У Казані відкрився новий плавальний басейн «Ракета»

Фото: Денис Гордійко

(Місто Казань KZN.RU, 26 січня, Михайло Ченцов). У казанському мікрорайоні Дербишкі, на ул.Тополевая, 2а, відкрився новий плавальний басейн «Ракета». У церемонії запуску довгоочікуваного об'єкта взяли участь Президент РТ Рустам Мінніханов, президент Міжнародної федерації плавання FINA Хуліо Магліоне, президент Всеросійської федерації плавання Володимир Сальников, президент Федерації стрибків у воду Росії, президент Федерації синхронного плавання Росії, президент Федерації водного поло Росії Олексій Власенко, керівник Виконкому Казані Денис Калінкін та інші.

Басейн «Ракета» в Дербишкі побудований в рамках федеральної цільової програми «Розвиток фізичної культури і спорту в РФ на 2016-2020 роки». Спортивний комплекс «Ракета» розташований в чотириповерховій будівлі площею 1270 кв.м., в якому є: дві ванни розміром 25 на 8,5 м і 10 на 6 м., Спортивний зал - 33 на 18 м., Борцівський зал - 12 на 12 м., тренажерний зал - 14 на 9 м, зал індивідуальних занять - 9 на 8 м, 8 роздягалень з душовими кабінами, кабінети адміністрації, медичного і технічного персоналу, охорони. Комплекс призначений для проведення навчально-тренувальних занять з плавання, баскетболу, волейболу, міні-футболу, боротьби і загальної фізичної підготовки.

Крім занять для вихованців секції плавання, створеної на базі «Ракети», в басейні буде організовано масове відвідування жителів мікрорайону. Пропускна здатність басейну складе майже 600 осіб на добу, а одночасна пропускна спроможність - 44 людини. Важливо відзначити, що назва для басейну було вибрано при безпосередній участі місцевих жителів.


Однією з особливостей церемонії стала відеоконференцзв'язок, встановлена ​​з Балтаси, де сьогодні також відбулося відкриття нового басейну «Дулкин». Рустам Мінніханов привітав казанців і балтасінцев, зазначивши знаковість події, що відбувається. «Ми відкриваємо одразу два плавальних басейни, відкриваємо разом з міжнародною федерацією, з керівниками водних федерацій нашої країни. Я впевнений, що вся ця інфраструктура дозволить нашим спортсменам показувати високі результати. Але найголовніше, що тепер жителі Дербишек і казанці мають можливість приходити сюди поплавати. У нас літо коротке, тому басейни потрібні », - сказав Президент РТ.

У свою чергу Володимир Сальников висловив упевненість, що в «Ракету» відкриються нові спортивні таланти. Він також зазначив, що в Татарстані в цьому напрямку ведеться колосальна робота. «Зараз з РТ багато спортсменів входять до складу національної збірної, успішно виступають на міжнародних змаганнях. Я впевнений, що і в цьому басейні будуть тренуватися майбутні чемпіони », - поділився думкою 4-разовий переможець олімпійський ігор.

Олексій Власенко подякував Рустама Мінніханова за величезну підтримку водних видів спорту. «Сьогодні Казань - водна столиця Росії і, я думаю, скоро буде водної столицею світу», - заявив він.

Один з головних почесних гостей заходу Хуліо Магліоне також зазначив увагу, що влада регіону приділяють розвитку спортивної інфраструктури в Татарстані і його столиці. «Тут ми провели найкращий чемпіонат світу з водних видів спорту в усій історії FINA. Сьогодні ми стаємо свідками яскравої події - відкриття нового басейну. Але для мене найголовнішим є навіть не це, а та робота, яку проводить Президент республіки спільно з міністром спорту Татарстану на благо вашої молоді, розвитку всього людства і спорту », - сказав президент Міжнародної федерації плавання. Він також анонсував створення в Казані Центру розвитку водних видів спорту. «Цей центр буде ростити не тільки спортсменів російського рівня, але також приверне спортсменів з усього світу. Велике спасибі, Казань! », - зазначив Х.Магліоне.

У 2018 році в Татарстані з'явиться ще 8 басейнів.


На закінчення церемонії Рустам Мінніханов вручив керівництву басейну «Ракета» подарунковий сертифікат на суму 200 тис. Рублів. «Щоб цей басейн і басейн в Балтаси працював на людей, які живуть на цих територіях. Я всіх вас вітаю », - підсумував Президент Татарстану. Після чого відбулася передача символічного ключа від нового об'єкта і огляд гостями будівлі. Відзначимо, що в Республіці Татарстан триває масштабне будівництво спортивних об'єктів. Так, всього в 2018 році в Татарстані з'явиться ще 8 басейнів і 6 спортивних залів в районних центрах, де такі об'єкти раніше були відсутні. На 2018 рік заплановано будівництво ще 86 універсальних спортивних майданчиків по семи типовими проектами і 16 лижних баз.

Новости