У Херсоні маршрутники самовільно підвищили вартість проїзду, незважаючи на заборону суду

цею материал Доступний по-русски

Херсонці вимагають знизити вартість проїзду в маршрутках і загрожують почати акції протесту.

Херсонці вимагають знизити вартість проїзду в маршрутках і загрожують почати акції протесту

На херсонських маршрутках з'явилися папірці з тарифом "8 гривень" / фото УНІАН

Як повідомляють місцеві жителі в соцмережах, маршрутники самовільно підвищили ціни до 8 гривень, хоча міська влада встановила тариф 6 гривень, передає ТСН .

Відзначимо, раніше вартість проїзду становила 4 гривні, після цього перевізники, прикриваючись зростанням цін на паливо і запчастини, підняли тариф в 6 гривень. Таке рішення підтримав Виконавчий комітет міськради. У відповідь на це депутат міськради Дмитро Ільченко подав позов до суду, який скасував рішення виконкому про підвищення вартості проїзду до завершення розгляду справи.

Читайте також У Тернополі приватні перевізники після дводенного саботажу завтра знову виїдуть на маршрути

Зате на маршрутках з'явилися папірці з тарифом "8 гривень", якщо люди відмовляються платити стільки, їх висаджують. Також місцеві жителі скаржаться, що іноді водії навіть не дають здачі з 10 гривень.

Крім цього херсонці запевняють, що самих маршрутних автобусів вийшло на вулиці менше, ніж зазвичай. Через страйк маршрутників пасажири штурмують тролейбуси, які не можуть впоратися з такою кількістю бажаючих.

У свою чергу багато автовласників влаштували флешмоб "Підвези херсонця" і допомагають людям дістатися на роботу чи навчання, в той же час багато хто змушений йти пішки.

Обурені городяни вимагають знизити вартість проїзду і загрожують почати акції протесту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости