Трекінгові черевики Mammut PACIFIC CREST GTX MEN

Купити трекінгові черевики в регіонах не так і просто
Купити трекінгові черевики в регіонах не так і просто. Купівля через інтернет магазин чревата придбанням невдалої взуття-так як без примірки навіть відмінні за характеристиками і відгуками черевики на перевірку можуть виявитися незручними і непридатними. При цьому мережа магазинів Тріал-спорт є в багатьох регіонах. У зв'язку з цим вирішив поділитися своїм досвідом придбання трекінгові черевик, які я вибирав для гірського туризму зі складністю проходження перевалів 1, 2 - А, Б для літа і міжсезоння.
Рік тому дочекавшись певних знижок в магазині Тріал-спорт, поїхав в найближчий магазин 100 км. від будинку-інших варіантів немає. Ремарка- "Взагалі, для літа роблю покупки взимку, для зими влітку-з метою економії сімейного бюджету". Заздалегідь не націлювався на якусь модель-розуміючи що розміри можуть бути однакові а особливості стопи немає. У магазині з наявного там асортименту на свій розмір 43 поміряв все. У найбільш зручних походив хвилин 15-20. І як розумієте найзручніші виявилися Mammut PACIFIC GTX виробництва Румунії 2014 року, маса 1 черевика 890 грам, матеріал - Мембрана Gore-Tex, подошва- Vibram MT-Traction II, від вивихи система Rolling Concept, Система Motion Control- динамічна підтримка стопи і ін . 11 000 рублів. Серйозніші моделі (Моммут і Лову) виявилися незручними.
На жаль перед походом "пообность" черевики сильно не вдалося і в похід на 10-12 днів довелося вирушати практично в нових черевиках.
плюси:
1. Зручні для проходження з рюкзаком 40 кг пересіченій, похилій місцевості, по курумніка і льодовику. У міру жорсткі і гнучкі.
2. Чи дійсно добре утримують ноги від вивиху і притримують голеностоп. Було з рюкзаком нога зривалася зі схилу, з мокрого каменю - НЕ підверталася.
3. Підошва добре тримає на сухому курумніка, різні породи каменю, щільному снігу, бруду, на стовбурах дерев.
4. Непогано відводиться тепло і волога. Раз зсковзнувши в озеро підступ в воду-через 30 хв відчуття вологих ніг наче й не було.
5. Зручна і швидка шнурівка. На відміну від інших черевиків зручно і легко взувати, без шкоди для інших функцій черевика.
6. Хоча і нові ботінкі- ніяких потертостей- крім ...
7. Не дивлячись на те що немає спеціальних яскраво виражених виступів на підошві - кігті сидять і триматися добре, черевики від кішок в потрібному місці захищені.
8. Черевик зовні в міру прогумований і захищений від каменю. Захищені від мокрого снігу, бруду - тримають добре всередину не проникає. Пол дня по дощу і бруду витримали.
9. У спеку до +30 градусів з легкими трекингової носками і в мороз до - 20 (якщо довго не стояти) - цілком комфортно.
10. Сохнут за часом среднестатістіческі- нешвидко.
11. Зовнішній матеріал черевик міцний і кущів не боїться (в розумних межах).
мінуси:
1. Раніше читав що на мокрому курумніка підошва Vibram скользкая- так і є-як на лижах. І я не перебільшую. У дощ ходити вкрай не рекомендую. І хоча на підошві вставки з різного матеріалу на швидкість ковзання не впливає. При цьому на льоду держат- дивно.
2. Після першого ж походу на підошві в районі вз'ема відшарувалася гума, довелося проклеювати.
3. Можливо це тільки в мене, але на кінчиках тільки великих пальців утворилися надави- синці. При цьому взуття по нозі підходить ідеально, на носках шва немає, пальці не упираються, нога не бовтається.
В цілому черевики своїми системами сподобалися, хоча і виглядають не так надійно. Підошва як видно жорсткої експлуатації довго не витримає. При цьому запас протектора пристойний. Зовні шви не дивлячись на пересування і по чагарниках карликової берези не постраждали (на відміну від одягу і гамаші) - чим був приємно здивований.
Сподіваюся мій досвід виявиться корисним. На питання відповім. Успіху і успіхів.

Новости