У Воронежі відбулася публічна презентація звіту з екологічної безпеки Нововоронезької АЕС за 2017 рік

У Воронежі відбулася публічна презентація звіту з екологічної безпеки Нововоронезької АЕС за 2017 рік   У 2017 році поточні витрати Нововоронезької АЕС на охорону навколишнього середовища склали 950,098 млн руб У Воронежі відбулася публічна презентація звіту з екологічної безпеки Нововоронезької АЕС за 2017 рік

У 2017 році поточні витрати Нововоронезької АЕС на охорону навколишнього середовища склали 950,098 млн руб. Про це було заявлено 16 серпня 2018 р в ході публічної презентації звіту з екологічної безпеки атомної станції за 2017 рік, який відбувся в Інформаційному центрі з атомної енергії в м Воронежі.

В ході презентації керівники відділів охорони навколишнього середовища та радіаційної безпеки атомної станції поінформували представників екологічних організацій та педагогів Воронежа про стан навколишнього середовища регіону розташування АЕС та реалізації природоохоронних заходів НВАЕС в 2017 р

«Забезпечення радіаційного контролю на енергоблоках НВАЕС, в її санітарно-захисній зоні та зоні спостереження, а також стан параметрів, що характеризують радіаційну безпеку АЕС при експлуатації, підтверджують відсутність негативного впливу атомної станції на навколишнє середовище і населення, яке мешкає навколо АЕС», - зазначила Ольга Росновская, начальник лабораторії радіаційного контролю.

Відзначимо, що в 2017 році Нововоронежська АЕС була відзначена двома важливими нагородами. За ефективну реалізацію екологічної політики та великий внесок у збереження навколишнього середовища Неурядовий екологічний фонд ім. В.І.Вернадського удостоїв колектив атомної станції Почесною грамотою, а Управління Росприроднагляду по Воронезькій обл. - Грамотою за великий внесок в охорону навколишнього середовища.

На публічної презентації також було відзначено, що екологічна складова об'єкта на особливому контролі як самих атомників, так і державних наглядових органів.

«Багаторічний досвід експлуатації НВАЕС показує, що стан навколишнього середовища в зоні впливу атомної станції і 30-кілометровій зоні залишається стабільно безпечним, заявила лікар, провідний експерт Міжрегіонального управління №33 ФМБА Росії Тетяна Соколова. Вона також підкреслила, що при виконанні проекту та будівництві НВАЕС-2 також були враховані всі вимоги норм і правил безпеки, що забезпечує добробут населення і навколишнього середовища при експлуатації НВАЕС-2.

Інформаційний центр з атомної енергії вже 5-й рік стає однією з майданчиків для презентації екологічного звіту НВАЕС. Другий майданчиком для публічної презентації Звіту стане вже сама атомна станція. 3 вересня там планується проведення семінару з питань охорони навколишнього середовища і за підсумками зовнішнього аудиту системи екологічного менеджменту (СЕМ) НВАЕС в 2018 році.

На захід запрошені представники Росатому, експлуатуючої організації, наглядових органів (уповноважених в області охорони навколишнього середовища і природокористування), громадських організацій регіону, навчальних закладів міста атомників і Воронезької обл., А також керівники та працівники НВАЕС. На семінарі будуть висвітлені питання охорони навколишнього середовища в регіоні. Атомники проінформують про заходи, прийнятих до реалізації за підсумками міжнародного аудиту і про позитивні практиках у галузі культури безпеки.

Нововоронежська АЕС-2 (НВАЕС-2) - будується атомна станція, розташована поруч з м Нововороніж, Воронезької області, і річкою Дон, з двома енергоблоками ВВЕР-1200 / 392М 1200 МВт. Планується замінити новою АЕС поступово закриваються потужності Нововоронезької АЕС. Атомна станція споруджується за розробленим ВАТ "Атоменергопроект" проектом "АЕС-2006".

Енергоблок №1 Нововоронезької АЕС-2 (№6 Нововоронезької АЕС) здано в промислову експлуатацію 27 лютого 2017 г.

Новости