Tor Браузер: переходимо на темну сторону Мережі

Tor (The Onion Router) - це безкоштовне програмне забезпечення і відкрита мережа, яка дозволяє людям зберігати їх конфіденційність в Інтернеті. Tor був спочатку розроблений ВМС США для захисту урядових повідомлень США під час розвідувальних операцій. В даний час це некомерційна організація, основною метою якої є дослідження та розробка онлайн-інструментів конфіденційності.

Використовувати браузер Tor досить просто. Ви просто завантажуєте і встановлюєте Tor Browser до себе на комп'ютер (підтримує Windows, MacOS, GNU / Linux), він з легкістю замінить Firefox, Chrome або будь-який інший браузер, який ви зазвичай використовуєте. Для мобільного перегляду також є додаток Android під назвою Orbot . Tor Browser приховує вашу особистість і місце розташування в інтернеті шляхом маршрутизації всього трафіку через кілька анонімних серверів. Оскільки ваші дані проходять через безліч вузлів, коли ви використовуєте Tor, інтернет стає трохи повільніше.

Tor браузер також дозволяє обходити блокування сайтів в інтернеті, але він не може повністю гарантувати вашу конфіденційність і безпеку. Це як носити парасольку. Ви можете мати його з собою, але у вас не буде захисту від дощу, якщо будете використовуєте його неправильно. Тому необхідно знати і розуміти поради по використанню Tor, щоб забезпечити повну конфіденційність.

Використовуйте захищене з'єднання

Браузер Tor анонімізірует походження мережевого трафіку, але не шифрує ваш інтернет-трафік за межами мережі. З цієї причини ви завжди повинні використовувати захищене з'єднання (замочок і префікс https).

Використовуйте дистрибутиви на базі Linux

Операційна система Windows не найкращий вибір для використання Tor. Через помилки безпеки і вразливостей, присутніх в системі, ви Знижувати конфіденційність навіть при використанні Tor. Спробуйте використовувати дистрибутиви Tails і Whonix на базі Linux.

Вимикайте Flash і Java

Adobe Flash і Java можуть отримувати доступ до ваших даних. На деяких сайтах при відключенні цих технологій ви зможете досягти більш високого рівня захисту.

видаляйте cookie

Веб-сайти можуть використовувати cookie для відстеження активностей користувача і визначення реальної особистості. Тому ви завжди повинні видаляти файли при використанні Tor для захисту вашої особистої інформації.

Не використовуйте реальний e-mail

Не радимо використовувати свою реальну електронну пошту на веб-сайтах при використанні Tor. Tor використовується для захисту конфіденційності в Інтернеті і приховування реальної особистості. Як ви можете приховати свою реальну особистість, якщо ви даєте свій справжню адресу електронної пошти на веб-сайтах?

Не користуйтеся Google

Google відомий тим, що збирає інформацію про перегляди та пошукових запитах користувачів, щоб збільшити зростання доходів від реклами.

запуск Tor

Перед запуском Tor необхідно його правильно налаштувати, керуючись власними потребами. Якщо ви хочете використовувати Tor для того, щоб отримати доступ до заблокованого сайту, наприклад rutracker.org або linkedin.com, то виберіть кнопку «З'єднатися». Якщо вам потрібна повна конфіденційність, то потрібно вибрати варіант «Налаштувати».

Після настройки браузера, переконайтеся, що маршрутизація і анонімізація трафіку включена. Поруч з браузерної рядком повинна бути іконка Tor. Перевірити вірність налаштувань браузера можна тут .

Tor також є шлюзом в «Dark Web / Dark Net» - це інтернет в Інтернеті, який не індексується пошуковими системами. За оцінками аналітиків, контент даркнета перевищив в 500 разів обсяг контенту від звичайного інтернету. Мережа Tor дозволяє дозволяє розміщувати приховані веб-сайти, доступні тільки іншим користувачам Tor. Тому даркнета досить висока концентрація спільнот, які займаються незаконною діяльністю. Сайти в даркнета використовують домени «.onion», доступ до них можливий тільки через Tor.

Для пошуку звичайних сторінок можна використовувати Страндартное пошуковик DuckDuckGo.

Для пошуку .onion сторінок використовують пошукові системи:

  • not Evil (http://hss3uro2hsxfogfq.onion)
  • Torch (http://xmh57jrzrnw6insl.onion)
  • Ahmia (http://msydqstlz2kzerdg.onion)
  • Grams (http://s42qgnh4kesd5odo.onion)
  • Fess (http://searchl57jlgob74.onion)

Ознайомитися зі списком популярних сайтів (пошукові системи, форуми, торгові майданчики і ін.) В мережі Tor можна на сторінці The Hidden Wiki . Наприклад, в даркнета є дзеркало незалежного російськомовного книжкового співтовариства Флибуста . Також є каталоги TorLinks (http://torlinkbgs6aabns.onion) і OnioDir (http://dirnxxdraygbifgc.onion) c .onion-посиланнями.

є сервіс Hidden Answers з відгуками про все в мережі Tor. Якщо ви сумніваєтеся в .onion посиланням, то рекомендуємо зайти туди і пошукати відгуки.

Популярні торрент-трекери в Tor

  • Rutor (http://rutorc6mqdinc4cz.onion)
  • The Pirate Bay (http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion)
  • Поховав (http://jtm5j25w7fq5tubs.onion)

Форуми та соціальні мережі

  • Runion (https://lwplxqzvmgu43uff.onion/?x=1)
  • Facebook (https://facebookcorewwwi.onion)
  • Black Book (http://blkbook3fxhcsn3u.onion)
  • Onelon (http://onelonhoourmypmh.onion)
  • Впрівате (http://vprivate3qgxbmpq.onion)

Радимо при відвідуванні даркнета бути обережними, так як в мережі Tor досить велика кількість шахраїв. У наступному огляді ми розповімо про мости в браузері Tor і їх налаштування.

Як ви можете приховати свою реальну особистість, якщо ви даєте свій справжню адресу електронної пошти на веб-сайтах?
Onion/?

Новости