У чому відмінність Англійської LLP від ​​Шотландської LP?

Шановні читачі, раніше ми вже розповідали про те,   які види компаній існують у Великобританії

Шановні читачі, раніше ми вже розповідали про те, які види компаній існують у Великобританії . Ми розглядали і англійські і шотландські компанії . У сьогоднішній статті хотілося б поговорити про те, чим відрізняється форма Англійської LLP від ​​Шотландської LP?

Нагадаємо, Limited Liability Partnership (LLP) - партнерство з обмеженою відповідальністю. З назви зрозуміло, що кожен з партнерів несе обмежену відповідальність тільки в межах заздалегідь обговореної між партнерами суми, тобто кожен відповідає за свою "частку". Якщо обидва партнери є нерезидентами Великобританії, то податки в цій країні вони не платять, а підлягають оподаткуванню лише у себе на батьківщині.

Справа в тому, що Англія і Шотландія в корпоративному праві все ж мають деякі відмінності, які складалися історично. Шотландія має власну правову систему і парламент, тому по праву може вважатися самої автономною частиною держави (після Англії, звичайно).

Для порівняння Шотландська LP - Limited Partnership - форма товариства з обмеженою відповідальністю також не підлягає оподаткуванню в Великобританії і може виступати чудовою альтернативою Англійській LLP. Таке партнерство в Шотландії є самостійною юридичною особою.

Також як і в Англійській LLP, прибуток в Шотландської LP розподіляється між партнерами, які платять податки за місцем резиденції. Однак слід знати, що якщо партнерами Шотландської LP є нерезиденти, то компанія не може користуватися умовами про уникнення подвійного оподаткування.

Отже, отримуємо такі подібності:

- І англійська LLP і Шотландська LP не підлягають оподаткуванню в Великобританії
- Прибуток розподіляється між партнерами

Шотландська LP має одну суттєву перевагу, яке знижує витрати на його утримання - відсутність зобов'язань по подачі фінансового звіту в регістр. За винятком тих випадків, коли один з партнерів є юридичному особою у формі ТзОВ. Тобто, наприклад, Шотландське LP заснували дві компанії, одна з яких є Limited Company. У цьому випадку все ж доведеться надавати фінансовий звіт.

Для того щоб Шотландська LP не подавала звітність, необхідно в засновників ставити, наприклад: дві офшорні компанії, або фізичне особа (за податковий резидент Великобританії) + одна офшорна компанія / компанія не з Великобританії.

Для Англійських LLP навпаки, незалежно від того чи веде партнерство діяльність в країні і якими юридичними або фізичними особами партнерство засновано, обов'язковою умовою є здача звіту в регістр.

Для Англійських LLP навпаки, незалежно від того чи веде партнерство діяльність в країні і якими юридичними або фізичними особами партнерство засновано, обов'язковою умовою є здача звіту в регістр

Шотландське LP в праві мати власні активи і вести будь-яку інвестиційну та комерційну діяльність. По суті, власник шотландської компанії не несе ніяких додаткових витрат на її утримання.

Одне з головних відмінностей полягає в тому, що LP включає одного головного партнера, який керує партнерством і несе необмежену відповідальність і другорядного партнера з обмеженими зобов'язаннями, який відповідальний лише за свій внесок в партнерстві.

Шотландська LP має такі переваги над Англійської LLP:

- Централізоване управління
- Ні зобов'язань по здачі фінансового звіту в регістр
- Ні зобов'язань по проходженню аудиторських перевірок

Зрозуміло, є і свої недоліки:

- Компанія LP в Шотландії має бути зареєстрована в Реєстрі Обмежених партнерств в Шотландському офісі Companies House. Для реєстрації LP в Шотландії потрібно вказати Шотландський адресу. Компанія не піддається оподаткуванню тільки в тому випадку, якщо діяльність ведеться за межами Великобританії інакше партнерство буде сплачувати податки у Великобританії.
- Шотландська LP не може змінювати партнерів, і якщо один з партнерів йде, то утворюється інша юридична особа з новою назвою.
- LP можливо зареєструвати лише в Шотландії, необхідно використовувати сторонніх реєстраторів, що збільшує вартість.

Знову-таки все залежить від тих цілей, які Ви перед собою ставите. Великобританія не є "офшором" в повному розумінні цього слова, це скоріше економічна зона. Якщо компанія не веде бізнес на території Шотландії, то ставати на податковий облік не обов'язково, а значить і платити податки теж необов'язково. І, як уже згадувалося вище, Шотландська LP не подає річну фінансову звітність і не проходить аудиторські перевірки.

У разі, якщо у вас немає необхідності номер ПДВ, то зручніше відкрити Шотландську LP, щоб не було додаткових витрат на бухгалтерію.

Великобританія відсутня в чорних списках офшорів і податкові органи ставляться дуже лояльно до всіх операцій британських компаній по всьому світу.

Англійська форма LLP і Шотландська LP може використовувати Великобританію як інструмент для повного ухилення від оподаткування, так як партнери в країні свого резидентства також не встають на податковий облік і не платять податки зовсім. Тому цілком можливо, що незабаром відбудуться зміни в законодавстві щодо заснування англійської LLP і Шотландської LP, про які, зрозуміло, ми дамо Вам знати.

Ви можете зареєструвати компанії і в Англії і в Шотландії через нас прямо сьогодні по е-майлу: [email protected]

Більше дізнатися про наших британських продуктах ви зможете з наступних статей:

Англійська компанія Ltd. і банківський рахунок для агентської угоди

Шотландське обмежене партнерство (Scottish Limited Partnership) і корпоративний рахунок відкритий віддалено в Швейцарському, Карибському, Андорранском, Кіпрському або Британському банку

Партнерство з обмеженою відповідальністю (Limited Liability Partnership - LLP) в Англії і корпоративний рахунок в банку віддалено

Всі статті про Британських продуктах і послугах офшорної індустрії

Всі статті про Британських продуктах і послугах офшорної індустрії


Мітки: # Англійська Компанія # Шотландські LP

Підпишіться на наш телеграм канал і розкажіть про нього знайомим в бізнесі.

Читайте інші цікаві статті порталу InternationalWealth.info:

У сьогоднішній статті хотілося б поговорити про те, чим відрізняється форма Англійської LLP від ​​Шотландської LP?

Новости