Торт із зефіру без випічки

  1. Горіховий зефірний торт без випічки: рецепт
  2. склад:
  3. склад:
  4. Десерт з фруктами і сметаною: рецепт і поради
  5. склад:
  6. приготування:

Кулінарія, яка не потребує випікання - знахідка для господинь, які бажають зробити смачну страву без особливих труднощів, а також в разі відсутності духовки. Найчастіше в таких рецептах фінальним етапом стає охолодження продукту, після чого він готовий до подачі на стіл. Серед подібних блюд - чізкейк деякі торти: наприклад, зефірний.

Горіховий зефірний торт без випічки: рецепт

Те, що для зефірного торта не потрібно духовка, не означає, що працювати з ним легко і просто: в силу особливостей рецептури, готують його майже 4 доби, хоча основний процес займає всього 30-40 хв. Але протягом кількох діб буде просочуватися, тому даний рецепт - не вихід, якщо «гості на порозі» .З підручних засобів знадобиться електрична кавомолка і міксер: без них буде складно обійтися.

склад:

  • Зефір - 1 кг
  • Розсипчасте печиво - 150 г
  • Горіхи - 400 г
  • Крем - на вибір

приготування:

  1. На стартовому етапі готуються всі інгредієнти. Горіхи необхідно подрібнити в крихту, що зручніше за все робити через кавомолку. Якщо її немає, можна скористатися блендером зі спеціальною насадкою або простий м'ясорубкою. При відсутності перерахованих вище приладів подрібнити горіхи вручну можна таким чином: зсипати в пакет, обернути рушником, і кілька разів пройтися по горіхів качалкою або дерев'яним молотком для м'яса. Деякі господині подрібнюють горіхи ножем, але це забирає чимало часу.
  2. Тепер настає черга зефіру. Якщо він здвоєний, половинки потрібно відокремити один від одного, і після цього у кожної з них видаляється верхівка. Потрібні своєрідні плоскі «медальйони» з зефіру, але зрізані піки не викидаються - вони стануть в нагоді згодом. Печиво, за аналогією з горіхами, потрібно прокрутити в блендері і зсипати в окрему миску: воно буде додано до торту на останньому етапі.
  3. Форма для такого торта - роз'ємна. За вказаною кількістю компонентів оптимальна буде кругла, діаметром в 25-27 см. Зефір в неї вкладається щільно, щоб на нижньому шарі не залишилося просвітів: їх закривають зрізаними раніше шапочками. Як тільки вийде нове «дно», його заливають кремом, пересипають горіхами, і знову починають укладати шар з зефіру. Подібна «вежа» будується до тих пір, поки не піде весь зефір. Останній рівень закінчується кремом, поверх якого розсипається мелене печиво. Перед тим, як прибрати вийшов торт в холодильник, його обертають харчовою плівкою.
  4. Через 3-4 діб блюдо можна подати до чаю.

Варіанти крему для зефірного тортика

Найбільш часто зефірний торт готується з заварним кремом. Він складніше класичного, замішаного на вершках, а також має більш високий% жирності, але повітряному зефіру підходить якнайкраще.

склад:

  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Вершкове масло - 180 г
  • Молоко - 200 мл
  • Ванільний цукор, лимонна цедра - за смаком

приготування:

  1. У металевій каструлі доводиться до кипіння свіже молоко: ідеально, щоб йому було не більше 2-х днів з моменту дати розливу, інакше рідина почне згортатися.
  2. Потім в нього повільно всипається цукор і збиті яйця, і вся суміш уварюється на повільному вогні, поки не почне загусати. Процес зазвичай займає 10-15 хв, після яких каструля знімається з плити, і крему дають можливість охолонути.
  3. В цей час розм'якшити масло збивається міксером і обережно поєднується з іншими компонентами.
  4. Ванільний цукор і ін. Інгредієнти вводяться разом зі звичайним цукром, якщо це необхідно.

Існує більш простий і менш калорійний рецепт заварного крему, який можна використовувати для зефірного торта. На його створення йде вже 400 мл свіжого молока, а також 3-4 великих курячих яйця, ванільний цукор, 50 г цукрової пудри і стільки ж пшеничного борошна. У яєць поділяються жовтки і білки, останні можна утилізувати - в кремі вони не з'являться, а можна з них приготувати тістечка безе. Жовтки збиваються з цукровою пудрою і ванільним цукром, обережно тонкою цівкою вливаються в закипаюче на плиті молоко, і рідина вимішує до однорідної консистенції. Потім туди підсипається борошно, потужність конфорки зменшується до мінімуму, і крем вариться до густоти.

Але найлегший і швидкий в приготуванні крем для торта з зефіру без випічки - білковий. Для цього береться 3-4 яєчних білка, які повинні бути охолодженими, така ж холодна вода в обсязі 100 мл, і цукрова пудра - 200 г. Або з'єднуються в пропорції 3: 1 цукрова пудра і какао-порошок, якщо Ви хочете отримати шоколадний крем . Воду необхідно закип'ятити разом з цукровою пудрою, проварити на середньому вогні 40 хв, і в отриманий сироп всипати какао-порошок. Поки суміш продовжує варитися, але вже на малій потужності, в окремій мисці білки збиваються з дрібкою солі і краплею лимонного соку. Як тільки білки перетворяться в не опадають піну, в них повільно вливається отриманий сироп, заздалегідь трохи охолоджений. На завершення, крем збивається 5-7 хв. в блендері або міксером.

Десерт з фруктами і сметаною: рецепт і поради

Дорогому торту з кондитерської нітрохи не поступається холодний зефірний, приготований за допомогою бісквітних коржів, прикрашений фруктами і сметанним кремом. Він не вимагає тривалого охолодження, тому якщо Ви очікуєте гостей, можна зайнятися приготуванням такого блюда з вечора: до ранку все буде в кращому вигляді.

склад:

для коржів

  • Яйце - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Борошно - 1 ст.

Для основного шару

  • Зефір здвоєний - 10 шт.
  • Курага і чорнослив - по 100 г
  • Фрукти - за смаком
  • Для крему:
  • Жирна сметана (вершки) - 400 г
  • Цукрова пудра - 100 г

приготування:

  1. Щоб приготувати основу для торта, доведеться вдатися до духовки: поки вона розігрівається до 180 градусів, яйця збиваються з цукровою пудрою і борошном, туди ж вводиться розпушувач або гашене сода (1/2 ч.л.), і можна додати 2 ст.л . какао-порошку. Тісто виливається в круглу роз'ємну форму, розрівнюється, і майбутній бісквіт вноситься в духовку, де буде стояти 15-20 хв. Рекомендовано випікати на режимі примусової конвекції, щоб не допустити нерівномірного приготування. Готовність легко перевіряється дерев'яною паличкою: при її виведенні з бісквіту на ній не повинно бути вологих ділянок.
  2. Поки бісквіт остигає, готується основний шар холодного торта: зефір розрізається впоперек 2 рази, щоб з кожної половинки отримати 3 плоских кола. Фрукти також діляться на невеликі тонкі кола, за винятком полуниці - її досить порізати навпіл, якщо ягоди не великі. Сухофрукти можна використовувати без подрібнення. Якщо Ви використовуєте заморожені фрукти та ягоди, з них потрібно видалити зайву вологу, перш ніж починати збирати зефірний торт, інакше вся рідина виявиться в ньому. До того ж, якщо Ви бажаєте використовувати цитрусові (наприклад, мандарини), сметанний крем краще замінити на білковий заварний.
  3. Тепер необхідно замісити крем: від вершків (вони в даному випадку краще крему) видаляється зайва рідина, вони з'єднуються з цукровою пудрою і збиваються на середній швидкості за допомогою міксера. Тривалість процесу залежить від жирності і свіжості основного продукту, тому орієнтуйтеся на зовнішній вигляд суміші: повинна вийти міцна повітряна маса. Для аромату можна сюди всипати дрібку ваніліну, але зробити це потрібно одночасно з додаванням цукрової пудри.
  4. Остиглий бісквіт розрізається поперечною лінією посередині, внаслідок чого залишається 2 коржа. Нижній змащується готовим кремом, після чого на ньому розташовується шар зефіру, який перекривають фрукти. Для кращого зчеплення між кожним шаром поміщається невелика кількість крему. Коли всі фрукти і зефір будуть витрачені, їх знову поливають кремом і накривають залишилися коржем. Його також потрібно змастити кремом, а зверху можна декорувати тертим шоколадом або кольоровий мастикою. На охолодження зефірного торта йде 4-5 ч, але краще йому дати можливість простояти в холодильнику всю ніч.

Читайте також:

Холодні торти без випічки - відмінна альтернатива класичним варіантам, особливо при модифікації рецепта, адже можна отримати легкий і швидкий десерт, який порадує Вас і домашніх, а то і випадкових гостей. Спробуйте приготувати торт з зефіру і переконайтеся в цьому самостійно!

Новости