Тренч - Інтерв'ю з Крістофером Бейлі

Burberry одягли в тренчі і сфотографували наймодніших героїв Східної Європи для проекту Аrt of the Trench, вернісаж якого відбудеться в Києві 25 жовтня. Про красу знаменитого двобортного плаща креативний директор Будинку Крістофер Бейлі розповів Тетяні Соловей

"Я отримував багато листів від різних людей з фотографіями тренчей. Хтось носить батьківський, хтось купив вінтажний і хоче показати його стилізації. Пам'ятаю, як вкрай круто виглядав один літній джентльмен в тренчі мало не часів Другої світової. Я подумав: у нас стільки історій, що варто ними поділитися. Мені захотілося зробити щось на зразок фотоальбому, але онлайн ",? - розповідає креативний директор Burberry Крістофер Бейлі про те, як з'явилася ідея проекту Art of the Trench в 2009 році.

- розповідає креативний директор Burberry Крістофер Бейлі про те, як з'явилася ідея проекту Art of the Trench в 2009 році

Перші фото зняв головний street-fashion-фотограф Скотт Шуман, а потім проект почав жити своїм життям. Платформа поповнюється як тематичними зйомками, так і аматорськими фото всіх бажаючих. Будь-хто може завантажити свій знімок в тренчі на сайт artofthetrench.com і чекати результату. Крістофер Бейлі особисто відбирає фото, і на сайті з'являються ті, які відповідають ідеї проекту.

Цього літа Burberry знімали продовження проекту в Східній Європі - Азербайджані, Грузії, Казахстані, Росії та Україні, а також у Вірменії.

Україна стане першою країною, де його представлять. За словами співробітників Helen Marlen Group, які проводили зйомки і організують виставку в Україні, підготовка зайняла приблизно 10 місяців - завдяки цьому всіх героїв відзняли швидко, всього за три дні. Серед учасників - креативний клас: інсайдери - засновник української версії Buro 24/7 Ася Мхітарян, старший редактор відділу моди українського Vogue Юлія Пелипас, дизайнер Саша Каневський, it-girl Віта Кін, телеведуча Маша Єфросиніна, а також музикант Олег Скрипка і продюсер Роман Кіндрачук .

Серед учасників - креативний клас: інсайдери - засновник української версії Buro 24/7 Ася Мхітарян, старший редактор відділу моди українського Vogue Юлія Пелипас, дизайнер Саша Каневський, it-girl Віта Кін, телеведуча Маша Єфросиніна, а також музикант Олег Скрипка і продюсер Роман Кіндрачук

Телеведуча і продюсер Маша Єфросиніна

Телеведуча і продюсер Маша Єфросиніна

Власник компанії Radioactivefilm Роман Кіндрачук

«Я постійно заходжу на сайт, щоб побачити щось нове - то, як носять тренчі абсолютно різні люди. Найцікавіше: ми самі це робимо - і речі, і проект,? - і наші зусилля окупаються сторицею. Це колосально надихає - бачити, як річ живе на вулиці і як іноді вона повністю змінює людину »,? - розповідає Крістофер Бейлі, який і сам міг би брати участь у проекті.


Міжнародний fashion-консультант Мирослава Дума


Модель Евеліна Мамбетова

Керуючий партнер Ulyana Sergeenko Couture Фрол Бурімскій

У нього є дідусів тренч, якому більше 60 років. Класичний бежевий, з запатентованого ще Томасом Берберрі габардину, щільного, непромокаючої, на підкладці в бежево? Червоно-чорну клітинку Burberry. Словом, класика жанру. «Це дуже жива частина мого дитинства - мій дідусь в тренчі, який він часто носив. Тоді я навіть на секунду не міг уявити, що коли-небудь буду пов'язаний з цією компанією,? - згадує дизайнер.? - Є і ще один збіг. Одна з наших головних фабрик знаходиться в Йоркширі, в 20-30 хвилинах їзди від мого будинку. Вважаю, мій спадковий тренч був пошитий саме там. Приголомшливо, так? »Фабрика жива до сих пір - там вручну шиються тренчі на замовлення, для Bespoke Service, який доступний онлайн. Можна зайти на сайт Burberry, вибрати фасон, матеріал, колір, декор, деталі і через два місяці отримати готовий виріб. Його пошиють недалеко від будинку Крістофера Бейлі, в Йоркширі, куди він їздить при кожному зручному випадку. Там, за його словами, є найголовніше - поля, вівці, його улюблений місцевий паб і рибний ресторан, господар якого завжди дивується, навіщо Крістоферу знову потрібно їхати в Лондон, адже тут, в Йоркширі, так добре.

ФОТОГРАФІЇ ПРОЕКТУ ART OF THE TRENCH,

ЯКІ ЦЬОГО ЛІТА знімати

В КРАЇНАХ СХІДНОЇ ЄВРОПИ,

ВПЕРШЕ презентуватимуть В УКРАЇНІ

Про таких збіги впору писати казку з хорошим кінцем. Як Спляча красуня, легендарний британський бренд чекав свого рятівника - того, хто дасть йому нове життя. Коли Крістофер прийшов працювати в компанію в 2001? М, там був повний хаос. Кількість ліцензій, за якими проводилося що завгодно під ім'ям Burberry, не піддавалося рахунку. Статусний бренд, колись вважався символом Британської імперії, тепер був цікавий хіба що історикам моди. Носити Burberry вважалося долею літніх Есквайр, і колишня слава стрімко згасала.


Дизайнер Олександр Каневський

З першої колекції Крістофера Бейлі, сезону осінь-зима - 2002 продажі почали рости, а імідж пішов на поправку. Про марку заговорили не тільки консервативні батьки, а й їх рок-н? Ролльствующіе діти. Класична рекламна кампанія Burberry Prorsum тих часів: пікнік, на якому вся сім'я - від старих до дітей - одностайно радіє життю на тлі стриманих англійських пейзажів. Начебто класичного портрета сім'ї Чарльза і Діани з маленькими принцами роботи Сноудона. Всі герої - зрозуміло, в тренчах, з аксесуарами в клітку - в об'єктиві Маріо Тестіно (він беззмінний фотограф всіх рекламних кампаній Burberry з 1998 року). На першому плані - британські топ-моделі Лілі Дональдсон, Стелла Теннант, Кейт Мосс, Агнесс Дейн, актори Едді Редмейн і Сем Райлі і плеяда молодих музикантів.

На сухому виробничому мовою Крістофер Бейлі іменується головним креативним директором Burberry і відповідає за все: дизайн колекцій (чоловічих і жіночих для основної Burberry Prorsum, дитячої лінії і демократичною Burberry London), рекламні кампанії, інтер'єри бутиків і музику на показах. «Коли я прийшов в компанію, вона нагадувала прекрасний діамант, покритий пилом. Нове бачення потрібно було впроваджувати на всіх рівнях. Для мене важливо створити в компанії творчу атмосферу, такий собі загальний котел креативної енергії, який допоможе конструювати бренд у всіх деталях, від упаковки товару до інтернет-магазину. Це Будинок з приголомшливою історією, тут і так все вже є, багато створено і придумано до нас. Треба тільки привнести в нього живу енергію і відповідність духу часу ».


Бейлі дбайливо вбудовувати спадщина марки в сучасне життя. Почав робити тренчі не тільки з габардину, а й зі шкіри, пластика, замші і хутра. Грати з фасоном, перетворюючи його то в укорочений жакет, то в платті з армійськими деталями. Класичний бежевий він доповнив природного палітрою - моховитим зеленим, відтінками мокрого каменю, осіннього листя,? - а також африканськими принтами, як у минулорічній літньої колекції, і грайливими сердечками, як в новій осінньо-зимової. А на базі класичної клітини Бейлі зробив кілька варіацій - димчастих і з смужками різного розміру.

«У Burberry приголомшлива історія,? - Крістофер Бейлі, кавалер ордена Британської імперії з 2009 року, говорить про бренд з ентузіазмом.? - Завжди знаходиш щось нове. Необов'язково щось конкретне, на кшталт фасону або силуету, іноді це просто відчуття, новий погляд на архів, який я переглянув вже тисячі разів. Це як перечитувати улюблені книги і знаходити в них приховані смисли. Наприклад, справжнім відкриттям для мене став колір в колекціях Томаса Берберрі. Він дуже любив криваво? Червоний ».Тепер цей колір прописався в колекціях назавжди. Наприклад, строге плаття-футляр з погонами і накладними кишенями яскраво-червоного кольору з нової колекції - пряма цитата.

ПРОЕКТ ART OF THE TRENCH БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ В 2009 РОЦІ.

ПЕРШІ ФОТО ЛЮДЕЙ В тренч BURBERRY ЗНЯВ ДЛЯ ОНЛАЙН-АЛЬБОМУ

ФОТОГРАФ БЛОГУ THE SARTORIALIST СКОТТ ШУМАН. СЬОГОДНІ УЧАСНИКОМ МОЖЕ СТАТИ БУДЬ - ПОТРІБНО ЗАГРУЗИТЬ СВІЙ ЗНІМОК У тренч НА САЙТ ARTOFTHETRENCH.COM . КРЕАТИВНИЙ ДИРЕКТОР КРІСТОФЕР БЕЙЛІ ОСОБИСТО ВІДБИРАЄ ФОТО,

І НА САЙТІ З'ЯВЛЯЮТЬСЯ ТЕ, ЩО ВІДПОВІДАЮТЬ ІДЕЇ ПРОЕКТУ

Під маркою Burberry її творець робив Суперпрактичний речі, якими можна було користуватися все життя. Тепер Крістофер Бейлі зі своєю командою представляє десять жіночих і чоловічих колекцій на рік, але і при такому потоці речей Burberry судилося довге життя в гардеробі. «Я не люблю недоступні речі, в яких відчуваєш себе невпевнено. Коли створюєш дизайн чого б то не було - будівлі або сумки, включається безліч факторів: естетика, емоції, функціональність,? - пояснює він.? - У підсумку важливо те, як людям буде житися з цим ». За цим принципом він створює не тільки колекції, а й магазини - реальні і онлайн.

У габардинові тренчі Томаса Берберрі одягалася британська армія, а вчені начебто Руаля Амундсена в екіпіровці Burberry відправлялися підкорювати Південний полюс. «Зараз наші інновації націлені на Інтернет. Ми створюємо цей світ, відкриваємо його і вивчаємо. По суті, в модному світі ми є першовідкривачами Діджитал-сфери »,? - каже Крістофер Бейлі. Burberry був першим брендом, який провів онлайн-трансляцію показу в 2009 році і представив сервіс runway to reality, що дозволяє купувати тренчі і сумки під час показу, за 6 місяців до того, як вони з'являться в продажу. У новому сезоні марка презентувала проект Burberry Kisses: через сайт можна відправити повітряний поцілунок в будь-яку точку світу і простежити, як він летить через моря і країни до свого адресату.

Коли в Лондоні йде дощ, в штаб-квартирі Horseferry House в Вестмінстері можна спостерігати приголомшливий акустичний ефект. Архітектура підсилює шум дощу в два-три рази, і на першому поверсі звук досягає максимальної гучності. Відчуття - ніби ти на концерті. Придумав цю конструкцію будівлі меломан Крістофер Бейлі слухає цей концерт уривками. Його офіс - на 7? Му поверсі, і тут більше світла, а звукові ефекти - для співробітників та вразливих гостей на зразок мене.

У кабінеті Крістофера - порядок трудоголіка. Чистий стіл, комп'ютер, великий стіл для нарад - робоча дисципліна. Під час розмови Крістофер дякує за кожне питання так, ніби чує його вперше, підтверджуючи репутацію скромного і уважного людини. «Щоб виростити его, потрібен час. У мене його немає »,? - жартує він. «Це людина, з яким хочеться дружити. Справжній англійський джентльмен »,? - переконують мене співробітниці офісу.

Тема англійських джентльменів мене дуже цікавить. «Англійська стиль розкривається в деталях,? - пояснює мені Крістофер Бейлі. - Він об'єднує різні світи. З одного боку, формальна класичний одяг, з іншого - британський бунтарський дух. Наприклад, наряд може бути дуже насиченим і колоритним за кольором, але якщо зверху надягти тренч, все це буде чудово виглядати дощовим недільним днем ​​в передмістях Лондона. Такі зіткнення світів і визначають світ Burberry ». Як і його власний. «Обожнюю зміну погоди,? - каже Крістофер.? - Я б нудьгував, якби жив там, де завжди сонячно або холодно. Добре опинитися в саду, коли там сонце, а потім раптом починається дощ. І після холодного осіннього дощу розпалити камін і вдихати запах палаючого дерева ».

СТОРІНКИ ІСТОРІЇ

Томас Барбері в 1880-м винайшов, а в 1888-м запатентував принесла йому славу унікальну промокне в непогоду тканину - габардин.

Томас Барбері в 1880-м винайшов, а в 1888-м запатентував принесла йому славу унікальну промокне в непогоду тканину - габардин

Титульна лінія Burberry Prorsum була представлена ​​в 1998 році.

Титульна лінія Burberry Prorsum була представлена ​​в 1998 році

На початку минулого століття під маркою Burberry випускалися цільові костюми - для автомобілістів і мотогонщиків, авіаторів і лижників, а габардинові пальто носили полісмени та офіцери британської армії. У 30? е з'явилася лінія одягу для жінок. Тренчі в їх сучасному вигляді з'явилися в 60? х.

х

При пошитті тренчей Burberry частина операцій ви виконується вручну.

При пошитті тренчей Burberry частина операцій ви виконується вручну

Все закадрові подробиці інтерв'ю Тетяни Соловей з Крістофером Бейлі читайте в її блозі на сайті.

Мені захотілося зробити щось на зразок фотоальбому, але онлайн ",?
Найцікавіше: ми самі це робимо - і речі, і проект,?
Це колосально надихає - бачити, як річ живе на вулиці і як іноді вона повністю змінює людину »,?
Класичний бежевий, з запатентованого ще Томасом Берберрі габардину, щільного, непромокаючої, на підкладці в бежево?
Тоді я навіть на секунду не міг уявити, що коли-небудь буду пов'язаний з цією компанією,?
Приголомшливо, так?
Коли Крістофер прийшов працювати в компанію в 2001?
Про марку заговорили не тільки консервативні батьки, а й їх рок-н?
Класичний бежевий він доповнив природного палітрою - моховитим зеленим, відтінками мокрого каменю, осіннього листя,?
«У Burberry приголомшлива історія,?

Новости