Трудитися на перспективу | залізничник Білорусі

На підсумковому засіданні техніко-економічної ради Барановичського відділення проаналізували результати роботи минулого року і намітили плани на поточний.

Стартував ТЕС з вручення дипломів лауреатам премії імені машиніста В Стартував ТЕС з вручення дипломів лауреатам премії імені машиніста В. А. Яцкевич. Переможцям їх вручив головний інженер Білоруської залізниці Валерій Шубадеров. У числі тих, хто удостоєний престижної нагороди, не тільки підприємства, але і відділення. А це означає, що минулий рік для Барановицька залізничників був вельми успішним.
«Ми проводимо модернізацію засобів зв'язку на ділянці Микашевичи - Лунинець, в даний час ввели в тимчасову експлуатацію кабельну лінію, що дозволило переключити на неї існуючі ланцюги зв'язку. Отримали 16 нових електровозів серії БКГ і на базі локомотивного депо Барановичі організували цех по обслуговуванню і ремонту цієї техніки. Багато чого зроблено з питань охорони праці, поліпшено стан безпеки руху поїздів. Але є ряд напрямків, над якими належить цілеспрямовано попрацювати », - зазначив, відкриваючи засідання ТЕСА, начальник Барановичського відділення Сергій Чепелів.
У минулому році у відділенні зменшилася і кількість подій, пов'язаних з порушеннями безпеки руху, і кількість відмов технічних засобів. Разом з тим, є ряд невирішених питань, що стосуються планової та системної роботи. Головний ревізор відділення Валерій Руцький особливу увагу загострив на необхідності поліпшення виробничої і технологічної дисципліни, якості інструктажів та технічного навчання, строгому дотриманні технології ремонту рухомого складу і технічних пристроїв, а також недостатній контроль і вимогливості керівників в питаннях якості виконання робіт. Ще одне «вузьке» місце, яке визначив Валерій Володимирович, - це вкрай несприятлива ситуація, яка склалася з наявністю локомотивних бригад на обсяг виконуваної роботи і забезпеченням безперебійного руху поїздів. Причина - відсутність в депо резерву для навчання за спеціальністю «помічник машиніста» і «машиніст». У зв'язку з цим на ТЕСе було піднято і питання підготовки таких фахівців галузевими навчальними закладами.
«На жаль, сьогодні ми змушені констатувати, що рівень знань, з яким випускники профільних ліцеїв і коледжів приходять на підприємства, недостатній. Потрібно піднімати міру відповідальності тих, хто безпосередньо бере участь у забезпеченні безпеки руху. Людина повинна розуміти, що від результату його праці залежить підсумок роботи всього 13-тисячного колективу відділення », - коментуючи виступ головного ревізора, підкреслив начальник відділення Сергій Чепелів.
У минулому році Барановицька відділенням перевезено понад 56 млн. Тонн вантажів, що майже на 13,2% вище рівня 2016- го. Разом з тим, з різних причин не виконані показники по навантаженню і середній вазі поїзда. Заявки вантажовідправників не завжди виконувалися в повному обсязі через брак піввагонів.
ВАТ «Красносельскстройматеріали» часом і зовсім зупиняло виробництво в зв'язку з поломками устаткування.
В результаті відвантаження цементу на внутрішній ринок знизилася. Компенсувати втрати Барановицька залізничники частково змогли за рахунок інших вантажів. До співпраці залучені 69 нових вантажовідправників.
Багато уваги в відділенні приділено експорту послуг - валютна виручка склала понад 4,8 млн. Доларів. Це 138% до плану та 144% до рівня 2016 року. За минулий рік в напрямку Схід - Захід через білорусько-польські прикордонні переходи відділення перевезено 3920,9 тис. Тонн вантажів. Через прикордонний перехід Брузги - Кузня Білостоцька планується пропуск прискорених контейнерних поїздів в повідомленні Китай - Європа - Китай. До червня їх кількість має зрости до однієї пари на добу. Також Барановицька залізничники мають намір почати пропуск контейнерних поїздів через прикордонний перехід Свислочь - Семянувка з перевантаженням на польській стороні. «Зростання обсягів перевезень потребують не тільки колійного розвитку станції Брузги, але і ділянки Барановичі - Волковиськ, - підкреслив у виступі перший заступник начальника відділення Дмитро Гарус. - Найближчим часом ми маємо намір винести ці проекти на фінансово-економічну комісію як першочергові заходи, які потребують вирішення для пропуску зростаючого потоку ».
Що стосується пасажирських перевезень, основними завданнями, як і раніше залишаються підвищення конкурентоспроможності, доступності та якості обслуговування пасажирів. У цьому напрямку зроблено багато: встановлені нові інформаційно-довідкові термінали з функцією відео (аудіо) виклику чергового по видачі довідок Контакт-центру, забезпечений безлімітний доступ споживачів до мережі Інтернет за технологією бездротового зв'язку Wi-Fi на вокзалах станцій Барановичі-Поліські, Гродно, Ліда і Лунинець. Ремонтуються пасажирські платформи на станціях та зупиночних пунктах, триває реконструкція лівого крила вокзалу Барановичі-Поліські. Виконано програму ремонту рухомого складу - відремонтовано 90 пасажирських вагонів, оновлення ще 83 заплановано на поточний рік.
Оцінюючи підсумки роботи відділення у 2017-му, головний інженер Білоруської залізниці Валерій Шубадеров зазначив, що резерви для вдосконалення у Барановицька залізничників є. Необхідно їх задіяти з максимальною ефективністю.

Новости