«У Росії на кожній другій парі взуття написано Made in Italy. Але це не так!"

7.03.2017

Як в Казані з'явився бренд Your Own Shoes Co. італійського взуття ручної роботи

Взуттєвий рай на землі є - це містечко Монтегранаро, який славиться на всю Італію своїми взуттьовиками. І саме на одній з фабрик цього містечка шиється взуття ручної роботи для бутика Your Own Shoes Co., що продається під однойменним брендом. Про те, чим відрізняється взуття з гордим званням Made in Italy від тієї, що шиється на справжніх італійських фабриках, - в своєму інтерв'ю розповів власник бутіка Олег Альмуша.

7

«ПОТРАПИВШИ В Монтегранаро, Ви поринете в ВЗУТТЄВОЇ СВІТ

- Олег, чим ви керувалися, коли вирішили відкрити взуттєвої бутік? Вивчали ринок, потреби людей? Хіба в Казані недостатньо взуттєвих магазинів?

- Справа, напевно, в мені: я великий любитель якісного взуття і в Казані ніколи її не купував. Те, що продається в наших магазинах, - це масове виробництво не найвищої якості, а ми ведемо мову про взуття ручної роботи, пошитого з по-справжньому високоякісних матеріалів, ось таку в Казані годі було й шукати. Хоча у нас в Росії на кожній другій продаваної парі взуття пишуть «Ручна робота» і «Зроблено в Італії», але, повірте, це не так. А сама ідея з'явилася багато років тому: ще будучи студентом, я прочитав в одному з російських ділових видань про європейську компанії, що займалася пошиттям на замовлення чоловічого формальної взуття, по дуже осудним цінами для такого товару. При цьому мірки зі стопи вони знімали на спеціальному 3D-сканері. Мене це особливо вразило. З тих пір пройшло багато часу, і раптом, абсолютно випадково, в розмові з одним, спливла тема про цю компанію. Так народилася ідея створити бутик чоловічого взуття ручної роботи, де клієнти за цілком адекватну суму могли б придбати взуття дійсно високого класу. Ми відкрилися півтора роки тому, і за цей час придбали безліч клієнтів не тільки в Казані, але і в інших містах Росії.

Ми відкрилися півтора роки тому, і за цей час придбали безліч клієнтів не тільки в Казані, але і в інших містах Росії

- Якими були ваші перші кроки?

- Після цієї розмови почався активний збір інформації про ту компанію з журналу, якого у мене до того моменту, само собою, не було. Ми дізналися, як вона називається, в яких містах світу працює, що за обладнання вона використовує і навіть на якій європейській фабриці Готується її взуття. Нам потрібно було дізнатися, за яким принципом працює це підприємство. Ми дзвонили їм, писали під виглядом потенційних клієнтів.

- Взяли на озброєння досвід цієї компанії і вирушили на пошук фабрики?

- Це було логічним кроком - пошук фабрик, які в принципі могли б виконати подібну роботу. Ми дізналися, що в світі не так багато країн, в яких розвинений пошив висококласної взуття ручної роботи, і особливо серед них виділялися Англія та Італія. Далі дізналися, що в Італії є невелике містечко під назвою Монтегранаро, який славиться на весь світ своїми взуттьовиками. Потрапивши в Монтегранаро, ми занурилися в взуттєвої світ. Там розташовані невеликі сімейні взуттєві фабрики, майстри-колодочнікі, кожевенники. Дуже важливо відзначити, що ми спочатку орієнтувалися на невеликі сімейні фабрики, а не на велике виробництво.

- У чому ж перевага невеликих фабрик?

- В якості. Як правило, в Італії такі фабрики сімейні, і традиції взуттєвого справи там передаються з покоління в покоління. У красивих невеликих будинках на першому поверсі часто розташовуються фабрики, а другі і треті поверхи відведені для кабінетів і житлової зони. Саме на цих фабриках ми побачили взуття, яка здивувала нас своїм зовнішнім виглядом і якістю. Робота на цих фабриках завжди кипить! Хтось нарізає шкіру, хтось її зшиває, хтось затягує на колодку. Більшість операцій, як і багато років тому, проводиться вручну. Люди там дуже пишаються своєю роботою, і кожен з ентузіазмом і особливим італійським темпераментом розповідає про своє взуття і її історію. На підошві кожної нашої пари стоїть печатка Lav.Artigiana, що означає «Праця ремісника». Спочатку ми просили прибрати цю печатку і залишити тільки наш логотип, на що вони навіть образилися, сказавши, що для них це важливий символ їхньої роботи.

- А чи можна знайти на нашому ринку вироби цих фабрик?

- Що стосується безлічі брендів масової взуття, представлених на нашому ринку, на яких в більшості своїй красується горде Made in Italy, то їх замовлень на таких фабриках зроду не було. Ви можете побачити красиву пару на вітрині, але зшита вона буде в Азії з другосортних матеріалів, зовнішній вигляд і властивості яких поряд не стоять з матеріалами, які використовують на італійських фабриках при пошитті взуття ручної роботи. Про якість кріплення підошов і акуратність пошиття взуття можна взагалі не говорити. Коли ми згадали кілька популярних у нас брендів, що пропонують італійську взуття за досить високою ціною, то побачили на їхніх обличчях здивування, так як вони жодного разу про них не чули, або десь чули, але не вважають це італійським взуттям високого класу. Як правило, у таких «брендів» пара магазинів в Італії в туристичних містах і левова частка продажів в Росії.

- У результаті вдалося знайти фабрику?

- Нас скрізь зустрічали дуже доброзичливо, але не поспішали укладати контракти. Головною проблемою стало те, що їм для роботи необхідно було створити так звану бібліотеку колодок, а ноги росіян дуже сильно відрізняються від ніг європейців. Грубо кажучи, те, що у європейців вважається найширшою колодкою, у нас є середньою. І визначити параметри майбутніх колодок повинні були ми самі, як і оплатити створення цих колодок, що є дуже недешевим задоволенням.

- Як же ви збиралися вирішувати питання з колодками, адже ви не взуттьовики?

- Ми дізналися про деякі досвідчених майстрів-колодочніках, що працюють в Москві і Санкт-Петербурзі, зв'язалися з ними і зустрілися. І вони нам рекомендували дослідження, проведене ще за часів Радянського Союзу, з метою створення єдиної таблиці довжин і повноти. Нам сказали, що ця таблиця в основному актуальна і донині. Приблизно рік ми витратили на польоти туди-сюди в Італію і назад. До того моменту ми вже остаточно зупинилися на одній з двох сімейних фабрик, що працює з 1959 року і має безліч нагород. Ми робили пробні колодки, тестували їх на своїх знайомих, склали свій модельний ряд і закупили в Європі 3D-сканер для сканування стоп майбутніх клієнтів. Крім цього, на фабриці нам показували і розповідали про те, що таке взуття ручної роботи і як вона шиється. Розповідали про різні види шкір і з яких шкір шиється взуття дійсно преміум-класу, така як JohnLobb, CrocketandJones, Trickers, EdwardGreen, Alden і так далі.

- Чи вдалося укласти контракт з фабрикою?

- Так, звичайно, у нас з ними контракт, і ми пропонуємо італійське взуття під своїм брендом Your Own Shoes Co. До речі, в Італії багато фабрик взуття працюють не тільки зі своїми брендами, а й з чужими. Є відомі взуттєві марки, що пропонують взуття ручної роботи, які не мають свого виробництва і отшиваются на фабриках Іспанії, Італії, Англії і так далі, але ціна на таке взуття, як правило, дуже висока.

- Ви пропонуєте готове взуття або під індивідуальне замовлення?

- Протягом першого року роботи ми відшивали взуття виключно на замовлення. Кожному клієнту, бажаючому замовити взуття, ми підбираємо колодки індивідуально під кожну з ніг, щоб майбутня пара була максимально комфортною. Далі клієнт вибирає модель і зовнішні параметри майбутньої пари (матеріал, колір матеріалу, тип підошви і так далі), а також технологію пошиття. Готова взуття поставляється протягом двох місяців. Спілкуючись з клієнтами, ми звернули увагу на те, що багатьом наша взуття подобалася, але чекати замовлення вони не хотіли. Тому ми вибрали ті параметри колодок, які найчастіше використовувалися при пошитті взуття на замовлення і почали привозити готові колекції взуття. До речі, на готову колекцію ми тримаємо ціни в межах 20 - 25 тисяч рублів, повірте, це дуже невеликі гроші для взуття ручної роботи такого класу. І підбиратися таке взуття також повинна в залежності від цілей її носія. Взуття - це основа гардеробу чоловіка, і ми намагаємося пояснювати це клієнтам і розповідати про неї.

На правах реклами

На правах реклами

Адреса: ТЦ «Сувар Плаза», 1-й поверх, вул. Спартаківська, 6

Тел .: 8 (843) 239-33-11

сайт: instagram.com/yourownshoesco

Made in Italy - «Зроблено в Італії»

Your Own Shoes Co - «Ваша особиста взуття»

Вивчали ринок, потреби людей?
Хіба в Казані недостатньо взуттєвих магазинів?
Якими були ваші перші кроки?
Взяли на озброєння досвід цієї компанії і вирушили на пошук фабрики?
У чому ж перевага невеликих фабрик?
А чи можна знайти на нашому ринку вироби цих фабрик?
У результаті вдалося знайти фабрику?
Як же ви збиралися вирішувати питання з колодками, адже ви не взуттьовики?
Чи вдалося укласти контракт з фабрикою?
Ви пропонуєте готове взуття або під індивідуальне замовлення?

Новости