У Пить-Яхе за підтримки СИБУРу відкрився унікальний мотузковий парк

Пить-Ях, ХМАО

Пить-Ях, ХМАО. У Пить-Яхе відбулося урочисте відкриття мотузкового парку «Нёхес ЛЕК». Проект співробітників муніципальної установи «Культурний центр: бібліотека-музей» отримав підтримку СИБУРу в рамках благодійної програми «Формула хороших справ».

Мотузковий парк - це унікальний спортивно-розважальний комплекс, який розміщений на 12 деревах і складається з серії перешкод, розташованих на різній висоті над землею. Основа парку - канатна доріжка, що представляє собою конструкцію з декількох рівнів опорних систем і системи страховки. Мотузковий парк включає в себе два маршрути - дитячий, розташований на висоті від метра до півтора над землею і дорослий, який виконаний на рівні трьох-чотирьох метрів. На цих маршрутах відвідувачів чекає 16 випробувань - мости, сітки, бочки-тунелі, жердини і т.д.

«У нашому місті створена хороша база для розвитку і популяризації різних видів спорту. Головне - здоров'я городян, позитивне ставлення до життя, яке формують спортивні заняття », - зазначив в.о. глави міста Пить-Ях Олександр Морозов. - «Ми переконані, що введення в дію цього об'єкта надасть нового імпульсу для розвитку спорту і туризму. Це нове покоління атракціонів, запорука здоров'я, драйву та незабутніх емоції ».

До проектування і будівництва спортивно-ігрового споруди були залучені фахівці з Єкатеринбурга. Роботи зі створення проекту парку проводилися на території етнографічного музею, так як кожен такий об'єкт має унікальну конструкцію, виходячи з умов місцевості. Все обладнання спортивно-розважального комплексу сертифіковане. Для забезпечення високого рівня безпеки парк обладнаний безперервною лінією страховки. Крім того, на кожному етапі чергують інструктори, які допомагають відвідувачам при проходженні того чи іншого випробування.

«Ми прагнемо до того, щоб в регіонах, де працюють наші підприємства, СИБУР вносив вагомий внесок в розвиток міського середовища та підвищення якості життя людей. Мотузковий парк «Соболь стежками» - це яскравий тому приклад », - сказав директор Південно-Баликское ГПЗ СИБУРу Олександр Оліфіренко. - «Цей проект унікальний для Пить-яха і Ханти-Мансійського округу в цілому. Як правило, в наших невеликих північних містах не дуже багато місць, куди можна було б сходити і провести час з сім'єю, активно і з користю. Але зараз ситуація змінюється - такого парку в найближчих містах точно немає і впевнений, що скоро вже до нас почнуть приїжджати гості ».

Новости