми оцінюємо материнські плати

Список найцікавіших материнських плат AM4 - це так званий смарт-рейтинг, щось на зразок легкої версії нашого рейтингу, в якому ми оцінюємо продукти відповідної категорії за найважливішого критерію.

У випадку з материнськими платами для процесорів AMD Ryzen вирішальне значення мають характеристики в такий тестової категорії, як «Оснащення». Тут ми аналізуємо слоти, інтерфейси, роз'єми, наявні на борту компоненти, рішення в області охолодження і наявність якихось цікавих доповнень.

У всеосяжному смарт-рейтингу ми наочно відображаємо всі особливості в одній таблиці, яка дозволяє провести пряме порівняння між протестованими нами моделями. В наслідок цього оцінка за оснащення тут на 100% визначає загальну оцінку - інші бенчмарки або тести не мають безпосереднього впливу, але дозволяють нам цілеспрямовано знизити оцінку плати, якщо в якомусь певному аспекті вона проявила себе дуже погано.

Особливо це стосується проблем з розташуванням вставляються плат. Якщо, наприклад, високі планки оперативної пам'яті заважають використанню більш широкого кулера, це цілком може стати виправданою причиною для позбавлення частини рейтингових балів.

Рекомендація редакції: ASUS PRIME X370-PRO

З точки зору співвідношення ціни і якості у нас для вас є очевидна рекомендація - MSI X370 Gaming Pro Carbon (близько 11 000 рублів) З точки зору співвідношення ціни і якості у нас для вас є очевидна рекомендація - MSI X370 Gaming Pro Carbon (близько 11 000 рублів). Однак за загальною оцінкою в нашому рейтингу її обганяє ASUS PRIME X370-PRO - материнська плата середнього класу за ціною близько 10 000 рублів. Тут ви отримаєте найкраще оснащення в співвідношенні з витраченими грошима.

Деякі основні характеристики: в якості чіпсета тут використовується B370, який є ідеальною основою для більшості систем - в тому числі і ігрових ПК. ASUS PRIME X370-PRO в своєму розпорядженні чотири слотами для оперативної пам'яті DIMM DDR4, тім'я слотами PCIe-x16 і вісьмома SATA-портами для звичайних жорстких дисків або 2,5-дюймових SSD-накопичувачів. Сучасні твердотільні диски стандарту NVMe ви можете підключати і до слоту M.2, тим самим домагаючись від них максимального рівня продуктивності.


У плані знаходяться на борту компонент в моделі ASUS PRIME X370-PRO компанія ASUS пропонує стандартний перелік. Гігабітний LAN-адаптер поставляється компанією Realtek. Звуковий чіп (7.1) тут від цього ж виробника. Інтегрованого WLAN-модуля, однак, у даної материнської плати немає. Оскільки плата буде підтримувати і готуються до виходу APU, вона може похвалитися наявністю відповідних відео-виходів: HDMI, DVI-D і D-Sub.

Читайте також:

Фото: компанії-виробники

Новости