У ПДР Росії може з'явитися розмітка «вафельница»

З пропозицією щодо внесення відповідних змін виступили представники Мінтрансу РФ.

Про те, що Міністерство транспорту РФ має намір внести до Правил дорожнього руху розмітку «вафельница», повідомляє агентство « Москва »З посиланням на відповідні документи. Відзначимо, вона являє собою зображення квадрата з нанесеними по діагоналі лініями жовтого кольору.

Розмітка «вафельница» застосовується для позначення ділянки перехрестя, на який водіям забороняється виїжджати в разі, якщо попереду по шляху проходження утворився затор, який змусить автомобіліста зупинитися і тим самим створити перешкоду для руху ТЗ в поперечному напрямку (за винятком повороту направо або наліво в випадках , встановлених ПДР).

Повідомляється, що така розмітка може застосовуватися як самостійно, так і спільно з новим попереджає дорожнім знаком 1.35 ( «Ділянка перехрестя»), який свідчить про наближення до перетину доріг, ділянка якого позначений розміткою 1.26.

Відомо, що комплекси фото-і відеофіксації порушень ПДР ловлять порушників в столиці РФ на трьох пілотних перехрестях з розміткою «вафельница» з початку серпня 2015 року. В експерименті беруть участь перетину вулиць Велозаводській Ленінської слободи, вулиць Велозаводській і Автозаводській, а також вулиць Башіловской і 2-ий Квесісской.

Раніше портал «Колёса.ру» повідомляв про те, що ремонт доріг хочуть фінансувати за рахунок порушників Правил дорожнього руху . Законопроект, що передбачає введення перерахування штрафів в дорожній фонд, прийняти в першому читанні парламенту рекомендував комітет з транспорту.

Новости