Транспорт Коростенського району

Коростенський район досить добре обладнаний транспортними розв'язками

Коростенський район досить добре обладнаний транспортними розв'язками. Через район проходять 5 залізничних магістралей в напрямку на Києва, Новоград-Волинського, Овруча, Олевська, Житомира, є 6 автомагістралей маштабів країни і 1 трансєвропейська траса Київ-Варшава. Завдяки цьому дістатися до будь-якого населеного пункту можна приміським залізничним транспортом або меджугороднимі / приміськими автобусами і не складе особливих труднощів. Також можна замовити таксі в будь-яке село 24 години на добу, таксисти їдуть охоче, автодороги досить прохідні.

Головна роль в транспортно-економічним зв'язкам Коростенщини належить залізничному і автомобільному транспорту. Коростень є одним з найбільших залізничних вузлів України. У ньому перетинаються такі важливі залізничні магістралі, як Одеса-Санкт-Петербург, Київ-Ковель, Київ-Львів-Ужгород, Львів-Луганськ. Через Коростенський залізничний вузол здійснюються не тільки внутрішні українські транспортно-економічні зв'язки, але і з країнами ближнього і далекого зарубіжжя.

Загальна експлуатаційна довжина тільки магістральних залізниць в межах Коростенщини становить 250 км. Тобто на 1000 кв. км території припадає 141 км, в той час як в середньому по Україні та Житомирській області цей показник становить лише 38 км. Ділянки залізниці від Коростеня в напрямку на Київ і Новоград-Волинський електрифіковані. Крім магістральних залізниць в межах Коростенщини є більше 50 км під'їзних шляхів. В межах району. є 17 залізничних станцій і зупиночних пунктів.

У вантажообігу, крім транзитних вантажів, важливу роль відіграють і вантажі, що відправляються з місцевих підприємств. Це в першу чергу продукція кар'єрів і щебзаводів, залізобетонні вироби і конструкції, машини і обладнання, деревина та вироби з неї.

Серед вантажів, що прибувають на залізничний вузол для місцевих споживачів, переважають вугілля, нафтопродукти, цемент, мінеральні добрива, метал, машини та обладнання, цукор, зернопродукти. З Коростеня щодоби відправляється близько 80 тис. Тонн вантажів, 24 пасажирських поїзди і близько 36 тис. Пасажирів.

Великий відсоток вантажообігу припадає на автомобільний транспорт. Особливо велика його роль у внутрішніх перевезеннях і зв'язках, в першу чергу в перевезенні продукції сільського господарства і пасажирів на приміських лініях. Через Коростенський район проходять шляхи державного та міждержавного значення. Це магістралі Київ-Ковель, а далі в європейські країни, і Житомир-Мозир. Протяжність доріг загальнодержавного значення 132 км і місцевого значення з твердим покриттям майже 440 км. На транспортних артеріях побудовано 30 мостів і шляхопроводів.

Перевезення пасажирів в межах району здійснюють 6 приватних підприємців і ТОВ «Автосвіт ЛТД». 24 приміські маршрути охоплюють 103 населених пункти району, рівень охоплення населених пунктів становить 95,4%, що є одним з найвищих в області. У 2007 році перевізниками було перевезено понад 430 тис. Пасажирів, з них 261 тис. Пільгових категорій, що є додатковим тиском на бюджет.

ТОВ «Автосвіт ЛТД і 4 приватні підприємці в режимі маршрутного таксі здійснюють перевезення пасажирів по 14-ю міською маршрутами в різних напрямках міста. Загальна протяжність маршрутів складає майже 100 км, і за добу перевізники виконують понад тисячу рейсів перевозячи близько 20 тис. Пасажирів. Послуги з перевезення пасажирів на таксі в межах міста і району здійснюють мале приватне підприємство «Інтермед», радіо-таксі «055», радіо-таксі «СК», радіо-таксі «Універсал-Авто», і 170 приватних підприємців, що мають дозвіл на цей вид діяльності. Вантажні перевезення здійснюються автомобільним транспортом державного підприємства «Євро транс», ТОВ «Євро», транспортом організацій і підприємств міста та району, приватними перевізниками.

міжміський автотранспорт

міжміський автовокзал

Розклад руху

Залізничний транспорт

Розклад поїздів

Розклад поїздів

Розклад електричок

Розклад електричок

Залізничний вокзал

Залізничний вокзал

Новости