Тульські жінки - проти фестивалю "Балтики", пива, мату і бійок в центрі міста

Ідея проведення в самому центрі Тули чергового фестивалю пивоварної компанії «Балтика» знову критикований туляками Ідея проведення в самому центрі Тули чергового фестивалю пивоварної компанії «Балтика» знову критикований туляками.

ІА «Тульська преса» стало відомо про звернення до Уповноваженого при губернаторі Тульської області з прав дитини Ларисі Томкіной керівників тульських громадських організацій «Батьківські збори Тульської області», «Батьківський Комітет» та «Асоціація багатодітних сімей».

Небайдужі до здоров'я майбутнього нації тульські жінки просять Ларису Томкіну звернутися до тульському губернатору Володимиру Груздева, щоб заборонити фестивально-пивну вакханалію.

Або ж - домогтися від організаторів обіцянок, що на музичному фестивалі не буде продана жодна пляшка пива.

Повний текст звернення:

«Шановна Ларисо Миколаївно!

Кілька років поспіль відома пивоварна компанія «Балтика» проводить на головній площі міста та в Центральному парку свята пива та фестивалі пива та квасу Кілька років поспіль відома пивоварна компанія «Балтика» проводить на головній площі міста та в Центральному парку свята пива та фестивалі пива та квасу. Фото з даних «свят» і «фестивалів» були розміщені на сайті «Твереза ​​Тула», які ми докладаємо.

Особисто можемо засвідчити, що свято пива минулого року викликав у нас велике занепокоєння за майбутнє наших дітей. Святом це дійство назвати не можна, скоріше воно було схоже на споювання дітей і вакханалію п'яних підлітків: всюди чувся мат; всю ніч по всіх дворах міста «гуляла» п'яна молодь, їх крики і гучна нецензурна лайка не давали спати всім іншим жителям (в тому числі і маленьким дітям). На дрібні бійки ніхто не звертав уваги. Міліція на виклики просто не приїжджала, так як не встигала.

При продажу пива дітям ніхто не питав у них паспорт, чеки на куплене пиво не видавалися, міліція замість того, щоб забезпечувати правопорядок, більше стежила за тим, щоб ніхто не проводив зйомок «свята». І якщо вдень на «фестиваль» намагалися заманити сім'ї з грудними дітьми, то вночі основною метою ставала молодь, для якої з Москви виписувалися модні музичні рок-групи.

У минулому році навіть Тульська єпархія Руської Православної Церкви не змогла спокійно дивитися на алкогольне шоу під час строгого Успенського посту поруч з Успенським Собором і звернулася з листом до колишнього губернатора У минулому році навіть Тульська єпархія Руської Православної Церкви не змогла спокійно дивитися на алкогольне шоу під час строгого Успенського посту поруч з Успенським Собором і звернулася з листом до колишнього губернатора. Пивоварна компанія зрушила шоу за часом на вересень, але від його проведення не відмовилася. Воно відбулося, причому в найперші навчальні дні, коли з відпочинку повернулися всі учні шкіл.

В даний час керівництво країни і парламент, розуміючи загрозу пивний деградації молоді Росії, починають робити конкретні кроки по витісненню алкоголю з публічного простору суспільного життя. З наступного року пиво, як горілку і вино, буде заборонено продавати в нічний час, а з 2013р. - воно повинно зникнути з вуличних наметів.

Проте, алкогольні бізнесмени продовжують свою справу, але тільки намагаються мімікрувати. Якщо раніше вони називали свій захід «свято пива», то потім стали іменувати його «фестиваль пива та квасу».

На одному присвяченому музичному порталі Тули розміщена інформація про те, що в цьому році, зовсім «замаскувавшись», «Балтика» вирішила провести алкогольне шоу зовсім вже під невинною назвою «фестиваль музики і відпочинку». Ми припускаємо, що суть його залишиться колишньою, а пройти цей «фестиваль» повинен вже 3 вересня цього року і на тих же центральних громадських місцях міста.

З огляду на, що з цього року в нашій області введено посаду уповноваженого при губернаторі Тульської області з прав дитини, ми звертаємося до Вас з проханням виступити захисником прав дітей відповідно до ст З огляду на, що з цього року в нашій області введено посаду уповноваженого при губернаторі Тульської області з прав дитини, ми звертаємося до Вас з проханням виступити захисником прав дітей відповідно до ст. 14 ФЗ «Про основні гарантії прав дитини в РФ» «від інформації, пропаганди та агітації, що завдають шкоди її здоров'ю, моральному та духовному розвитку, в тому числі ... від реклами алкогольної продукції та тютюнових виробів, а також від поширення друкованої продукції, аудіо- і відеопродукції, що пропагує насильство і жорстокість, порнографію, наркоманію, токсикоманію, антигромадську поведінку ».

Ми просимо Вас звернутися до губернатора області з пропозицією про заборону проведення фестивалів компанією «Балтика» або домогтися від організаторів гарантій того, що на площі під час його проведення не буде продана жодна пляшка пива, а відпочинок буде полягати виключно в прослуховуванні музики і споживанні морозива і безалкогольних напоїв.

З повагою, Боженова Світлана Олексіївна, Голова громадської організації «Батьківські збори Тульської області», Представник НП «Батьківський Комітет» За Тульської області,

Зикова Наталія Олексіївна, Голова правління ТРОО «Асоціація багатодітних сімей».

Новости