У коляски почали скрипіти колеса: що робити :: Материнство :: Для жінок :: Все про дітей


Рано чи пізно в ході експлуатації дитячої коляски починають скрипіти колеса, що відбувається внаслідок природного зносу або неправильної експлуатації. У батьків виникає закономірне питання, як усунути неприємний скрип в домашніх умовах.

Скрип коліс не є показником низької якості дитячої коляски. Згодом може почати скрипіти будь-який транспортний засіб, особливо: якщо після прогулянки кожен раз мити колеса; при експлуатації в умовах підвищеної вологості; коли в механізм потрапляє пісок або бруд.

Якщо ви купили коляску на mamaimalysh.com.ua , Для запобігання скрипу коліс фахівці рекомендують виконати мастило рухомих частин сухим силіконовим маслом, періодично перевіряти колеса на знос, очищати їх від пилу, бруду і піску.

1. Для усунення скрипу в колесах можна, наприклад, використовувати силіконовий спрей (не плутати з WD-40 WD - це очисник-розчинник, а не мастило), який продається в автомагазинах або гіпермаркетах будівельних матеріалів.

2. Звичайно, змастити колеса коляски можна і простим індустріальним маслом, яким змащують замки на дверях, але його дія буде недовгим.

3. Якщо ви вже намагалися усунути скрип машинним маслом або WD-40, необхідно ретельно промити колеса за допомогою агресивного кошти для миття посуду, і дочекатися, поки колеса повністю висохнуть.

4. Увага! При діях зі спреєм дитина не повинна перебувати в приміщенні.

5. При обробці направте струмінь силіконового спрею на втулку і одночасно обертайте і качайте коляску до усунення скрипу (приблизно 30-40 секунд безперервного впливу спреєм) В результаті повинна утворитися плівка у всіх внутрішніх деталях колеса.

6. У колясок-тростин рідко скриплять колеса, можлива причина скрипу - ресори. Відповідно вся процедура обробки спреєм повинна бути спрямована на ресори.

7. Якщо скрип коляски-тростини все ж в колесах, то колеса знімати не потрібно, потрібно зняти пластикові ковпачки, які захищають втулку. Вони просто щільно вставлені, а щоб їх зняти, потрібно з невеликим зусиллям підчепити ковпачок викруткою і зняти. Всі подальші дії зі спреєм направте безпосередньо всередину втулки.

Процедура по мастилі коліс коляски займе трохи часу, але результат, безсумнівно, порадує. Надалі колеса транспортного засобу перестануть скрипіти, хід буде рівномірний, а прогулянки з дитиною будуть доставляти батькам тільки задоволення.

Підготувала Мар'яна Чорновіл


Новости