У Рубіжному батареям запропонували здаватися

5 червня відзначається свято - Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році і з тих пір щорічно відзначається у всьому світі. Його суть - привернути увагу жителів планети до проблеми забруднення навколишнього середовища. День охорони навколишнього середовища - це привід задуматися. У цей день у всьому світі проходять акції і заходи, що закликають не проходити повз проблем екології. Сьогодні до цих акцій приєдналися рубежане.

Сьогодні до цих акцій приєдналися рубежане

Ні для кого не секрет, що з розвитком промисловості, більшості інших процесів життєдіяльності людини екологічна обстановка погіршується з кожним днем. Але не тільки великі промислові підприємства завдають шкоди природі. Як виявилося, не меншої шкоди приносять ... звичайнісінькі використані батарейки.

Змінивши батарейки в пульті, старі ми без жалю викидаємо на смітник, не замислюючись про те, яких збитків наносимо цим навколишньому середовищу. Однак на думку екологів батарейка - зброя масового ураження! Маленькі і на перший погляд нешкідливі батарейки насправді завдають природі колосального збитку. За підрахунками екологів, одна пальчикова батарейка, потрапляючи на смітник, забруднює близько 20 кв м землі або 400 л води. Чому? - Батарейки містять різні солі, кислоти і луги, а також важкі метали, які є канцерогенами. І все це гробить грунт, підземні води, а звідти йде в джерела, ключі, колодязі. Словом, в воду, яку ми п'ємо. Який же вихід? - Потрібна спеціальна утилізація.

«Ми вирішили взяти участь у Всесвітньому дні навколишнього середовища. Громадська організація «Солідарність» вирішила нагадати рубежанам, про проблеми екології, створюваних самою людиною. Для цього ми вирішили розповісти жителям міста про шкоду бездумної утилізації відпрацьованих батарейок та акумуляторів. Це небезпечно як для природи, так для людей. Існує Всеукраїнський громадський рух "Батарейки здавайтеся!" (Batareiky.in.ua), яке об'єднує небайдужих людей по всій країні. Поки в Рубіжному немає пунктів збору батарейок. Це не може не пригнічувати, адже ми, жителі міста хіміків, як ніхто інший повинні розуміти важливість екологічних ініціатив для нашого здоров'я і здоров'я наших дітей. «Солідарність» - досить молода організація, але ми вже виступили з низкою цікавих програм - відновлення центрального міського парку, організація безкоштовного Wi-Fi в місцях відпочинку городян. Сьогоднішня наша акція спрямована в першу чергу на інформування рубежан про важливість проблеми утилізації батарейок. Найближчим часом ми встановимо кілька власних пунктів збору відпрацьованих батарейок », - розповів нам голова ГО« Солідарність »Євген Ільченко.

Натисніть на фото

Студентки 3 курсу Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму - Віта Кравченко, Тетяна Лікус, Христина Аниканова, Надія Чернишова взяла участь в інформаційній кампанії «Батарейки, здавайтеся!». Дівчата розклеювали і роздавали листівки, які роздрукували громадські активісти з «Солідарності». Студентки навчаються на спеціальності «соціальна робота» і вони не в перший раз беруть участь у волонтерських акціях і громадянських ініціативах, допомагають соціально-незахищеним верствам населення, переселенцям. Нещодавно вони брали участь у проведенні толоки в Рубіжанському парку . Суть своєї волонтерської роботи досить ємко і коротко виклала Тетяна Лікус: «Мені подобається допомагати людям!». З цією думкою погодилися її подруги.

Антон Синиця, «Трибун»


Підпишіться на "Трибун" у вашому , Facebook і. Оперативно і лаконічно про найважливіше

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Зроби свій внесок в розвиток соціальної журналістики! Сбавьте соціальну напругу в суспільстві. Ми пропонуємо вам повідомити інформацію про події в Донбасі, яка розповідає всю правду про життя і війні на Луганщині. Все потрібно розповідати через історії життя звичайних людей. Моб. 063 409 98 64, [email protected]

Чому?
Який же вихід?

Новости