У Казахстані будуть діяти нові Правила перевезень пасажирів і багажу

Кожен пасажир перед купівлею квитка зможе заздалегідь дізнатися інформацію про поїзді, в якому має бути поїздка. Кожен пасажир перед купівлею квитка зможе заздалегідь дізнатися інформацію про поїзді, в якому має бути поїздка

Фото з сайту Kapital.kz

Нові Правила перевезень пасажирів, багажу і вантажобагажу в Республіці Казахстан вступлять в силу у вересні 2016 року, повідомляє Kazpravda.kz з посиланням на сайт pm.kz .
Згідно з правилами, в пасажирських поїздах вводиться вимога щодо обов'язкового надання доступу пасажирів до інформаційних мультимедійних ресурсів, що забезпечує інформацію про розклад руху поїзда, зупиночних пунктах за маршрутом прямування поїзда, сервісні послуги, основні умови проїзду в пасажирському поїзді, доступі до розважальним програмам.
В інтернет-ресурсах продажу проїзних документів (квитків) надаватиметься актуальна інформація про якісні характеристики поїзда. У зв'язку з цим кожен пасажир перед купівлею квитка зможе заздалегідь дізнатися інформацію про поїзді, в якому має бути поїздка.
"За 6 місяців 2016 року зростання пасажирообігу склав 4% і збільшився на 356 млн пасажиро-км, зростання перевезень пасажирів склав 2% і збільшився на 216,6 тис. Пасажирів. У той же час електронним способом за 6 місяців було продано 7,06 млн проїзних документів (квитків), що становить близько 31% від усіх середньорічних продажів ", - повідомили в Міністерстві з інвестицій та розвитку РК.

Новости