Твір на тему Весняний дощ 3, 4, 5 клас

Весна - це чудовий, благодатний період пробудження природи. Це час, коли тане останній сніг, теплі сонячні промені прогрівають замерзлу землю, на деревах проростають молоді зелені листочки, набухають бруньки, а птиці заводять веселу трель. Свіжий вітерець обдає прохолодою, і проливається приємний весняний дощик.

Весняному дощу присвятили свої вірші відомі російські поети Ф. Тютчев, А.А. Фет і інші. Весняний дощ - воістину прекрасне явище. Природа омивається, очищається дощовою водою. Земля і дерева насичуються вологою, щоб потім принести багаті плоди. Дощі навесні проходять часто, це може бути сильний рясний злива або маленький теплий дощик, званий «грибний». Квітневі і травневі дощі, що супроводжуються темними, сірими хмарами, грозовими розрядами і спалахами блискавок, вражають своєю якоюсь урочистістю. Після такого дощу в повітрі залишається свіжий і легкий аромат.

Весняний дощ нерідко короткочасний, сонце не ховається за хмарою, і чисті краплі дощу переливаються в м'яких променях світла. Теплий і ніжний весняний дощик весело стукає по асфальту, стеклам автомобілів, дахах будинків і підвіконнях, змушуючи захоплених зненацька перехожих прискорити крок. Весняний дощ наповнює навколишній світ якимось особливим спокоєм і умиротворенням, властивим лише живій природі. Під звуки весняного дощу хочеться поміркувати про щось добре і високе. А ще весняний дощик нагадує про наближення літо і майбутні події.

Як приємно чути стукіт весняного дощу за вікном! І як чудово прогулятися навесні по вулиці, відчути свіжість, вдихнути аромат весняного дощу. Серце наповнюється дивовижною радістю, надією, знайомим відчуттям щастя і близького дива. А коли дощ закінчиться, все навколо знову прийде в рух: зашелестять коливалися вітерцем листочки на деревах, виберуться зі своїх укриттів комахи, ще веселіше защебечуть пташки, заметушаться люди. Все живе радітиме тепла, світла і життя. І тоді на небі з'являється чарівна своїми квітами чудова веселка, споглядання якої викликає захоплення і радість у людини будь-якого віку.

Весняний дощ несе в собі величезну користь для всіх живих істот. Краса, своєчасність і продуманість цього чудового природного явища допомагає усвідомити велич і досконалість природи і всього всесвіту.

3, 4, 5 клас

Весняний дощ

Зараз читають:

  • Аргументи до твору Доля людини 11 клас ЄДІ

    Що ми маємо на увазі під словом доля? Життєвий досвід людини. Найчастіше цей досвід негативний. Тому, що, як правило, тільки після бід, що трапляються з людьми, вони роблять якісь - то висновки про свої вчинки, аналізують ситуацію в цілому і,

  • Твір Севастополь - моє місто 7 клас

    Севастополь знаходиться на Чорноморсько узбережжі Кримського півострова. Це військова база Чорноморського флоту Російської Федерації. У перекладі з грецької «місто слави, місто гідне поклоніння».

  • Тема будинку в романі Тихий Дон твір

    Створене Михайлом Олександровичем Шолоховим знамените і улюблене багатьма твір «Тихий Дон» являє собою правдиву картину життя самого звичайного, простого народу, який був в розгубленості від застали зненацька жорстоких подій

  • Твір на тему Самовиховання ОГЕ 15.3 (9 клас)

    З дитинства моїм вихованням займалися батьки, бабуся і дідусь. Кожен вкладав в мене певні поняття про життя, доброті, справедливості. Всі мої дії і вчинки аналізувалися ними

  • Твір Мій найкращий друг (опис зовнішності)

    Напевно, у кожної людини є кращий друг. На щастя, такий є і у мене. Його звуть Михайлом. Ми познайомилися з ним одного разу влітку, коли разом грали у дворі. Миша дуже хоробрий і веселий.

  • Особливості композиції роману Герой нашого часу 9 клас твір

    Композицією називається послідовність подій в художньому творі. Та послідовність, якою її захотів бачити і розташувати автор. А сюжет - це система подій у творі. Так, як вони відбувалися насправді. Можуть ледве не

Новости