У двох військових вузах відбувся випуск молодих офіцерів

В Одеській військовій академії сьогодні, 2 червня, відбувся випуск офіцерів Збройних сил України.

Випускається в цьому році 160 лейтенантів. Це офіцери Десантно-штурмових військ, морської піхоти, військової розвідки, Сил спеціальних операцій, тилу і озброєння. У двадцяти одного - червоні дипломи, двоє отримали золоті медалі.

Через кілька днів вони зобов'язані з'явитися в свої військові частини, Думська.

В Одеській військовій академії сьогодні, 2 червня, відбувся випуск   офіцерів   Збройних сил України

фото: Думська

Як розповів генерал-майор Гуляк, особливість цього випуску в тому, що випускаються офіцери, що надійшли до навчального закладу в 2014 році, коли вже почалася війна.

«Значна частина випускників - це військовослужбовці, які надходили до нас прямо з лінії фронту. У перші дні війни вони пішли захищати Україну, а потім вибрали шлях офіцера. Деякі приїжджали навіть з пораненнями. Одночасно вчилися і проходили реабілітацію. На «добре» і «відмінно» показали свої знання на державних іспитах, і зараз вони поповнять офіцерський корпус в Збройних силах України », - зазначив він.

Напередодні командувач морської піхоти ВМС Юрій Содоль вручив в Одесі молодим офіцерам берети кольору морської хвилі.

Також сьогодні понад три з половиною сотень лейтенантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного отримали дипломи про закінчення навчання.

Як повідомляє прес-служба Міноборони , Серед них - 25 учасників бойових дій на Донбасі, які в 2014 році вступили на навчання в Академію безпосередньо з фронту. 8 військовослужбовців за мужність і професіоналізм, які були проявлені в зоні бойових дій на сході України, відзначені державними нагородами.

Серед випускників - 5 завершили навчання з відзнакою та золотою медаллю. Дипломи з відзнакою отримали ще 26 випускників.

Дипломи з відзнакою отримали ще 26 випускників

Відзначається, що більшість випускників поповнять ряди з ВСУ. Також більше 20 лейтенантів продовжать службу в десантно-штурмових військах ВС України , Ще майже 20 - у Військово-Морських Силах, двоє будуть проходити службу у СЗГ. Багато з них, після становлення на первинних посадах і злагодженості в підрозділах, відбудуть для виконання завдань за призначенням в район проведення операції об'єднаних сил.

З моменту заснування і до сьогоднішнього дня в Академії здійснено понад 80 випусків офіцерів. За роки незалежності України це вже 25-й випуск лейтенантів.

За роки незалежності України це вже 25-й випуск лейтенантів

Новости