У кліпі Lady Gaga використовували новий знак рубля

Давні обіцянки Банку Росії затвердити офіційне графічне зображення знака рубля до сих пір не привели до результатів. Розмови ведуться ще з 1998 року, коли були організовані перші конкурси на створення знака. Тим часом в новому кліпі співачки Lady Gaga використаний неофіційний знак, придуманий дизайнерами Росії.

"Є пропозиція по знаку рубля, поки ми це питання пригальмували, думаю, протягом 2-3 місяців приймемо рішення", - говорив в квітні 2008 року голова Банку Росії Сергій Ігнатьєв. Тоді Ігнатьєв не став уточнювати, які саме є пропозиції.

1 липня 2007 року на території Росії вступив в силу закон "Про Центральний банк РФ", який встановлює необхідність затвердження графічного позначення рубля у вигляді знака. "Фахівці були, м'яко сказати, кілька збентежені появою цього закону. Стало зрозуміло: або професійні дизайнери візьмуть ініціативу щодо вибору знака рубля в свої руки, або всім в черговий раз дістанеться щось таке, на що не можна буде дивитися без нервового тику", - пише на своєму сайті дизайнер Артемій Лебедєв.

Стало зрозуміло: або професійні дизайнери візьмуть ініціативу щодо вибору знака рубля в свої руки, або всім в черговий раз дістанеться щось таке, на що не можна буде дивитися без нервового тику, - пише на   своєму сайті   дизайнер Артемій Лебедєв

У перші три тижні ініціативу щодо впровадження нового знака підтримали майже 400 дизайн-студій з усієї країни. За півтора минулі роки знак рубля знайшов застосування і в Інтернеті, і в офлайні. У кліпі Lady Gaga використовували новий знак рубля "Єдине, чого на даний момент не вистачає новому знаку, - це частоти застосування. Більшість замовників бояться прийняти роботу зі знаком рубля, тому що вони його не зустрічали ніде до того", - зазначив Лебедєв.

У кліпі Lady Gaga використовували новий знак рубля У кліпі Lady Gaga використовували новий знак рубля

На радість ініціаторам створення знака він був використаний в новому кліпі відомої співачки Lady Gaga. "Браво, няня!" - прокоментував кліп в своєму блозі Лебедєв. Перекреслена буква "Р" з'являється на 2-й хвилині 46-й секунді:

У представленому кліпі також рекламується популярна в світі українська горілка Nemiroff. Крім явних акцентів на бренд, в танцювальних кадрах з Lady Gaga постійно присутній пляшка. Подібний метод покриття витрат на зйомки кліпу - досить часте явище серед зірок. як повідомляє Sostav , Не так давно в своєму новому ролику Емінем рекламував пиво Tuborg Green.

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

Новости