Топ-10 костюмів групи «Хамерман Знищує Віруси»

  1. 10. Костюми Даші Астаф'євої (Львів, 2016)
  2. 9. «Мирний сон» (Маріуполь, 2016)
  3. 8. Костюми на першому концерті з живою групою (Київ, клуб «Бабуїн», 2013)
  4. 7. «Київські каштани» (Київ, клуб «44», 2013)
  5. 6. «Глибинне ковбаска» (Львів, клуб «Сало», 2012)
  6. 5. Масони (Тернопіль, 2012)
  7. 3. «Кура і Греча» (фестиваль ReSpublica, 2015)
  8. 2. «Традиційні цінності» (фестиваль ReSpublica, 2016)
  9. 1. «Петушки» (програма «Рік Хамерман за китайським календарем», 2016)

У 2018-му групі «Хамерман Знішує Віруси» виповнюється 21 рік. За цей час фрік-дует Володимира Пахолюка і Альберта Цукренко перебрався з Сум до Києва і пройшов тернистий шлях від електронної команди «для задротов» до культової формації, яка перетворює кожен свій концерт в арт-перформанс.

25 лютого «ХЗВ» виступлять в київському клубі Docker Pub зі святковою програмою «21 рік в адекваті». У цей вечір Вові і Альберту складуть компанію кращі інструменталісти країни. Басист Андрій Арнаутов, - аранжувальник пісень «ХЗВ» для святкового концерту, - 15 років жив і працював у Нью-Йорку, а також освоював майстерність гри на інструменті в Музичному коледжі Берклі. Авангардний і джазовий барабанщик Алекс Фантаєв виступав з Еріком Марієнталь, Лу Солоффом, Земфірою і Катею Chilly.

Піаністка Олександра Морозова пише музику для кіно і вже співпрацювала з «ХЗВ» раніше. Кларнетист Митя Герсимов відомий як фронтмен ансамблю Pushkin Klezmer Band. Тромбоніст Олександр Чаркін брав участь в проектах Дениса Дудко і Денніса Аду. А трубач Сергій Сидоренко грає не тільки з джазовими музикантами, але і з Тіною Кароль, Іриною Білик та іншими поп-виконавцями. Хіти та нові пісні «Хамерманов» зазвучать у стилях джаз, фанк, диско, кабаре і сальса.

За давньою традицією на концерті «ХЗВ» не обійдеться без провокаційних костюмів. Півнячі гриви, подушки замість голів, масонські піраміди - Пахолюк та Цукренко ніколи на надягають одні і ті ж наряди двічі. З кожним новим виходом на сцену музиканти валять глядачів в приємний шок.

У чому музиканти вийдуть на сцену 25 лютого - секрет. А поки Володимир Пахолюк спеціально для нас вибрав 10 кращих костюмів «ХЗВ» і коротко про них розповів.

10. Костюми Даші Астаф'євої (Львів, 2016)

Два роки тому ми нарешті зрозуміли, що група «Хамерман Знищує Віруси» грає флеш-рок. А найкрутіший артист всесвіту в жанрі «флешка з мінусом» - це Даша Астаф'єва. Ось і вирішили спародіювати її костюм на концерті у Львові.

Картон, чорну оксамитову папір, заколенкі і силіконові бретельки для ліфчиків купили на місці. Дошки перед виступом виготовив наш друг, засновник інтернет-каналу betv Ян Голуб, а допомагала йому організатор концерту Ляна Мицько. Шиньйон і грим забезпечила студія Iconic beauty studio.

Це костюм-трансформер - різні його модифікації ми використовуємо донині.

9. «Мирний сон» (Маріуполь, 2016)

У цих костюмах нам вдалося не тільки виступити, але і прогулятися по прифронтовим містом! Подушки і ковдри куплені в Маріуполі, черевики привезені з Києва.

8. Костюми на першому концерті з живою групою (Київ, клуб «Бабуїн», 2013)

Потужний, «чеховський» верх і багатообіцяючий низ. У такому вигляді ми вийшли до глядачів першого концерту «ХЗВ» з живим складом, який відбувся в маленькому київському підвальчику клубу «Бабуїн».

Альберт купив капці на Куренівському ринку, я замовив труси і панчохи в онлайн-секс-шопі. Фраки підігнали костюмери театру "Дах"; циліндри, пенсне і стімпанковской нашийники - Льоша галушки, творець фотостудії "Ретро-ательє". Дуже сексуально!

7. «Київські каштани» (Київ, клуб «44», 2013)

На спільному концерті з московською групою «Барто» ми вирішили показати, хто тут київський. Почали перебирати в голові асоціації зі столицею України. Торт, Кличко, повії - все не те! А як щодо каштанів? Просто і ефектно!

Справа була навесні, коли каштани в Києві якраз почали цвісти. Ми проїхалися за маршрутом тролейбуса №5, щоб вивідати місце, де їх можна нарвати. Зупинилися на каштанової алеї в районі Шулявки. Там ми безкарно зібрали дві сумки листя з квітами, які потім скріпили скотчем.

Дивно, чому до «ХЗВ» ніхто не додумався зробити такі костюми. Шкода тільки, що проіснували вони всього дві пісні.

6. «Глибинне ковбаска» (Львів, клуб «Сало», 2012)

Над цими костюмами ми особливо не працювали. Хтось запропонував надіти корсети - від цієї думки і танцювали.

Але корсети, лосини і пуанти потрібно було чимось збалансувати. Додали до них намордники і ковбасу, за формою нагадує про творчість багатьох українських гуртів. Її купили в магазині «Глибинне ковбаска», який став спонсором шоу. Саму ковбасу почали їсти прямо під час концерту.

5. Масони (Тернопіль, 2012)

Ми вирішили, що якщо виступимо на підтримку масонів - гарантовано станемо успішної групою.

Спочатку хотіли зробити з дроту шоломи у вигляді пірамід Ю Шинсе. Але вони вийшли кривими, так що від цієї ідеї відмовилися. На пірамідках - свинячі очі, кров на фартухах - теж свиняча.

До речі, саме ці фотографії «Хамерман Знищує Віруси» найчастіше публікують в пресі.

4. «Український Ку-Клукс-Клан» (Львів, клуб «Сало», 2013)

Ці костюми жахливо красиві - в буквальному сенсі цього слова. Ми подумали, що перетворення чогось настільки ж прекрасного, як українські «рушники», в щось реально страшне - метафора нашого життя. Навіть готові були б вийти на сцену в цих костюмах знову, якби робили шоу про метаморфози президента Порошенко.

«Рушники» куплені на львівському ринку, вила і поросят нам підігнали хлопці з клубу «Сало». Easy work.

3. «Кура і Греча» (фестиваль ReSpublica, 2015)

«Кура і Греча» - Інь і Янь української культури. Це національні символи достатку і універсальний засіб підкупу виборців перед виборами.

Курку і гречку ми за п'ять хвилин купили в магазині. Зате сам костюм робили кілька годин. Саша Довгий (автор багатьох костюмів «ХЗВ», художник, музикант, засновник київської арт-матерской ЕFIR і просто наш друг) мазав нас клеєм ПВА, обсипав гречкою, чекав, поки вона підсохне, і мазав далі. Я поголив ноги і руки будинку, щоб гречка приклеювалася до тіла краще, Альберт ж голився в готелі, через що забив каналізацію на кілька днів. Номер ми зас ** чи конкретно. Коли після нас в нього заїхала ONUKA, то з порогу запитала: «Тут что, засівалі?»

А взагалі це п *** дець які незручні костюми! Клей стягує шкіру, курячі ребра впиваються в голову, по обличчю стікає сукровиця. Зате під сценою глядачі зустрічали нас як The Beatles! Вони просто не могли повірити, що на Землі є такі ідіоти.

2. «Традиційні цінності» (фестиваль ReSpublica, 2016)

Влітку 2016- го «Хамерман Знищує Віруси» грали на двох фестивалях - ZAXIDFEST і ReSpublica. Обидва виступи ми вирішили об'єднати однією концепцією. Якщо на першому захищали нетрадиційні цінності, то на другому все було навпаки. Сітчасті майки «Адідас», гостроносі туфлі, безликі голі «телички» на «повідках» - що може бути для нас цінніше і традиційніше?

«Повідку» стали звичайні шкіряні ремені, які ми попросили у глядачів перед виступом. «Теличок» добровільно погодилися зіграти дві дівчини. Замість мішків ми наділи їм на голови простирадла з кам'янець-подільської готелю «Клеопатра», де нас поселили організатори. А «рушники» залишилися від костюмів «Українського Ку-Клукс-Клану».

До речі, саме через цих костюмів послідовники Марка Цукрберга забанили сторінку ХЗВ в Facebook. довелося створювати нову .

1. «Петушки» (програма «Рік Хамерман за китайським календарем», 2016)

Це шоу разом з китайським хором «Дінь-Дон» ми готували до 20-річчя групи. «Півник» - культурний герой 90-х і персонаж двох пісень «ХЗВ» з нашого першого альбому. Червоний півень був зображений на його обкладинці. З тих пір вважається одним з символів групи.

Костюми за традицією зробив Саша Довгий. Коли ми приходили до Сашка, щоб зняти мірки голови для масок, весь час напивалися і забували про роботу. Тому на виготовлення пішов цілий місяць. Кожен шматочок пластика на костюмах вирізаний руками. А для кріплення крил Саша використовував мудровані блоки на гумках.

«Півники» - настільки ж складна інженерна конструкція, наскільки і красива. Однозначну переможець рейтингу.

Фотографії надані музикантами. Автори фото: Олексій Карпович, Дмитро Карпюк, Шура Шишко, Юрій Стефаняк, Дмитро Тяжлов, Олександр Довгий, Олексій Заклецький, Vitaminka, Богдан Кутєпов, Надія Ройтман, Олександр Стахнів, Юлія Аппен, Дмитро Ступник, Юрій Ліфшиц, Павло Петрук, Арсен Джоджаев.

Концерт «ХЗВ» «21 рік в адекваті» відбудеться 25 лютого в Docker Pub

Концерт «ХЗВ» «21 рік в адекваті» відбудеться 25 лютого в Docker Pub

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що чекати від української музики в 2018 році

А як щодо каштанів?
Коли після нас в нього заїхала ONUKA, то з порогу запитала: «Тут что, засівалі?
Сітчасті майки «Адідас», гостроносі туфлі, безликі голі «телички» на «повідках» - що може бути для нас цінніше і традиційніше?

Новости