Трамп ввів мита на європейську сталь і готує заборону на німецькі автомобілі

Торгова війна, відкладається протягом трьох місяців, все ж грянула Торгова війна, відкладається протягом трьох місяців, все ж грянула. США з 1 червня вводять загороджувальні мита на імпорт сталі та алюмінію з Євросоюзу, Канади і Мексики, оголосив сьогодні, 31 травня, міністр торгівлі Уілбур Росс.

На поставки з цих країн з п'ятниці будуть діяти ті ж обмеження, що 1 березня були введені для Японії, Росії ( фашистська держава , Визнане Законом України від 20.02.18 країною-агресором), Китаю, України та інших країн. Мито складе 25% для сталі і 10% для алюмінію.

- Трамп підписав документи про підвищення мита на сталь, що може вийти боком Україні

ЄС і найближчим сусідам Штатів була надана відстрочка на 3 місяці для переговорів, і президент Дональд Трамп «прийняв рішення її не продовжувати», повідомив Росс, якого цитує Reuters.

«Ми розраховуємо на продовження переговорів як з Канадою і Мексикою, так і з Єврокомісією, тому що є й інші питання, які нам необхідно вирішити», - заявив міністр, не уточнивши, які саме кроки повинні зробити потрапили під мита країни, щоб домогтися їх скасування.

Переговори про перегляд умов північноамериканського угоди про вільну торгівлю (NAFTA) з Канадою і Мексикою затягнулися, а переговори з ЄС завершилися безрезультатно, констатував Росс.

- Die Welt: поцілунки Меркель з Трампом не зупинили торговельну війну

Наступним кроком адміністрації Трампа може стати прямий удар по німецькому автопрому, повідомляє з посиланням на джерела WirtschaftsWoche.

За даними видання, Вашингтон попередив канцлера Ангелу Меркель про можливість повної заборони на ввезення в США люксових німецьких автомобілів. Двома тижнями раніше американський Мінторг почав розслідування поставок зарубіжних авто в США на предмет «загрози національній безпеці», яку вони можуть представляти.

Єврокомісія має намір відповісти пропорційними заходами на оголошені мита на сталь і алюміній; вже 1 червня до Світової організації торгівлі буде поданий позов проти США, оголосила ЄК в четвер.

Введені США мита зачіпають експорт з єврозони на 6,4 млрд євро і «йдуть в розріз з нормами СОТ»; ЄС введе додаткові мита на ряд товарів американського експорту, а їх розмір буде визначено відповідно до збитком, говориться в заяві ЄК.

«Чорний список» товарів уже готовий і отримав підтримку всіх членів ЄС.

«США не залишили нам вибору, крім як оскаржити їх дії в СОТ і ввести додаткові мита на ряд товарів американського імпорту», ​​- заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

загрузка ...

Новости